Luomivärit

Yksi unelmien täyttymys on toteutunut, 15 MAC-luomiväriä paletissa!

31.10.2018 Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Minulla oli karkkipäivä! Oikea mässäilypäivä, kun hain postista Bangerheadin pakettia. Pääsin tuhlaamaan Bangerheadille* heidän piikkiin. Laitoin vähän omaa rahaa mukaan ja toteutin monen vuoden takaisen haaveeni.

Olen halunnut tehdä ISON paletin MACin luomiväreillä. Koota paletti MACin jumalaisen hyvillä luomiväreillä, oman mieltymyksen mukaan.

Ennen ostin MACin sinkkuluomivärit rasioissa, kunnes tajusin paletin paljon käytännöllisemmäksi niin työssä kuin siviilissä.

Minulla on jo vuosia ollut tällainen nelikko, jonka olen itse koonnut. Olen ostanut nämä sävyt Pariisista, Tallinnasta ja Tukholmasta.

Tässä on neljän luomivärin/peitevärin tyhjä paletti* sekä luomivärisävyt ylhäällä (vasemmalta) Shroom* ja Kid* sekä alhaalla (vasemmalta) Satin Taupe* ja Haux*. Tämä pieni paletti on ollut käytössäni jo vuosia. Luin postaukseni vuodelta 2014, jossa olin juuri ostanut tämän paletin ja sävyt Shroom ja Kid. Pohdin siinä postauksessa, että hankkisinko tulevaisuudessa pieniä paletteja vai yhden suuren? Haaveilin suuresta paletista.

Noh, enpä sitten saanut aikaiseksi näiden vuosien aikana. Minulla on ollut ajatuksena, että ostaisin 15 luomivärin paletin ja täyttäisin sitä ajan kanssa. En vaan ole saanut aikaiseksi ja oikeasti olen myös välillä unohtanutkin koko suunnitelmani. Ostaa yksi tai kaksi nappia silloin tällöin, niin ei tule iso lohkaisua pankkitilille. Jos joka kuukausi 1-2 nappia ostaa, olisi vuodessa paletti täysi. Näin olin laskeskellut.

Ennen MAC oli todella hankalasti saatavissa. Sekin varmaan vähän jarrasi tätä hankintaa. MAC on ollut Stockan verkkokaupassa, mutta jotenkin tuotevalikoima oli vähän suppea. Nyt kun MAC vihdoin on laajemmin saatavissa muissakin verkkokaupoissa, avautuu meille ei-MAC-paikkakuntalaisille paremmat mahdollisuudet hankkia tuotteita. Ostaa just silloin kun on rahaa tai haluaa/ehtii/muistaa. Toki nyt blogin kautta saatu etuus sysäsi haavehankintaan. Mietin, että mitä olen aina halunnut? Sitten muistin – MACin paletti itse valituilla sävyillä!

Näissä refill-napeissa on magneetti valmiiksi pohjassa ja sävyn nimikin löytyy tarrasta.

Nappi on helppo laittaa palettiin, jossa ne pysyvät hyvin!

Minulla tosiaan nyt tämä Pro Palette Large*, johon lisätty 15 luomivärin jakaja (Insert*).

Mutta nyt sitten pikakelattiin vuosi. Yksi unelmani on nyt toteutettu yhdellä kertaa. Minulla on MACin 15 luomivärisävyn paletti! Itse koottu, eikä yhtään sellaista sävyä mistä en tykkää tai mitä en käyttäisi. Toki tuntuisi vielä juhlavammalta, jos olisin vuoden verran täyttänyt palettia ja saisin sen viimeisen tyhjän kolon täyttää ja saatella valmiiksi projektin.

Kuten näkyy, on kokonaisuus aika syksyinen ja neutraali. On kuitenkin viileitä sekä lämpimiä sävyjä, on mattaisia ja hohtavia, on vaaleita ja tummia. Minä vain silittelen tätä palettia outo virne kasvoillani. ”My precious…”

Ylärivi vasemmalta: Vapour* (velvet), Malt* (matte), Sable* (frost), Expensive Pink* (veluxe pearl), Shale* (satin)

Keskirivi vasemmalta: Vex* (frost), Ricepaper* (frost), Quarry* (matte), Coppering* (veluxe pearl), Blackberry* (matte)

Alarivi vasemmalta: Naked Lunch* (frost), Arena* (satin), Swiss Chocolate* (matte), Cranberry* (frost), Smut* (velvet)

Tämä on ihan unelma tähän hetkeen! Vihdoin ja viimein minulla on MACin itse kasattu 15 luomivärin paletti. Kyllä tässäkin sai tehdä töitä, kun Googletin sävyistä swatch-kuvia ja tsekkasin Temptalia. Jos muuten nettishoppailet, niin kannattaa hyödyntää Temptalian loistavia kuvia ja kuvauksia koostumuksista. Toki edullisemmin saa valmiin luomiväripaletin, joita löydät täältä*. Siinä säästyy aikaa ja rahaa, kun ostaa valmiin. Että kun valitan kiirettä elämässäni, niin se johtuu ihan siitä, että vietin kaksi iltaa luomivärisävyjä netissä tutkien. Vitsi!

Mahtavaa tällaisissa paleteissa on se, että aina voi vaihdella haluamansa sävyt yhteen palettiin, jos vaikka omistaa useita. Minullakin on nyt 4 ja 15 -paletit. Ja jos joku kuluu loppuun ennen muita, kuten veikkaan sävylle Malt tapahtuvan, voin ostaa uuden tilalle. Ei tarvitse katsella yhtä tai kahta tyhjänä ammottavaa luomiväriä, kuten muutamissa minun paleteissa joudun tekemään. Esimerkkinä Too Facedin Chocolate Bon Bons -palettini. Nythän tuo sävy on loppunut, joka tuossa vanhassa postauksessa enteili loppuaan.

Tämä on niin inspiroivaa! Voi kun ehtisin enemmän studiolle meikkailemaan ja kuvailemaan. Heti kun ehdin, lähtee tämä paletti mukaani. Sitä ennen inspiroidun arkimeikkailuissani, kun mihinkään juhliin en nyt ehdi. Monet mahtavat bileet olen joutunut ja joudun skippaamaan. Harmi! Tuota karpalonpunaista tahtoisin kovasti ulkoiluttaa iltameikissä.

Mitä tykkäät? Ovatko sävyt sinua miellyttäviä vai täyttäisitkö paletin joillakin muilla sävyillä?

P.s. Kivaa lokakuun viimeistä päivää!

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Mitä sinun lauantaihin kuuluu? Onko meno yhtä rentoa kuin meidän Erkalla? Minun päiväohjelmaan kuuluu huomisen #5parasta -postauksen viimeistely, mutta muuten sama meno kuin Erkalla. 
Kokeilin Glamlinin palvelua, jossa kauneuskonsultti valikoi tuotteet juuri minun mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Koin palvelun helpoksi, jonka vuoksi haluan suositella sitä, jos kosmetiikkashoppailu tuottaa vaikeuksia ja pettymyksiä. ➡️ Lue blogista lisää ja/tai katso Storiesit Glamlinista. Tein elämäni ensimmäiset höpöttelyni Storiesiin. Molemmat löydät biostani. 
#kaupallinenyhteistyö @glamlinsuomi #kosmetiikkaanetistä #kauneuskonsultti #glamlin #erkka #sleepingcat #cat #tulips #glamlinbox #uusipostausblogissa #saturday

glitz8glam

Kommentit (16)

Oi mikä unelma, niin kaunis 😍

Älä muuta sano! 😍

Aivan ihana paletti! Paljon on samoja lemppareita mulla ja hyvin saman sävyinen tulisi omastakin paletista. 🙂 Ja haaveena kyllä tämä sama homma ollut. Mä sitten taas olen niin malttamaton, että en jaksaisi vuotta kerätä sävyjä vaan kaikki pitäisi olla kerralla kunnossa ja kallistahan siitä tulisi. 😉 Tosin nyt olen keräillyt niitä yksittäisiä ”purkkinappeja” eikä siinä ainakaan mitään järkeä ole! Nyt mulla on niitä irtonappeja sitten meikkipussissa sen sijaan, että olisi yksi ihana paletti. Kyllä on ongelmat taas! 😛

Kallista siitä ajan kanssakin tulee, mutta ei tunnu ollenkaan niin pahalta. 🙂 Ne rasioissa olevat luomivärinapit tulevat tosiaan kalliimmaksi, niin sen vuoksi innostuin paletista. Oliko ne jopa puolet kalliimpia?

Muistan, että aluksi meikkaajana rakastin sitä, että minulla oli luomivärit erillisissä rasioissa. Jossain kohtaa sitten huomasin, että paletit ovat työssä ja siviilissä nopeampia. Nykyään kiinnostun paleteista. Toki erikoissävyt on sitten kiva hankkia sinkkunappeina.

Ihana paletti. Mulla on sekà refil-nappeja, joilla tàytàn neljàn paletteja, sekà irtonaisia. Loppujen lopuksi mun mielestà ne irtonaiset vie vàhemmàn tilaa reissussa kuin esim .neljàn paletti, ainakin jos ei tarvitse kymmenià luomivàrejà ottaa mukaan.
Nyt olisi kiva nàhdà tutoriaali jossa kàytàt nàità. Muutenkin postaukset macin luomivàreistà ovat aina super-kiinnostavia.

Tulossa on. 😉 Kun vaan saan taas pahimmat koulukiireet alta pois, niin ehdin studiollekin. Pakko päästä tekemään jotain aivoja nollaavaa, kuten meikkitutoriaaleja. 🙂 Sellaista luovaa käsityötä. 🙂

Olis ollut tosi kiva jos olisit liittänyt tähän postaukseen myös swatchit näistä sävyistä. En tiedä onko mun näytössä vikaa, kun noi vaaleammat sävyt näyttää hyvin samankaltaisilta kuvissa, ja toisinaan väri iholla voi poiketa siitä miltä näyttää pannussa. Lukijana en jaksa alkaa googlailemaan joka sävyn swatcheja erikseen, kun ei niitä tuolla Bangerheadin sivuillakaan ollut. Lisäksi olisi kiinnostanut paljonko paletille tuli hintaa yhteensä. Oon itse lukenut Macin luomiväreistä vähän ristiriitaista palautetta, että osa olisi hyviä mutta osa taas sitten ei. Oon itsekin miettinyt oman unelmapaletin kokoamista, kiinnostaisi etenkin Make Up Geekin, ABHn, UDn, Colorpopin ja Sugarpillin irtopannut, mutta niitä pitäisi päästä tsekkaamaan livenä, että näkisi sävyt oikeanlaisina ja voisi testailla myös koostumusta. Mun palettiin tulisi ainakin mattavalkoinen ja -musta, vähintään yksi sisänurkkaan ja kulmaluulle sopiva vaalea shimmersävy, ihonvärinen nudesävy häivytykseen, neutraaleja rusehtavia eri tummuusasteilla vaaleasta tummaan varjostusten tekoon, jotakin upeita metallisävyjä, ehkä jokunen kestosuosikkivärejäni punertavaa ja persikkaa (vaikka näitä mulla kyllä on muissa paleteissa jo aika paljon), sekä nyt juuri mua innostavia violetteja ja liiloja sävyjä. Koostumuksina tosiaan mattaa ja simmeriä sopivassa suhteessa. Ymmärtääkseni violetit on niitä hankalampia sävyjä tehdä hyvälaatuisina. Ei viitsisi ostaa mitään kallista palettia vain muutaman violetin sävyn takia, ja pohdin kovasti mistä löytää ne mulle sopivat sävyt. Sininen ja vihreä on taas sellaisia värejä, joista en oikein silmämeikissä välitä, etenkin sinisestä tulee ikuisesti ne kasarivibat. Toki näistäkin on olemassa sävyjä joista pidän, mutta jotenkin en ole oppinut käyttämään.

Tulee! 🙂 Tämä oli tosiaan vain tällainen pieni ”tiiseri” ja minun täpinöinti yhden unelman toteutumisesta. En ollut kokeillut kun yhtä meikkiä ja paletin pääsin kasaamaan postauspäivää edeltävänä päivänä. Ajatus oli, että teen meikkauksia, ja liitän niiden postauksien yhteen käytettyjen sävyjen swatchit sekä arvostelua sävyn koostumuksesta jne. Mutta kun swatcheja pyydettiin näin paljon, teenkin niin, että kaikkien sävyjen swatchit löytyvät MAC-meikkipostauksista. 🙂

Violetit ovat haastavia, kuten sanoit. Usein ne muuttuvat tummemmissa sävyissä vain epämääräiseksi hötöksi luomella. Lopputulos näyttää herkästi mustalta silmältä.

Sinulla on sinistä kohtaan sama suhde kuin minulla. Samat vibat tulee, enkä osaa ottaa sinisestä sellaista käyttösävyä itselleni. Olen tehnyt itselleni todella istuvia ja kivoja silmämeikkejä sinisellä. Aina ihmettelen, että miksi en käytä useammin? En vaan osaa. Se vaatisi valtavaa tahtotilaa, että opettaisin itseni. Se ei kuitenkaan ole tarpeen, koska onhan maailmassa muitakin värejä. 🙂

<333 Iskee kyllä sun sävyvalinnat myös muhun! Itse olen haaveillut MUGin napeista Z-paletin täytteeksi, mutta haave tyssänyt siihen valtavaan suunnittelun määrään ja sijoittamisella kerralla isompi summa (enhän mä nyt voisi puolivalmista palettia käyttää). Ihanaa, että sinä teit haaveestasi totta ja tykkään myös, että MAC on nykyään oikeasri saatavilla tänne Kouvolankin kylille edes netin kautta 😀

Tuo Z-paletti on kanssa keikkunut toiveenani/haaveenani. Ensin minun pitikin se hankkia ja täyttää olemassa olevilla napeilla sekä hankkia siihen tarvittavia. Sitten ostettuani MACin nelikon, päätin, että kyllä haluan ”Mäkkinä” ison paletin. Hassua tässä on vaan se, että minulla on se nyt, kun en ole enää aktiivinen ammattilaismeikkaaja.

Minulla on sitkeyttä ja malttia nykyään. Olisin kestänyt puolivalmista. En vaan saanut aikaiseksi ja välillä unohdin koko jutun, kun pääni täyttyy niin monista asioista päivittäin. En sano, että rauhassa maltan mitään, mutta olen nyt opiskelujen kautta oppinut sietämään keskeneräisyyttä. 🙂

Heissan! Mä myös mielelläni näkisin kunnon swatchit näistä. Laitatko vaikka siihen postaukseen kun teet lookin näillä, ellet tähän lisää?

Tässä on muutama sävy, minkä itsekin ottaisin jos kasaisin paletin, mutta taatusti tulisi väriä mukaan lisää. Kasasin nelikon sinisistä ja violetista vähän aikaa sitten ja olen katsellut noita viidentoista valmispaletteja, mutta ei ole ihan natsannut niissä sävyt, niin en ole hankkinut.

Tulee, tulee. 🙂 Tässä kohtaa täpinöin vain aarteestani. Olin just saanut sen ja laitoin napit paikoilleen. Vähän tällaista ennakkojuttua. Siksi sanoin, että tämä lähtee mukaani studiolle heti kun sinne taas ehdin. Tarkoitus on tehdä meikkauksia ja siinä esitellä swatchit käytetyistä sävyistä, mutta voin ottaa swatch-kuvat kaikista ja liittää ne sitten aina meikkipostaukseen mukaan. Samalla saan kerrottua meikissä käytetyn sävyn koostumuksesta ja pigmenttisyydestä. Nyt vielä tässä kohtaa minulla ei ole kaikista sävyistä tietoa.

Kiitos toiveesta! 🙂

Jotain millä ”aikuisiän aknea” saisi hoidettua.

Oletan sinun osallistuneen Elevenin lahjakortin arvontaan. Huomasitko, että kommenttisi on tullut väärään postaukseen? 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *