Glitz & Glam

Panosta tai pihistä: kosteuttava pohjustaja Too Faced vs. Essence

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Essence saatu PR-toimistolta

Tänään panostaan ja pihistetään. Tässä epäsäännöllisesti ilmestyvässä postaussarjassa aina verrataan kahta hyvin samankaltaista tuotetta toisiinsa, mutta niillä on yksi selkeä ero, hinta. Toinen tuote panostaa, toinen pihistää. Jos olet kiinnostunut lukemaan enemmänkin panosta tai pihistä -postauksiani, niin klikkaa tästä linkistä!

Tänään vertaillaan kahta kosteuttavaa kasvojen pohjustustuotetta, joita primereiksi kutsutaan. Huomasin Essencen kosteuttavaa pohjustajaa käyttäessäni, että sehän on hyvin samankaltainen Too Facedin kulttituotteen, Hangover -pohjustajan kanssa. Katsellaan nyt lähemmin, mitä samaa ja mitä eroavuuksia näillä kahdella ihanasti kosteuttavilla pohjustustuotteilla onkaan.

TOO FACED HANGOVER REPLENISHING FACE PRIMER

Too Faced on yksi lempparimerkkejäni. Rakastan Too Facedin luomiväripaletteja ja monia muitakin merkin tuotteita. Myös tämä kosteuttava pohjustaja on yksi suurimpia suosikkejani. Hangover-sarja on kasvanut, mutta kaikki alkoi tästä Replenishing Face Primerista.

Jos edellinen yö on tullut nukuttua huonosti tai on se kuuluisa parille lähteminen venähtänyt aamun pikkutunneille, niin seuraavana päivänä saa vähän pelastettua tilannetta meikkivoiteen tasoittumisessa. Hangover ei poista krapulaa tai väsymystä, mutta sen ihanan kosteuttava koostumus vähän pelastaa tilannetta. Ihosta tulee pehmeämpi ja ihan aavistuksen tasaisempi. Hangover ei sisällä ollenkaan silikoneja, joten sen tasoittavuus ei ole selkein ominaisuus, vaan enemmänkin tässä pohjustajassa on kyse pintakuivan ja vähän ”näivettyneen” ihon freesaus pikkaisen paremmaksi.

Pohjustajan koostumus on emulsiomainen, lähes maitomainen. Valkea väritys ja koostumus muistuttavat hyvin paljon puhdistusmaidon koostumusta. Ehkä tuntumakin on hieman samanlainen.

Tuoksultaan Hangover Replenishing Face Primer on ihana. Siinä on hyvin raikas kookosveden tuoksu. Tuoksu ei ole ällömakea kookos, vaan kookosvesimäinen, joka on tuoksuna paljon raikkaampi, eikä niin makea. Tuoksu ei ole voimakas, ja se haihtuu pois käytännössä kokonaan vähän ajan kuluttua.

Tuoksunsa lisäksi Hangover myös sisältää kookosvettä. Pohjustaja tuntuu välittömästi kasvoja virkistävältä ja kosteuttavalta. Koostumus on kuin ohuessa kasvoemulsiossa. Pohjustaja suorastaan sulautuu iholle ja antaa kivan pehmeän pinnan, johon meikkivoide tai vaikka mineraalipuuteri tarttuu hyvin ja tasaisesti. Iholle jää tavallista nahkeampi tuntuma, joka johtuu kosteudesta. Tuntuma ei ole tahmea, vaan juuri sellainen ihanan kostea nahkeus, joka syntyy todella kosteuttavista tuotteista.

ESSENCE HYDRATING + PERFECTING PRIMER

Entä sitten Essencen vastaava, minkälainen edullisempi versio on? Essence on niitä harvoja ”halpismerkkejä”, joista tykkään. Essence on siitä kummallinen brändi, että sen tuotteet ovat hyviä tai ihan hyviä, vaikka hinta on todella pieni. Merkki soveltuukin erinomaisesti nuorille ja kosmetiikassa pihisteleville, mutta ihan yhtä hyvin se sopii esimerkiksi minulle, joka en ole kumpaakaan edellä mainittua. Kun merkin tuotteiden hintataso on hyvin matala, ei tietenkään kannata odottaa samanlaisia kokemuksia kuin 10-kertaisen hinnan omaavilla tuotteilla. Niissä kun on jo mielikuviin vaikutettu ennakolta brändimarkkinoinnilla ja tuotteissa maksetaan myös kalliimmista pakkauksista. Mutta toki raaka-aineetkin ovat vähän huokeampia, mutta kosmetiikan hintaerot eivät selity pelkästään raaka-aineilla. Kun tosiaan samoja raaka-aineita on niin edullisissa kuin kalliimmissakin.

Essencen Hydrating + Perfecting Primer on kosteuttava pohjustaja kasvoille. Se lupaa pitkäkestoisempaa meikkipohjaa ja virheettömämpää lopputulosta. Virheettömämpi selittyy lähinnä paremmalla tartuntapinnalla ja kauniin kosteutetulla ihon pinnalla.

Hydrating + Perfecting Primer on väriltään hentoisen persikkaista, mutta ei niinkään anna sävyä kasvoille. Aavistuksen tasoittaa sävyeroja, mutta ei merkittävästi. Koostumus on aavistuksen paksumpi kuin Too Facedin pohjustajassa, mutta kuitenkin emulsiomainen ja notkea.

Tässä Essencen pohjustajassa on myös aurinkosuojakerroin! Tällä hetkellä UV-indeksi kertoo, että Suomessa UV-säteilyn määrä on vielä heikkoa. Kun arvo nousee lukuun 3, alkaa suojautumisen tarve. Tällä hetkellä lumihangilla ollessa olisi kuitenkin hyvä suojautua aurinkosuojakertoimellisella kasvotuotteella, koska lumi heijastaa runsaasti säteilyä. Täällä etelämpänä ei vielä olennaista, kun arvo on Suomessa 1, eikä ole edes lunta, joka tehostaisi heikkoa säteilytasoa. Ei tässä ole viime päivinä aurinko paistanutkaan.

Koska pohjustajassa on aurinkosuojakerroin, huomaa sen tuotteen koostumuksessakin. Essencen pohjustajan koostumus on helppo levittää ja se tasoittuu iholle nopeasti, mutta ei kuitenkaan yhtä nopeasti ja vaivattomasti kuin Too Facedin pohjustaja. Aurinkosuojalliset tuotteet vaativat aina hieman enemmän työstämistä kuin ilman suojakerrointa olevat tuotteet. Kuitenkin ero on sen verran pieni näiden kahden välillä, ettei eroon kiinnitä huomiota muuten kuin verratessa näitä kahta keskenään.

Essence jättää iholle sileän ja tasaisemman lopputuloksen sekä kosteutetun, mutta ei yhtä kosteudesta nahkeaa kuin Too Faced. Siksi tulkitsen Too Facedin hieman paremmaksi kosteuttajaksi kuin Essencen, joka jättää hieman samettisemman pinnan. Essencessä on silikonia, jota ei taas Too Facedissa ole ollenkaan. En kuitenkaan huomaa tasoittavuudessa merkittäviä eroavuuksia, vaikka toisessa on silikonia ja toisessa ei.

Essence on tuoksultaan hieman parfyyminen, mutta ei kuitenkaan voimakastuoksuinen.

Too Faced on pakattu pumpulliseen tuubiin, kun taas Essence on pipettipullossa. Essencen pipetti ei ole käyttäjäystävällinen, ja nyt kun pullo alkaa olla lopuillaan, alkaa olla aina vaan vaikeampaa saada tuotetta pipettiin. Too Facedin tuubista tulee pumppaamalla, vaikka sekin alkaa olla lopuillaan. Tässä huomaa hintavamman ja edullisen erot. Yleensä hintavissa on panostettu pakkauksen toimivuuteen.

Hinnaltaan Too Facedin pohjustaja on tässä pienemmässä pakkauskoossa 14,45 € / 20 ml. Essencen pohjustaja on 4,69 € / 15 ml. Too Facedia on saatavilla isommassakin pakkauskoossa, jota taas Essencellä ei ole. Hintaero näiden lähes saman pakkauskoon pohjustajilla on 9,76 €.

Yhteenvetona plussat ja miinukset

Too Faced Hangover Replenishing Face Primer:

+ Kosteuttava
+ Nahkea tartuntapinta meikille
+ Nopea levittyminen ja imeytyminen
+ Raikastava
+ Tuoksu
+ Pakkaus
– Hinta
– Vaikeampi saatavuus

Essence Hydrating + Perfecting Primer:

+ Aurinkosuojakerroin
+ Edullinen hinta
+ Laajempi saatavuus Suomessa
+ Kosteuttava
+ Samettinen lopputulos
– Pipettipullo ei toimi hyvin

Kumpi vetoaa minuun enemmän?

Molemmissa on puolensa. Ehkä kuitenkin enemmän kallistun Too Facediin, sillä siinä on hieman parempi kosteuttavuus ja rakastan sen tuomaa raikkautta kasvoille. Rakastan sitä kosteuden nahkeutta ihollani. Mutta Essencessä oleva aurinkosuojakerroin ja edullisempi hinta on plussaa. Pipetti vaan on niin huonosti toimiva pullon vedellessä viimeisiään. Joten kallistun Too Faced Hangoveriin kokonaisuutta arvioidessa.

Too Faced Hangover Replenishing Face Primeria myydään *Lookfantasticilla. Harmillisesti juuri nyt tuo minulla kuvissa oleva 20 ml:n pakkauskoko on varastosta loppu, mutta saatavilla on tuplaten isompaa, 40 ml:n pakkauskokoa. Hangoveria löytyy myös aurinkosuojakertoimellisena versiona, mutta sitä en itse ole testannut. Ehkä tilaan sen kokeiluuni tulevaksi kesäksi.

Essence Hydrating + Perfecting Primeria myydään Tokmanneilla ja Citymarketeissa tai sen voi tilata *Lykolta.

Jälleen loppuun kysymys, panostaisitko vai pihistäisitkö?

Lue myös

X