Glitz & Glam

Väriloistoa silmämeikissä – näin teet räväkän silmämeikin

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Heissan hei! Kivaa alkavaa viikkoa! Miten teidän viikonloppunne meni? Minä tosiaan olin ensimmäistä kertaa Kymijoki Beer Festivaleilla, tai ylipäänsä olin ensimmäistä kertaa olutfestareilla. Täytyy sanoa, että oli todella kiva tunnelma ja minun silmiini hyvin järjestetty tapahtuma, vaikka aikaisemmilta vuosilta olen kritiikkiä kuullut. Oli todella kiva, kun yksi teistä lukijoista uskalsi moikata ja ryhtyä juttusille. Terkkuja sinulle, Sanna!

Viime viikolla julkaisin ensimmäisen meikkipostauksen, jossa olen käyttänyt uusinta hankintaani, Too Faced Natural Lust -luomiväripalettia. Käytin festarimeikissäni samaista palettia, mutta meikkini oli toooodella paljon hillitympi. Lupasin viime viikon meikkipostauksessa, että silmämeikistä on myös tutoriaali tulossa. Siispä, tänään sitten vaihe vaiheelta ohjeet, miten tämä värikäs silmämeikki on toteutettu.

Ensimmäisessä testimeikissä revittelin väreillä, vaikka paletissa on paljon luonnollisia sävyjä, jotka ovat enemmän minun juttuni. Merkitsin sydämillä käyttämäni sävyt, jotka ovat Love Spark, Love Language, Temptation, Peacocking, Pinned Down ja Sassy Brassy. Näitä sävyjä käytän tässä tutoriaalissa.

Jos haluat lukea tästä vasta hankkimastani paletista ja katsella swatch-kuvia, niin kurkkaa tähän viime viikon postaukseeni!

Voit tarvittaessa pohjustaa silmäluomesi silmämeikinpohjustajalla. Tässä meikissä olisi tärkeää käyttää pohjustajaa, jos vähänkin luomivärit meinaavat karata juonteisiin ja luomivakoon.

Aloita luomivaon yläpuolen meikkaaminen aavistuksen omaa ihonsävyä tummemmalla sävyllä. Minulla Natural Lust -paletin Love Language. Tämä lähes ihon omaa sävyä oleva luomiväri helpottaa tummemman sävyn häivytystä. Se ei ole välttämätön, mutta helpottaakseen tummemman sävyn häivytystä, tätä kikkaa kannattaa käyttää.

Seuraavaksi tehdään tumma, mutta värikäs varjostus. Käytän oikein tumman fuksiaa, joka paletissa on nimeltään Pinned Down.

Levitä vähän tarkemmalla häivytyssiveltimellä fuksiaista mattaväriä luomivaolle ja nosta häivyttäen vähän luomivaon yläpuolelle. Kerrosta luomivakoon fuksiaa, jotta saat sinne intensiivisemmän varjostuksen. Voit välillä häivyttää varjostuksen reunaa käyttämällä samaa sävyä kuin ensimmäisessä vaiheessa. Usein tummanvioletit ja fuksiaiset mattasävyt vaativat hieman kikkailua ja vuorottelua kahdella sävyllä, jotta varjostuksen reunasta saa siistin.

Vältä näin tumman luomivärissävyn vientiä aivan silmäluomen sisänurkan alueelle asti. Poikkeus silloin, jos silmäsi ovat vähän kauempana toisiaan, ja haluaisit meikin avulla luoda illuusion silmien olevan lähempänä nenänvartta kuin oikeasti olisivat. Jos silmät ovat ns. ”normaalietäisyydellä” toisistaan tai lähekkäin toisiaan, liian pitkälle sisänurkkaan viety varjostus saattaa tehdä vähän tuiman ilmeen sekä illuusion syvemmällä olevista silmistä kuin oikeasti ovatkaan.

Seuraavaksi tehdään crease cut -meikin tyyliin. En kuitenkaan halua liian graafista rajaa, joten tässä meikissä en käytä rajauskynää tai liian tiukalla rajalla toteuta luomivaon ja liikkuvan luomen crease cut -meikkiä, mutta sen suuntaista kuitenkin hyödynnetään.

Levitä peiteväriä liikkuvalle luomellesi litteällä peitevärisiveltimellä. Tämä siistii liikkuvalle luomelle sotkeutunutta varjostusväriä ja luo hyvän tartuntapinnan hohtavalle luomivärille. Luomivaon ja liikkuvan luomen rajalle syntyy selkeämpi raja.

Levitä sisänurkkaan vaaleanpronssista luomiväriä litteällä siveltimellä. Minulla käytössä paletin Sassy Brassy, joka on vaalea pronssi. Levitä luomiväri noin puoleen väliin liikkuvaa luomea.

Levitä seuraavaksi metallisen vihreää, joka minulla on paletista Temptation, liikkuvan luomen ulkonurkan alueelle ja vie vihreää vähän pronssisen päälle, jotta raja häivyttyy ja sävyt liukuvat yhteen.

Meikkaa alaluomi metallisella sinivihreällä, joka minulla on paletin Peacocking. Jos käytät ”kynäsivellintä”, saat alaluomen meikistä utuisen pitelemällä siveltimen terävän kärjen ripsirajassa.

Lisää lopuksi silmän sisänurkkaan vaaleampaa, hohtavaa luomiväriä ja halutessasi myös kulmaluulle, kulmakarvojen alapuolelle. Minulla käytössä paletin sävy Love Spark.

Tee silmiin siipirajaus nestemäisellä rajaustuotteella, kuten rajaustussilla tai eyelinerilla. Myös geelirajaus tekee skarpin rajauksen. Myös perinteinen kajal käy, mutta älä häivytä utuiseksi rajausta. Se ei välttämättä toimi tässä meikissä, mutta on toki aina tapauskohtaista.

Harjaa ripsiin maskaraa ja lisää halutessasi tekoripset, jos haluat lisätä näyttävyyttä. Voit käyttää alaluomen sisärajauksessa sinivihreää kajalia tai ihan vain nudea kajalia, joka viimeistelee silmämeikin.

Värikäs silmämeikki on valmis. Metallisen oliivinvihreän ja pronssisen sävyn liukuminen toisiinsa saa aikaan vähän duochrome-efektin.

Jos väriä tuntuu olevan liikaa omaan makuun, kokeile fuksian sijaan ruskeaa. Se luo meikistä vähemmän värikkäältä tuntuvan.

Tällainen väripläjäys, joka on syntynyt uuden luomiväripalettini inspiroimana. Halusin kokeilla paletin värikkäitä sävyjä. Seuraavassa meikkipostauksessa, kun käytän Too Facedin Natural Lust -palettia, olen tehnyt kevyemmän sekä luonnollisemman silmämeikin. Haluan kokeilla ja näyttää, miten moneen tyyliin Too Facedin Natural Lust -paletti taipuu! Sanonhan palettia linkkaamassani postauksessa ehkä maailman täydellisimmäksi luomiväripaletiksi. Nyt on todettu, että värikästäkin sillä saa aikaiseksi.

Kivaa alkanutta viikkoa!

Lue myös

X