Glitz & Glam

Auringonlaskumeikin tutoriaali - näin teet värikkään silmämeikin

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Eilisessä meikkipostauksessa lupasin tutoriaalin auringonlaskusta inspiraation saaneesta meikistä.

Inspiraatio tähän meikkiin tosiaan syntyi auringonlaskuista. Fiilistelin tulevaa Turkin matkaa katselemalla kuvia lomakohteesta. Turistit ovat kuvanneet ihania auringonlaskuja, joten inspiroiduin tekemään meikin samoilla sävyillä.

Käytän tässä tutoriaalissa NYXin Avant Pop -luomiväripalettia sävyssä Art Throb. Merkitsin auringoilla meikissä käytetyt sävyt.

Käytä halutessasi silmämeikinpohjustajaa. Sen avulla luomivärit tarttuvat paremmin, joten sävyt ovat kirkkaampia ja luomivärit pysyvät paremmin paikoillaan helteisenäkin päivänä. Käyttämällä valkoista silmämeikinpohjustajaa, saat värikkäiden luomivärien kirkkauden paremmin esiin.
Minulla ei ole mitään silmämeikinpohjustajaa. Pelkästään meikkivoide pohjalla.

Aloita mattaisesta, persikkaisesta luomiväristä. Levitä luomiväri luomivaon yläpuolelle, melkein kulmakarvoille asti. Käytä pehmeää sivellintä, jotta saat tavallaan ”puuteroitua” luomivaon yläpuolen luomivärin avulla. Tämä auttaa saamaan kerralla häivytellymmän lopputuloksen silmämeikkiin.

Levitä litteän siveltimen avulla kultaista luomiväriä liikkuvalle luomelle. Litteällä siveltimellä saat hohteet paremmin esiin ja tehtyä tarkempaa jälkeä.

Ota oranssia luomiväriä häivytyssiveltimeen. Aloita oranssin levitys ulkonurkasta ja liikuta sieltä väriä luomivakoa pitkin kohti sisänurkkaa ja luomivaon yläpuolelle.

Levitä halutessasi valkoinen luomiväri kulmaluulle. Tämä korostaa kulmaluuta ja tekee nostetta katseeseen. Lisää valkoista myös silmän sisänurkkaan. Näin saat kirkkautta ja valoa silmien seudulle.

Levitä purppuraista luomiväriä alaluomellesi. Litteällä siveltimellä saat tehtyä tarkempaa jälkeä.

Vie purppuraa myös yläluomelle ulkonurkkaan. Litteällä siveltimellä saat paremmin ”pakattua” luomiväriä toisen luomivärin päälle.

Näin saat vähän syvennettyä oranssilla tehtyä varjostusta.

Rajaa silmäsi. Tässä meikissä toimisi myös ruskea kajal, mutta minä käytin dramaattisempaa jälkeä tekevämpää rajaustussia.

Laita ripsiväriä. Jos haluat lisätä näyttävyyttä, käytä tekoripsiä tai ripsitupsuja.

Lisää vaalea kajal alaluomen sisärajaukseen. Näin saat silmistäsi avarammat.

Värikäs silmämeikki on valmis!

Oranssi ei tosiaan ole minun lempparisävyni, mutta eikö näytäkin aika kivalta? Tästäkin voisi kokeilla keveämpääkin versiota. Vaikka ilman purppuraa ja rajausta. Jos vaikka kokeilisin rajausta keveämpänä ja jättäisin tekoripsetkin pois. Olisi aika kiva arkimeikki, jossa olisi kuitenkin väriä, mutta ei olisi niin bilemeikkimäinen.

Pitäisi päättää, miten meikkaan lauantaina ystäväni häihin. Kampauskuviakin pitäisi katsella, että minkälaisen kampauksen oikein tahtoisin. Vähän härdelliä tässä taas, mutta lauantain jälkeen on taas yksi kesän ”häppäninki” juhlittu. Tänä viikonloppuna onkin minulla kesän toiseksi viimeiset menot. Sitten elokuussa on vielä appivanhempien mökillä vähän isommat bileet. Minulla on enää alta 4 viikkoa kesätöitä jäljellä. Vaikka kesä on tänä vuonna tuntunut pidemmältä, alkaa tämä oikeasti olla jo aika pitkällä. Kohta on se niin odotettu matka Turkkiin. Siellä ei varmaan tule meikkailtua, joten eipä tarvitse pakkailla matkalaukkuun viikon matkan verran meikkejäkään. Tuleva matka tulee olemaan niin uusi kokemus minulle monelta osin, että on pakko jossain vaiheessa avata aiheesta täällä blogissakin.

Mutta nyt minä toivotan ihanaa loppuviikkoa!

X