Pieni meikkivinkki

Pieni meikkivinkki: näin fiksailen meikkivoiteeni tällä hetkellä

28.6.2018 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Olen tämän kesän harrastanut meikkivoiteiden miksailua. Haluan kertoa tästä itselleni todella toimivasta miksailusta. Jos siitä löytyy vaikka idea tai vinkki muillekin, niin kerron tarkemmin, miten tuunailen meikkivoiteeni tällä hetkellä.

Viime kesänä ihastuin L’Oréal Paris Glam Beige -meikkivoiteeseen. Täältä löydät postaukseni, jossa tämä ihana kesämeikkivoide esiintyy.

Meikkivoide on ohut ja läpikuultava. Koostumus juoksevaa ja helposti iholle levittyvää. Kestävyyskin on oikein kiva ja ihoa kosteuttava. Ongelma on vaan se, että vaaleinkin sävy on vähän tummahko.

Itse kaipaisin vähän enemmän peittävyyttä ja vähän tiukempaa kestävyyttä, mutta tykkään todella paljon Glam Beigen luonnollisuudesta.

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place -meikkivoide on luottotuotteeni. Täältä löydät syvällisemmän esittelyn tästä kautta aikojen parhaiten kestävästä meikkivoiteesta.

Double Wear peittää huikean hyvin ja kestää! Mielettömän hyvä meikkivoide, koska siihen voin luottaa – aina!

Näin kesällä Double Wear on vain vähän turhan peittävä. Kesällä keveämpi ja läpikuultavampi meikkivoide on miellyttävämpi.

Minulla on yksi liian vaalea Double Wear, joka on lisäksi liian keltainen. Sävy 1N1 ei ole minulle sopiva (ei kuvassa). Kokeilin kerran keventää ja tummentaa 1N1 sävyn Double Wearia L’Oréalin Glam Beige -meikkivoiteella. Sekoitin toukokuun alussa muutaman tipan Glam Beigeä Double Weariin. Lopputulos oli todella hyvä. Meikkipohja oli vähän keveämpi ja sävy istuvampi. Nyt kun kesällä iho on päivettyneempi, olen lisännyt Glam Beige -meikkivoiteen määrää ja vähentänyt Double Wear -meikkivoidetta.

Näillä kahdella meikkivoiteella olen miksaillut ihan parhaimman meikkivoiteen itselleni. Liian keltainen ja vaalea sekä turhan peittävä Double Wear keventyy ja tummentuu juuri sopivaksi Glam Beigellä. Meikkipohja kestää hellepäivinäkin. Toki iho alkaa nenästä ja otsasta kiiltelee kuumana päivänä, mutta puuterointi tai puuteripaperi auttaa siihen. Meikkipohja kuitenkin pysyy siistinä pitkiäkin päiviä.

Olen ennenkin tehnyt meikkivoidemiksailuja, mutta yleensä vain sävyn fiksailun vuoksi. Nyt miksailen kahta meikkivoidetta myös saavuttaakseni läpikuultavamman ja keveämmän meikkipohjan, mutta säilyttääkseni hyvän kestävyyden.

Meikkivoiteiden sekoittelulla saattaa saada yhdistettyä kahden erilaisen meikkivoiteen parhaimmat puolet tai saada istuvamman sävyn omille kasvoilleen. Välillä tuntuu, että pitäisi olla neljä sävyä meikkivoiteita. Oletteko huomannut saman? Ei riitä kesä- ja talvisävy, kun keväällä ja syksylläkin on eri tummuus-/vaaleusaste kasvoilla. Kesällä minä muutun keltaisemmaksi, kun talvella olen vaaleanpunaisempi. Sekin vielä! Onneksi läpikuultavat meikkipohjat sulautuvat yleensä niin hyvin, että ei ole niin tarkkaa, että osuuko sävy täydellisesti vai ei.

Näin saan käytettyä yhden aivan liian vaalean ja keltaisen meikkivoiteen pois. Samalla tulee käytettyä loppuun yksi vähän liian tumma ja omaan makuun vähän liian läpikuultava meikkivoide. Ei mene roskiin, vaan saan kulutettua ne pois.

Miksailetko meikkivoiteita? Mitä kokeiluja olet tehnyt?

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Mitä sinun lauantaihin kuuluu? Onko meno yhtä rentoa kuin meidän Erkalla? Minun päiväohjelmaan kuuluu huomisen #5parasta -postauksen viimeistely, mutta muuten sama meno kuin Erkalla. 
Kokeilin Glamlinin palvelua, jossa kauneuskonsultti valikoi tuotteet juuri minun mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Koin palvelun helpoksi, jonka vuoksi haluan suositella sitä, jos kosmetiikkashoppailu tuottaa vaikeuksia ja pettymyksiä. ➡️ Lue blogista lisää ja/tai katso Storiesit Glamlinista. Tein elämäni ensimmäiset höpöttelyni Storiesiin. Molemmat löydät biostani. 
#kaupallinenyhteistyö @glamlinsuomi #kosmetiikkaanetistä #kauneuskonsultti #glamlin #erkka #sleepingcat #cat #tulips #glamlinbox #uusipostausblogissa #saturday

glitz8glam

Kommentit (4)

Minun Glam Beigeni vaan alkaa tekeä loppuaan. Pitää varmaan ostaa vielä uusi. Olen varmasti reissun jälkeen pitkään tummempi, joten tarvitsen vielä talvellakin miksailuja vaaleille meikkivoiteilleni. 😀

Vaikka minkälaisia! 🙂 Tummempaa ja vaaleampaa sekaisin. Ohuempaa ja paksumpaa. Värillistä päivävoidetta ja meikkivoidetta. Öljyäkin olen lisännyt, samoin seerumia ja hoitovettäkin on tullut mixailtua. Lumenen Invisible seerumi meikkivoidettakin on tullut lisättyä. Se ohentaa kivasti meikkivoiteen koostumusta. Peiteainetta kokeilin tuomaan lisää peittävyyttä. Eikä primerin ja meikkivoiteen sekoituskaan ole jäänyt välistä!

Voi kyllä 😀 Olen jo useita vuosia sekoitellut meikkivoiteita omalle naamalle sopivammaksi juuri sävyltään ja peittoasteeltaan, jottei ne hutiostoksetkaan jäisi käyttämättä 🙂 Nyt olen tosin löytänyt helmiä korealaisista bb/cc-voiteista, etten tiedä onko tavallisiin meikkivoiteisiin paluuta ihan hetkeen :’D

Just tuota vähän liian tummaa Glam beigeä miksaan tällä hetkellä hiukan liian vaaleaan Diorin nudeen. Tulee sopiva sävy ja glam beige antaa kaunista kuultoa pelkkään Dior-pohjaan verrattuna.

Minun Glam Beigeni vaan alkaa tekeä loppuaan. Pitää varmaan ostaa vielä uusi. Olen varmasti reissun jälkeen pitkään tummempi, joten tarvitsen vielä talvellakin miksailuja vaaleille meikkivoiteilleni. 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *