Glitz & Glam

Tyttömäinen tuoksu, jossa potku riittää aikuisempaankin makuun

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuoksu saatu maahantuojalta

Nyt kun kevät ei ole enää kaukana ja naistenpäiväkin on tällä viikolla, niin esittelen tuoksun, joka hurmasi minut jo pari vuotta sitten. Tämä ei ole mikään uutuustuoksu, mutta edelleen pidän tästä todella paljon. Haluan vinkata tuoksusta teille muillekin, jotka tykkäätte keväällä käyttää hajuvettä, jossa on suloista tyttömäisyyttä, mutta ei kuitenkaan liian lapsellinen aikuisemmallakaan naisella päivätuoksuna.

Tämä on minun ensimmäinen Zadig & Voltairen tuoksu. En ole koskaan aikaisemmin edes nuuhkinut ko. merkin tuoksuja. Sain tämän Girls Can Do Anything EdP -tuoksun vuonna 2018, kun se oli juuri lanseerattu. Tämän tuoksun takana on ehkä jo vähän kulunut ja kliseinen sanoma, mutta edelleen ajankohtainen maailmanlaajuisesti. Naisenergiaa ja uskallukseen kannustava Girls Can Do Anything on samaan aikaa todella tyttömäinen, mutta siinä on uskomattoman hieno tvisti maskuliinisilla vivahteilla.

Zadig & Voltaire on 90-luvulla perustettu muotibrändi, jolla on monien muidenkin muotitalojen tapaan myös tuoksuja. Thierry Gillier on brändin perustaja ja muotitalon toimitusjohtaja. Hän halusi luoda muotibrändin, joka ilmentää muotia ja tyyliä uudella tavalla. Asenteellista rock-henkisyyttä, taiteellisuutta ja pariisilaista tyyliä edustava Zadig & Voltaire on monille helposti lähestyttävää muotia. Brändi nimi on saanut inspiraationsa kirjailija ja filosofi Voltairen kirjan päähenkilöstä ja sankarista filosofi Zadigista.

Rento ja säännötön Zadig & Voltaire on luonut tuoksun, joka rikkoo tavallisia normeja. Yleensä tällaisilla ulkoiseltaan habitukseltaan tyttömäisillä tuoksuilla ei yllätetä. Ne ovat lähes aina sitä kivaa ja tuttua, turvallisen kepeää ja tyttömäisissä unelmissa leijailevaa kukkaistuoksua. Tykkään niistäkin, sillä monia suosikkejani osuu tuohon kuvaukseen.

Girls Can Do Anything on tuoksultaankin sellainen räyhähenkisempi tyttötuoksu. Se näyttää ulkoa hyvin kiltiltä ja tutulta, mutta tuoksu ei sitten olekaan aivan niin kukkaismaisen keveä tuulahdus, joka on mukava ja tavallinen. Girls Can Do Anything on voimallisempi ja maskuliinisempi, mutta siinä on silti ne tututkin elementit tyttömäisestä tuoksusta. Mielenkiintoinen kokonaisuus, joka vähän sekoittaa pakkaa ja totuttuja normeja.

Girls Can Do Anything EdP:n tuoksunuotit ovat:

Alkutuoksu: bergamotti, päärynä, appelsiininkukka ja tangeriini
Sydäntuoksu: tonkapapu ja tuberosa
Pohjatuoksu: saniainen, vanilja, myski, ambroxan, mausteneilikka ja patsuli

Tuoksunuotit selittävät äärimmäisen hyvin, miksi Girls Can Do Anything vetoaa minuun ja tuoksuu ihollani niin hyvälle. Alkutuoksussa tuntuu samaan aikaan sitruksien raikkautta, hedelmäistä mehukkuutta ja appelsiininkukan ihanan makea tuoksu. Sydäntuoksussa on minuun aina niin vetoava tonkapapu! Tässä vaiheessa jo kaksi minuun niin tehokkaasti vetoavaa tuoksunuottia, appelsiininkukka ja tonkapapu. Mutta sitten vielä pohjalla tuoksuu ihanasti makea vanilja, voimakas myski ja patsuli sekä mausteisuus ja vehreys.

Mutta sitten tulee vielä ambroxan, jota on käytetty runsaasti tässä tuoksussa. Ambroxan on synteettinen kemikaali, jonka väitetään vetoavan erityisesti naisiin miestentuoksuissa. Ambroxanilla haetaan ambravivahteita tuoksuihin, yleensä miestentuoksuihin.

Zadig & Voltairen Girls Can Do Anythingissa on mukavan pitkäkestoinen tuoksu. Usein keväiseen aikaan erityisen sopivat tyttötuoksut ovat harmillisen nopeasti haihtuvia. Koska tässä tuoksussa on maskuliinisia vivahteita antamassa syvyyttä ja potkua, Girls Can Do Anything ei jää liian laimeaksi ja halvan oloiseksi kolmenkymmenen ylittäneiden iholla.

Girls Can Do Anything EdP on yllättävän tehokkaasti tuoksullaan käyttäjänsä ympäröivä. Silti suosittelen tuoksua enemmin päiväkäyttöön, sillä iltatuoksuksi tämä kuitenkin jää ehkä vähän liian vaimeaksi. Mutta nämä ovat makuasioita, joten jokainen oman mieltymyksensä mukaan. Minulle tämä osuu nimenomaan päivätuoksuksi.

Zadig & Voltairen Girls Can Do Anything EdP -tuoksua myydään mm. *Cocopandalla, *Nordicfeelilla, *Elevenillä, *Kicksissä, *Hajuvesi.fillä ja *Bangerheadilla.

Oikein ihanaa maanantaita ja alkanutta maaliskuuta kaikille! ❤

Lue myös

X