Glitz & Glam

Onko maskaranpohjustaja hyödyke vai turhake? Syyt miksi käytän maskaranpohjustajaa

Teksti: Minna / Glitz & Glam

En tiedä, onko tälle postaukselle kysyntää ja mielenkiintoa, mutta teen tällaisen kuitenkin. Mietin tässä eräs päivä, että miksi nykyään maskaranpohjustaja on minulle niin tärkeä? Muutamien päivien aikana aloin itsekin ymmärtää, miksi maksan niistä ja näen sen ”vaivan”, että käytän ripsiini kahta tuotetta, joskus jopa kolmea! Kun tosiaan maskaran top coatia olen kanssa välillä käyttänyt. Tässä linkki top coat -postaukseen! Näet, sen hyödyt.

Mutta tänään kerron, mitä hyötyjä olen havainnut tuon valkoisen maskarapohjustajan käytöstä. Onko se vain rahan hukkaa ja kuvitteellista tarvitsemista, vai koenko oikeasti hyötyväni niiden käytöstä?

Minulla ei ole valtavia räpsyripsiä. Ennen pidin ripsiäni tyyliin maailman lyhyimpinä, mutta ammattilaismeikkaajana työskennellessäni näin kaikenlaisia silmäripsiä. Yhdetkään eivät ole toistaan huonompia, on erilaisia. Silloin tajusin, että omani eivät ole niin lyhyet kuin olin aina kuvitellut. Siitä huolimatta, en koskaan koe silmieni olevan ”auki”, jos olen ilman ripsaria. Mutta olen kyllä joskus ollut ihastunut lookiin, jossa olen ollut ilman maskaraa. Ei sekään huono ole.

Kokeilin toista kymmentä vuotta sitten paria maskaranpohjustajaa, mutta en silloin tykännyt. En saanut valkoista väriä piiloon ja ripsistä tuli todella ”kökkäreiset”. Nyt viime vuosina olen niihin tutustunut enemmänkin ja löytänyt huonoja sekä hyviä pohjustajia. Hyvien kohdalla vasta tajuaa, miksi nähdä vaiva, vai onko se sittenkään vaivaa?

Näyttävämmät ripset

Tämä ei ole tae jokaisen maskaran kanssa. Jotkut pohjustajat eivät toimi hyvin yhteen maskaran kanssa. Esimerkiksi It Cosmeticsin Superhero -maskara ei toimi pohjustajan kanssa. Saan sillä kombolla jopa lyhyemmät ripset kuin yksinään Superheroa käyttämällä. Eli ei jokaisen maskaran kohdalla toimiva väite, että näyttävämmät ripset pohjustajalla, mutta aika monen kohdalla olen huomannut, että hieman tuuheammat ja pidemmät tulisi. Jotenkin pohjustaja auttaa saavuttamaan viuhkamaisen ripsien muodon. Joskus taas pohjustaja antaa paremmin tuuheutta kuin maskara yksinään saa aikaan.

Nopeammin siistimpää

Yllättävää kyllä, olen huomannut selviäväni ripsien meikkaamisesta nopeammin kahdella tuotteella kuin yhdellä. Tämä hämmentää minua. Olen toki spekuloinut, että onko syynä tottuminen uuteen tapaan ja siksi vanha tapa hidastuu ja muuttuu sottaisemmaksi? En tiedä varmuudella, mutta pohjustajalla harjaan ripsiini volyymia ja jäsentelen ripsiä. En sotke pohjustajaa silmäluomiini. Kun päälle harjaan mustan maskaran, ei minun tarvitse enää kerrostaa niin monta kertaa, eikä muutenkaan tehdä muotoilua ripsiini. Lähinnä musta maskara on väri valkean pohjustajan päälle sekä se lisäbuustaus. Kun sieltä aivan ripsityvestä asti ei tarvitsekaan kymmeniä kertoja vedellä ja nostaa ripsiä, syntyy vähemmän sotkua silmäluomille. Siksi olen huomannut saavuttavani näyttävät ripset nopeammin ja siistimmin kuin ilman pohjustajaa saisin. Olen tässä omaa empiiristä tutkimusta tehnyt ja testannut asiaa. Entisestä sotkijasta on tullut siistimpi ja nopeampi.

Kestävämpi maskara

Tämäkään ei ole aivan jokaisen maskaran ja pohjustajan kohdalla absoluuttinen totuus, mutta olen huomannut tuhriintumisen vähentyneen. Pohjustajan avulla, maskarat eivät tuhriinnu. Olen kokeillut monia maskaroita ilman pohjustajaa ja pohjustajan kanssa. Olen huomannut, että minulla tuhriintuvat maskarat muuttuvat kestävämmiksi. Ostin aikoinaan Guerlainin vedenkestävän maskaran. Se teki todella näyttävät ripset, mutta se tuhri ihan jumalattomasti! Mustaa tuhrua oli ylä- että alaluomella – paljon! Otin käyttööni maskaranpohjustajan, ja kappas, Guerlainin maskara ei enää tuhrinut. Muutamia muitakin on ollut, mutta voin sanoa, että ihan jokaisen kohdalla ei tuhriintuminen loppunut, mutta niidenkin kohdalla se vähentyi.

Kirkkautta värimaskaroille

Jos värimaskaraa käyttää ja omaa luonnostaan tummat ripset tai värjäyttää silmäripsiään, valkoinen pohjustaja auttaa värimaskaraa näkymään selvemmin. Minulla ei värimaskarat oikein näy. Usein myös värimaskarat ovat sen verran notkeita koostumukseltaan, että en saa niillä nostetta ripsiini. Ripset jäävät todella vaisuiksi niin värin kuin tuuheuden ja pituutensa vuoksi. Pohjustajan avulla saan värin näkymään kirkkaana ja ripsistä näyttävät.

Helpompi puhdistaa pois

Viimeisenä, mutta ehkä tähän kokonaisuuteen eniten hämmentävänä, maskara puhdistuu helpommin! Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin maskara, joka vain tekee mustat silmät, eikä meinaa puhdistua pois. Aivan sairaan ärsyttävää, kun peset kasvosi jopa kaksoispuhdistusmenetelmällä ja katsot peilistä – olet pandakarhu! Siinä sitten misellivedellä kostutetulla vanulapulla hierot vielä silmäluomia ja kiroat, kun maskaraa on vieläkin silmissä. Maskaran tulee kestää hyvin ja lähteä pois halutessani! Näihin vaatimuksiini pohjustaja on antanut aika hyvän avun.

Onko maskaranpohjustaja hyödyke vai turhake?

Vielä pari vuotta sitten olisin vastannut, että toisille hyödyllinen turhake. Nyt olen entistä enemmän testannut maskaranpohjustajia, niin alan kallistua, että minulle ne ovat hyödyllisiä, vaikka eivät välttämättömiä. Huomaan, että maskaraa kuluu vähemmän, kun käytän pohjustajaa. Siksi se ei välttämättä tule kalliimmaksi, kun käyttää myös pohjustajaa. Joka tapauksessa, olen vasta pitkässä juoksussa havainnut pohjustajan hyödyt. Silmämeikinpohjustajaa ja kasvojen pohjustusvoidetta en enää koe päivittäin tarpeelliseksi, mutta maskaranpohjustaja on tullut näiden tilalle.

Mutta jos ripset ovat upeat ja aina mintissään, maskarat eivät tuhri ja puhdistuskin on helppoa, niin eihän tällaiselle tuotteelle tarvetta ole. Ei siis mikään kaikille must have -tuote, mutta varmasti joillekin yllättävänkin tarpeellinen. Minulle niiden tarpeellisuus syntyi pitkällä aikavälillä. Ei tosiaankaan ollut mikään välitön syttyminen.

Jos sinua alkoi kiinnostaa maskaranpohjustajat, niin lue parhaimmista löydöistäni! Olen tehnyt postauksen 5 parasta ripsivärinpohjustajaa. Löydät sieltä edullisen, joka toimii kivasti sekä keskihintaisia, mutta toki joukossa on myös se paras, joka on kallein!

Käytätkö maskaranpohjustajaa? Mitkä ovat sinun syysi sen käyttöön?

Lue myös

X