Glitz & Glam

Valitse aurinkopuuteri käyttötarkoituksesi mukaan

Aurinkopuuteria voi käyttää monella tapaa. Yksi ja sama aurinkopuuteri ei kuitenkaan toimi kaikkiin käyttötarkoituksiin, siksi se tulisi valita käyttötavan mukaan.

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Aurinkopuuteria voi käyttää monella tapaa. Yksi ja sama aurinkopuuteri ei kuitenkaan toimi kaikkiin käyttötarkoituksiin, siksi se tulisi valita käyttötavan mukaan.
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Aurinkopuuteria löytyy monenlaista. Sitä voidaan myös käyttää hyvin monella tavalla. Tästä syystä kaikki aurinkopuuterisävyt ja -koostumukset eivät sovellu samaan tarkoitukseen.

Minä rakastan aurinkopuuteria! Nuorempana en todellakaan oikein ymmärtänyt sen ideaa. Siksi omat varhaisimmat kokemukseni aurinkopuuterista ovat hyvin vähäiset. Käytin lähinnä legendaarisia Oriflamen aurinkopuuterihelmiä.

Reilu kolmekymppisenä rakastuin palavasti aurinkopuuteriin, jonka jälkeen siitä onkin tullut minulle tärkeä meikkituote. Aurinkopuuteri luo kauniin hehkun ja sillä saa sitä kuuluisaa ”väriä” kasvoillensa. Lisäksi aurinkopuuterilla saa muotoiltua kasvojen piirteitä, eli aurinkopuuterilla voi varjostaa kevyesti.

Lue myös: 5 parasta aurinkopuuteria

Varjostus aurinkopuuterilla

Hyvin harvoin enää käytän varjostuksiin mitään muuta kuin aurinkopuuteria. Sillä saan luonnollisemmat ja pehmeämmät muotoilut kasvoilleni.

Kun aurinkopuuteria käyttää varjostuksiin, kannattaa suosia viileämpiä tai neutraalimpia sävyjä. Varjostustarkoitukseen kannattaa käyttää mattaista tai vain aavistuksen valoa heijastavaa koostumusta.

Suosikit varjostuksiin:

Lue myös: 3 vinkkiä aurinkopuuterin käyttöön — näin saat aurinkoisen hehkun kasvoillesi

Aurinkopuuteri poskipunana

Tiesitkö, että aurinkopuuteria voi käyttää myös poskipunan tapaan?

Tällöin kannattaa suosia punertavaa tai oranssipohjaisempaa aurinkopuuteria. Liian viileänruskea aurinkopuuteri antaa vähän tunkkaisen ilmeen tässä tarkoituksessa. Tähän käyttötapaan soveltuu niin mattaiset kuin hohtavat aurinkopuuterit.

Kun aurinkopuuteria käytetään poskipunana, se tulee sijoittaa hieman eri tavalla kuin tavallisesti poskipunan sijoittaisi. Aurinkopuuteri poskipunana levitetään hieman laajemmalle alueelle kuin poskipunan levittäisit. Alue on suunnilleen sama, jolle levittäisit varjostuksen ja poskipunan. Kasvot saavat tällöin yhdellä tuotteella muotoilua ja väriä sekä hehkua.

Suosikit poskipunaksi:

Lue myös: 5 parasta aurinkopuuterista poskipunaa

Auringon suudelma aurinkopuuterilla

Aurinkopuuterilla voidaan myös luoda kaunis auringon suudelma, eli luoda illuusio päivettyneestä ihosta.

Tähän tarkoitukseen kannattaa suosia aika lähellä omaa ihonsävyä ja tummuutta olevaa aurinkopuuteria. Koostumus voi olla mattainen tai hohtava, mutta itse pidän enemmän mattaisen tai vain valoa heijastavan koostumuksen antamasta lopputuloksesta tässä tarkoituksessa.

Auringon suudelma luodaan sipaisemalla hieman omaa ihonsävyä tummempaa aurinkopuuteria kasvojen korkeimmille alueille — nenänselkä, otsa, posket ja leuka.

Suosikit auringon suudelmaan:

Rusketuksen korostaminen hehkuvalla aurinkopuuterilla

Kun päivetystä halutaan korostaa, ovat hohtavat aurinkopuuterit mitä parhaimpia.

Tähän käyttötapaan soveltuvat tummat korostuspuuterit, hohtavat ”bronzerit” ja erityisen ihania ovat kaikki hohtavat aurinkopuuterihelmet. Harmi vain, että monta suosikkiani niistä on jo lopetettu, kuten MeMeMe Cheeks Goddess Rocks ja The Body Shopin aurinkopuuterihelmet.

Sipaise kevyesti hohtavaa aurinkopuuteria kasvojesi korkeimmille alueille tai koko kasvoille. Viimeistele hehku kasvosuihkeella.

Suosikit korostamiseen:

Silmämeikki aurinkopuutereilla

Oletko kokeillut tehdä silmämeikin aurinkopuutereilla?

Mattaisella aurinkopuuterilla voi varjostaa silmäluomet ja hohtava bronzeri ajaa helmiäisluomivärin asemaa. Kannattaa kokeilla tulevana kesänä!

Kuvassa oma aurinkopuutereilla toteutettu silmämeikki viime kesältä.

Lue lisää: Kesämeikki aurinkopuutereilla ja bronzereilla — meikki ilman luomiväriä

Miten sinä käytät aurinkopuuteria?

 

Lue myös:

5 parasta sivellintä aurinkopuuterin levitykseen

3 vinkkiä aurinkopuuterin käyttöön — näin saat aurinkoisen hehkun kasvoillesi

Sisäisen auringon hehkua lisäävät kesämeikit

X