Panosta tai pihistä

Panosta tai pihistä: Yves Saint Laurent vs. Oriflame

17.10.2018 Teksti: Minna / Glitz & Glam
Tuotteet saatu L’Oréal Luxe & PR-toimisto

Tällaista postausta en ole aikaisemmin kirjoittanut. En ole koskaan aikaisemmin vertaillut kahden eri hintaluokan hajuvesiä keskenään. Tämä on ensimmäinen kerta, kun edes ylipäänsä näen paikan, jossa voin tällaisen postauksen tuottaa. Vertailussa tänään ylellinen, hintava ja muotimaailman huipulta, Yves Saint Laurent sekä naapurimaastamme Ruotsista, monien tuntema, Oriflame.

Syyskuun lopulla Suomessa myyntiin tullut Oriflamen uutuustuoksu herätti minussa fiiliksen, että tässä on jotain tuttua… hetkinen! Ulkonäkö muistuttaa jotain, tuoksussakin on joitain tuttuja elementtejä. Oriflame Eclat Mon Parfum on vähän kuin YSL Mon Paris!

Molemmat tuoksut sijoittuvat mielikuvissa Pariisiin ja ovat ranskalaisia kukkaistuoksuja. Tuoksujen pullot henkivät kristallisuutta viistokulmaisen muotoilunsa vuoksi ja molempien kaulaa koristaa romanttisesti, mutta hieman myös modernisti, mustarusetti. Viestiikö musta rusetti kapinallisuutta, muuten niin vaaleanpunaisen ja romanttisen kokonaisuuden koristeena?

Yves Saint Laurent Mon Paris EdP -tuoksun nuotit:

Alkutuoksu: Appelsiini, mandariini, vadelma, mansikka, bergamotti
Sydäntuoksu: Appelsiininkukka, jasmiini, pioni
Pohjatuoksu: Setripuu, vanilja, patsuli, vaalea myski

Tämä upea kukkaistuoksu julkaistiin vuonna 2016. Mon Paris oli samana vuonna Glitz & Glamin joulukalenterissa ylimääräisenä luukkuna. Joku onnekas voitti tämän mahtavan tuoksun itselleen arvonnassa. En vielä tuolloin talvella käyttänyt Mon Parista kovin ahkerasti, mutta kun maaliskuu lupaili kevättä, tämä tuoksu oli aktiivisesti käytössäni. Tämän mehukkaan chypre-tuoksun on luonut mestariparfymöörit Olivier Cresp, Dora Baghriche ja Harry Fremont.

Oriflame Eclat Mon Parfum -tuoksun nuotit:

Alkutuoksu: Nashi-päärynä, orvokin lehdet, punapippuri
Sydäntuoksu: Valkoinen kurjenmiekka, DeLaire Boudoir -tuoksunuotti, heliotrooppi
Pohjatuoksu: Mantelipuuteri, kirkas myski, valkoinen patsuli

Oriflame julkaisi tuoksun viime syyskuussa. Suomessa tuoksu tuli myyntiin 28.9. eli aivan hiljattain. Tuoksun Oriflamelle on luonut parfymööri Emilie Coppermann, joka on luonut tuoksuja Givenchylle, Balmainille, Laliquelle ja Paco Rabannelle. Coppermann pääsi sukeltamaan ranskalaisten hajuvesien maailmaan luodessaan tätä tuoksua. Kerrotaan, että Eclat Mon Parfum on yksi harvoista tuoksuista, jossa on käytetty arvostetun DeLaire-tuoksutalon legendaarista DeLaire Boudoir -tuoksunuottia. Oriflame on yhteistyössä pariisilaisen DeLaire-tuoksutalon kanssa kehittänyt tämän tyylikkään kukkaistuoksun.

Tuoksunuotit eivät ole yksi yhteen, ja vaikka olisivatkin, eivät tuoksut täysin identtisiä voisi olla. Jokainen hajuvesi on uniikki luomus parfymööriltä. Joo, on niitä halpoja kopioita, jotka jo nimensä ja logonsa perusteella tunnistaa piraateiksi. Tässä ei nyt ole kyse piraattituotteesta, vaan kahdesta aidosta tuotteesta, joista toisella on hintavampi brändi kuin toisella.

Oriflamen Mon Parfum ei ole YSL:n Mon Parisin kopio. Se ei matki, eikä kopioi, mutta samoja elementtejä on sen verran paljon, että näistä kahdesta tuoksusta syntyi Panosta tai pihistä -postaus.

On vaikea sanoa, että kumpi minua miellyttää enemmän. Pidän molemmista. Ne ovat tyyliltään hyvin samanlaisia ja sopivat samanlaiseen fiilikseen ja vuodenaikaan sekä tilanteeseen. Yves Saint Laurent on voimakkaampi tuoksultaan ja selkeästi pitkäkestoisempi. Yves Saint Laurentissa tuoksuu mehukkaammin punaiset marjat, kun taas Oriflamessa on vähän raikkaampi tuulahdus.

Jos toinen olisi pakko valita, niin valinta kallistuisi puhtaasti brändin ylellisyyden vuoksi Yves Saint Laurentiin. Ja ehkä sen vuoksi, että Mon Paris omaa potkua hieman enemmän. Siksi enemmän minun tyylinen. Satsaan hajuvesiin, mutta minua ei ollenkaan haittaa kokea yllätyksiä edullisemmista tuoksuista.

Yves Saint Laurent Mon Paris EdP maksaa noin 85,00 € / 50 ml. Oriflame Eclat Mon Parfum maksaa normaalihinnaltaan 62,00 € / 50 ml, mutta on tarjouksessa 39,90 € / 50 ml.

Kysymys kuuluukin jälleen, panostaisitko vai pihistäisitkö?

Kommentit (4)

Yleensä kalliimmat säilyvät pidempään. Jos harvoin käyttää, kannattaa satsata. Itse käytän käytännössä päivittäin, mutta kun tuoksuja on niin paljon, niin ostan arvokkaampia. Ne myös säilyvät käytettävinä pidempään. Niche-tuoksut erityisesti ovat nyt herättäneet kiinnostukseni. Niissä on niin upea se tuoksun kulku, joka on tarkkaan mietitty.

Hei Minna! Silloin harvoin kun käytän tuoksuja, haluan niiden olevan vähän kalliimmasta päästä. Oma suosikkini on Nina Riccin omenatuoksu, parfyyminä. Sitä kun sumuttaa kerran, tuoksu leijailee viekoittelevasti koko päivän. Joskus sumutan hiuksiin, niin päänahasta lähtevä lämpö voimistaa tuoksua. Minua ei kiinnosta ”halpatuoksut”.

Yleensä kalliimmat säilyvät pidempään. Jos harvoin käyttää, kannattaa satsata. Itse käytän käytännössä päivittäin, mutta kun tuoksuja on niin paljon, niin ostan arvokkaampia. Ne myös säilyvät käytettävinä pidempään. Niche-tuoksut erityisesti ovat nyt herättäneet kiinnostukseni. Niissä on niin upea se tuoksun kulku, joka on tarkkaan mietitty.

Just näin Anne-Marie! Halppis tuoksut (ns,” Rosserin”) tuoksut eivät edes tuoksu hyviltä. Laadukas tuoksu kestää pidempään. Sokoksen myyjä kertoi Carolina Herreran tuoksujen olevan erityisen pitkään iholla tuoksuvia. En halua lisätä tuoksua päivällä, sillä aamulla laitettu tuoksu on jo ”auennut” pohjatuoksuun ja jos lisään, tuoksun alkutuoksu sekoittuu siihen. Siitä syntyy sellainen sekametelisoppa! 🙂 Haluan, että tuoksu lämpenee iholle ennen töihin menoa.

Halpikset menevät nuorilla. Aikuisilla ne eivät oikein toimi. Mutta sen mitä olen huomannut, niin kaikki edullisemmat eivät ole laadultaan halpiksia. Nimekkäät parfymöörit eivät tee laaduttomia, sillä sehän söisi heidän uskottavuuttaan ammattilaisena.

Itse olen nyt ollut erityisen kiinnostunut niche-tuoksuista. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *