Glitz & Glam

Näin teet lämpöisen hehkuvat silmät kesäbileisiin

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Lupasin eilisessä meikkipostauksessa silmämeikkitutoriaalia. Näin kesällä lämpöiset sävyt ovat mitä ihanampia silmämeikkiin. Toiset tykkäävät vuoden ympäri lämpimistä sävyistä, minua ne viehättävät silloin kun on aurinkoa ja lämpöä.

Aika harvoin teen kauttaaltaan voimakkaasti kylmiä tai lämpimiä meikkejä. Aika usein yhdistelen viileyttä ja lämpimyyttä. Tällä kertaa tein aika rajun kontrastin huuli- ja silmämeikin välille. Kokonaisuus on yllättävän toimiva, koska päälläni oleva pitsitoppi on samaa sävymaailmaa huulimeikin kanssa. Lämminsävyinen silmämeikki kivasti rikkoo kokonaisuutta.

Olen tänä kesänä kaivanut esiin unohdetun Too Facedin Sweet Peach -luomiväripalettini. Olen arkena tehnyt 1-2 luomivärin silmämeikkejä ja illanviettoihin monisävyisempiä. Ostin tämän ihanan kesäpalettini reilu vuosi sitten Tukholman Sephorasta. Persikkaiset ja erittäin lämpöiset sävyt eivät ole minulla tyypillisiä, mutta kesällä lämpiän niille.

Tässä silmämeikkitutoriaalissa käytössäni olevat sävyt:

  • White Peach (ylärivin 1. vasemmalta)
  • Nectar (keskirivin 1. vasemmalta)
  • Georgia (alarivin 2. vasemmalta)
  • Bellini (keskirivin 4. vasemmalta)
  • Summer Yum (alarivin 5. vasemmalta)
  • Peach Pit (keskirivin 5. vasemmalta)

Pohjusta silmäluomet silmämeikinpohjustajalla. Näin sävyt näkyvät kirkkaampina, luomiväri tarttuu paremmin ja kestää paremmin.

Levitä pehmeällä häivytyssiveltimellä mattaista, hennon persikkaista luomiväriä luomivaon yläpuolelle. Häivyttele sävy lähes kulmakarvoille asti.

Minulla käytössä Sweet Peach -paletin Georgia.

Ota samalle häivytyssiveltimelle ruosteisen punertavaa mattaluomiväriä, ja tee luomivaolle varjostus. Häivyttele sävy ylöspäin, mutta älä yhtä korkealle kuin edellinen vaaleampi sävy.

Minulla käytössä Sweet Peach -luomiväripaletin Summer Yum.

Levitä litteällä luomivärisiveltimellä hohtava luomivärisävy. Levitä luomiväri liikkuvalle luomelle sisänurkan alueelta lähes ulkonurkalle asti.

Minulla käytössä sävy Bellini, jossa on kauniin pinkkipersikkainen pohja ja kultainen hohde.

Varjosta ulkonurkkaa tummemmalla sävyllä, joka voi olla mattainen tai hohtava. Käytä haluamaasi luomivärisivellintä. Litteällä siveltimellä saat intensiivisempää jälkeä aikaiseksi, pehmeällä siveltimellä utuisempaa. Levitä luomiväri liikkuvan luomen ulkonurkan alueelle, hieman luomivaolle ja häivyttele sävyä kevyesti ylöspäin – erityisesti ulkonurkasta.

Käyttämäni luomiväri on tumma, hieman luumuinen Peach Pit. Siveltimenä tällä kertaa minulla on pehmeä, pyöreäkärkinen kynäsivellin.

Levitä alaluomelle sama mattainen, lämminsävyinen luomiväri kuin mitä käytit yläluomella. Lisää intensiivisyyttä katseeseen lisäämällä sama tumma ulkonurkan varjostussävy alaluomen ulkonurkan seudulle. Lisää tumma aivan ripsityveen iiriksen reunaan asti, eli noin 1/3 alaluomesta.

Minulla käytössä Summer Yum koko alaluomella ja Peach Pit alaluomen ulkonurkassa. Tällä kertaa käytin teräväkärkistä kynäsivellintä, mutta tämän voi yhtä hyvin tehdä litteäpäiselläkin siveltimellä.

Tuo valoa silmien seudulle lisäämällä oikein vaaleaa silmän sisänurkkaan.

Minulla käytössä valkoinen White Peach, joka kirkastaa katsetta tehokkaasti. Käytän pyöreäkärkistä kynäsivellintä, mutta oman tottumuksen mukaan sivellinvalinta.

Kulmaluuta voi halutessaan korostaa. Levitä hohtava tai mattainen luomivärisävy kulmakarvojen kaaren alapuolelle.

Käytin kultaisempaa sävyä kuin sisänurkassa. Käyttämäni sävy on voimakkaasti hohtava Nectar.

Sitten tehdään Studio 10 Liquid Foil I-Radiance -folioluomivärillä lisää kimallusta lämpimään silmämeikkiin. Tähän voi käyttää glittergeeliä tai taputella silmämeikin päälle tahmaista silmämeikinpohjustajaa ja sen päälle painella irtoglitteriä, kuten täältä linkistä löytyvässä tutoriaalissa neuvon. Vielä yhtenä vaihtoehtona on käyttää esimerkiksi Make Up Storen Mixing Liquidia glitterin kiinnitysaineena.

Pyyhi ylimääräinen tuote applikaattorista. On helpompaa kerrostella lisää kuin poistaa liikoja. Taputtele applikaattorin avulla kimallusta liikkuvalle luomelle.

Rajaa silmäsi haluamallasi tavalla. Nestemäisellä rajauksella saat tarkan ja voimakkaan rajauksen. Kynällä tai luomivärillä saat pehmeämmän rajauksen.

Tein siipimäisen rajauksen Kat Von D:n Tattoo Liner -rajaustussilla, jonka olen esitellyt täällä.

Harjaa ripsiin maskara ja lisää halutessasi tekoripset.

Teen itselleni yleensä niin, että liimaan ensin tekoripset. Sen jälkeen harjaan maskaran alaripsilleni ja painelen maskaraharjalla yläripsien tyveen. Näin tekoripset sulautuvat luontevasti omiin ripsiin, omat ripset saavat väriä jne. Teen näin itselleni, koska ripseni kaartuvat maskarasta hyvin voimakkaasti. On hankalaa saada kaartuneiden ripsien taakse liimaista ripsinauhaa ilman sotkua.

Tee alaluomen sisärajaus vaalealla tai tummalla kajalilla. Vaalea suurentaa ja avartaa silmää, tumma kirkastaa katsetta ja tuo sähäkkyyttä katseeseen. Minä käytin tässä meikissä vaaleaa kajalia keveyden vuoksi. Musta kajal tekee voimakkaamman efektin.

Lopuksi voit halutessasi taputella kimallusta alaluomellekin. Minä tein alaluomen keskiosaan valumaa kuvastavan muotoilun.

Kesäisen lämmin bilemeikki on valmis!

Kokeile huuliin kylmää roosaa, lämmintä korallia tai klassista punaista. Voi että kun olen ihan rakastunut tämän silmämeikin lämpöisyyteen. Näin blondina nämä lämpimät sävyt silmissä istuvat niin kauniisti. Silloin sinimustassa, harmaassa ja pastellivioletissa ollessani eivät lämpöiset sävyt oikein millään meinanneet istua minulle.

Mitä muuten tykkäät näin lämpimistä sävyistä silmämeikissä?

X