glitz & glam

Oma puuteri silmänympärysiholle – hyödyke vai turhake?

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Oma puuteri silmänympärysiholle? Hyödyke vai turhake? Tänään tutkitaan kuuluisaa Laura Mercierin puuteria silmänympärysiholle. Miten niin liikaa? -blogin ihana Elisa oli ”diilerini” viime vuonna. Hän kävi Tukholmassa, ja tarjoutui diilaamaan sieltä tuotteita, joita Suomesta ei saa. Omaan matkaani oli siinä vaiheessa niin paljon aikaa, että käytin tarjousta hyödykseni. Elisa oli niin kiva, että näytti omaa ostoslistaansa. Sieltä bongasin tämän puuterin, jonka sitten pyysin tuomaan minullekin.

Laura Mercier Secret Brightening Powder for Under Eyes* on erityisesti silmien alle tarkoitettu puuteri. Sen hienojakoinen koostumus ja mahdollisimman vähän silmänympärysihon kuivuutta tai ryppyisyyttä korostava ominaisuus kuulostaa tällaisen 35-vuotiaan, atooppisuuteen taipuvaisen silmänympärysihon omaavan korvaan vähän liiankin hyvältä. Puuteri lupaa valoa ja kirkkautta silmien alle. Puuteri ei yksinään peitä, mutta peitevärin päälle käytettynä valaisee silmänalusihoa ja kiinnittää peiteaineen.

Koostumus on äärimmäisen hienojakoinen. Väriltään puuteri on valkeaa, mutta kuitenkin läpikuultavaa. Koostumus muistuttaa hyvin paljon By Terryn ilmavan keveää hyaluronipuuteria, josta olen kirjoittanut täällä. Sillä erolla, että Laura Mercier ei ole mattainen ja on tarkoitettu silmänalusihon puuterointiin.

Iholla puuterin valoa heijastavat pigmentit kirkastavat ihoa. Tällä puuterilla saa tehtyä keveät korostuksetkin kasvoille.

INCI: Talc, Silica, Dimethicone/vinyl Dimethicone Crosspolymer, Dimethicone, Ethylene/methacrylate Copolymer, Zeolite, Trimethylsiloxysilicate, Methylparaben, Sorbic Acid, Phenoxyethanol, Propylparaben, Tetrasodium Edta, Butylparaben, Orchis Maculata Flower Extract, Cyclopentasiloxane, Bht. May Contain (+/-): Ci 77019 (mica), Ci 77891 (titanium Dioxide)

Siitä huolimatta, että puuteri on silmänympärysiholle, se sisältää talkkia. Talkki on erityisen hyvä rasvoittuvalle iholle. Puuterin talkki oli yllättävä huomio, sillä itsekin neuvon välttelemään talkkipohjaisia puutereita, jos omaa kuivan ja ikääntyneen ihon. Veikkaan, että puuterin silikonit ovat se juttu, jonka vuoksi puuteri on niin kosteaksi muuttuvan tuntuinen iholla, eikä kuivuus tai uurteisuus korostu.

En ikinä puuteroi silmänympärysihoani niin paljon kuin tätä kuvaa varten tein. Taputtelin runsaasti puuteria peitevärin päälle, jotta saan näytettyä miten paljon puuteria on sekä miten vähän se korostaan uurteita runsaasta käytöstä huolimatta. Tietenkin puuterin valoa heijastavat pigmentit tekevät kuvausvaloissa oman tehtävänsä, eli häivyttävät uurteita ja saavat sitä kautta silmänympärysihoni näyttämään vieläkin tasaisemmalta.

Todella sievä, heleä lopputulos – myönnetään! Puuterin hieno koostumus blurraa keveästi silmänympärysihoa ja antaa kivasti kirkkautta.

Tuote on ihana ja vakuuttava. Mutta onko silmänympärysihon oma puuteri käytännöllinen? Kuinka usein käytän silmänympärysiholleni sille tarkoitettua puuteria? Pakko myöntää, että tuotteen ihanuudesta huolimatta, harvoin jaksan erillistä puuteria taputella silmien alle. Erityistapauksissa olen lähinnä käyttänyt. Tuote on kyllä hyvä, mutta vaatii orientoitumista, jotta sitä käyttäisi päivittäin.

Missä tätä Laura Mercier Secret Brightening Powder for Under Eyes -puuteria sitten myydään? Suomessa voi ainoastaan tilata Kicksistä. Voit tilata puuterin täältä*.

Nyt kun kesälomareissut ovat monille ajankohtaisia, vinkkaan katsastamaan lomakohteissa tarjontaa. Ruotsista tämän puuterin löytää ainakin NK-tavaratalosta. Viime syksynä (valuuttakurssi huomioiden) Laura Mercierin puuteri oli 28,50 € / 4 g.

Postauksen alussa esittämääni kysymykseeni, hyödyke vai turhake, vastaan sekä että. Hyödyllinen spesiaalitapauksissa, mutta turhake arkimeikkailuissa.

Mitä itse ajattelet? Hyödyke vai turhake?

X