Pieni meikkivinkki

Pieni meikkivinkki – tarvitaanko puuterointia luomivärin alle?

27.2.2017 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Pieni meikkivinkki on toisinaan ilmestyvä postaussarja, jossa kerron lyhyesti jonkun pienen vinkin tai ohjeen. Tällä kertaa mietitään puuterin käyttöä silmäluomille ennen luomivärien levitystä.

Moni on varmasti lukenut tai kuullut ohjeen silmäluomien puuteroinnista ennen luomivärien levitystä. Pitääkö silmäluomet puuteroida ennen luomiväriä? Tästä tulee luettua erilaisia näkemyksiä. Minusta tässäkin on monta muuttuvaa tekijää, enkä sen vuoksi voi sanoa ehdottomuuksia.

Ensimmäisenä laitetaan aina se silmämeikinpohjustaja. Itse vannon niiden nimeen – kunhan vain löytää sen itselleen sopivimman. Silmämeikinpohjustaja antaa kestoa silmämeikille sekä parantaa luomivärien pigmenttisyyttä ja helmiäisten hohtavuutta. Kannattaako tällöin puuteroida silmäluomia, jos haluaa kunnolla hohdetta silmämeikkiin? Puuterihan mattaa.

Minulla on tapana puuteroida tai levittää ihoni sävyinen mattaluomiväri vain luomivaolle ja sen yläpuolelle. Miksikö näin? Tähän on muutamakin syy.

1. Jos luomiväri ei pysy paikoillaan pohjustuksesta huolimatta, niin usein tämä ongelma ilmenee luomivärien kertymisenä luomivakoon. Yleensä luomivaon seudulle syntyvät ne luomiväriviivat. Ei toki aina, mutta hyvin tyypillisesti. Puuterointi puuterilla tai ihonsävyisellä mattaluomivärillä estää luomivärien liikkumisen luomivakoon.

2. Puuteroitu tai ihonsävyinen mattaluomiväri helpottaa luomivaon varjostuksen häivyttelyssä. Luomivärit tarttuvat pohjustettuun ihoon paremmin ja tiukemmin. Häivyttely voi olla haastavaa. Ainakin häivyttely nopeutuu, kun luomivaon yläpuolen puuteroi puuterilla tai ihonsävyisellä mattaluomivärillä.

3. Kun puuteroidaan vain luomivaon yläpuoli, liikkuvalle luomelle jää hyvä tartuntapinta hohtavalle luomivärille. Jos liikkuva luomi puuteroidaan ja pohja matataan, ei hohtava luomiväri näytä yhtä hehkuvalta. On siis hyvä jättää tässä tapauksessa ne alueet puuteroimatta, joille halutaan voimakas hohde.


4. Muistatteko kun näytin helmiäissävyn liiallisen käytön eroavaisuutta siihen, kun varjostettava alue matataan ensin puuterilla? Kuvan vasemmalla puolella varjostus on tehty helmiäissävyllä, mutta luomivako ja sen yläpuoli on puuteroitu, jotta kirkkaissakin valoissa valoa heijastava luomiväri varjostaisi. Oikealla puolella on käytetty pelkästään helmiäissävyjä. Toki oikealla puolella on monta muutakin ns. ”väärin” tehtyä, mutta tästä saa käsitystä siitä, miksi voimakkaasti helmiäismäiset eivät aina toimi varjostuksissa.

Mutta tämäkään ei ole ehdoton ”sääntö”. Saa hohtavillakin sävyillä varjostuksia. Usein vaan niihin toimii selkeästi tummempi tai koostumukseltaan vähän kevyemmin hohtava luomiväri. Tavallaan näissä asioissa täytyy vähän tietää ja osata arvioida millä tekee ja miten.

Entä jos tekee silmämeikin kokonaan tai lähes kokonaan mattaisilla sävyillä?


Puuteroinnin voi tehdä koko luomelle, vain luomivaolle ja sen yläpuolelle, tai ei sitten ollenkaan. Jos silmäluomesi ovat äärimmäisen rasvoittuvat ja silmämeikin kestävyydessä on ongelmia pohjustajasta huolimatta, niin kannattaa puuteroida. Talkkipitoinen puuteri imee rasvaa itseensä ja näin parantaa silmämeikin kestoa.


Joten kannattaako silmäluomet puuteroida ennen luomivärien levitystä? Minun tapoihini se kuuluu vain osalle silmäluomea. Käytän joko puuteria tai meikattavan ihonsävyistä mattaluomiväriä. Toivottavasti postaus selvensi asian kanssa pähkäilleitä, että kannattaako vai ei? Ja jos kannattaa, niin miten? Ja milloin taas ei kannata? Kuten huomaatte, ei ole ehdottomuuksia, eikä ole yhtä ja oikeaa tapaa. Kaikki on niin paljon kiinni halutusta lopputuloksesta ja mitä käytetään.

Minkälainen tapa teillä on? Kuinka monella on sama tapa? Entä ketkä teistä toimii toisin?

Mitä parhainta viikon alkua kaikille!

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Pitkästä aikaa kirjoitin blogiin maskarasta. Oon halunnut kokeilla, että onko Maybellinen ”snäppimaskarasta” mihinkään? 👻 Ei huono, mutta ei ihan helmikään. Hyvä markettimaskara kuitenkin. Peseytyy pois helposti, mutta ei valu silmien kyynelehtiessä. 👁💦 Oletko kokeillut? 
Lue lisää blogistani, jonka linkin löydät biostani. 👀

#annablogit #maskara #ripsiväri #maybelline #mascara #lash #snapscara @maybelline

glitz8glam

Kommentit

Hyvä vinkki, tuli tarpeeseen!

Kommentit

Minulla on sama tapa kuin sinulla 🙂

Samikset! 😀 Tuo tapa on itselleni ollut toimivin. 🙂

Mä puuteroin, jos olen laittamassa jotain tosi tummaa sävyä lue musta, tuntuu, että se on silloin helpompi häivytellä, muuten en yleensä puuteroi.

Tummien sävyjen häivyttelyn helpottamiseksi ideaalia. Muuten kaikki pigmentit tarraa primeriin, eikä saa tasaista häivytystä. Olen meinaan senkin virheen joskus tehnyt. Ai luoja! 😀

Määrä olen puuteroinut luomet ja sitten vasta laittanut luomipohjustajan ja sen päälle sitten luomivärin. Onko joku ammattilais syy miksi primeri pitää laittaa ensin?

Ei ole. Jos teet näin päin asian, se puuteri näppärästi siellä primerin alla imee rasvaa itseensä. Voi siis olla kestoa parantava vaikutus tehdä se noin. Häivyttelyä sinun tapasi ei helpota yhtä paljon, kun puuteroinnin primerin päälle. Ei ole mitään ehdottoman väärää tai oikeaa tapaa. 🙂

Minä teen samalla tavalla kuin sinä. Yleensä käytän silmämeikissä liikkuvalle luomelle hohtavaa tai glitterimäistä luomiväriä, niin se ”tarttuu” paremmin liikkuvalle luomelle, kun sitä ei puuretoi pohjustajan jälkeen. Häivytys on helpompaa kun on puuteroinut tai laittanut jotain vaaleaa mattaluomiväriä muuhun osaan luomea.

Juuri noista syistä itsekin tätä tyyliä enimmäkseen suosin. Monet hohtavat luomivärit eivät tartu yhtä hyvin, jos puuteroi pohjan. Siksi vain se luomivako ja sen yläpuoli minullakin puuteroidaan tai levitetään ihonsävyinen mattaluomiväri. 🙂

Hmm. Mä teen pohjameikkivaiheessa niin, että levitän meikkivoidetta (ja mahdollisesti peitevoidetta/valokynää tm.) ja puuterin liikkuvan luomen ja kulmakarvojen väliselle aluelle. Sen jälkeen pohjustan liikkuvan luomen ja hieman sen yläpuolelle, johon sitten väriluomivärit ja lopuksi huiskettelen liikkuvan luomen ja kulmakarvojen väliseltä alueella isolla häivystyssiveltimellä ja ihonvärisellä luomivärillä 🙂 Oliko hieman vaikeasti selitetty 😀 Teetkö sinä silmäluomien aluuelle pohjameikkiä? 🙂

Nopea huikkaus, kun vähän hoppua tässä päivässä. Riippuu tapauksesta ja siitä mitä haetaan. Jos silmäluomet rasvoittuvat voimakkaasti, voi meikkivoide olla liikaa siellä pohjalla. Jos silmäluomet ovat todella tummat tai sinervät, on ne hyvä pohjustaa peitevärillä tai kirkastaa niitä. 🙂 Saitko kiinni pikavastauksestani? 🙂

Kiitos, koppi napattu 😀 Jäinkin lähinnä miettimään, että mikä on sun tyyli ennen varsinaista silmämeikin aloittamista? 🙂

Yleensä ei mitään ylimääräisiä alle (pelkkä sy-voide ja primeri) mutta joissakin tapauksissa on laitettava. 🙂

Itse käytän juurikin tuota ihonväriin hyvin sointuvaa luomiväriä koko luomelle pohjustajan levityksen jälkeen, harvemmin nykyisin tulee puuteria käytettyä luomille..

Puuteri on silloin parempi, jos ei haluta, että käytettävien luomivärin sävy yhtään muuttuu. Puuteria saa sävyttömänä, mattaluomiväriä ei. Mattaluomiväri alla aina vähän muuttaa päälle käytettävän luomivärin sävyä. 🙂 Yleensä itsekin käytän mattaluomiväriä, mutta joskus otan puuterin tuosta mainitsemastani syystä.

Mulla on rasvoittuvat luomet, joten pohjustaja on ehdoton. Usein olen käyttänyt jotain mattaavaa luomiväriä luomelle sen lisäksi, mutta eipä ole tullut mieleen, ettei sitä kannata pistää luomivaon alapuolelle, kiitos vinkistä!

Kyllä sitä voi laittaa, ja joissakin tapauksissa voi olla tarpeellinen. Mutta jos haluaa liikkuvalle luomalle oikein kauniisti ja näyttävästi hohtavaa luomiväriä, niin puuteri tai mattaluomiväri alla estää hohteen voimakkuutta. Lisäksi olen huomannut, että hohtavat luomivärit eivät tartu yhtä hyvin puuteroidulle pohjalle. 🙂

Joko olet kokeillut ilman puuteria ja mattaluomiväriä? Mitä pidit tavasta ja lopputuloksesta?

Mulla riippuu ihan siitä, kuinka intensiivisen sävyn haluan joko liikkuvalle luomelle ja/tai varjostuksiin. Tyypillinen tapa toimia minulla on levittää ihonvärinen mattaluomiväri aivan kulmakarvan alle ja sitten mattainen ns ”transition”sävy sen alapuolelle. Jos käytän liikkuvalla luomella vaaleaa väriä ja haluan kontrastista mahdollisimman selkeän, levitän vaalean värin suoraan pohjustajan päälle.
Vähemmän kontrastia jos haen, niin ihonvärinen luomiväri ripsirajasta kulmakarvoihin, sitten kuten ensin kirjoitin.
Ja teenpä joskus ihan vain niinkin, että levitän vaalean mattaluomivärin ripsirajasta kulmakarvoihin, sitten astetta tummempaa ripsirajasta alkaen vähän vähemmän ylös jne pikkuhiljaa luomiväriä tummentaen ja aluetta pienentäen.

Tuo on minulla tyypillinen tapa kun teen smokeya. 🙂 Utuisuus syntyy itsestään, kun sävy sävyltä vaihtaa tummempaan ja pienentää aluetta. 🙂

Tosi hyvä vinkkipostaus. Janoan lisää!

Kiva kuulla, kiitos! 🙂

Ihana postaus! Itse tykkään puuteroida koko luomen ja yläpuolen, varsinkin arkimeikissä. Pysyy silmämeikit paremmin eikä päiväsaikaan yleensä tarvitse erityisen hohtavaa lookkia. Iltameikkiin voisin kokeilla tuota vain luomivaon ja yläosan puuterointia. Kiitos vinkistä Minna!

Nora / http://dreamerachiever.com

Ps. Blogissani on auennut tänään arvonta, kannattaa käydä kurkkaamassa 🙂

Hyvä vinkki, tuli tarpeeseen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *