Glitz & Glam

Väripilkku ripsissä

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Miten teidän pääsiäinen sujui? Minulla oikein mukavasti, mutta nyt on taas palailtava takaisin arkeen. Jaksettava rutistaa viimeiset kaksi viikkoa opiskelujen parissa.

Vaikka kevät on jo pitkällä, niin silti on hieman sellainen tunne, että kevät odotuttaa itseään. Viime aikoina on ollut niin viileää ja luntakin sataa. Silti keväinen fiilis voi tuntua sydämessä ja mielessä.

Värimaskarat ovat aina kiva piristys keväisissä ja kesäisissä silmämeikeissä. Meikki on heti kiinnostavampi, vaikka silmiä ei meikkaisi millään muulla kuin värimaskaralla. Värimaskarat olivat kovasti muodissa 80- ja 90-luvulla. Muistan äitini värikkäät Yves Rocherin maskarat. Niitä löytyi kirkkaissa väreissä, kuten sinisenä, violettina ja vihreänä. Värimaskaran ei välttämättä tarvitse olla niin huomiota herättävä, vaan sävyksi voi valita vähän hillitympääkin. Sähkönsininen aiheuttaa puistatuksia 80-luvulla värimaskaraa käyttäneille. Minä en vielä siihen aikaan maskaraa käyttänyt, mutta oli minullakin vahvat fibat luvulle jäämisestä.

Jos värimaskarat kiehtovat ja meikkiään haluaisi pienellä jutulla piristää, niin ei värimaskaraksi tarvitse valita kasarin kirkkaimpia sävyjä. Ripsille voi harjata hillitympääkin väriä. Ostin Tukholman Sephorasta siniviolettisen maskaran. Sävy ei ole aivan kirkas. Kyseessä on Sephoran oman merkin Full Action Extreme Effect Mascara. Sävyn nimi on niinkin mielikuvituksellinen kuin Violet. Maskaran massa on aika notkea. Se ei ole vahamaisen tahmainen, joten runsasta tuuheutta tältä maskaralta on turha odottaa. Ohuempi koostumus ei yleensä kerrostu ripsille, eikä luo tuuheutta ja valtaisaa nostetta. Harja on perinteinen ja helppokäyttöinen. Ripsiin ei synny paakkuja ja harja kulkee ripsirivistössä vaivattomasti.

Sävynä Violet on sähäkkä, mutta ei sitten kuitenkaan huomiota huutava. Siinä on kirkkautta, mutta on kuitenkin aika tumma. Olen käyttänyt violetin maskaran alla valkoista pohjustajaa, jonka seurauksena olen saanut kirkkautta ripsien väriin. Ilman valkoista pohjustaa violet on tummilla ripsillä tummempi. Sävy ei ole yhtä kirkas. Jos ripset ovat luonnostaan vaaleat, pohjustaja ei ole tarpeen.

Tällainen tumma ja violettinen maskara on kiva piriste pikameikissäkin, jossa ei ole käytetty luomivärejä tai rajauksia. Mutta tietysti se luo oman efektinsä tummempaan ja näyttävämpään silmämeikkiin.

Värilliset ripset luovat kiinnostavuutta silmämeikkiin ja on helppo tapa tuoda arjen pikameikkiin säväyttävän katseen.

Sephorasta ostamani Full Action Extreme Effect Mascara on ihan ok. Siinä on todella hyvä pigmenttisyys, mutta koostumus saisi olla tuuheuttavampi. Kestävyys on ihan ok. Keskiverto siis.

Hinnaltaan Sephora Full Action Extreme Effect Mascara oli 170 SEK, eli 17,80 €. Sephorassa oli edullisempiakin Sephoran värimaskaroita, mutta niissä oli vähän sellainen suttaavalta näyttävä harja. Eniten ihastelin Marc Jacobsin upeita värimaskaroita, mutta ne taisivat olla siinä 30 euron tietämillä, niin en uskaltanut kokeilla. Tuhlasin niin paljon muuhunkin sillä reissulla, joten valitsin vähän edullisemman.

Värimaskaroita saa Suomestakin monessa värissä. Esimerkiksi NYXiltä löytyy melkoinen kokoelma erikoisempiakin sävyjä. Yves Saint Laurentilta löytyy todella kaunis violetti ja näyttävä vihreä Volume Effet Faux Cils -maskaroista.

Vielä sen muistutan, että tummilla ripsillä värimaskarat eivät näy kirkkaina ilman valkoista pohjustajaa. Jos haluat sävylle kunnolla näkyvyyttä, muista pohjustaa ripsesi valkoisella maskarapohjustajalla. Minä olen suosinut Sensai 38C -pohjustajaa, mutta ihan yhtä hyvin siihen toimii kaikki muutkin valkoiset pohjustajat. Jos on jäänyt kaksivaiheisen maskaran valkoinen pohjustaja käyttämättä, niin hyödynnä se värimaskaroiden kanssa.

Oletteko mieltyneitä värillisiin maskaroihin? Minua ne kiehtovat. Erityisesti tumma vihreä ja violetti sekä sähäkkä sininen.

Kivaa pääsiäisen jälkeistä viikkoa! Jokohan tällä viikolla saisimme nauttia lämpöisemmistä päivistä?

X