Glitz & Glam

Panosta tai pihistä: BHA-happoja mustapäiden poistoon

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Mustapäät ja muut epäpuhtaudet iholla ovat minun vaivani. Hormonien aiheuttamia, syvällä olevia finnejä en voi estää, mutta olen huomannut, että BHA-hapolla saan ihohuokosista puhtaammat, ja sitä kautta pidettyä ihoni paremmin puhtaana.

Jos sinuakin vaivaavat mustapäät ja muut epäpuhtaudet ihollasi, niin oletko kokeillut BHA-happoa niiden hoitoon?

BHA-happo eli Beta Hydroxy Acid on mitä mahtavin tehoaine mustapäiden ja muidenkin epäpuhtauksien puhdistamiseen sekä niiden ennaltaehkäisyyn. Oman kokemukseni mukaan paras!

BHA-hapot ovat syväpuhdistavia, koska ne kykenevät läpäisemään talin ja liuottaa sitä. Siksi se on niin erityisen hyvin epäpuhtauksiin ja mustapäihin toimiva. BHA-happo pitää ihohuokoset puhtaampina, kuorii kuollutta ihosolukkoa ja ennaltaehkäisee sekä hoitaa tulehduksia. Näistä syistä myös akneihon hoidossa suositaan BHA-happoja.

BHA-hapot ovat happoryhmä, joista salisyylihappo (Salicylic Acid) on yleisimmin käytetty, mutta myös betaiinisalisylaattia (Betaine Salicylate) käytetään. Tässä postauksessa esittelen molempien BHA-happojen kuorintoja.

VINKKI BHA-HAPPOTUOTTEIDEN KÄYTTÖÖN:
Jos haluat tehostaa BHA-hapon vaikutusta, levitä tuote puhtaille kasvoille ja odota 10-20 minuuttia ennen muiden ihonhoitotuotteiden käyttöä.

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution

Edullisuudestaan ja tehokkuudestaan tunnetuksi tullut The Ordinary on parhaillaan päivittämässä salisyylihappokuorintaansa. Tämä ilmeni, kun ihmettelin, että miksi ko. tuote on loppunut kaikista verkkokaupoista. Pelästyin jo, että eivät kai ole lopettaneet tuotetta. Onneksi eivät, sillä valmistajan sivuilla on maininta: Product being updated.

Innolla odotan, mitä parannuksia tähän mahtavaan tuotteeseen tulee tapahtumaan. Toki, voi olla myös mahdollista, etteivät päivitykset koske tuotteen ominaisuuksia, vaan pakkausta. Tai voi olla mahdollista, että jokin kosmetiikkalainsäädäntö on saattanut muuttua tai olla muuttumassa siten, että tuotteen koostumusta tulee päivittää.

Noh, mene ja tiedä vielä tässä vaiheessa, mutta joka tapauksessa The Ordinary Salicylic Acid 2% on päivittymässä.

The Ordinary Salicylic Acid 2% hyödyntää salisyylihapon tehoa epäpuhtaan ihon hoidossa. Pipettipullosta annosteltavaa nestettä käytetään seerumin tapaan, eli levittämällä suoraan puhtaille kasvoille. Mutta tuotetta voidaan käyttää vanulapunkin avulla.

Koostumukseltaan BHA-kuorinta on nestemäinen ja aluksi tuntuu iholla hyvin liukkaalta, kunnes imeytyy sinne kunnolla.

Lue The Ordinary Salicylic Acid 2% -kuorinnan syvällisempi esittely tästä linkistä!

Hinta: 5,90-6,90 € / 30 ml
Saatavuus: *Lyko, *Bangerhead, *Kicks, *Cocopanda

Cosrx BHA Blackhead Power Liquid

Viime talvena kokeilin ensimmäisen kerran Cosrx BHA Blackhead Power Liquid -kuorintaa. Rakastuin tähän tuotteeseen niin palavasti, että tilasin noin kuukausi sitten uuden pullon. Parasta tässä BHA-happokuorinnassa on sen nopea tehokkuus ja vähemmän kuivattava koostumus, sillä Cosrx hyödyntää tehoaineenaan betaiinisalisylaattia, niasiiniamidia sekä hyaluronihappoa.

Aavistuksen vettä paksumpi neste on oman kokemukseni mukaan parhaimmillaan vanulapun kanssa käytettynä, mutta tämänkin voi painella suoraan puhtaille kasvoille käsien avulla.

Vanulapun avulla käytettynä iho saa samalla vähän mekaanistakin kuorintaa. Samalla lika ihohuokosista jäävanulappuun. Tuo kellertävä vanulapulla ei ole meikkiä, se on BHA-hapon liuottamaa talia.

Lue syvällisempi esittelyni Cosrx BHA Blackhead Power Liquid -kuorinnasta tästä linkistä!

Hinta: 30,95 € / 100 ml
Saatavuus: *Oletkaunis

Mitä eroja The Ordinaryn ja Cosrx:n BHA-happojen välillä on:

  • Hinta ja pakkauskoko, mutta litrahinnaltaan hintaero on pienempi (noin 10 euroa).
  • The Ordinaryssa on käytetty 2 % BHA-happoa, Cosrx:ssä 4 %.
  • The Ordinaryssa BHA-happo on salisyylihappoa, Cosrx:ssä betaiinisalisylaattia.
  • The Ordinary on pakattu pipettipulloon, Cosrx pumppupulloon.
  • Cosrx on oman kokemukseni mukaan aavistuksen nopeatehoisempi.
  • The Ordinarylla on laajempi saatavuus (poikkeus nyt, kun tuotetta päivitetään).
  • Cosrx tuntuu ihoa kosteuttavalta, eikä kuivata. The Ordinary saattaa kuivattaa ihoa salisyylihapponsa vuoksi.

Pidän enemmän Cosrx BHA Blackhead Power Liquid -happokuorinnasta, mutta The Ordinary Salicylic Acid 2% on myös toimiva ja hyvä. Cosrx:n hoitonestemäinen vaikutus ja tuntuma yhdessä sen loistavan tehokkuutensa kanssa ajaa sen suurimmaksi suosikiksi BHA-happokuorinnoista.

Mitä kokemuksia sinulla on BHA-hapoista? Oletko kokeillut ja vertaillut erilaisia BHA-happotuotteista?

Lue myös:

5 parasta tuotetta epäpuhtaan ihon hoitoon

Tuotevinkit miliumien eli luufinnien poistoon

Paula’s Choicen BHA-happokuorinnat

5 parasta kasvovettä epäpuhtaalle iholle

5 parasta syväpuhdistavaa savinaamiota

X