Panosta tai pihistä

Panosta tai pihistä: Estée Lauder vs. Max Factor

16.8.2018 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Oikein kivaa torstaita! Tänään panosta tai pihistä aiheinen postaus. Tällä kertaa vertailussa legenda, jolle sattumalta löysin samanlaisia ominaisuuksia omaavan vertailuparin. Nyt vertaillaan legendaarista Estée Lauder Double Wear -meikkivoidetta marketeista löytyvään Max Factor Facefinity All Day Flawless -meikkivoiteeseen.

Estée Lauder on hyvin arvostettu. Jokainen kestävää ja peittävää meikkivoidetta etsivä saa muilta ylistyksiä Double Wearista. Olen itsekin suosittelija tuolle meikkivoiteelle.

Muistan meikkaajan urani alkumetreiltä, kun puhuttiin, että Max Factorilla on markettien parhaimmat meikkipohjat. Niitä tosiaan muut ammattilaismeikkaajat kehuivat siihen maailmanaikaan. Itsekin ostin meikkipakkiini Max Factorin legendan, eli Pan Stickin. Pan Stick ei minua vakuuttanut, joten en sitten tutustunut merkin meikkivoiteisiin tarkemmin. Kunnes nyt löytäessäni näytekoon meikkivoiteen laatikoideni kätköistä. Max Factorin meikkivoide oli hyvin samanlainen lempparini kanssa, joten halusin kertoa tästä huomiostani teillekin.

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup

Tämä meikkivoide täytti hiljattain 20 vuotta. Double Wear on aivan uskomattoman peittävä ja kestävä meikkivoide. Niin ohut koostumus, mutta silti peittää kuin peitevoide ja pysyy tiukasti kiinni kasvoilla – jopa helteisenä päivänä.

Double Wear levittyy helposti sen ohuen ja juoksevan koostumuksensa vuoksi, mutta vaatii ripeyttä työstämisessä. Kun puhutaan näin kestävästä meikkivoiteesta, kuivuessaan meikkivoide on ja pysyy paikoillaan. Varsinkin kuivemmalla iholla on syytä pitää reipasta tahtia levityksessä. Kun kehuin peittävyyttä, niin tämä meikkivoide tosiaan peittää paremmin kuin jotkut peitevärit. Tietysti näin hyvän peittävyyden vuoksi, on meikkivoiteen sävyn natsattava omaan ihon sävyyn lähes täydellisesti. Väärä sävy ei anna ollenkaan armoa, koska meikkivoide ei ole läpikuultava.

Estée Lauder Double Wear ei tarvitse pohjustajia, jos sen levittää kostealla meikkisienellä töpöttelemällä. Olenkin sen vuoksi harvemmin käyttänyt pohjustajia, sillä en ole kokenut niitä tarpeelliseksi. Estée Lauder Double Wear tasoittaa samalla, eikä vajoa ihohuokosiin.

Esittelin Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup -meikkivoiteen reilu vuosi sitten. Tästä linkistä pääset lukemaan syvällisemmän esittelyni tuotteesta.

Max Factor Facefinity All Day Flawless 3 in 1 Foundation

Max Factorin Facefinity -meikkivoide päätyi testiini vähän hassulla tavalla. Löysin joskus keväällä pienen näytetuubin, jossa lukee ”tester”. Mietin, että mistähän tämäkin mahtaa olla peräisin? En keksinyt muuta kuin Kicksin joulukalenterin, josta sen olisin voinut saada. Koska meikkivoiteen sävy 75 Golden oli niin tumma, joten eipä ihme, että se oli lojunut iskemättömänä 3-4 vuotta. Nyt kun tämä aurinkoinen kesä on saanut minulle häkellyttävän paljon väriä kasvoille. Päätin kokeilla sävyä, ja sehän istui. Siksi kuvissani näkyy tester-tuubi, mutta oikeasti Max Factor Facefinity All Day Flawless -meikkivoide on pakattu tällaiseen pumppupulloon. Sävyvalikoimasta näkeekin, että minulla nyt oleva 75 Golden on tummimmasta päädystä. Vaaleampia sävyjä löytyy vielä hyvin monta.

Max Factorin Facefinity ei ole aivan yhtä juoksevaa kuin Estée Lauderin Double Wear, mutta notkeaa sekin on. Ei kuitenkaan ihan voidemainen, vaan enemmänkin juoksevan ja voidemaisen välimaastosta.

Meikkivoiteiden levittymisessä ei ole huomattavaa eroa. Ehkä Estée Lauder tuntuu aavistuksen liukkaammalta, mutta ei mitään valtaisaa eroa. Se missä samanlaisuuksia tulee esiin, on meikkivoiteiden peittävyys ja kestävyys!

Myös Max Factor Facefinity -meikkivoide tasoittaa ihoa, eikä vajoa ihohuokosiin. Se kestää todella hyvin paikoillaan hikisenäkin päivänä. Facefinity on kasvoilla peittävyydestään huolimatta hyvin sievä. Sävyvalinnan toki täytyy osua kohdilleen, sillä peittävyytensä vuoksi väärä sävy ei anna mitään anteeksi.

Tosiaan nämä kaksi ovat hyvin samanlaisia. Molemmat todella peittävät äärimmäisen hyvin ja sopivat tummille silmänalusillekin. Kestävyys on äärimmäisen hyvä molemmissa. Kuitenkin totean, että Estée Lauder on hieman kestävämpi ja helpompi kerrostaa huippupeittäväksi, mutta eroavaisuudet ovat melko pienet. Kummassakin meikkivoiteessa on vaaleissa sävyissä paljon vaihtoehtoja. Max Factorissa on vähän parempi aurinkosuojakerroin, joka on 20, kun taas Estée Lauderissa on vain 10.

Max Factor on pakattu pumppupulloon, kun taas Estée Lauder ei ole. Sille joutuu ostamaan erillisen pumpun, jos ei jaksa kaadella pienestä lasipullosta meikkivoidetta. Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup on hinnaltaan 48,50-50,90 € / 30 ml. Max Factor Facefinity All Day Flawless 3 in 1 Foundation on hinnaltaan 17,95-21,90 € / 30 ml. Max Factor on siis yli puolet halvempi.

Jos haluat lähes samanlaisen meikkivoiteen kuin legendaarinen Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup, ja haluat pihistellä hinnassa, niin Max Factor Facefinity All Day Flawless 3 in 1 Foundationilla se on mahdollista.

Kumman sinä tekisit? Panostaisitko vai pihistäisitkö?

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Pitkästä aikaa kirjoitin blogiin maskarasta. Oon halunnut kokeilla, että onko Maybellinen ”snäppimaskarasta” mihinkään? 👻 Ei huono, mutta ei ihan helmikään. Hyvä markettimaskara kuitenkin. Peseytyy pois helposti, mutta ei valu silmien kyynelehtiessä. 👁💦 Oletko kokeillut? 
Lue lisää blogistani, jonka linkin löydät biostani. 👀

#annablogit #maskara #ripsiväri #maybelline #mascara #lash #snapscara @maybelline

glitz8glam

Kommentit

Double wearia on pitänyt pitkään kokeilla, mutta vielä en ole raaskinut :p Tuo Max Factorin meikkivoide taas oli nuorempana mun suosikki, mutta jostain syystä en olekaan moneen vuoteen sitä ostanut, pitäisikin ehkä kokeilla, että vieläkö tykkään siitä 🙂 Jos oikein muistan niin taisin lopettaa sen käytön siksi, kun Sokoksella siitä oli aina myynnissä vain about neljä eri sävyä ja kaikki loppujen lopuksi vähän vääriä mun iholle eikä kaikista vaaleimpia tainnut olla ollenkaan, mikä on näillä leveysasteilla vähän outoa.

Kommentit

Hei, Olen käyttänyt jo monta vuotta talviaikaan Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup´ia. Olen myös kokeillut muita meikkivoiteita, mutta tämänveroista en ole löytänyt. Sinulla kumpikin meikki on niin kaunis ja kuulas.
Anna- lehti on tullut ja tulee edelleen minulle, mutta vasta äskettäin törmäsin blogiisi ja aivan ihastuin. Tahdon antaa Sinulle 10++ blogistasi. Tuot uudet ja ”vanhemmatkin” meikit lukijoillesi tutuiksi ja vielä Sinulla on harvinaisen hyvä taito näyttää miten tuotteesta saa parhaan hyödyn irti.
Itse olen nuorekas 50 ja ihonhoito ja hyvät meikit ovat minulle jokapäiväinen hyvän olon tuoja. Luin kesämeikeistäsi ja löysin kuin löysinkin Estee Lauderin aurinkopuuterin + Glow puuterin myös. Huulipuna löytyi myös ja olen todella tyytyväinen laadukkaisiin tuotteisiin. Minulla on hyvä ja sileä iho, joten voin käyttää vielä kaikenlaisia meikkejä. Tietysti ikä tekee sen, että korostelee maltilla.
Hyvää lomaa Sinulle … ota lomapäivistä kaikki hyvä irti.

Oi kiitos sinulle kivasta kommentista! ❤ Oikein menin kananlihalle, kun liikutuin kivasta kommentistasi.

Toivottavasti viihdyt jatkossakin Glitz & Glamin parissa. Tänään lähden lomalle, mutta blogi tosiaan päivittyy tavalliseen tapaan maanantaista torstaihin sekä sunnuntaisin aina klo 7.00. Kommentteja käyn lueskelemassa ja saatan niihin vastaillakin, jos paikoillaan makaaminen uima-altaan äärellä alkaa kyllästyttää. Ensimmäinen löhöreissu, niin en yhtään tiedä mitä tuumaan viikosta, kun ei oikeastaan tee mitään. 😀

Ihanaa päivää sinulle Anja! 🙂

Double wearia on pitänyt pitkään kokeilla, mutta vielä en ole raaskinut :p Tuo Max Factorin meikkivoide taas oli nuorempana mun suosikki, mutta jostain syystä en olekaan moneen vuoteen sitä ostanut, pitäisikin ehkä kokeilla, että vieläkö tykkään siitä 🙂 Jos oikein muistan niin taisin lopettaa sen käytön siksi, kun Sokoksella siitä oli aina myynnissä vain about neljä eri sävyä ja kaikki loppujen lopuksi vähän vääriä mun iholle eikä kaikista vaaleimpia tainnut olla ollenkaan, mikä on näillä leveysasteilla vähän outoa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *