Glitz & Glam

Tajusin, rakastan tonkapapua hajuvesissä

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Tuote saatu PR-toimistolta

Tiedätte varmaankin, että rakastan hajuvesiä. Hajuvesi on yksi osa minun ”laittautumista”. Valitsen tuoksun fiiliksen, tilanteen ja vuodenajan mukaan. Toki vuodenaika on yksi fiiliksen määrittelijä. Myös tuoksunuotti tai raaka-aine saattaa olla sellainen, joka miellyttää erityisen paljon. Reilu vuosi sitten tajusin, että olen mieltynyt tonkapapuun. Tämä valkeni minulle eräästä Guerlainin tuoksusta. Koska tonkapapu on niin lähellä sydäntäni, esittelen tuoksun Sublime Nature Tonka Bean.

Tonkapapu tuntuu usein hajuvesien pohjatuoksuna. Tonkapapu on lämmin, mausteinen ja hajuvedelle sielukkuutta antava. En tiedä miksi minulta vei vuosia tajuta, että se on se tonkapapu joka minua tietyissä tuoksuissa viehättää. Kun tämä seikka välähti, ymmärsin miksi jotkut miehille suunnatut tuoksut niin minua viehättivät. Tonkapapua käytetään paljon miestenkin parfyymeissä.

Tonkapapua käytetään mausteena – erityisesti ranskalainen keittiö ”rakastaa” tonkapapua. Tonkapavussa tuoksuu ja maistuu vanilja, lakritsa, neilikka ja karvasmanteliakin on joku kuvannut sen mausta löytyvän. Eipä siis ihme, että tonkapapu hajuvesissä minua niin miellyttää.

Oriflame Sublime Nature -tuotelinjan tuoksut ovat eettisesti tuotettujen luonnollisten aineosien innoittamia. Oriflame kertoo Sublime Nature -tuoksuista seuraavasti:

”Ympäristöä säästävässä tuoksun uuttamismetodissa käytetään CO2-teknologiaa, jonka avulla raaka-aineista saadaan ilman kemiallisia liuotteita puhtaampi, monimuotoisempi ja raaka-aineen todellista tuoksua vastaava.”

Sublime Nature Tonka Bean tuoksuu ihanan pehmeälle ja lämpimälle. Siinä tuntuu makeus, mausteisuus ja hieman eksoottisuus. Sublime Nature Tonka Bean ei ole monivaiheinen tuoksu. Se ei tarvitse pitkiä aikoja kehittyäkseen iholla. Tietysti alussa hajuveden haihtuvat aineet tuntuvat tuoksussa, kuten alkoholi, mutta sen jälkeen tuoksu säilyy samanlaisena useita tunteja.

Sublime Nature Tonka Bean -tuoksussa tuntuu päällimmäisenä minun rakastama tonkapapu. Vanilja on kanssa helposti tunnistettavissa sekä manteli ja kinuskisuus. Sitä vastoin vesimäisyys ei itselleni tule ensimmäisenä esiin. Valkoinen myski syventää hieman tuoksua. Sublime Nature Tonka Bean kestää iholla todella hyvin! Se on myös sellainen käyttäjänsä ympäröivä tuoksu, joten varovaisella annostelulla kannattaa aloittaa. Minun iholla tonkapapu istuu niin luontevasti, että herkästi käytän liikaa sille tuoksuvia hajuvesiä.

Sublime Nature Tonka Bean ei ole kesätuoksu, vaikka näin kesällä tämän teille esittelen. Iltatuoksuna menee kesäaikana, mutta parhaiten tuoksumaailma istuu syksyyn ja talveen – varsinkin syksyyn.

Tämän ihanan tuoksun on luonut mestariparfymööri Nathalie Lorson. Hän on luonut nimekkäille muotitaloille tuoksuja kuten Yves Saint Laurent, Dolce & Gabbana ja Roberto Cavalli. Nathalie sai mestariparfymööri–tittelin joulukuussa 2016. Titteli on hajuvesialan korkeimpia tunnustuksia.

Oriflame Sublime Nature Tonka Bean löytyy Oriflamen omasta verkkokaupasta. Hinnaltaan Sublime Nature Tonka Bean on 62,00 € / 50 ml. Melkein puolet edullisempi kuin Guerlainin ihana Mon Guerlain. Ei toki yhtä monivivahteinen Guerlain, mutta tonkapapu tuoksuu ihanasti molemmissa.

Muita ihania tonkapavun vivahteisia lemppareitani ovat:

Guerlain Mon Guerlain EdP
Carolina Herrera Good Girl EdP
Yves Saint Laurent Black Opium EdP (ei suoranaisesti ole tonkapavulta tuoksuva, mutta samankaltainen)

Ja miehille suunnatuista tuoksuista:

Giorgio Armani Armani Code EdP (en olekaan esitellyt tätä, mutta monissa postauksissa mainitsen, koska on mieheni suosikki)

Jos sinulla on antaa suosituksia tonkapavun sävytteisistä tuoksuista, niin kerro ihmeessä!

X