Glitz & Glam

Panosta tai pihistä: meikin päälle käytettävät aurinkosuojasuihkeet

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Biotherm saatu tuote

Reilu kuukausi sitten esittelin mahtavan meikin päälle soveltuvan aurinkosuojasuihkeen. Sain kommentteihin hyviä vinkkauksia vastaavista aurinkosuojasuihkeita, joten nappasin vinkkejä talteen. Etsiessäni myös edullisempaa vaihtoehtoa, tein löydön Prisman hyllyllä.

Siksi ajattelin, että esittelen nämä kaksi hyvin paljon toisiaan muistuttavaa aurinkosuojasuihketta Panosta tai pihistä -postaussarjan tyyliin. Linkistä löydät lisää tämän postaussarjan julkaisujani.

Vertailen tänään kalliimpaa ja edullisempaa aurinkosuojasuihketta. Panosta *Biotherm Eau Solaire Hydratante Mist -suihkeeseen tai pihistä valitsemalla *Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Face Mist -kasvosuihke.

Molemmat ovat aurinkosuojakertoimeltaan 50, suojaavat UVA- ja UVB-säteiltä sekä sopivat herkkäihoisillekin.

Tosiaan meillä meikkiä käyttävillä on ollut se ainainen ongelma: miten lisätä aurinkosuojaa meikin päälle päivän aikana? Aikaisemmin se onkin ollut mahdotonta, mutta viime vuosina markkinoille on tullut aurinkosuojasuihkeita, joita voi lisätä meikin päälle. Siten kasvot saavat tarvittaessa kahden tunnin välein uuden kerroksen UV-säteiltä suojaavia filttereitä, eikä meikki pilaannu.

Nämä auringolta suojaavat kasvosuihkeet soveltuvat myös puhtaille kasvoille käytettäväksi sekä vartalolle. Todella käteviä kulkemaan mukana käsilaukussa, joten olen lisännyt aurinkosuojasuihketta myös käsivarsilleni, kaulalle ja dekolteelle, jos olen viettänyt useita tunteja aikaa auringossa kaupungilla tai lomareissuilla. Ei ole aurinkoihottuma päässyt iskemään!

Mahtavaa, että näissä suihkeissakin on tapahtunut kehitystä, sillä ensimmäisten vastaavien kanssa oli omat ongelmansa, mutta nyt suihkeen saa levitettyä tasaisemmin ja entistä huomaamattomammaksi. Nämä painepakatut pullot pystyvät annostelemaan riittävän hienojakoisen sumun kasvoille, jolloin aurinkosuojasta tulee meikin päällä näkymätön huntu.

Meikin päälle käytettäviä aurinkosuojasuihkeita tulee ravistaa huolellisesti aina ennen käyttöä. Siten UV-filtterit asettuvat tasaisesti kasvojesi suojaksi.

Ravistelun jälkeen suihketta levitetään kasvoille, vaikka valmiin meikin päälle. Silmät kannattaa sulkea ja henkeä hetken pidätellä. Pitele pulloa noin 10-15 sentin etäisyydellä kasvoistasi ja tee muutama pyöräyttävä liike kasvojesi ympärillä samalla kuin painat suihkepullon suutinta. Voit vähän löyhyttää kädelläsi ilmaa ennen kun avaat silmäsi ja otat taas henkeä.

Biotherm Eau Solaire Hydratante Mist

Biothermin UV-säteiltä suojaava kasvosuihke sisältää kemiallisten filttereiden lisäksi ihon kosteustasapainoa parantavaa hyaluronihappoa ja glyseriiniä. Lisäksi suihkeessa on antioksidanttina toimivaa E-vitamiinia.

Lihavoituna Biothermin aurinkosuojasuihkeessa käytetyt UV-filtterit.

Butane, Aqua/Water, Homosalate, Octocrylene, Glycerin, Dimethicone, Ethylhexyl Salicylate, Dicaprylyl Carbonate, Nylon-12, Diisopropyl Sebacate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Styrene/Acrylates Copolymer, Drometrizole Trisiloxane, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Cyclohexasiloxane, Polyglyceryl-6 Polyricinoleate, Pentylene Glycol, PEG-32, Ethylhexyl Triazone, Phenoxyethanol, Sodium Chloride, Caprylyl Glycol, PEG-8 Laurate, Tocopherol, P-Anisic Acid, PolyC10-30 Alkyl Acrylate, Disodium Edta, Sodium Hyaluronate, Vitreoscilla Ferment, Parfum/Fragrance.

Suihkutin kädelleni runsaasti lähietäisyydeltä Biothemin aurinkosuojasuihketta. Tällöin voidaan hentoisesti havaita paikoittain valkoista, mutta tässä tuotteen koostumusta havainnollistavassa kuvassa suihke on levitetty pistemäisesti.

Garnier Ambre Solaire Sensitive Advance Face Mist

Garnierin UV-säteiltä suojaava kasvosuihke on myös kemiallisilla filttereillä ihoa suojaava. INCI-lista on hyvin pitkälti samanlainen, joskaan ei identtinen Biothermin aurinkosuojasuihkeen kanssa. Myös Garnierin suihkeessa on ihon kosteustasapainoa parantavaa hyaluronihappoa ja glyseriiniä sekä antioksidanttista E-vitamiinia.

Garnierin aurinkosuojasuihkeessa käytetyt UV-filtterit ovat samoja kuin Biothermin suihkeessa. Löydät UV-filtterit lihavoituina INCI-listalta.

Butane, Aqua / Water, Homosalate, Octocrylene, Glycerin, Dimethicone, Ethylhexyl Salicylate, Dicaprylyl Carbonate, Nylon-12, Diisopropyl Sebacate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Styrene/Acrylates, Copolymer, p-Anisic Acid, Cyclohexasiloxane, Tocopherol, Sodium Chloride, Sodium Hyaluronate, Phenoxyethanol, Thermus Thermophillus Ferment, PEG-32, PEG-8 Laurate, Ethylhexyl Triazone, Triethanolamine, Polyglyceryl-6, Polyricinoleate, Poly C10-30 Alkyl Acrylate, Pentylene Glycol, Drometrizole Trisiloxane, Caprylyl Glycol, Disodium EDTA, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Potassium Sorbate, Scutellaria Baicalensis Extract / Scutellaria Root Extract, Parfum / Fragrance, (F.I.L.C193064/1)

Koostumusta havainnollistavaa kuvaa varten suihkutin kasvosuihketta pistemäisesti hyvin läheltä. Garnier jätti tällöin selkeämmin valkoista iholle, mutta muuten koostumus tuntuu samalta.

Aurinkosuojasuihke meikkivoiteen päällä

Katsotaan sitten, miltä Biothermin ja Garnierin aurinkosuojasuihkeet näyttävät oikealta etäisyydeltä suihkutettuna meikkivoiteen päällä.

Levitin kädelleni paksun kerroksen Estée Lauderin Double Wear Stay-in-Place -meikkivoidetta, jonka ylipuuteroin Pür Cosmeticsin Balancing Act -kivipuuterilla.

Biotherm Eau Solaire Hydratante Mist

Kuten kuvasta näkee, Biothermin suihke on täysin huomaamaton. Liiallinen puuterin mattaisuus poistunut ja iho näyttää välittömästi kosteammalta. Biotherm antaa iholle hehkua, mutta ei tee rasvaisena kiiltävää lopputulosta.

Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Face Mist

Myös Garnier on huomaamaton oikealta etäisyydeltä pyörivin liikkein sumutettuna. Valkeutta ei jää meikkivoiteen pinnalle. Lopputulos on tasainen ja hehkuva, mutta ei rasvaisena kiiltävä. Liiallinen puuterin mattaisuus on poistunut ja iho näyttää sekä tuntuu kosteutetummalta.

Yhteenveto näiden kahden vertailusta:

  • Molemmat tuntuvat erinomaisilta. Suihke on tasainen ja sumu erittäin hienojakoinen.
  • Meikki ei muutu rasvaiseksi ja olo tunkkaiseksi, vaikka suihketta lisäilee päivän aikana meikatuille kasvoille.
  • Molemmissa on aika pitkälti samat raaka-aineet ihonhoidollisia ominaisuuksia tuomaan sekä UV-säteiltä suojaamaan.
  • Pakkauskoko on molemmissa sama, 75 ml.
  • Aurinkosuojakerroin on molemmissa korkea, SPF 50.
  • Molempia markkinoidaan herkkäihoisille soveltuvaksi.
  • Suurin eroavuus on tuotteen tuoksu. Biotherm on miedompi ja miellyttävämpi tuoksultaan, Garnier haiskahtaa hieman kuivashampoon ominaistuoksulle.
  • Hinta on myös toinen eroavuus. Biotherm maksaa 22,30-27,90 € ja Garnier 9,90-11,95 €.

Ihan hiuksen hienolla erolla koen Biotherm Eau Solaire Hydratante Mist -aurinkosuojasuihkeen paremmaksi, mutta Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Face Mist -kasvosuihke on lähes yhtä hyvä ominaisuuksiltaan ja voittaa kyllä muutamia aikaisemmin kokeilemiani aurinkosuojasuihkeita.

Edullisempaa Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Face Mist -aurinkosuojasuihketta myydään marketeissa ja tavarataloissa sekä sen voi tilata verkkokaupoista, kuten esim. *Hajuvesi.fi, *Nordicfeel ja *Lyko.

Panostava löytää Biotherm Eau Solaire Hydratante Mist -aurinkosuojasuihketta esimerkiksi *Lykolta, *Cocopandalta, *Kicksistä, *Eleveniltä, *Bangerheadilta sekä Sokokselta ja Stockmannilta.

Miltä sinusta tuntuu, panostaisitko vai pihistäisitkö näiden tuotteiden välillä?

Lue myös:

Miten aurinkovoiteen saa puhdistettua iholta?
3x auringolta suojaava huulivoide
5 parasta päivävoidetta aurinkosuojakertoimella

Lue myös

X