Glitz & Glam

L'Occitane Terre de Lumière Lèau - valoisa ja raikas tuoksu

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postauksen tuotteet saatu L’Occitanelta

Tiedättekö mitä rakastan tässä vuodenajassa? Valoa! Rakastan sitä puhdasta ja kirkasta valoa, joka tulvii kotini sisään ikkunoista. Tähän vuodenaikaan sisälle tulviva valo on niin kaunis. Se saa hompsuisemmassakin kunnossa olevan kodin näyttämään paremmalta, mutta huomaan joka vuosi olevani vähän aktiivisempi siivooja ja tykkään sisustella kukkasin kotia. Tulppaanit erityisesti ovat se juttu.

Kun luonnonvalo on niin raikas ja kaunis, se inspiroi aivan toisella tavalla. Kesä on kanssa ihanaa aikaa ja silloin lämpö ja kesän kaikki mukavat puuhat vievät menneessään ja antavat energiaa, mutta juuri nyt valkoisilta hangilta heijastuva valo antaa energiaa pitkän pimeyden jälkeen. Se saa mielen virkeämmäksi, joka taas parantaa omaa fyysistäkin oloa ja suoriutumista. Vaikka joinakin päivinä taivaan täydeltä sataakin lunta, on mukaan mahtunut monia niin kauniita ja valoisia päiviä.

Kaunis luonnonvalo inspiroi minua valokuvaamaan valosta inspiraationsa saanutta L’Occitane Terre de Lumière L’eau EdT -tuoksua. Olen joskus maininnutkin, että pidän todella paljon kauniiden hajuvesien kuvaamisesta. Ne vain jotenkin inspiroivat minua. Ehkä syynä on se, että kauniit pullot antavat minulle mielikuvan, että olisin loistava valokuvaaja. Ehkäpä, ehkäpä…

L’Occitanen valoisasta uutuustuoksusta kerrotaan seuraavasti:

Provencessa voit joka päivä pienen hetken ajan kokea ainutlaatuisen valon, joka syleilee maata juuri auringon sarastaessa. Kun tuo valo puetaan tuoksun muotoon, siitä tulee herkkä ja naisellinen. Se on täydellisen tasapainoinen yhdistelmä hehkuvana kukkivaa herkkää sydäntuoksua ja sen ympärille kietoutuvaa Provencen aamujen ainutlaatuista pehmeyttä.

L’Occitane Terre de Lumière L’eau EdT alkaa hieman kirpsakalla ja pirskahtelevalla tuoksulla. Sydäntuoksu syttyy lämpöisellä iholla nopeasti ja mukaan astuu kukkaismaisuus, joka tuoksunuottien mukaan on pioni. Pohjatuoksussa tuntuu valkoista myskiä ja tonkapapua, jonka olen huomannut olevan monen suosikkituoksuni pohjatuoksussa. Tässä valoisassa ja herkässä tuoksussa tonkapapu ei tunnu niin lämpöisenä vivahteena kuin yleensä suosikkituoksuissani esiintyy. Karvasmantelisuus hieman tuoksuu makeana vivahteena.

Ensituoksu: bergamotti, mustaherukka, rosépippuri
Sydäntuoksu: pioni
Pohjatuoksu: karvasmanteliuute, tonkapapu, valkoinen myski

L’Occitane Terre de Lumière L’eau EdT on ihanan keveä, naisellinen ja hienosti keväisen valon mielleyhtymä on saatu luotua tuoksukokonaisuuteen. L’Occitane tuo kuvauksessaan esiin Provencen aurinkoa ja valoa. Uskallan väittää, että tuoksu kuvaa enemmän Suomen kevättalvea, sen puhtaan kirkasta valoa, joka valkoisilta hangilta heijastuu.

Terre de Lumière L’eau on eau de toilette tuoksuksi yllättävän kestävä. Huomasin vain eräs aamu, että tuoksuin edelleen hentoisesti Terre de Lumière L’eaulle. Olin illalla lisännyt tuoksua. Silti Terre de Lumière L’eau ei ole hyökkäävä tuoksu tai voimakkaasti käyttäjäänsä ympäröivä. Sellainen peruskukkaistuoksu voimakkuudeltaan, mutta kesto yllätti positiivisesti.

L’Occitane Terre de Lumière L’eau -sarjaan kuuluu merkille tyypillisesti vartalonhoitotuotteet.

Terre de Lumière L’eau Gentle Shower Gel -suihkugeeli ja Beautyfying Body Milk -vartalovoide jatkavat valoisassa tuoksumaailmassa. Suihkugeeli on taattua L’Occitanen suihkugeelien laatua, mutta siinä ei ole tuoksun lisäksi mitään sen erityisempää ominaisuutta. Vartalovoiteessa on hauskasti ihoa kaunistava ja valoefektiä iholle luova koostumus. Hennosti vaaleanpunainen ja nopeasti vartalolle imeytyvä voide sisältää hieman hohdetta ja kimmellystä. Tätä vähän osasinkin odottaa tuotteelta.

Koska käsivoiteet ovat L’Occitanen yksi suosituimpia tuotteita, on Terre de Lumière L’eau -sarjassakin oma käsivoide. Kuvittelin ensin, että voide on vastaavanlainen kuin merkin tuoksusarjojen käsivoiteissa. Ehei, tässä onkin erilainen koostumus. Paljon keveämpi, lähes geelimäinen. Kevyt koostumus katoaa nopeasti käsien iholle. Ei ollenkaan rasvainen, eikä sellainen käsivoide, joka hoitaisi kuivia ja karheita käsiä. Tämä voide pikakaunistaa käsien ihon ja antaa keveän kosteuden. Liian keveä vielä tässä vaiheessa päivittäiseen käyttööni, mutta kun kevät tästä etenee, niin sitten parempi. Käsivoiteen tuoma sileys on huomattava käsillä. En ole vastaavanlaiseen käsivoiteeseen aikaisemmin törmännyt.

Jos nämä valosta inspiraationsa saaneet Terre de Lumière L’eau -tuotteet herättivät kiinnostusta, niin ne ovat juuri rantautuneet Suomen L’Occitanen myymälöihin ja verkkokauppaan.

Sain tässä hiljattain pakkomielteen sisustukseen liittyen. Haluan uudet verhot keittiöön ja olohuoneeseen! Haluan voilé-verhot. Vaaleat, keveät ja läpikuultavat. Paneelit keittiössä ovat niin tylsät, kun niitä on tullut katseltua jo yli 10 vuotta. Nyt haluan läpikuultavat sivuverhot.

Oikein ihanaa alkanutta viikkoa! Toivottavasti saamme nauttia kevätauringosta mahdollisimman paljon.

X