Glitz & Glam

Meikkitutoriaali: Näin teet persikkaisen kevätmeikin

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Kevät on jo täällä, vaikka ei aina ihan siltä tunnu. Pääkaupunkiseudulla, varsinkin Helsingissä, on ollut jo pitkään todella keväistä. Täällä Kouvolassa on vielä todella lumista, vaikka kevättä ilmassa selvästi onkin. Ajatella, että kolmen viikon päästä on vappu! Luultavasti aika kylmä ja jopa luminen vappu tulossa, mutta ainahan sitä voi tapahtua nopeita muutoksia. Kuten minun opparissani. Maaliskuun alussa aloin jo epäillä, että en saakaan tehtyä oppariani kevääksi, kun ei vaan lähtenyt. Sitten kun lähti, niin sitten tosiaan lähti. Maanantaina palautin luonnosversion, joka ei siis tarkoita vielä valmista, mutta nyt olen lähellä valmista!

Kevät tulee ja sen tosiaan huomaan itsestäni. Olen pirteämpi, joka taas näkyy meikistänikin. Ihanaa laittaa luomiin persikkaisia sävyjä ja huuliin jotain keveää. Poskilla saa olla vaaleanpunaista. Kun minua niin piristää tällaiseen keväisen raikkaaseen meikkiin ”pukeutuminen”, tein tästä vaihe vaiheelta tutoriaalin.

Viime viikolla näytin, miten tehdään trendikäs lasi-iho, eli meikkipohja, jossa iho kuultaa ja näyttää lasimaiselta. Tässä keväisessä meikissä meikkipohja on tehty lasi-ihoksi.

Tutoriaalin lasi-ihosta löydät täältä!

Meikkaa kulmat luonnollisesti. Minä käytin kynää, jolla värittelin pohjaa ja muotoa kulmiin kevyesti. Harjasin kulmiin kunnolla sävyllistä kulmavahaa. Voit käyttää kulmamaskaraakin, joka antaa paremmin tuuheutta kulmiin. Korosta kulmameikissä karvoja, jos vain kulmasi mahdollistavat sen.

Pohjusta silmäluomet silmämeikinpohjustajalla. Silmämeikinpohjustaja parantaa luomivärin pigmenttisyyttä ja pysyvyyttä. Erityisesti värejä käyttäessä kannattaa laittaa silmämeikinpohjustajaa. Ennen laitoin aina! Nykyään en välttämättä tarvitse. Luomivärit pysyvät usein ilman pohjustajaakin. Kaikkea se ikä teettää! Mutta pigmenttisyyttä se parantaa. Luomivärien värikkyys kestää parempana, kun käyttää alla pohjustajaa.

Käytän meikissä ihanaa Too Facedin Sweet Peach -palettia*, jota muuten saa nykyään tilattua ihan helposti Suomeen. Ostin tämän ihanuuden pari vuotta sitten Tukholman Sephorasta. Tämä on minun suosikkipalettini kevät- ja kesämeikkailuun.

Ensimmäiseksi levitän mattaisen Georgian luomivaolle ja sen yläpuolelle.

Seuraavaksi liikkuvalle luomelle ja luomivaolle todella persikkaisen ja karamellisen sävyn, Candied Peach.

Koska Candied Peach on mattainen, haluan pintaan heleää hehkua. Valitsen hohtavan, persikkaisen sävyn, Just Peachy.

Painelen litteällä siveltimellä liikkuvalle luomelle hohtavaa Just Peachya.

Sitten korostusta kulmaluulle ja silmän sisänurkkaan. Sweet Peach -paletissa on kaksi hohtavaa vaaleaa sävyä. Valitsen tähän meikkiin kullanhohteisemman Nectarin.

Lisään Nectarin kulmaluulle sekä silmän sisänurkkaan. Laitan sävyä aivan sisänurkkaan ja tuon hohtavaa valoa alaluomen ripsirajaa pitkin melkein alaluomen keskiosalle asti. Tämä juttu luo todella valoisan ilmeen silmiin. Nyt kun oikein korostetut silmänsisänurkat tulee uudestaan muotiin – minä en tavallaan koskaan edes hylännyt tuota trendiä – ajattelin tehdä tähän meikkiin kunnollisen korostuksen silmiin.

Sitten maskara, jolla saat kunnolla kaarelleen taipuvat silmäripset. Diorin Diorshow Iconic Overcurl* on mahtava maskara! Suosikkini jo vuosien takaa. Sillä saan aina tuuheat ja kaarevat silmäripset.

Lopuksi vielä nuden värinen kajal alaluomen sisärajaukseen. Tämä kikka viimeistelee silmämeikin, suurentaa silmiä ja häivyttää silmien punaisuutta, jos siite- ja katupöly aiheuttaa silmien punoitusta. NYX Wonder Pencil* sävyssä Light on edullinen ja loistava monitoimikynä! Sillä peität tarvittaessa finnitkin ja skarppaat huulten reunan, jos huulipuna meinaa karata rajojen ulkopuolelle.

Aurinkopuuterilla saa kauniisti hehkuvan ja muka päivettyneen ihon. Aurinkopuuterilla saa kauniin luonnolliset varjostukset ja samalla kasvoille päivettyneen hehkun. Hylkäsin kunnon varjostuspuuterin jo tovi sitten. Aurinkopuuteri on kauniimpi ja luonnollisempi. Beccalla on upeat aurinkopuuterit.

Lue: Näin käytät aurinkopuuteria!

Poskipunaksi keväisin suosin vaaleanpunaisia sävyjä. Ne ovat raikkaita ja tyttömäisen kepeitä. Sain NARSin joulukalenterista juuri täydellisen vaaleanpunaisen kevääseen. Usein minun vaaleanpunaiset ovat aika kylmiä. Tämä NARSin Bumpy Ride on vähän lämpimämpi vaaleanpunainen, mutta ei silti ole korallinen tai lohenpunainen. Harmi, että tämä on Limited Edition -sävy. Saatavuus alkaa jo hiipua, kun liikkeet loppuunmyyvät sen.

Suosikkini vuosien takaa, Clarins Instant Light Natural Lip Perfector*.  Nämä ovat kuin laadukas huulivoide, huulikiillon luonnollisella kiillolla ja keveällä sävyllä. Huulista tulee luonnollisen kauniit ja ne näyttävät vähän suuremmilta. Tuoksu on kanssa ihana, eikä suuhun tule mitään pahaa makua.

Tällainen keveästi sävyä antava ja huulia täyteläistävä ja kiiltoa antava huulituote, tekee ilmeestä raikkaan.

Jos tuntuu, ettei luonnollinen hehku riitä, mutta et halua liian kiiltomaista korostusta kasvoille, kokeile luonnollisempaa highlightia. Kerron myöhemmin tästä Holika Holikan Face 2 Change Roller T-Highlighterista* yksityiskohtaisemmin. Tässä oiva tuote varttuneelle iholle tai luonnollisemmasta korostuksesta pitävälle.

Keväisen persikkainen meikkilook on valmis!

Meikki korostaa erityisen paljon silmien sinisyyttä, mutta kokeile persikkaa ruskeille ja vihreillekin silmille. Meikissä on runsaasti valoa ja hehkua, mutta kuitenkin luonnollisella tavalla. Silmissä on särmää, mutta silti meikki on kevyt.

Tässä vielä käyttämäni tuotteet:

Kulmat
Anastasia Beverly Hills Brow Pencil, Taupe*
Make Up Factory Tinted Eye Brow Gel, Dark Brown

Silmät
Alima Pure Eye Primer -silmämeikinpohjustaja*
Too Faced Sweet Peach -paletti*
Dior Diorshow Iconic Overcurl Mascara*
NYX Wonder Pencil, Light*

Kasvot
Becca Sunlit Bronzer, Capri Coast
NARS Blush, Bumpy Ride
Holika Holika Face 2 Change Roller T-Highlighter*

Huulet
Clarins Instant Light Natural Lip Perfector, 05 Candy*

Psst… Koodilla GLITZ&GLAM20 saat 20% alennusta Bangerheadin* valikoiman normaalihintaisista tuotteista. Koodi voimassa 30.4.2019.

Minkälainen sinun kevätmeikkisi on?

X