Glitz & Glam

Pieni meikkivinkki: 2x glitteriliima - Näillä kiinnittyvät glitterit!

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Aina välillä minulta tai yleisesti somessa kysellään, miten glitterit saa kiinnitettyä silmämeikkiin. Luultavasti glitterien myynti on romahtanut tänä vuonna, mutta vielä koittaa se aika, kun vapaa-ajanvietto palautuu jossain määrin entiselleen.

Toki, nythän näyttävä silmämeikki olisi erittäin otollinen hengityssuojainten ja maskien aikana. Kun niiden kanssa ei oikein mitään muuta näy kuin silmämeikki.

Ennen suosin nestemäistä kiinnitysainetta glitterien kiinnitykseen, mutta nykyään lemppareitani ovat ”glitteriliimat”. Näitä tahmaisempia silmämeikinpohjustajia löytyy muutamilta valmistajilta, joilla isommatkin glitterit pysyvät todella hyvin silmäluomilla sekä kasvoilla.

Minulla on tapana  tehdä ensin silmämeikki glitteriä vaille valmiiksi. Sen jälkeen taputtelen pienen määrän glitterit kiinnittävää silmämeikinpohjustusvoidetta alueelle, jolle haluan glitterit kiinnittää.

Koska yleensä glitterit kiinnittävissä pohjustajissa ei ole peittokykyä, niin alla kannattaa käyttää luomiväriä, jonka päälle sitten glitterit kiinnitetään pohjustajan avulla.

Glitterit painelen silmäluomille litteän siveltimen avulla. Siveltimeksi sopii litteä luomivärisivellin sekä peiteväri- tai huulipunasivellin.

Näin helppoa glitterien kiinnitys on! Minulla ainakin pysyvyys on ollut parempi glitterit kiinnittävällä silmämeikinpohjustusvoiteella kuin aikaisemmin suosimallani Make Up Storen Mixing Liquidilla. Tuolla nesteellä on ollut toimivampaa toteuttaa glitterirajauksia.

Too Faced Shadow Insurance Glitter Glue

Too Facedin Glitter Glue oli ensimmäinen kokeilemani glitterin kiinnittävä silmämeikinpohjustaja. Pakkaus on jo ehtinyt uudistua, joten ei kannata ihmetellä, miksi minulla näkyy kuvassa erilainen kuin myynnissä.

Läpinäkyvä Too Faced Glitter Glue on koostumukseltaan tuhtia, joten se kannattaa painella silmäluomelle sormella tai siveltimellä. Sitä ei kannata hieroa, koska koostumus muuttuu nopeasti entistä paksummaksi.

Too Faced on mahtava kiinnittämään niin pieniä kuin vähän suurempiakin glittereitä. Se on oiva tuote myös kasvoille käytettynä, sillä glitterit pysyvät.

Tilattavissa esimerkiksi *Lookfantasticilta.

Koodilla GGLF saat 20 % alennusta. Koodi voimassa vuoden 2020 loppuun asti. 

NYX Glitter Primer

Uusimpana tuttavuutena minulla on tällä hetkellä käytössä NYXin Glitter Primer. En huomaa tässä eroavuuksia Too Facedin Glitter Gluen kanssa. Hyvin samanlaisia molemmat, mutta NYXiä saa täällä Suomessa paljon paremmin. Niin ja lisäksi NYX on edullisempi kuin Too Faced.

NYX on myös koostumukseltaan tahmaista, jotta glitterit kiinnittyvät ja pysyvät paikoillaan. Ehkä levittyvyys on aavistuksen parempi, mutta en muuten ole havainnut konkreettisia eroja.

Myös NYX kiinnittää niin pienet kuin suuremmat hippuset silmäluomille, sekä pitää ne paikoillaan. Tietysti aina satunnaisia glitterihippuja tipahtelee poskille päivän/illan aikana, mutta ei merkittävää ropinaa havaittavissa.

Tämän kuvan silmämeikki oli minulla juhannuksena. Oli kuuma ja helteinen juhannus, glitterit pysyivät. Olin koko yön paljussa, glitterit pysyivät. Taisi ripsiväri luovuttaa aikaisemmin kuin glitterit, sillä aamun sarastaessa ripsivärinmurusia oli muutamia siellä täällä.

NYX Glitter Primeria myyvät mm. *Lookfantastic, *Kicks, *Cocopanda, *Eleven sekä sen voi löytää Sokoksen ja Stockmannin tavarataloista.

Essencelläkin oli yhdessä vaiheessa Glitter Primer, mutta harmillisesti kyseessä oli vain kausituote. Essencen glitterit kiinnittävä pohjustaja oli helmiäismäisen hohtava. Pysyvyys isoja glitterihippuja käyttäessä ei yltänyt yhtä korkealle kuin Too Facedin ja NYXin versioissa.

Mutta silti sääli, ettei ko. pohjustajaa ole enää saatavilla.

Glitterit kiinnittäviä silmämeikinpohjustajia voidaan käyttää ilman glittereitäkin. Olen esimerkiksi käyttänyt niitä ihan tavallisen silmämeikinpohjustajan tapaan hohtaville tai jopa mattaisille luomiväreille. Niillä kiinnittyvät kaikki luomiväritkin. Hohtavista luomiväreistä saa entistä hohtavampia, kun glitteriliimaan kiinnittyvät kaikki hohteet ja kimalteet.

Jos tulevan syksyn (apua, sanoinko jo sanan syksy?) menot ja illanistujaiset kaipaavat lisäsäihkettä silmiin, niin näillä esittelemilläni glitteriliimoilla saat kimalteet pysymään.

Lopuksi vielä: huomioithan, että silmämeikkiin käyttämäsi glitteri on siihen tarkoitukseen soveltuvaa?

Lue myös:

Näin teet festarimeikin

Muuta mattainen meikki säihkyväksi

Glitterinen ja pinkki meikkitutoriaali 

X