Glitz & Glam

Hehkua ja vivahteita - keveä, mutta erikoinen arkimeikki (tutoriaali)

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postauksessa PR-toimistolta saatuja tuotteita

Ehdin viikonloppuna käymään kuvausstudiollani. Tällä kertaa kokeilin sellaista mitä en ole aikaisemmin kokeillut. Ei välttämättä minun tyyliä, mutta hei, meikkailussa on hauskaa kokeilla. Ei aina tarvitse olla just se täydellisimmin istuva tai täysin massaan katoava. Eikä meikin tarvitse niin vahvasti näkyä, mutta silti siinä voi olla jokin erikoisempi juttu.

Koska kynteni oli lakattu CND:n suloisilla pastellisävyillä, nappasin studiolle mukaani essencen kevään ja kesän uutuuksia. Nämä inspiroivat juuri tähän juttuun, jonka nyt esittelen tutoriaalin muodossa.

Olen tehnyt valmiiksi meikkipohjan ja ehostanut kulmat. Silmämeikinpohjustajan voi halutessaan lisätä tässä vaiheessa, mutta itse teen tässä meikissä vähän toisella tavalla, enkä nyt laittanut silmämeikinpohjustajaa.

Koska tykkään aina vähän varjostaa luomivakoa ja sen yläpuolta, levitän todella pehmeällä ja maltillisesti annostelevalla siveltimellä aavistuksen omaa ihoani tummempaa mattaluomiväriä. Levitän luomivärin luomivaolle ja häivytän siitä kulmakarvoille asti, mutta jätän aivan kulmakarvojen kaarevan alueen ilman luomiväriä, koska siihen kohtaan tulee korostus myöhemmin.

Taputtelen essencen get your glitter on! glitter primer -silmämeikinpohjustajan vain liikkuvalle luomelle. Tämä pohjustaja on shimmerinen, joten en halua hohtavaa varjostusta, jonka vuoksi lisään tämän glitterpohjustajan tässä vaiheessa vain liikkuvalle luomelle.

Teen silmämeikin korostuspuuterilla. Tämä värikkään ihana ja herkku highlight on essence glow like a mermaid highlighter. Highlighterissa, eli korostuspuuterissa on kuusi eri sävyä. Se kuvastaa merenneidon pyrstöä.

Otan pienehkön, litteän siveltimen ja otan siveltimeen vain yhtä sävyä korostuspuuterista.

Levitän pieniä alueita jokaisella sävyllä liikkuvalle luomelle, enkä sekoita sävyjä keskenään. Värit menevät aavistuksen päällekkäin, joka jo tuo sitä värien yhteen sulautumisia, mutta erillistä häivyttelyä ei kannata tehdä, jotta sävyt eivät liikaa sekoitu keskenään ja koko idea katoa.

Tein liikkuvalle luomelle korostuspuuterilla saman idean kuin mitä puuterissa. Koska sävyt ovat korostussävyjä, ne eivät näy selkeinä, vaan vivahteina. Onnistuin vangitsemaan värien eri sävyt tähän kuvaan selkeämpinä. Rajoja on turha liikaa häivytellä, sillä ne eivät oikeasti näy aivan yhtä selkeästi.

Silmän sisänurkkaan käytin keltaista, koska se on vaalein sävy. Kulmaluulle vaaleanvihertävää (näkyy vasta seuraavassa kuvassa).

Lopuksi sitten maskara silmiin. Tietenkin meikkiä voi tehostaa rajauksellakin, mutta päätin tällä kertaa tehdä keveämmän version. Ei rajauksia, eikä tekoripsiä. Niitä on ollut aika paljon meikkauksissani.

Olen vähän muotoillut kasvojani aurinkopuuterilla sekä lisännyt hehkuvan poskipunan. Sen vuoksi en käytäkään kimalteista korostusta kasvoille, vaan teen essencen 3D dewy look stick -puikolla luonnollisella tavalla heleät kasvot. Kiiltoa, mutta ei kimalletta.

Dewy look on varmasti nousemassa tämän vuoden aikana, mutta veikkaan sen suurempaa suosiota vasta ensi vuodelle. Nopeimmat omaksuvat trendin jo nyt, mutta siinä menee aikansa, että jokin juttu näkyy selkeästi katukuvassa.

Lopuksi huulille sävyä ja kasvosuihke viimeistelemään koko meikin. Kasvosuihkeena essencen mielenkiintoinen uutuus. Glow to go illuminating setting spray kiinnittää meikkiä, kosteutta sekä antaa glow -efektin. Kuulostaa mahtavalta!

HUPS!

Muista ravistaa glow to go illuminating setting spray kunnolla! Tässä kasvosuihkeessa on kimallehiukkasia, jotka tulee sekoittua nesteeseen tasaisesti. Muuten käy näin, kuten minulle kävi. Jos L’Oréal Parisin puuteria sisältävä Infallible Fixing Mist on tuttu, niin tämä on vastaava, mutta hehkua antavana. Ei mattaavana.

No selvisin ensimmäisellä kokeilullani katastrofista. Taputtelin nesteen ja suurimpia valohehkuisia kohtia tasoittelin meikkisienen avulla. Tulee muuten ihan järjettömän kaunis hehku kasvoille! Suihkeessa tuntuu myös olevan vahva meikkiä kiinnittävä ominaisuus, mutta mekanismi pullossa on surkea.

Listaan nyt vielä käyttämäni essencen kevät- ja kesätuotteet sekä lyhyet ajatukseni tuotteesta.

get your glitter on! glitter primer (3,49 € / 10 ml)

Tosi kiva ja hyvältä vaikuttava silmämeikinpohjustaja, jolla tehostaa kimalteisten luomivärien hehkua. Toimii kivasti yksinäänkin, sillä pohjustaja antaa sievän vaaleanpunaisen hehkun silmäluomille.

glow like a mermaid highlighter (4,39 € / 10 g)

Minun makuuni vähän liian värikäs korostuspuuteriksi kasvoille, mutta mielettömän hauska! Niin ja kaunis ennen kaikkea.

volume hero mascara power black (3,69 € / 7 ml)

Vaikea sanoa vielä tässä vaiheessa suurempia kommentteja. Hyvältä vaikuttaa, mutta ensimmäiset testailut eivät ole vielä aiheuttaneet wow -efektiä. Ehkä tämä käytössä paranee?

3D dewy look stick (4,39 € / 5,2 g)

Hauska tuote, mutta mielestäni saman asian ajaisi tavallinen sävytön huulivoide. Marilyn Monroe kiillotti kasvonsa ja silmäluomensa vaseliinilla jo 50-luvulla. Trendi ei siis ole uusi.

glow to go illuminating setting spray (4,09 € / 50 ml)

Todella hauska tuoteuutuus, jossa on ideaa. Ainoastaan mekanismi ontuu, koska on haastavaa tehdä pumppumekanismi, jonka läpi kulkee neste jossa on jauhetta. Ei voi olla niin hienojakoinen sumu. Silti pidän tuotteesta ja sen luomasta lopputuloksesta, vaikka suihkuttelu haastavaa onkin. Ravistakaa pulloa ihan väsymiseen saakka. 😀

Tästä tulikin aika kiva, vaikka silmämeikkiä tehdessä mietin, että näinköhän tämä tulee blogiin koskaan päätymään. Lopputulos olikin aika hauska. Tässä silmämeikissä ei todellakaan vaadita mestarillisia häivytystaitoja, ei edes sitä ”värisilmää”. Sen kun vaan täppäilee siveltimellä omalla luovalla tavalla korostuspuuterin ”suomuista” erilaisia sävyjä.

Hauska arkimeikki, vaikka ei ihan oma juttuni. Silti hauska kokeilu.

Kivaa keskiviikkoa!

X