Glitz & Glam

Miten peittää maksaläiskät ja muut tummentumat vaalealla iholla?

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä Postauksessa käytetty tuote saatu

Minulta kysyttiin vinkkiä maksaläiskien peittämiseen vaalealla iholla. Kiitos vinkkitoiveesta, Vandaalia.

Maksaläiskät syntyvät tyypillisesti naisille raskausaikana, hormonaalisen ehkäisyn tai hoidon seurauksena. Iholle syntyy myös muita vaarattomia pigmenttiläiskiä, jotka usein vaalenevat talven aikana, mutta tummuvat jälleen kevätauringon paistaessa. Maksaläiskien ja muiden vaarattomien pigmenttiläiskien tummentumista voi ennaltaehkäistä UVA- ja UVB-suojalla. Niitä voi yrittää vaalentaa ihonhoitotuotteiden avulla sekä laserhoidolla.

Itse en saanut raskausaikoina maksaläiskiä, mutta kesällä 2017 huomasin elämäni ensimmäiset maksaläiskät poskillani, nenänvarren molemmin puolin lähes symmetrisesti. Maksaläiskät tulevatkin tyypillisesti symmetrisesti molemmille puolille kasvoja, mutta toki niitä voi tulla vain toispuoleisesti.

Kesä toi kasvoille maksaläiskät UV-suojista huolimatta, mikä avuksi?

Jos meikkivoiteen ja peitevärin peittokyky ei meinaa riittää, tai haluat käyttää vain kevyesti peittävää meikkivoidetta, niin miten tummentumia voisi vähän häivyttää?

Oranssipohjaiset peitevärit ja neutraloijat ovat tehokkaimpia peittokyvyltään. Niitä yleisesti neuvotaan ja käytetäänkin maksaläiskien ja tummentumien peittämiseen. Oranssisen neutraloijan tai persikkaisen peitevärin käyttö on ongelmallinen maksaläiskien peittämisessä silloin:

  • jos iho on erittäin vaalea tai vaalea
  • jos halutaan käyttää hyvin kevyesti peittävää meikkivoidetta
  • jos oranssiset sävyt eivät tasoitu omaan ihonsävyyn, eikä häivytystaidot ole kehittyneet.

Mitä siis käyttää vaalealle iholle maksaläiskien häivyttämiseen?

Vastaus on vaaleanlila eli laventelinen peiteväri. Toisin sanoen kyseessä on neutraloija. Kun vihreä neutraloi punaisuutta, oranssi sinisyyttä, keltainen violettia, niin vaaleanvioletti kirkastaa ihoa.

Jos olet joskus miettinyt, mihin niitä värikkäitä peitevärejä käytetään, niin tosiaan, laventelinen sävy toimii kasvojen kirkastajana. Laventelista sävyä käytetään myös voimakkaasti kellertävälle iholle kirkastajana eli sävyllä raikastetaan ilmettä.

Laventelinen sävy kirkastaa, joten tässä tapauksessa kyseessä ei ole peittäminen, eikä neutralointi, vaan vaalennetaan/kirkastetaan maksaläiskiä tai tummentumia iholla.

Huomasin, että tänä kesänä maksaläiskäni ovatkin olleet selkeästi haaleammat kuin aikaisempina vuosina. Ehkä olen ollut tunnollisempi ja tarkempi UV-suojan käytössä. Ehkä? Tai sitten loppukesällä 2016 asennettu hormonikierukka aiheutti seuraavana kesänä maksaläiskät. Kun kierukka poistettiin talvella 2019, vaikutus näkyi tänä kesänä vaaleampina läiskinä. Eivät ne kokonaan ole kadonneet, mutta mielestäni ovat pysytelleet aavistuksen vaaleampina.

Minua läiskät eivät ihan valtavasti häiritse, mutta ymmärrän kyllä, jos joku kokee omat läiskänsä häiritsevinä. Niin sanotun empiirisen tutkimukseni mukaan maksaläiskät tuntuvat häiritsevät eniten, jos ne sijaitsevat ylähuulella, joka saa läiskät näyttämään viiksiltä tai jos läiskät ovat suuria. Omani ovat sen verran pieniä toistaiseksi, etten ole kokenut niitä itseäni häiritseviksi. Keksin monta muuta asiaa, joista häiriinnyn itsessäni.

Näin häivytät maksaläiskiä käyttäessäsi kevyesti peittävää meikkivoidetta

Laita pieni tippa laventelista peiteväriä maksaläiskän päälle.

Taputtele peiteväri sormella siten, että sen reunat häivyttyvät ihollesi.

Kuten kuvastakin näkee, tummentuma on hyvin piilossa.

Voit tarvittaessa kerrostaa, jos ensimmäinen kerros ei vaalenna aluetta riittävästi. Anna ensimmäisen kerroksen kuivahtaa ennen seuraavan lisäämistä.

Levitä meikkivoide. Jos haluat levittää meikkivoiteen siveltimellä, älä tee pyyhkivää liikettä peitettyjen maksaläiskien päällä, jotta laventelinen peiteväri ei lähde liikkeelle. Taputtele sormin tai töpöttele peittoalueella siveltimellä meikkivoidetta pintaan. Sama sormia ja meikkisientäkin käyttäessä, älä tee pyyhkivää liikettä, vaan taputtele/töpöttele.

Maksaläiskä on piilotettu!

Käyttämäni meikkivoide on hyvin läpikuultava, joten se ei yksinään pystyisi häivyttämään poskella olevaa maksaläiskää.

Koska itselläni maksaläiskä sijoittuu hyvin lähelle silmänympärysihoa, häivytän maksaläiskän päälle vielä silmien alle käyttämääni peiteväriä.

Käyttämäni laventelinen peiteväri on Urban Decayn Naked Skin Color Correcting Fluid Optical Blurring Illuminating. Sitä myydään esimerkiksi *Lookfantasticilla.

Vastaavia löytyy muiltakin merkeiltä, kuten *NYX Concealer Wand 11 Lavender tai *L’Oréal Paris More Than Color Corrector 002 Blue Lavender.

NYXin ja L’Oréalin laventelisia peitevärejä en ole kokeillut. En tiedä, mutta näyttäisi siltä, että Urban Decayn sävy on vaaleampi, ja sitä kautta varmaan helpompi häivyttää näkymättömiin.

Jos sinulla on esimerkiksi jonkun merkin color corrector -paletti, niin kurkkaapa, onko neutraloijapaletissasi lilaa sävyä. Voit heti kokeilla, saatko sen avulla kirkastettua tummentumia.

Lilalla voi myös korostaa poskipäitään sekä häivyttää mustelmia, jotka ovat rusehtavia tai kellertäviä.

Tässä yksi mahdollisuus maksaläiskien ja tummentumien häivyttämiseen. Tätä kikkaa en ole missään nähnyt, mikä sinällään on outoa. Hyvin vaalealla iholla oranssinen neutraloija on aika haastava, jos ei kerrosteta peittäviä peitevärejä ja meikkivoiteita. Veikkaan, että lila peiteväri on monelle vaaleaihoiselle ja ohuita meikkipohjia suosiville helpompi ratkaisu.

Mukavaa alkanutta lokakuuta!

Lue myös:

Testasin Pandasilmät piiloon -meikkivinkin, katso ohjeet!

Peittävä It Cosmetics – katso kuvat peittävyydestä!

Kumpi ensin, meikkivoide vai peiteväri?

Näin meikkaat trendikkään lasi-ihon

Kestävät ja peittävät meikkivoiteet vertailussa

X