Glitz & Glam

Marseille-saippualle tuoksuva luonnonkosmetiikan deodorantti

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuote saatu La Provencale BIOlta

Deodorantit ja antiperspirantit näkyvät hyvin vähän postauksissani, vaikka kyseessä on tuoteryhmä, jota luultavasti jokaisen teidän lukijan kainaloista löytyy. Jos ei nyt joka päivä, niin ainakin joskus haluaa varmistaa raikkaan ja hajuttoman olon esimerkiksi juhlissa, työhaastattelussa, töissä ylipäänsä tai treffeillä.

Kun stressihiki pääsee iskemään, sen tuoksahdus on monesti voimakkaampi kuin hikijumpassa saatu hiki. Hienhaju saa olon epävarmaksi. Sitä jännittää siinä vaiheessa entistä enemmän, kun miettii, haistavatko muutkin tämän katkun?

Nykyään olen niin paljon kotona, etten välttämättä käytä deodoranttia tai antiperspiranttia. Etätyö ja siihen yhdistettynä tämä korona-aika, jonka vuoksi ihmisten parissa tulee oltua tavallista vähemmän, niin eipä dödö ole ollut yhtä tärkeä kuin esimerkiksi meikkaajana työskennellessä tai mennessä johonkin yritysasiakkaan tapaamiseen tässä nykyisessäni työssä.

Mutta silti joskus Teams-palaveri saattaa etukäteen vähän jännittää tai kun koulutan, niin olin sitten fyysisesti kokoushuoneessa/luokassa tai etänä Teamsin kautta opettamassa, niin ainahan sellainen minua vähän jännittää. Kaikki minulle tärkeä saa minut jännityksestä hikoilemaan. Tällöin saattaa alkaa kainaloissa lemuamaan, jos ei ole dödöä kainaloissa. Luojan kiitos, Teamsin kautta eivät hajut välity.

Olen testaillut luonnonkosmetiikan roll-on deodoranttia. Tämä La Provencale BIO 24H Deodorant Fresh lupaa 24 tunnin tehokasta suojaa hienhajua vastaan.

La Provencale BIO on ranskalaista, sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Kaikissa tuotteissa hyödynnetään oliiviöljyä, joka tunnetaan sen hyvistä vaikutuksista myös ulkoisesti käytettynä. Sarjan tärkein raaka-aine tulee Provencesta, jossa oliivit kasvatetaan luomumenetelmin.

Kaikki La Provencale BIO tuotteet ovat luomusertifioituja Ecocert Greenlife Cosmos -standardin mukaisesti ja ne ovat 98-100 prosenttia luonnollista alkuperää. Testaamani deodorantin koostumus on 99-prosenttisesti luonnollista alkuperää ja 24 prosenttia käytetyistä raaka-aineista on kasvatettu luomumenetelmin.

Minulla on positiivisia kokemuksia aikaisemmin testaamistani luonnonkosmetiikan deodoranteista, mutta jotenkin olen kaikista eniten mieltynyt roll-oneihin. Siksi tämä La Provencale BIO:n deodorantti miellyttää minua erityisen paljon.

Roll-on annostelee melko runsaasti deodoranttia kainaloihin. Ensimmäisellä kerralla olin vähän, että jestas, näin märät kainalot eivät kuivu ikinä! Mutta olin väärässä. Deodorantti kuivahtaa yllättävän nopeasti. Ja mikä mukavinta, en ole saanut sotkuja vaatteisiin.

Tuoksu on tavallaan voimakas, mutta se haihtuu yllättävän nopeasti. Joten voit huoletta käyttää hajuvettä, jos sinulla on tapana käyttää tuoksutonta deodoranttia ja hajuvettä. Tuoksut eivät sekoitu pahasti, sillä deodorantin ihanan puhdas tuoksu haihtuu pois.

Hien erittymistähän tämä deodorantti ei hillitse, koska kyseessä on deodorantti. Antiperspirantit ehkäisevät hien eritystä, joten jos sinulle on tärkeää pysytellä kainaloista kuivana, valitse antiperspirantti. Deodorantti ehkäisee hajuhaittoja, antiperspirantti pyrkii pitämään kuivana.

Kertaakaan ei ole tämä luonnonkosmetiikan deodorantti pettänyt. En sitten tiedä, olisiko jossain äärimmäisen stressaavassa tai jännittävässä tilanteessa tullut hajuhaittoja. Nyt ei ole ollut tilanteita, joissa pääsisin testaamaan, eikä sellaisia luultavasti ole tiedossakaan ihan hetkeen. Mutta tämän hetken testiolosuhteiden valossa kuitenkin luottamus tähän deodoranttiin on lähtenyt kehittymään. Vaikuttaa erittäin hyvältä ja luotettavalta.

Pakkaus on käteen sopiva ja roll-on helppokäyttöinen. Muovinen pakkaus on kevyt verrattuna lasipakkauksiin, joita roll-oneissa vieläkin esiintyy. Pakkaus on 100 % kierrätettävissä, joten voit hävittää tyhjän pakkauksen muovinkierrätykseen. Meillähän on naapureiden kanssa kimpparoskin muovijätteelle. Näin vinkiksi muillekin omakotiasujille. Naapurin kanssa jaettu säiliö tyhjennyskuluineen on hyvin pieni sijoitus, mutta sitäkin tärkeämpi sijoitus. Muovia voi toki viedä muovikeräysastioihin, joita löytyy usein kauppojen pihoilta, mutta oma säiliö helpottaa kierrättämistä.

La Provencale BIO 24H Deodorant Fresh löytyy monien markettien ja tavaratalojen valikoimasta sekä sitä myydään *Lykon verkkokaupassa. Hinnaltaan deodorantti on varsin mukavan edullinen. Vaikka kyseessä onkin sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, niin hinnaltaan deodorantti on 4,50-6,90 € / 50 ml.

Olen aika innostunut tästä uudesta luonnonkosmetiikkamerkistä, La Provencale BIO:sta. Oletko jo ehtinyt kokeilemaan tai nähnyt näitä kaupoissa?

Lue myös:

La Provencale BIO:n ihanat suihkugeelit

We Love the Planet -puikkodeodorantit

We Love the Planet -voidedeodorantit

Paras antiperspirantti

Lue myös

X