Tutoriaalit

Värikäs silmämeikki rannalle tai uima-altaalle (tutoriaali)

14.8.2018 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Vielä on kesää jäljellä, vaikka sää alkaakin hiljakseen viilentyä. Silti aina on tilaa yhdelle värikkäämmälle meikille, eikö niin?

Värikkäät maskarat ovat niin hauskoja! Mutta niin ovat myös värikkäät rajauksetkin. Joskus menneinä vuosina käytin paljonkin värikkäitä rajauksia. Tänä kesänä olen niin vähän käyttänyt rajauksia silmissä, että eipä ole tullut käytettyä värikkäitäkään rajauksia. Tein ensimmäistä kertaa meikin, jossa ”mätsäsin” yläripset yläluomen rajaukseen ja alaripset alaluomen rajaukseen. Turkoosin ja violetin yhdistelmä rajauksissa on hyvin simppeli tapa meikata näyttävästi ja rohkeammin kesämeikkinsä. Näytän miten tämä silmämeikki syntyi.

Tein Artdecon High Performance Eyeshadow Stylo -luomiväripuikolla rajauksen yläluomelle. Sisänurkan puolelle vain keveästi hahmottelin rajausta, silmäluomen keskiosasta tein reilusti paksumman. Puikkomaista luomiväriä voi kerrostaa, jolloin väristä tulee intensiivisempi.

Tein myös siipirajauksen. Ilman siipeä, ei tällainen silmämeikki oikein toimi silmäni muotoon. Siipi ei kuitenkaan ole välttämätön.

Voit tehdä rajauksen suoraan puikolla tai ottaa puikosta väriä viistopäiseen siveltimeen ja piirtää sillä tarkemmin. Minä tein suoraan puikolla, joten siistin epätarkat ja liian paksuksi menneet alueet peitevärisiveltimellä, jossa on hieman peiteväriä. Näin skarppaan ja siistin reuna-alueita ja muotoilen siipirajauksen siipeä oikeaan muotoon ja kulmaan.

Alaluomelle saa kanssa piirtää aika paksun rajauksen turkoosilla puikkoluomivärillä. Alaluomen rajauksesta ei kannata tehdä liian oman silmänmuotoa jäljittelevää, jos alaluomi on kaareva. Se muuten korostaa lisää alaluomen pyöreyttä ja tekee ”mulkosilmäefektin”. Siksi tein alaluomen rajauksesta mahdollisimman suoran. Sisänurkassakin jatkoin suoraa linjaa, ja vein alaluomen rajauksen hieman pidemmälle kuin yläluomen rajauksen. Nyt yläluomen rajaus on kissamainen ja alaluomen rajaus synnyttää kotkansilmän tyylisen efektin.

Jos rajaukset seuraisivat täysin oman silmäni muotoa ja linjoja, näyttäisin mulkosilmäiseltä, koska silmäluomeni ovat kaarevat ja pyöreät.

Sitten valkoinen maskarapohjustaja. Sensai 38-pohjustaja lisää värimaskaran kestoa ja antaa sille kirkkaamman värin. Ei haittaa, jos värimaskara ei ole vedenkestävä ja altaalla tai rannalla vähän vesi roiskuu.

Violetti maskara yläripsille.

Turkoosi alaripsille.

Nämä Artdecon All in One -värimaskarat ovat huippupigmenttisiä. Tiedättekö sen, kun värikäs maskara ei edes näy ilman valkoista pohjustajaa? Näissä ei ole sitä huolta. Väritin eräs ilta kulmakarvani turkoosiksi tällä maskaralla. Tyttäreni halusi kanssa kokeilla ennen iltapesulle menoa, joten hänen tummillekin kulmille värit näkymään.

Lopuksi vielä alaluomen sisärajaus turkoosilla puikkoluomivärillä.

Hyvin yksinkertainen silmämeikki on valmis!

Aika hauska, vai mitä?

Käytin poskilla todella hohtavaa poskipunaa, jota lisäsin runsaasti. Yleensä en käytä näin vahvasti poskipunaa, mutta tällaisen silmämeikin kanssa se toimii. Huulille käytin hyvin nudea kiiltoa, joka kanssa tekee kivan kontrastin meikin kanssa.

Värikkäät rajaukset toteutin Artdecon High Performance Eyeshadow Stylo -luomiväripuikkojen sävyillä 48 (violetti) ja 64 (turkoosi). Rpsillä Artdecon All in One Mascara sävyissä Purple 18 ja Turquoise 16.

Jos kiinnostuit näistä todella pigmenttisistä tuotteista, niin täältä löydät Artdecon jälleenmyyjät.

Minusta tämä on niin päheä! Varmasti tekisin Turkissa tällaisen pool party -meikin, jos en olisi jo päättänyt, että mukaani lähtee vain muutama meikkituote.

Mitä tykkäät tällaisesta silmämeikistä?

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Mitä sinun lauantaihin kuuluu? Onko meno yhtä rentoa kuin meidän Erkalla? Minun päiväohjelmaan kuuluu huomisen #5parasta -postauksen viimeistely, mutta muuten sama meno kuin Erkalla. 
Kokeilin Glamlinin palvelua, jossa kauneuskonsultti valikoi tuotteet juuri minun mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Koin palvelun helpoksi, jonka vuoksi haluan suositella sitä, jos kosmetiikkashoppailu tuottaa vaikeuksia ja pettymyksiä. ➡️ Lue blogista lisää ja/tai katso Storiesit Glamlinista. Tein elämäni ensimmäiset höpöttelyni Storiesiin. Molemmat löydät biostani. 
#kaupallinenyhteistyö @glamlinsuomi #kosmetiikkaanetistä #kauneuskonsultti #glamlin #erkka #sleepingcat #cat #tulips #glamlinbox #uusipostausblogissa #saturday

glitz8glam

Kommentit (1)

Ihanan kaunis ja säväyttävä kesämeikki, ja oot ihan oikeassa, tähän passaa tosi hyvin rohkea poskipunan käyttö 🙂 Nyt kun luin sun postauksen, ni huomasin etten käyttäny kertaakaan värillisiä kajaleita tänä kesänä, vaikka tykkään juurikin tuollaisesta meikistä minkä teit 🙂 Nyt on jo päivetyskin kaikonnut kasvoilta eli pitää vissiin oottaa ens kesään 😀

Ihanan kaunis ja säväyttävä kesämeikki, ja oot ihan oikeassa, tähän passaa tosi hyvin rohkea poskipunan käyttö 🙂 Nyt kun luin sun postauksen, ni huomasin etten käyttäny kertaakaan värillisiä kajaleita tänä kesänä, vaikka tykkään juurikin tuollaisesta meikistä minkä teit 🙂 Nyt on jo päivetyskin kaikonnut kasvoilta eli pitää vissiin oottaa ens kesään 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *