Glitz & Glam

Juhlava päivämeikki valmistujaisiin - tutoriaali valmistujaismeikkiin

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Eilen lupailin, että tälle päivälle olisi luvassa meikkitutoriaalia. No hello vaan! Enpä ole taas vähään aikaan meikkitutoriaalia julkaissut. Aika menee niin nopeasti, että en edes tajua sitä aina.

Eilisessä postauksessa oli vaaleanpunainen teema. Sama teema jatkuu tämän päivän lookissa. Niin meikki kuin hiukset ovat vaaleanpunaiset. Huomenna saan tutkintotodistuksen ja valmistun tradenomiksi. Olen viehättynyt vaaleanpunaisesta erityisen paljon. Yhdistän huomisessa juhlalookissa mustaan mekkoon vaaleanpunaisia elementtejä. Kokeilin valmistujaismeikkiäni. Jotain tällaista teen perjantain meikkiin.

Huulipunaksi käytän MACin Lovelornia ja rajaan huulet Elizabethin rajauskynällä, joka mätsää täydellisesti punan kanssa. Luomiväripaletit ovat Anastasia Beverly Hillsin Norvina -paletti sekä MACin itse kokoamani paletti.

Käytän silmämeikissä MACin paletista vasemman alakulman Naked Lunchia sekä ylärivin toista vasemmalta, joka on sävy Malt. Norvina -paletista käytän alarivin mattaisia sävyjä Base, Love ja Passion.

Olen tehnyt meikkipohjan ja ehostanut kulmat valmiiksi.

Pohjustan silmäluomet silmämeikinpohjustajalla.

Levitän ensin Norvina -paletin Basea kulmaluulle.

Sen jälkeen häivytyssiveltimellä levitän MACin Malt -sävyä luomivaolle ja sen yläpuolelle. Malt on hyvä sävy pohjustamaan varjostuksia. Sopii vaaleanpunapohjaisuutensa vuoksi erinomaisesti tähän meikkiin.

Levitän seuraavaksi liikkuvalle luomelle ja silmän sisänurkkaan vaalean hohtavan sävyn, joka on MACin Naked Lunch. Jätän liikkuvan luomen ulkonurkan meikkaamatta vielä tässä vaiheessa.

Norvina -paletista sävy Love on loistava ulkonurkkaan ja siitä vähän häivytellysti luomivaolle.

Muotoile pinkki mattaluomiväri siten, että se tekee kolmiomaisen muodon yläviistosti. Kulman tulisi mennä yhtenäisessä linjassa alaluomen linjan kanssa. Tämän voit tarkastaa laittamalla esimerkiksi siveltimen silmäsi vierelle ja katsoa, kulkeeko linja alaluomelta kohti kulmakarvan päätöstä samassa linjassa. Tämä liftaa katsetta ja tekee silmämeikistä hieman kissamaisemman muodoltaan.

Taputtelen sävyä Love myös alaluomelle siten, että ulkonurkassa sitä on paksummin ja linja ohentuu sisänurkkaan tultaessa.

Sitten luodaan meikkiin intensiivisyyttä. Käytän Norvina -paletista sävyä Passion. Levitän tummemman sävyn ulkonurkkaan sekä alaluomelle iiriksen reunalle asti.

Jälleen muistetaan linja, joka tulisi kulkea suorassa linjassa alaluomelta kohti kulmakarvojen päätä. Lopuksi häivyttelen hieman tummaa sävyä, mutta varon nostamasta varjoa liian korkealle.

Jos tumma varjostus leviää liikkuvalle luomelle liian pitkälle, voi vaaleaa sävyä levittää uudestaan. Minulla vähän pääsi tumma sävy liian pitkälle liikkuvalla luomella, joten meikistä heti syntyi tummemman näköinen. Kun levitin vaaleaa tumman päälle, sain palautettua valoisuuden ja kirkkauden silmämeikkiini.

Sitten maskara. Jos haluaa, voi laittaa tekoripsetkin, mutta itse jätin ne pois. Valmistujaismeikkini on päivämeikki.

Katsetta voi kirkastaa nudella kajalilla, joka levitetään alaluomen sisärajaukseen. Näin silmä avartuu, katse kirkastuu ja samalla onnenkyyneleiden vuoksi ei silmien punoitus näy yhtä helposti. Tätä minä tarvitsen, sillä olen itkupilli ja herkistyjä. Olen aivan varma, että itken valmistujaisissa. Itkin jo poikani esikoulun päättäjäisissä, kuten itkin 3 vuotta sitten tyttärenikin esikoulun päättäjäisissä. Minä olen se nolo mutsi, joka parkuu sitten rippikirkossa ja lakkiaisissa/valmistujaisissa. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä helpommin herkistyn. Siksi pitää valita ripsiväri, joka kestää sekä nude kajal, joka häivyttää silmien punaisuutta.

Silmämeikki on valmis!

Meikissä on silmää muotoilevaa varjostusta sekä heleää vaaleanpunaista. Silmämeikki on nopea tehdä, se on näyttävä, vaikka siitä puuttuu rajaukset ja tekoripset sekä oikein tummat varjostukset. Sopii hyvin päiväsajan juhlameikiksi ja on siinä ripaus kesäisyyttäkin.

Teen aurinkopuuterilla varjostukset poskiluun alapuolelle. Muotoilen kasvoja aurinkopuuterilla, koska se tekee pehmeämmän lopputuloksen kuin varjostuspuuteri.

Poskipunaksi valitsin karkkimaisen NARS Bumpy Ride sävyn.

Lopuksi korostan hieman poskipäitä ja amorinkaarta.

Lopuksi viimeistelen lookin huulimeikillä. Rajasin huulet, värittelin hieman pohjaa huulipunalle ja viimeistelin huulimeikin levittämällä huulipunan. Halusin vaaleanpunaisen, vähän karkkimaisen pinkin, jossa on läpikuultavuutta.

Meikki on kokonaan valmis!

Joo, tämä kokonaisuus toimii! Ei ole liian vahva meikki valmistujaistilaisuuteen, joka on tosiaan päivällä. Kun reilun viikon päästä juhlin läheisteni kanssa valmistumistani, saatan tehdä vähän luomivärillä rajausta silmiin ja ehkä jotkut sirot tekoripset liimaan. Ehkä voin vielä tummentaa ulkonurkkaan varjoa ja teen vielä intensiivisemmän varjostuksesta. Saa nähdä. Nyt kuitenkin tämä näyttäisi olevan aika hyvä.

Vai mitä luulet? Toimisiko tämä meikki valmistujaisissa?

Onnea kaikille muillekin valmistuville!

X