Glitz & Glam

Pikkujoulumeikki - näin teet säihkyvän meikin pikkujouluihin

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Eilisessä postauksessa lupasin tälle päivälle tutoriaalia esittelemälleni pikkujoulumeikille. Olen lähes vuosittain toteuttanut erilaisia pikkujoulumeikkejä blogiini. Kuten eilisessä postauksessa kerroin, toteutin klassisen pikkujoulumeikin uudella twistillä. Hain meikkiin raikkautta ja ajattomuutta sekä toteutusta, jollaista en ole aikaisempina vuosina tehnyt. Näin syntyi metallisesta hopeasta ja maanläheisestä mattasävystä toteutettu silmämeikki kera punaisten huulien.

Käytän tässä meikissä yhteensä neljää luomiväriä. Käyttämäni luomiväripaletti on *Too Faced Natural Lust, mutta voit aivan yhtä hyvin käyttää mitä tahansa muita vastaavia sävyjä. Tässä meikissä käyttämäni sävyt ovat niin perussävyjä, että vastaavia löytyy lukuisista luomiväripaleteista ja yksittäisinä nappeina. Veikkaan, että monien varastoista löytyy vastaavia. Lisäksi käytän hopeista luomiväriä, joka on *Essencen Melted Chrome -luomivärinappi.

Voit halutessasi tehdä meikkipohjan ja kulmat vasta silmämeikin jälkeen. Jos sinulla meikatessa syntyy aina vähän sotkua, kannattaa tällöin tehdä meikkipohja vasta silmämeikin jälkeen. Minulla on tutoriaalissa meikkipohja ja kulmat valmiiksi tehtynä.

Jos silmäluomesi ovat voimakkaasti rasvoittuvat, kannattaa käyttää silmämeikinpohjustajaa ennen luomivärien levitystä.

Levitä aavistuksen omaa ihonsävyäsi tummempaa, nudea mattaluomiväriä luomivaolle ja reilusti sen yläpuolelle. Melkein kulmakarvoille asti saa luomivärin nostaa, mutta jätä kulmaluun alue ilman luomiväriä. Tuo alue on kolmiomainen alue kulmakarvojen alapuolella. Minun käyttämäni sävy on Natural Lust -paletista sävy Love Language.

Levitä seuraavaksi hieman tarkemmalla häivytyssiveltimellä mattaista, selkeästi omaa ihonsävyäsi tummempaa luomiväriä luomivaolle ja häivytä sitä kevyesti hieman luomivaon yläpuolelle. Vie varjostus reilusti silmän ulkoreunan yli.

Käyttämäni sävy on Natural Lust -paletin Fall Hard. Sävyltään hieman punertava vaaleanruskea/taupe.

Tuo valoa silmien sisänurkkaan. Koska meikissä tullaan käyttämään hopeaa, kannattaa valita lähes valkoinen sävy silmien sisänurkkaan. Korosta samalla sävyllä myös kulmaluun aluetta aivan kulmakarvojen alapuolelta.

Käytin Natural Lust -paletin hohtavaa, melkein valkoista luomiväriä nimeltään All Tied Up.

Nyt on tehty silmämeikin varjostukset ja korostukset. Viimeistellään meikki hopeisella luomivärillä. Käytän luomivärinä *Essencen Melted Chrome -luomiväriä sävyssä 04 Steel The Look – sopii muuten nimensäkin puolesta tähän meikkiin!

Jos käytät todella glitteristä luomiväriä, suosittelen levittämään liikkuvan luomen alueelle glitteriä kiinnittävää silmämeikinpohjustajaa. Tässä meikissä käytän *NYX Glitter Primer -pohjustajaa. Vaikka käyttämäni luomiväri ei ole glitterinen, halusin todella peilimäisen hohteen silmiini.

Levitä kimalteet ja hohteet todella tiukasti kiinnittävä silmämeikinpohjustaja liikkuvan luomen alueelle sormin tai siveltimen avulla.

Levitä hopeinen luomiväri liikkuvalle luomelle ja ulkonurkkaan. Litteäpäisellä siveltimellä saat kaikista tarkimman ja intensiivisimmän lopputuloksen. Sormellakin luomivärin saa levitettyä, mutta tarkkuus kärsii. Pyri piirtämään raja luomivaolle. Älä levitä hopeista luomiväriä yli luomivaon.

Tee näyttävät siipirajaukset silmiisi rajaustussilla tai eyelinerilla. Tässä saa olla skarppi rajaus silmissä. Minulla käytössä Kat Von D:n Tattoo Liner, jota myydään Sephorassa ulkomailla.

Liimaa tekoripset. En halunnut peittää peilaavan hohtavaa hopeaa tekoripsien taakse, joten käytin *Ardell 116 -tekoripsiä.

Harjaa varovasti maskaraa yläripsien tyveen ja halutessasi alaripsille.

Tekoripsien liimaus itselleen on monesti helpompaa, kun liimaa ripset ennen maskaran laittoa. Siksi teen itselleni tämän näin päin. Jos harjaan kunnolla ripsiväriä silmiini ennen tekoripsien liimaamista, en meinaa saada kaartuvien ripsien taakse laitettua tekoripsiä. Jos ripsesi ovat suoremmat, voit tehdä kummin päin haluat.

Muotoile kasvoja neutraalilla aurinkopuuterilla. Varjosta kevyesti poskiluun alta, ohimoilta, otsan ja kasvojen muilta reuna-alueilta. Sipaise vähän aurinkopuuteria leuan alle ja leukapieliin.

Aurinkopuuterilla saa kevyemmän ja luonnollisemman muotoilun kasvoille sekä se tuo hieman väriä vaaleille kasvoille. Kylmät varjostuspuuterit jättävät helposti vähän liian kovannäköisen lopputulokset. Myös luonnollisuus on haastavampi tavoittaa kylmällä varjostuspuuterilla. Riittävän vaalealla ja neutraalilla aurinkopuuterisävyllä saa olla huolettomampi huiskija.

Käy lukemassa 5 parasta aurinkopuuteria -postaukseni!

Muotoile aurinkopuuterilla nenänvartta. Luomivärin häivytyssivellin on tähän aika kätevä. Sillä voi levittää ja häivyttää aurinkopuuterin nenänvarren muotoilussa.

Levitä poskille suosikkiposkipunasi. Minun yksi suosikkini on Benefitin Rockateur, jota on jo toinen menossa! Siitäkin jo pohja on alkanut pilkistää.

Korosta poskipäitä, nenänpäätä, kulmakarvojen yläpuolta ja amorinkaarta korostuspuuterilla.

Koska silmämeikissä on niin kylmää hopeaa, en aivan kultaista korostuspuuteria käyttäisi kasvoille. Aivan valkoiset ja liian metalliset korostuspuuterit eivät juuri nyt minua puhuta, joten valitsin perusvarman, kaiken kanssa toimivan *the Balmin Mary-Lou Manizer -korostuspuuterin.

Rajaa huulet pehmeällä punaisella rajauskynällä. Väritä huulet kauttaaltaan rajauskynällä. Tämä kikka parantaa huulimeikin kestävyyttä.

Harmikseni tätä Shiseidon huultenrajauskynää ei enää valmisteta. Paras ikinä! Sävy toimii kaikkien punaisten huulipunieni kanssa ja on pehmeä sekä kestävä rajauskynä.

Lopuksi sitten huulipuna! Käytän MACin klassikkoa, *Ruby Woo -huulipunaa. Mattainen, mutta miellyttävältä tuntuva huulipuna kestää todella hyvin.

Halutessaan huulimeikin päälle voi sipaista kimaltelevaa huulikiiltoa, mutta muista, että huulikiillot huulipunan päällä heikentävät huulipunan kestoa.

No niin! Pikkujoululook on valmis!

Hauskoja pikkujouluja kaikille! Omani ovat vasta ensi viikolla.

X