Glitz & Glam

Lady Gaga Fame EdP

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Harvemmin tulee esiteltyä parfyymeja ja tuoksuja, mutta nyt teen postauksen parfyymistä, sillä tämä Lady Gagan Fame on ollut paljonkin esillä syksystä asti.

 Ihana mieheni osti minulle joululahjaksi tämän hulppean paketin. Tuoksuttelin syksyllä työkaverini pullosta Lady Gagaa. En kokeillut sitä omalle iholleni, koska minulla oli jo omaa parfyymiä. En hirveästi ihastunut tuoksuun, vaikka se oli hyvä, mutta ei sykähdyttänyt minua suuresti. Olimme sitten myöhemmin syksyllä/alkutalvesta Kotkan Sokoksella ja minä ihailin siellä upeaa promo-standiä, missä oli esillä Lady Gaga Fame -pullo. Tuosta mieheni oli sitten saanut ajatuksen… Itse en odottanut joululahjaa mieheltäni, koska olin saanut syksyllä joululahjan etukäteen, eli minun ensimmäisen älypuhelimeni. Mieheni oli sitten kuitenkin halunnut lahjoa minua hajuvesin ja koruin. Korun esittelen sitten joskus toiste jossakin look-postauksessa. Havahduin juuri siihen, että alkaa jo kuulostamaan aivan saippuasarjojen Ridge Forresterilta tuo oma miekkoseni, kun joululahjaksi saan koruja ja hajuvesiä ja synttärilahjaksi Pariisin matkaa. 😀 Lähes ällöimelän epätodellista! Heh, no totta kuitenkin ja minusta oikein ihanaa! 🙂

Lady Gaga Fame -lahjapakkauksessa on täysikokoinen (50 ml) Fame parfyymi, käsilaukkussa helposti mukana kulkeva ”roll on” -mallinen parfyymi (10 ml) ja siirtokuvatatska. Heh, minulla ei ole käyttöä ”tatskalle”, koska minulta löytyy kaksin kappalein ihoon nakutettuja kuvia, joten siirtokuva olisi hieman korni. Milla saa tuon siirtokuvan, sillä hän tykkää tatuoinneista ja siksi hänellä on joskus Prinsessa Ruusunen, Tuhkimo tai Paavo Pesusieni siirtokuvia.

Erikoisen tästä Lady Gagan tuoksusta tekee se, että parfyymineste on väriltään mustaa! Oletettavaa onkin, että tältä ko. artistilta tulisikin ilmestyä parfyymi, joka olisi jollakin tavalla muista erottuva. Toki tältä toisinaan shokeeraavalta staralta voisi odottaa jotain räävitöntä. Pullo voisi olla jopa sukupuolielimen mallinen tai parfyymin tuoksu pekoninen. 😀 Viittaan tältä huumorilla hänen pekonista valmistettuun mekkoonsa. Joten sinällään hieman vaisu ja kaupallinen tämä Fame on, mutta saa nähdä mitä outoa Lady Gaga Fame II pitää sisällään, jos sellainen ilmestyy.

Pullo on kuitenkin erittäin kaunis ja mustaa väriä rakastavien mieleen. Pullon muotokieli ja väri on kuin omiaan minun makuuni. Musta neste muuttuu värittömäksi ollessaan ilman kanssa kosketuksissa, eli muuttuu iholla värittömäksi. Teknologia on uutta ja ensimmäistä kertaa käytössä Lady Gaga Fame parfyymissä.

Sitten tuleekin postauksen vaikein osuus… eli kuinka kuvailla tuoksua? Tämä on niin makuasia, sillä joku ei voi sietää, jonkun mielestä on ok ja joku rakastaa. Minä pidin tuoksua ihan ok:n tuoksuisena, kun pullosta nuuhkin, mutta omalla ihollani tuoksu onkin huumaavan ihana. Tässä taas tulemme siihen, että parfyymit erityisesti ovat sellaisia, jotka pitää tuoksutella omalla iholla, jotta tuoksu pääsee parhaiten esiin. Vartalosuihketuoksut ovat sellaisia, jotka tuoksuvat ihollakin yleensä just siltä miltä pullostakin, mutta parfyymi ei. Se tarvitsee ihon omaa lämpöä ja rasvoja vapauttaakseen tuoksut oikeanlaisina ja tästä syystä parfyymi ei tuoksu samalta jokaisella. Kaikki ei sovi kaikille ja oma mieltymys vaikuttaa myös asiaan.

Lady Gaga Fame parfyymissä on käytetty uutta teknologiaa myös tuoksussa, jonka vuoksi sen upeus tulee esiin vasta iholla. Totutusti hajuvesien tuoksut jaetaan kolmeen osaan. On alku-, sydän- ja jälkituoksu. Fame parfyymissä on käytetty push-pull -teknologiaa, jonka vuoksi kaikki tuoksuvivahteet tuoksuvat yhtäaikaa, ilman järjestystä.

Lainaan virallista kuvausta tuoksusta:

Pimeä tuoksuvivahde
on saanut inspiraationsa belladonnasta, myrkkykoisosta, jota kaunottaret käyttivät jo 1700-luvulla laajentamaan silmäteriään.

Aistillinen tuoksuvivahde
nousee esiin juoksevan hunajan, sahramin ja aprikoosinektarin muodostamasta täyteläisestä yhdistelmästä.

Hehkuva tuoksuvivahde
huipentuu suurenmoiseen, hehkuvaan loppusointuun, jossa murskatun tiikeriorkidean ja jasmiinin huumaavasti tuoksuvat terälehdet antavat tuoksulle ajatonta kauneutta.

Lähde: Yhteishyvä

Lopuksi vielä ”maallikon” oma kuvaelma Lady Gaga Fame parfyymistä:

Tuoksu on makean täyteläinen ja syvä. Siinä tuoksuu eksoottiset kukkaset ja mehevän kypsät hedelmät. Vaikka tuoksu onkin voimakas ja täyteläinen, niin en koe tuoksua ”vanhojen tätien” tuoksuksi, vaan sopii minusta kaiken ikäisille ja tuoksu on minusta ajaton. Tuoksu huokuu lämpöä ja hehkua. Kutsun tämän tyyppisiä tuoksuja mystisiksi, sillä niissä on jotain salaperäistä ja seksikästä.

Jos olet kevyiden kukkaistuoksujen tai raikkaiden ”vesituoksujen” ystävä, niin Lady Gaga Fame ei ole sinua varten, mutta jos pidät täyteläisen mausteisista ja aistikkaista tuoksuista, niin Fame saattaa olla juuri sinulle.

Sokoksilta ja Sokoksen verkkokaupasta löytyy Lady Gaga Fame parfyymejä kolmea eri kokoa. 100 ml maksaa 72 euroa, 50 ml 48 euroa ja 30 ml 36 euroa. Tästä verkkokauppaan.

Kurkkasin myös tax free hintaa. Siljan laivoilla Lady Gaga Fame 50 ml maksaa 33,90 euroa. 😉

Löytyykö omasta tuoksukokoelmasta tämä persoonallinen erikoisuus? Tai oletko aikaisessa hankkia sen? Vai kuulutko heihin, jotka eivät pidä Lady Gaga Famen tuoksusta?

X