Glitz & Glam

Panosta tai pihistä: Clarins vs. NYX – ripsivärin vedenkestäväksi muuttavat topcoatit

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuotteet saatuja

Pitkästä aikaa panosta tai pihistä -sarjan postaus. Tällä kertaa vertaillaan maskaran topcoateja eli päällysmaskaroita, joilla saadaan vedenkestävä lopputulos vesiliukoiselle ripsivärille.

Clarins Double Fix’ Mascara on ripsivärin päälle käytettävä suoja-aine, jolla saadaan vesiliukoinen maskara kestämään vettä, hikeä ja kyyneliä sekä jopa hieman rasvoittumistakin.

Clarinsin maskaran topcoatissa on siro harja.

Pienen harjan avulla topcoat on helppo harjata silmäripsille ja kulmakarvoille. Jotta vesiliukoinen maskara saa kunnon ”sadesuojan”, tulee topcoat muistaa levittää ripsien ylä- sekä alapuolelle. Niin että topcoat suojaa silmäripset kauttaaltaan.

Molemmissa silmissä on samaa vesiliukoista ripsiväriä, vain toisessa on Clarinsin topcoatia. Pelkästään vesisuihke näyttää Clarinsin topcoatin suojaavuuden. Se on kuin ripsivärin sadetakki.

Jos silmäripset ovat kosteat, ei kannata hieroa silmiä, eikä ainakaan puristaa silmäluomia yhteen!

Uskomatonta kyllä, nämä vesiliukoisen ripsivärin ”sadetakit” toimivat!

Clarins Double Fix’ Mascarasta voit lukea lisää täältä!

NYX Proof It! Waterproof Mascara Top Coat on myös ripsivärin päälle käytettävä suoja-aine, jolla saadaan vesiliukoinen ripsiväri vedenkestäväksi.

Clarinsiin verrattuna NYXin harja on suurempi. Harjassa on kuitenkin runsaasti harjaksia, joiden avulla tarkka levitys on mahdollista. Harjan varsi on vähän suhteettoman lyhyt harjaosaan nähden, joka sitten taas vähän aiheuttaa haastetta. Koostumus on kuitenkin väritön, joten sotkua ei pääse syntymään. Olen vain huomannut, että jos harjan varsiosa on lyhyt, tulee itse harjankin olla lyhyt. Muuten työskentely ei ole yhtä vaivatonta.

NYXin koostumus on nestemäisempi. Se on ohutta geeliä. Siksi se saattaa aluksi vähän kastella ripsiä, mutta tiheäpiikkisellä harjalla saa ripsistä takaisin erotellut.

Käytin tässä NYXin testikuvissa samaa vesiliukoista maskaraa kuin Clarinsin testikuvissa. Saatoin tässä testissä kastella hieman varovaisemmalla otteella, joten pelkkä kosteus ei vielä paljasta, kummalla puolella on ripsien ”sadetakkia” ja kummalla ei.

Sitten tiukka silmäluomien yhteen puristaminen, joka paljastaa, kummassa oli sadesuoja ja kummassa ei.

NYX toimii lähes yhtä hyvin. Pari pientä murua irtoaa ripsistä, mutta vesiliukoinen ripsiväri ei suttaannu NYXin topcoatin ollessa suojana.

NYX Proof It! Waterproof Mascara Top Coatista voit lukea lisää täältä!

Sitten vielä vähän vertailua näiden samanlaisen, mutta eri hintaisen maskarasuojan väliltä.

Clarinsin koostumus on vahamaisempi geeli, joten se on mukavampi myös kulmakarvoille käytettynä. Pieni, siro harja on myös käyttäjäystävällisempi. Molemmat kuitenkin suojaavat vedeltä ja kosteudelta sekä rasvoittumiselta oikeastaan yhtä hyvin.

Clarinsin versiossa on pari millilitraa enemmän tuotetta, mutta hintaeroa näillä kahdella on noin 12-19 euroa.

Itse pidän kuitenkin hieman enemmän Clarinsin versiosta, mutta NYX toimii oikeastaan yhtä hyvin tehtävässään. Siksi vaikea sanoa, että kumpi olisi parempi? Kyseessä onkin jälleen mietintä, että haluaako panostaa vai pihistää?

Clarins Double Fix’ Mascaran voit tilata esimerkiksi *Cocopandalta, *Skincityltä, *Bangerheadilta, *Lykolta, *Kicksistä tai *Hajuvesi.filtä sekä se löytyy Sokoksen ja Stockmannin valikoimasta.

NYX Proof It! Mascara Top Coatin voit tilata *Hajuvesi.filtä sekä monista muista verkkokaupoista varastojen täydennettyä. Monessa paikassa tuote on juuri väliaikaisesti loppunut. Vaikuttaisi vähän siltä, että pakkaus saattaisi olla uudistumassa.

Miten on? Panostaisitko vai pihistäisitkö?

Lue myös

X