Glitz & Glam

Vuoden 2020 parhaimmat - Vuoden parhaimmat kosmetiikkalöydöt

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Sisältää saatujakin tuotteita

Tuttuun tapaan vuoden viimeinen Glitz & Glamin postaus on katsaus menneen vuoden parhaimpiin kosmetiikkalöytöihin. Tämä on jo 8. vuoden viimeinen päivä, kun julkaisen Vuoden parhaimmat -postauksen vuoden viimeisenä päivänä.

Vuosi sitten monella meistä oli odottava olo uudesta vuosikymmenestä. Tämä 2020 jää historian kirjoihin, mutta ei suinkaan sukupolviemme parhaimpana vuotena. Onneksi tämä raskas vuosi on ohi, ja voimme alkaa katselemaan toiveikkaampina alkavaan vuoteen, 2021.

Vaikka vuosi 2020 on ollut raskas vuosi, voidaan sitä katsella myös kepeämmästä näkökulmasta ja katsoa siitä jotain hyvääkin. Tässä tulevat vuoden 2020 aikana tekemäni kosmetiikkalöydöt, eli tämän vuoden parhaimmat tuotteet, joihin olen tutustunut.

KASVOJEN IHONHOITO


Paras puhdistusöljy
Tonymoly Floria Nutra Energy Cleansing Oil

Ehdottomasti tämän vuoden paras puhdistusöljy on ollut korealaisen Tonymolyn kukkaismaiselta tuoksuva Floria Nutra Energy Cleansing Oil. Tämä puhdistusöljy on niin miellyttävä iholla, sillä se liukuu ja lisäksi irrottaa kestävänkin meikin todella tehokkaasti. Puhdistusöljy emulgoituu vedestä maitomaiseksi ja huuhtoutuu lämpimällä vedellä täydellisesti vieden kaikki meikit mennessään.

Silmiin ei jää mitään sumentavia kalvoja, eikä tuote kirvele silmiä ollenkaan. Ehdottomasti kautta aikain yksi parhaimpia, mitä olen käyttänyt!

Tonymoly Nutra Energy Cleansing Oil on tilattavissa *Lykolta ja *nobelta.

Lue lisää tästä tuotteesta!

Paras kasvojen puhdistaja
Cetaphil Facial Cleanser

Cetaphilillä on kulttimaineinen herkän ihon puhdistustuote, mutta minä hurmaannuin tänä vuonna kaikista eniten merkin normaalille ja rasvoittuvalle iholle suunnatusta puhdistajasta. Facial Cleanser on tehokas, mutta silti hellävarainen. Se ei kuivata ihoa, eikä kirvele silmissä. Kuitenkin se puhdistaa likaa, talia ja helposti puhdistuvan meikin kasvoilta. Äärimmäisen hyvä tuote puhdistusöljyn jälkeen ne viimeisetkin meikkijäämät puhdistamaan.

Cetaphillin edulliset ja hellävaraiset kasvojen puhdistajat löytyvät *Lykon valikoimasta.

Lue lisää tästä tuotteesta!

Paras kasvokuorinta
BTB13 Pro-Age AHA-Duo Scrub

Kotimaisilta merkeiltä löytyy runsaasti hyviä ihonhoitotuotteita. Nostan tämän vuoden parhaimmaksi kasvojen kuorinnaksi BTB13:n kaksivaikutteisen kuorinnan. Tämä erityisesti aikuiselle iholle suunnattu kuorinta myös ravitsee ja kosteuttaa ihoa kasvonaamion tapaan. Erityisen hyvä tuote minimalisteille, jotka kaipaavat hybridituotteita, joilla saa yhdestä purkista mahdollisimman paljon erilaisia hyötyjä.

Tuote kuorii ihoa kemiallisesti AHA-hapoilla ja mekaanisesti ihoa kuorii bambujauhe. Saat mekaanisen kuorinnan ansiosta välittömästi näkyviä ja tuntuvia vaikutuksia, joiden lisäksi pitkäaikaisella käytöllä havaitset AHA-happojen tuomat hyödyt ihon kirkastumisessa ja kyvyssä vastaanottaa kosteuttavat tuotteet.

Lue lisää tästä tuotteesta!

Paras kasvovesi epäpuhtauksille
Cosrx BHA Black Head Power Liquid

Jos mustapäät ja muut ihon epäpuhtaudet vaivaavat, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä Cosrxn varmaankin markkinoiden hellävaraisinta ja silti tehokasta kasvovettä.

BHA-happo on tehokkain happo mustapäille ja muille ihohuokosten epäpuhtauksille sen talia läpäisevän ominaisuutensa vuoksi. BHA-happo syväpuhdistaa ihoa ja irrottaa likaa syvemmistäkin ihohuokosista, jolloin monesti laajentuneetkin ihohuokoset saattavat häivyttyä pienemmiksi.

Moni vaan on havainnut, että BHA-happo kuivattaa ihoa, minäkin olen huomannut. Yleisin BHA-happo on salisyylihappo (Salicylic Acid), mutta tässä Cosrxn BHA-hapossa on käytetty iholle hellävaraisempaa BHA-happoa, joka on betaiinisalisylaatti (Betaine Salicylate).

Lue lisää tästä tuotteesta ja BHA-hapon toiminnasta!

Paras kasvonaamio
Physicians Formula Trible Rose Clay Mask

Puikkoon pakattu kasvojen ihoa kirkastava savinaamio oli todellinen yllättäjä! Varsinkin, kun kyseessä on enemmänkin meikkibrändinä tunnetun merkin kasvonaamio. Physician Formulan Trible Rose Clay Mask ei ole ollenkaan ihoa kuivattava savinaamio, vaan ihanasti ihoa pehmentävä ja kirkastava naamio. Tämä savinaamio sopii erityisesti normaalille ja sekaiholle, mutta kuivaihoisetkin saattavat ihastua, sillä tämä soveltuu myös kuivalle iholle.

Physicians Formulan naamio on uuden sukupolven savinaamio. Se ei kuivata eikä halkeile kuivuessaan. Tämä savinaamio on vaivaton puhdistaa kasvoilta, sillä se muuttuu maitomaiseksi, jopa vaahtoavaksi, kun sitä alkaa huuhdella pois kasvoilta. Savinaamiossa on kaoliinin lisäksi käytetty ruusuöljyä, ruusuvettä ja ruusu-uutetta.

Physicians Formula Brightening Triple Rose Clay -savinaamiota myydään valikoiduissa Citymarketeissa tai sen voi tilata *Lyko -verkkokaupasta.

Lue lisää tästä tuotteesta!

 

Paras kasvovoide
Elemis Pro-Collagen Marine Cream

Tämän vuoden ehdottomasti paras kasvovoide on tämä vuoden 2019 Lookfantasticin joulukalenterista saatu Elemis Pro-Collagen Marine Cream. Voide tuli käytettyä loppuun, mutta onneksi sain pari 15 ml:n matkakokoista tuubia parista Lookfantasticin boksista tämän vuoden aikana. Kasvovoide on niin harmillisen kallis, etten sitä oikein raaski ostaa, vaikka niin järjettömän hyvä onkin kaikilta ominaisuuksiltaan.

Ylellinen koostumus ja tuoksu kera ihanan pehmeyden ja kosteuttavuuden ovat tämän kasvovoiteen parhaimmat ominaisuudet. Pro-Collagen Marine Cream tekee ihon pinnasta pehmeän, sitoo kosteutta ja parantaa selkeästi ihon tekstuuria. Voide ei koskaan rullaannu tai murustu, vaan antaa upean pohjan meikkivoiteen kuin meikkivoiteen alle.

Tätä Elemiksen huippuvoidetta myyvät *Bangerhead, *Lookfantastic, *Skincity ja *Eleven.

Lue lisää tästä tuotteesta!

Paras kosteuttava yönaamio
Shiseido Waso Beauty Sleeping Mask

Jos kaipaat todella kosteutta pintakuivalle tai kosteusköyhälle iholle, niin tämä ihanasti ihoa virkistävä ja kosteuttava yönaamio kannattaa kokeilla! Superkosteuttava geeli sisältää kapseloituja vitamiineja, jotka vapautuvat iholle hierottaessa/painellessa. Yönaamion koostumus muuttuu lähes vesimäiseksi, jolloin se buustaa ihon kosteuspitoisuutta huomattavasti paremmin kuin täyteläinen yönaamio.

Tämä yönaamio on loistava kaikille ihotyypeille. Rasvoittuvalle iholle loistava vuoden ympäri, kuivalle iholle erityisesti kesällä tai talvellakin, jos yönaamion päälle käyttää jotain rasvaisempaa tuotetta. Normaalille ja sekaiholle loistava milloin vain, mutta yli 30-vuotiaiden kannattaa käyttää välillä jotain vähän täyteläisempääkin avuksi syys- ja talviaikana.

Shiseidon kosteuttavan yönaamion voi tilata *Cocopandalta, *Lykolta, *Eleveniltä ja *Bangerheadilta.

Lue lisää tästä tuotteesta!

Paras ravitseva yönaamio
BTB13 Pro-Age Vitamin Mask

Jos kaipaat täyteläisempää ja erityisesti aikuiselle iholle suunnattua yönaamiota, niin silloin tämä kotimaisen BTB13:n vitamiininaamio on sinulle parempi.

Täyteläinen koostumus ei tunnu iholla liian rasvaiselta tai paksulta. Voide notkistuu ihon lämmöstä ja imeytyy yllättävän nopeasti. Kasvonaamiota käytetään joko yövoiteen sijaan yönaamiona tai annetaan vaikuttaa 15 minuuttia, jonka jälkeen ylimääräinen naamio pyyhitään pois kasvoilta.

Yksi parhaimpia puolia tässä yönaamiossa on, että se soveltuu myös silmänympärysiholle! Kannattaa ehdottomasti helliä myös silmänympärysihoa samalla kuin kasvojaankin.

Tuotetta suositellaan käytettävän vähintään 2 kertaa viikossa, mutta aivan yhtä hyvin sitä voi käyttää joka ilta yönaamiona.

Lue lisää tästä tuotteesta!

Paras kasvoöljy
Balmyou Pure Moringa Oil

Kasvoöljyt tuovat hehkua kasvoille ja auttavat erityisesti talven viimasta ja kuivasta huoneilmasta selviytymisessä. Balmyoun Moringa Oil sisältää vain ja ainoastaan moringaöljyä. Tämä ko. öljy sisältää runsaasti A-vitamiinia ja rasvahappoja. Öljy lukitsee kosteuden ihoon, joten sen alle kannattaa käyttää jotain vesimäistä kosteutta, jonka päälle öljy painellaan.

Tämä Balmyoun Pure Moringa Oil soveltuu erityisen hyvin rasvoittuvalle ja sekaiholle sekä epäpuhtaalle iholle. Öljy kirkastaa ja auttaa ihoa pysymään puhtaampana sekä tasapainottaa sen talituotantoa.

Lue lisää tästä tuotteesta!

Paras silmänympärysvoide
Ziaja Med Physioderm Eye Cream

Jos kuiva ja ärtynyt silmänympärysiho vaivaa, niin tätä kannattaa kokeilla. Ja, vaikka ei vaivaisikaan, niin silti tätä silmänympärysvoidetta kannattaa kokeilla, jos haluaa todella kosteuttavan silmänympärysvoiteen.

Erityisesti herkälle iholle suunnattu Ziaja Med -sarjan silmänympärysvoide luo suojaavan derma membrane -rakenteen iholle, joka imitoi ihon luonnollista suojaa. Siksi erityisen hyvä voide atooppisen ihottuman hoitoon sekä ennaltaehkäisyyn. Koska tuote on suunnattu herkkäihoisille, se on hajusteeton, mutta myös sen raaka-aineet ovat lähes hajuttomia.

Tämä on todella hyvä silmänympärysvoide, vaikkei se mitään ylellisyyttä tarjoakaan. Yksi parhaimpia koskaan käyttämistäni silmänympärysvoiteista! Kaksi tuubia nyt olen kuluttanut, enkä usko, että ne jäävät viimeisikseni.

Lue lisää tästä tuotteesta!

Paras päivävoide aurinkosuojakertoimella
Elizabeth Arden Eight Hour Daily Defense Moisturizer SPF 35

Jos haluat virkistävää kosteutta ja aurinkosuojakertoimen ilman nahkeuden tunnetta, niin rakastut tähän Elizabeth Ardenin aurinkosuojakertoimelliseen päivävoiteeseen.

Pumppumekanismilliseen tuubiin pakattu voide on mukavan helppokäyttöinen ja sen lisäksi ihanan keveä koostumus tuntuu iholla virkistävältä. Sopii erinomaisesti myös rasvoittuvaisuuteen taipuvaiselle iholle meikin alle käytettäväksi, sillä tämä voide ei jätä tahmaista tunnetta.

Päivävoiteen aurinkosuojakerroin on 35. Ohut fluidimainen koostumus imeytyy iholle nopeasti ja antaa runsaasti kosteutta.

Lue lisää tästä tuotteesta!

Paras sävyllinen aurinkosuoja kasvoille
Alga Maris sävyttävä aurinkovoide

Jos haluaa kevyen meikkipohjan ja hyvän luonnonkosmetiikan aurinkosuojan, niin paras sellainen on tämä Alga Mariksen sävyttävä aurinkovoide. Veden, hien ja rasvoittumisen kestävä aurinkovoide oli minun lempparini viime kesänä. Aurinkovoiteessa on fysikaalinen suoja, jonka aurinkosuojakerroin on 30.

Äärimmäisen hyvä korvaamaan meikkivoiteet, kun yhdellä tuotteella saa niin aurinkosuojan kuin ihon sävyeroja tasoittavat ominaisuudet. Sävyvalikoimasta löytyy nykyään myös erittäin vaaleallekin iholle soveltuvia vaihtoehtoja.

Alga Maris sävyttävää aurinkovoidetta myydään *House of Organicilla, *Hyvinvoinnilla, *Joliella ja *Biodellyllä.

Lue lisää tästä tuotteesta ja katso, miltä se näyttää kasvoilla!

Paras ihonhoitoväline
Jade Roller

Tänä vuonna hurmaannuin jaderollerista eli jadekivestä valmistetusta kasvorullaajasta. Pidin näitä rollereita vähän huuhaana, mutta kokeiltuani aloin ymmärtää, miksi näitä kehutaan.

Jaderollerilla saa rentoutettua kasvojen lihaksia ja ihonhoitotuotteet imeytyvät iholle paremmin, kun rollerilla rullailee kasvoja. Ihosta tulee sileämpi ja miellyttävämpi välittömästi, mutta pitkäaikaisella käytöllä saa parempia tuloksia. Toiset ovat puhuneet, että jopa päänsäryt ovat helpottaneet rollerilla rullaillessa.

Viileä kivi on ihanan tuntuinen iholla, joten se on myös loistava poistamaan aamuista turvotusta niin kasvoilta kuin silmien alta. Rullaus saa nesteet kiertämään ja viileys poistaa turvotusta.

Jaderollereita on erilaisia, ja niitä myyvät ainakin *Lyko, *Lookfantastic, *Bangerhead, *Kicks ja useat tavaratalot.

Lue käyttövinkkejä jaderollerin käytöstä!

VARTALON IHONHOITO


Paras suihkugeeli
Molton Brown Muddled Plum

Rakastuin tähän Molton Brownin Muddled Plum suihkugeeliin jo joulukuussa 2019, mutta testasin sitä ensimmäisen kerran vasta tänä vuonna, joten siinä mielessä on ihan perusteltua, että nostan sen tämän vuoden parhaimpiin.

Vuosi sitten ostin tyttärelleni joululahjaksi joulupallomaiseen pulloon pakatun Muddled Plum suihkugeelin. Sen tuoksu huumasi minut täysin, lisäksi minulle tuli pieni suihkugeelikateuskin, joten päätin, että seuraavana jouluna ostan sitä itsellenikin.

Ja niin kävi. Ostin tänä jouluna itselleni joululahjaksi ison pullon Muddled Plum suihkugeeliä. Tyttäreni sai taas joulupallon samaa suihkugeeliä.

Muddled Plum on joulutuoksuja, joten sitä ei ole myynnissä vuoden ympäri. Tämä suihkugeeli tuoksuu ihanan makealle ja täyteläiselle. Siinä on samaan aikaan mausteista lämpöä, hedelmäistä mehukkuutta ja makeutta sekä kukkaismaisia vivahteita. Tammikypsytetyn rommin, sahramin ja luumun vivahteet tuovat jouluisia ja juhlavia sävyjä suihkugeelin tuoksuun.

Latvatuoksu: appelsiini, sahrami ja elemi
Sydäntuoksu: luumu, davana ja tammikypsytetty rommi
Pohjatuoksu: santelipuu, bentsoe ja myski

Lisäksi suihkugeelissä on kaunis väri ja ihanat kimalteet!

Jos haluat vielä ennen seuraava joulua saada tätä suihkugeeliä, niin kiirehdi! Muddled Plum löytyy vielä *Bangerheadilta.

Lue lisää tästä tuotteesta!

Paras vartalovoide
The Body Shop Zesty Lemon Body Yogurt

The Body Shopin kesäkauden raikas sitruunainen Zesty Lemon oli piristävä tuoksu. Sitruunaisen raikas ja virkistävä vartalojogurtti kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja imeytyy tällaisen hoppuilijan mielestä mukavan nopeasti. The Body Shopin Body Yogurteissa on kiva koostumus, joka imeytyy ihoon nopeasti, on vaivaton levittää ja ihosta tulee kosteutettu.

Tämä kirpeän raikas Zesty Lemon oli kausituoksu, joten sitä ei ole enää myynnissä, mutta muut ihastuttavat Body Yogurt -vartalovoiteet löydät *The Body Shopin verkkokaupasta.

Lue lisää tästä tuotteesta!

Paras aurinkosuoja vartalolle
Garnier Ambre Solaire UV Water

Kesä on vielä kaukana, aurinkolomat ehkä vielä kauempana, mutta vielä niiden aika koittaa. Jos rakastaa vaivatonta, hyvin kestävää ja iholla miellyttävältä tuntuvaa aurinkosuojaa sekä pitää siitä, että iholle jää kaunis pinta, niin tämä Garnier Ambre Solairen kosteuttava neste on kokeilemisen arvoinen!

Kaksifaasinen UV Water -aurinkosuoja tulee ravistaa aina ennen käyttöä. Toinen nesteistä on öljyisempi ja toinen vesimäinen, mutta iholla koostumus ei ole rasvaiselta tuntuva, vaan ihanan keveä!

Tuotetta suihkutetaan vartalolle ja levitetään käsin tasaisesti. Vesimäinen ja nopeasti imeytyvä aurinkosuoja tuntuu iholla raikkaalta. Se kaunistaa ihoa välittömästi kevyen kiillon vuoksi. UV Water ei kuitenkaan ole tahmainen tai rasvainen, joten siitä syystä nostan omiin suosikkeihini. Vaivattomuutensa vuoksi sitä myös käyttää hanakammin – ja se on tärkeää auringon UV-säteiltä suojautuessa päivittäin.

Lue lisää tästä tuotteesta!

Paras sisäänpäin kasvaneille karvoille
Ekopharma Hilla Hoitogeeli

Jos sisäänpäin kasvaneet ihokarvat aiheuttavat harmia, niin tässä yksi kokeilemisen arvoinen tuote!

Ehkäise sisäänpäin kasvaneita karvoja ja karvatuppitulehduksia tällä Ekopharman hoitogeelillä. Roll-onia on vaivaton käyttää niin kainaloiden, säärien kuin bikinialueen seudulle hoitamaan ja ennalta ehkäisemään ihokarvojen sisäänpäin kasvamista ja karvatuppitulehduksia.

Lue lisää tästä tuotteesta!

HIUSTUOTTEET


Paras syväpuhdistava shampoo
Ekopharma Hilla Deep Cleansing Shampoo

Jos sinulla on vaalennetut tai hauraat sekä erittäin kuivat hiukset, et varmastikaan halua ihan millään vain syväpuhdistavalla shampoolla pestä hiuksiasi. Minun vaalennetut ja luonnonkiharaiset hiukset menevät ovat rastoille ja solmuun, jos pesen ne liian voimakkaalla syväpuhdistavalla shampoolla.

Tänä vuonna löysin ihanan lempeän syväpuhdistavan shampoon, joka soveltuu mahtavasti myös minun hiuksilleni. Ekopharman Hilla Deep Cleansing Shampoo puhdistaa tehokkaasti muotoilutuotejäämät ja rasvan sekä muut liat hiuksista, mutta ei kuivata tai rastoita hiuksia.

Hilla shampoo antaa kiiltoa ja kirkastaa sameat hiukset sekä saa hiukset kuohkeammiksi ilman pahoja takkuja. Hiukset pysyvät pidempään puhtaina ja hiuspohja ei ärsyynny tästä tehopesijästä.

Lue lisää tästä tuotteesta!

Paras shampoo päivittäiseen käyttöön
Garnier Fructis Banana Hair Food Shampoo

Päivittäiseen käyttöön soveltuvaksi shampooksi nostan markettimerkin helmen. Pidän todella paljon Garnierin Banana Hair Food -sarjan shampoosta ja purkissa olevasta hiusnaamiosta.

Shampoo pesee hellävaraisesti ja tuoksuu hyvälle myös tällaisen banaania lapsesta asti inhonneen nenään. Oikeastaan olen ihan koukussa Banana Hair Food -sarjan tuotteiden tuoksuihin.

Erityisesti kuiville hiuksille suunnattu sarja kosteuttaa hiuksia ja antaa niille pehmeyttä ja joustavuutta. Helposti takkuuntuvatkaan hiukset eivät mene aivan solmuun, vaikkei shampoossa ole ollenkaan silikoneja. Koska shampoo on silikoniton, se ei latista hiuksia tai rasvoita hiuspohjaa.

Lue lisää tästä postauksesta!

Paras hoitoaine
Tigi Bed Head Re-Energize Conditioner

Minulla on jo toinen jättipullo menossa tätä Tigin pirteän vihreää hoitoainetta. Tämä hoitoaine sisältää silikoneja, mutta niiden vuoksi hiukseni ovat niin helpot selvittää, joten rakastan tätä hoitoainetta!

Alun perin en edes ostanut tätä hoitoainetta itselleni, vaan ostin sen tyttärelleni. Kerran sitten kokeilin tätä omenaiselle tuoksuvaa hoitoainetta, ja havaitsin, miten hyvin se sopikin omille takkuhiuksilleni. Myöhemmin oli sitten ostettava uusi jättipullo, joka sekin jo vetelee viimeisiään.

Hoitoaine sileyttää, selvittää ja antaa kiiltoa sekä pehmeyttä hiuksille. Se myös kosteuttaa hiuksia, sillä huomasin hiusteni latvojen pysyvän pehmeinä ja joustavina. Kuivuus yleensä tuntuu ja näkyy ensimmäisenä latvoissa hapsottamisena ja karheudella.

Hoitoainetta myydään 200 ml:n tuubissa *Lookfantasticilla, ja *Hajuvesi.fillä. Isomman jättipullon saa tilattua *Bangerheadilta. Jos haluat säästää ja ostaa ihan hyväksi havaitun shampoonkin, niin shampoon ja hoitoaineen jumbopullojen pakkauksia myy *Lyko ja *Cocopanda.

Lue lisää tuotteesta!

Paras hiusnaamio
Kérastase Resistance Masque Thérapiste

Rakennepaikkaava hiusnaamio, joka todella toimii! Erittäin vaurioituneet hiukset saa hieman lisäaikaa ennen kun ne on aivan pakko leikata pois. Kérastasen Resistance -hiusnaamio antaa vaurioituneille hiuksille sileyttä ja vahvistaa niitä kestämään mekaanista rasitusta, kuten harjaamista ja lämpökäsittelyjä.

Rakennepaikkaavat antavat hiuksille helpompaa selvittävyyttä vain 1-2 kertaa viikossakin käytettynä. Helpomman selvittämisen lisäksi hius vaurioituneet hiukset laskeutuvat kauniimmin ja näyttävät kiiltävämmiltä. Suosittelen kaikille, joilla on vaurioituneet hiukset!

Tämän tehokkaan rakennepaikkaavan hiusnaamionvoit tilata esimerkiksi *Lookfantasticilta.

Lue lisää tästä tuotteesta!

Paras värishampoo
Four Reasons Color Mask Toning Shampoo

Color Mask värishampoot siirtyivät loppuvuodesta 2019 Four Reasons brändin alle. Brändiuudistuksen myötä uusi Color Mask sai uusia sävyjä, joista ehdottomasti suitsutan sävyjä, jotka on suunnattu vaaleille hiuksille.

Olen käyttänyt kolmea sävyä: Rose, Rose Gold ja Apricot. Itse voin noilla kaikilla sävyillä jopa värjätä hiukseni! Tyttäreni hiukset on värjätty välillä Rosen avulla, joka muuten antaa pinkin vivahteen vähän tummemmallekin pohjalle. Itse värjäsin syksyllä hiukseni Rose Goldin avulla. Nyt ylläpidän persikkaista sävyä miksaamalla Apricotiin Rose Goldia suhteella 3/4 + 1/4.

Nämä Color Mask shampoot jättävät hiukset huuhtelun jälkeen todella karhean ja kovan tuntuisiksi, mutta hyvä hoitoaine perään, niin hius palautuu sileäksi ja pehmeäksi, joka on helppo selvittää takuista.

Four Reasons Color Mask Shampoota myyvät monet kampaamot sekä verkkokaupat, kuten *Lyko ja *Bangerhead.

Katso kuvat, miten Rose Gold värjäsi vaaleat hiukseni kahdella pesukerralla.

Paras hiusseerumi/hiusöljy
Goldwell Kerasilk Color Brilliance Perfector

Kuivan ja vaurioituneen hiuksen hiussuomut ovat yleensä aukinaiset, joten hius takkuuntuu helposti ja on kuiva, koska kosteus haihtuu hiuksista. Brilliance Perfector silottaa vaurioituneen hiuksen pintaa.

Goldwell Kerasilk Color -sarjan hiusöljy antaa hiuksen pintaa silottavan suojan, jolloin hius on helpompi selvittää ja kosteus säilyy niissä vähän paremmin. Hiuksista tulee helpommat käsitellä ja niin ihanan pehmeät sekä kiiltävät! Huikeaa, miten vaalennettukin hius voi näyttää niin kiiltävältä.

Goldwell Kerasilk Color Brilliance Perfector -hiusöljyn voi ostaa tietyistä kampaamoista tai tilata *Lookfantasticilta.

Lue lisää tästä tuotteesta!

MEIKIT


Paras peiteväri
L’Oréal Paris True Match Eye-Cream in a Concealer

Silmänympärysihoa kosteuttava peiteväri, kuulostaako hyvältä? Minusta ainakin kuulosti, ja ensimmäisestä testailustani lähtien olenkin käyttänyt tätä silmänympärysvoidetta sisältävää peiteväriä.

Rakastan tätä, vaikka L’Oréal Parisin True Match Eye-Cream in a Concealer ei olekaan se kaikista peittävin peiteväri. Tämä ehdottomasti huippuominaisuus on sen kosteuttavuudessa ja sitä kautta ihon ryppyjen ja uurteiden häivyttämisessä. Tuote on myös yllättävän kestävä, joten se ei välttämättä vaadi puuterointia omalla silmänympärysihollani.

L’Oréal Paris True Match Eye-Cream in a Concealer -peitevoidetta myydään marketeissa, tavarataloissa ja päivittäistavarakaupoissa, mutta sen voi myös tilata esimerkiksi *Eleveniltä, *Cocopandalta, *Bangerheadilta ja *Nordicfeelilta.

Lue lisää tästä tuotteesta!

Paras kevyt meikkivoide
by Raili Pro Glow Perfecting Foundation

Aikuiselle iholle ihan ehdottomasti vuoden paras keveä meikkivoide on meikkitaiteilija legendan oman tuotesarjan by Raili Pro Glow -meikkivoide.

Meikkitaiteilija Raili Hulkkonen on aina puhunut hehkuvan ihon puolesta. Jo silloin, kun se ei ollut niin trendikäs kuin nyt. Eipä siis ihme, että by Raili -meikkisarjassa meikkivoidekin tavoittelee luonnollisesti hehkuvaa ihoa.

Meikkivoiteen koostumus suorastaan sulaa iholle luonnollisen näköiseksi. Aluksi tuntuma on kuin kosteusvoidetta levittäisi, mutta hetken päästä meikkivoide alkaa hiljakseen jämähtää, jolloin on hyvä lopettaa pyörittelevä liike.

By Raili Pro Glow Perfecting Foundation kuivahtaa kasvoille satiiniseksi ja pysyy paikoillaan, se ei välttämättä vaadi puuterointia.

Lue lisää tästä tuotteesta!

Paras peittävä ja kestävä meikkivoide
L’Oréal Paris Infaillible 24h Matte Cover

Jos taas kaipaat kunnolla peittävää, jopa mattaista ja pitkäkestoista meikkivoidetta, niin löysin tänä vuonna yhden sellaisenkin.

Infaillible 24h Matte Cover -meikkivoide kestää vettä, hikeä ja jopa rasvaa! Koostumukseltaan meikkivoide on notkeaa voidetta, joka levittyy helposti iholle. Parhaimman lopputuloksen saa levittämällä meikkivoiteen kostean meikkisienen avulla.

Meikkivoide muuttuu nopeasti puuterisen mattaiseksi. En suosittele Infaillible 24h Matte Cover -meikkivoidetta silmien alle, jos silmänympärysihossa alkaa olla iän tuomia juonteita tai kuivuutta. Ne pomppaavat esiin ja korostuvat tämän meikkivoiteen vuoksi.

L’Oréal Paris Infaillible 24h Matte Cover -meikkivoide peittää punoitukset, pigmenttimuutokset, finnit ja arvet sekä kestää voimakasta hikoilua ja rasvoittuvan ihon kesäaikanakin.

L’Oréal Paris Infaillible 24h Matte Cover  -meikkivoidetta myydään marketeissa ja tavarataloissa, tai sitten sen voi tilata esimekiksi *Cocopandalta, *Eleveniltä ja *Kicksiltä.

Lue lisää tästä tuotteesta!

Paras aurinkopuuteri
Physicians Formula Murumuru Butter Bronzer

Kauniisti iholle sulautuvat ja luonnollista hehkua antavat aurinkopuuterit ovat aina mieleeni. Tänä vuonna tutustuin kulttimaineisiin Physician Formulan Murumuru Butter Bronzer -aurinkopuutereihin.

Sävyt ovat helppoja meille vaaleaihoisillekin, joilla monesti aurinkopuuterit meinaavat näyttää oranssisilta. Koostumus on täyteläinen, joka sulautuu kauniisti myös aikuiselle iholle. Aurinkopuuterit ovat puolimattaisia, sillä niissä on keveästi valoa heijastavia pigmenttejä, mutta eivät kuitenkaan luo hohtoa kasvoille.

Murumuru Butter Bonzer -aurinkopuutereita myyvät Citymarketit ja verkkokaupat, kuten *Lyko ja *Cocopanda.

Katso käyttövinkit aurinkopuuterille!

Paras kulmakynä
NYX Micro Brow Pencil

Esittelin tämän NYXin siron kulmakynän jo alkuvuodesta. Silloin käytin viileää sävyä, mutta nyt kun olen lämpimämmässä hiusvärissä, on minulla vaihtunut myös kulmakynän väri lämpöisemmäksi. Käytän tälläkin hetkellä tätä kulmakynää, mutta nyt vain lämpöisemmässä sävyssä.

Siro kärki antaa mahdollisuuden tarkkaankin työskentelyyn. Pehmeä koostumus tarttuu hyvin ihoon, mutta ei kuitenkaan vaadi äärimmäistä varovaisuutta käden liikkeiltä. Tällä kulmakynällä luo vaivattomasti trendikkään pörröefektin kulmille, mutta myös sujavalinjaiset sekä skarpit muodot kulmakarvoillensa.

NYX Micro Brow Penciliä myydään Sokoksilla ja Stockmanneilla sekä lukuisista verkkokaupoista, kuten *Lyko, *Cocopanda, *Kicks ja *Lookfantastic.

Lue lisää tästä tuotteesta!

Paras luomiväripaletti
Too Faced Born This Way The Natural Nudes

Tänä vuonna en ole kovin montaa luomiväripalettia testaillut, mutta vuoden viime metreillä löytyi helmi, joka on jälleen Too Facedia. Olen näköjään hieman fanaattinen Too Facedin luomiväripaletteja kohtaan, kun jälleen sen suosikikseni nimeän.

Ihana kokoelma mattaisia ja hohtavia sävyjä, joilla luo hienostuneen arkimeikin tai näyttävän bilemeikin, juhlavaa iltameikkiä nyt unohtamattakaan. Ehdoton valinta tällaisille luonnollisia sävyjä rakastaville! Paletissa on kivasti parit varjostukselle ja liikkuvalle luomelle hohtavasta ja mattaisesta, mutta näitä voidaan sekoittaa mielin määrin ja testailla, mikä sävy varjostuksessa sopii omaan silmään parhaiten minkäkin hohtavan sävyn kanssa.


Tiesitkö, että alennuskoodillani GGLF saat vielä tämän päivän ajan 20 % alennusta tästä luomiväripaletista? Klikkaa *tästä Lookfantasticille ja hyödynnä koodi, niin saat varmasti tämän luomiväripaletin itsellesi alennettuun hintaan.


Jos taas haluat kokeilla onneasi, käy osallistumassa blogini arvontaan, jossa yksi onnekas voittaa oman Too Facedin luomiväripaletin. Osallistumisaika päättyy 6.1.2021.

Täältä voit käydä katsomassa paletilla toteutetun silmämeikin!

Paras maskara
MakeTheMake Peptide Power Play Mascara

Tänä vuonna parhaimmaksi maskaraksi totean MakeTheMaken peptidejä sisältävän maskaran, joka kestää vettä, mutta on pestävissä lämpimällä vedellä. Maskaraan saa valittua mieleisensä harjan kolmesta vaihtoehdosta. Omat suosikkini ovat kuvassa kaksi ylempää, mutta tuosta alimmaisesta kumiharjasta en pitänyt ollenkaan. Se ei soveltunut minun ripsilleni.

Nostin tämän maskaran myös Anna-lehden numerossa 49/2020 omaksi suosikikseni Vuoden parhaat kosmetiikkalöydöt -artikkelissa. Linkistä pääset katsomaan sumennetun näköislehden artikkelin. Artikkeli on luettavissa, jos sinulla on Annan kestotilaus tai näköislehden tilaus.

MakeTheMaken Peptide Power Play Mascara on myynnissä vain *Skincityllä.

Lue lisää tästä tuotteesta ja katso, miten eri harjat vaikuttavat lopputulokseen!

Paras maskaran pohjustaja
MakeTheMake Peptide Volume Builder Mascara Primer

Vuoden paras maskaran pohjustaja löytyi samalta merkiltä kuin maskara. Ripsiä hoitava pohjustus antaa ripsille lisätuuheutta ja pituutta.

Vaaleanpunainen pohjustaja harjataan ripsille ennen ripsiväriä. Suosittelen käyttämään pohjustajaa ja ripsiväriä yhteen silmään kerrallaan. Eli harjata pohjustus ripsille ja perään ripsiväri. Jos pohjustaja ehtii kuivua, ripsiväri on hankalampi harjata tasaisesti jokaiselle ripselle.

Pohjustustuotetta myydään ainoastaan *Skincityllä.

Paras huulipuna
Artdeco Color Lip Shine Shiny Coral

Vuoden herkullisin huulipuna löytyi Artdecon kesäkokoelmasta.

Huulipunassa on kestävä koostumus, hieman jähmeä suorastaan. Puna kestää hyvin ja antaa kauniilla sävyllään raikkaan ilmeen. Shiny Coralissa on keveästi hohdetta, mutta parhaiten tämän huulipunan sytytti hehkuun, kun päälle sipaisi hieman huulikiiltoa. Syntyi suorastaan WOW-efekti, kun huulet näyttävät mehukkailta ja niin täyteläisiltä.

Harmi, että kyseessä oli kesäkokoelma. Onneksi en ehtinyt käyttää huulipunaani kokonaan loppuun, joten siitä riittää vielä seuraavaksi kesäksi käytettäväksi.

Lue lisää tästä tuotteesta!

Paras kuultopuna/sävyllinen huulivoide
NARS Afterglow Delight Lip Balm

Tämän hetken lempparit huulilleni ovat nämä NARSin sävylliset huulivoiteet. Värivalikoimasta löytyvät samat sävyt kuin NARSin kulttimaineisista poskimeikeistäkin: Orgasm, Laguna, Dolce Vita jne.

Ihanan kosteuttavia ja kauniin luonnollisen sävyn antavia huulivoiteita, jotka ovat erittäin vaivattomia. Sen kun lisäilee, kuten huulivoidetta.

Tämä ihastuttava setti on loppuunmyyty, mutta *Lookfantasticilla on myynnissä yksittäisiä tai duosettejä.

Yhdellä on mahdollisuus voittaa blogini arvonnassa tällainen neljän sävyn setti. Arvonnan osallistumisaika päättyy vasta 6.1.2021. Tässä linkki arvontapostaukseeni!

Täältä voit katsoa, miltä sävy Dolce Vita näyttää huulilla.

Paras huulikiilto
Lumene Luminous Shine Hydrating & Plumping Lip Gloss

Huulikiilloista tuli suosittua kaikista eniten Lumenen kosteuttavaa ja huulia täyteläistävää kiiltoa. Pehmeä ja hyvältä tuntuva koostumus. Sävy 05 Bright Rose on kaunis, mehevä punainen, joka saa raikkaan ilmeen kasvoille etätyöpäivänäkin. Kiva siis käyttää ihan vaan kotioloissakin.

Vaikka huulikiilto on huulia täyteläistävä, se ei kuitenkaan aiheuta kihelmöintiä tai turvota huulia. Täyteläisyys syntyy kosteuttavuudesta sekä koostumuksesta ja kiillosta, jotka luovat täyteläisemmän efektin huulille.

Lumenen huulikiiltoja myyvät marketit ja tavaratalot sekä *Eleven, *Lyko ja *Kicks.

Lue lisää tästä tuotteesta!

Paras meikinkiinnityssuihke
MAC Prep + Prime Fix +

Tavallaan tämä MACin suosittu viimeistely- ja pohjustussuihke ei ole tämän vuoden tuttavuus, sillä olen tätä kokeillut joskus vuosia sitten, mutta en innostunut tuotteesta. Mutta tänä vuonna kokeilin pitkästä aikaa uudelleen, ja nyt sitten rakastuin siihen. Joten siinä mielessä MACin Fix -suihke voidaan laskea vuoden 2020 kosmetiikkalöydöksi.

MAC Prep + Prime Fix + -suihke valmistelee kasvot meikille, eli se toimii pohjustajana. Sillä voi kostuttaa meikkisienen tai -siveltimen, jolla levittää meikkivoiteen tai peitevärin. Lisäksi suihke on mitä mahtavin, kun kostuttaa luomivärisiveltimen sillä ja levittää kostean siveltimen avulla hohtavan luomivärin luomille. Saa erityisen upean lopputuloksen, joka kestää! Ja tietysti MACin suihke on mahtava viimeistelyssä, kun sen suihkauttaa valmiin meikin päälle.

MACin kasvosuihkeen voi ostaa *Lykolta, *Bangerheadilta, *Eleveniltä, *Kicksiltä sekä Stockmannilta ja joistakin Sokoksen tavarataloista.

Lue lisää tästä tuotteesta ja sen neljästä käyttötavasta!

KÄDET JA KYNNET


Paras käsisaippua
Baylis & Harding käsisaippuat

Tänä vuonna Suomi ja koko maailma on oppinut pesemään käsiään. Meille, jotka olemme jo muutenkin olleet ahkeria pesemään käsiämme, ei vuosi 2020 tuonut muutosta.

Mutta sen verran se toi minulle, että olen tänä vuonna kirjoittanut tavallista enemmän käsisaippuoista. Aina niitä on meillä kulunut runsaasti, mutta niiden ajankohtaisuuden vuoksi olen kirjoitellut käsisaippuoista normaalia useammin.

Vuoden parhaimmiksi käsisaippuoiksi nostan edullisen, mutta silti ylelliseltä näyttävän ja tuoksuvan Baylis & Hardingin. Ostin loppuvuodesta kaksi lapsenmielistä Beauticology -sarjan käsisaippuaa ja yhden Royal Garden -sarjan kukkaiskäsisaippuan.

Käyttökokemuksena kerrottakoon, että käsissä tuntuvat tavalliselta käsisaippualta, mutta tuoksuvat hyviltä, eivät ole kalliita ja näyttävät kauniilta.

Baylis & Hardingia löytyy suomalaisista tavarataloista sekä ilmeisesti joistakin Citymarketeista. Lisäksi niitä voi tilata *Lykolta ja *Cocopandalta.

Lue lisää Baylis & Hardingin tuotteista!

Paras käsivoide
La Provencale Nourishing Pomade Hand Cream

Tänä vuonna Suomessa lanseerattu La Provencale ihastutti minua monella tuotteellaan. Vuoden parhaimpiin nostan tämän sertifioidun ja edullisen luonnonkosmetiikkamerkin käsivoiteen.

Käsivoiteessa on täyteläinen koostumus, joka imeytyy kuitenkin melko nopeasti. Kädet eivät jää ihan tahmaisiksi tai rasvaisiksi, mutta mitä kuivemmat kädet ovat, sen paremmin voidekin käsiin katoaa. Erityisen hyvä syksylle ja talvelle.

Oliiviöljyä sisältävän käsivoiteen tuoksu on niin koukuttava. Myös tyttäreni on ihastunut tuoksuun, ja siksi käykin aina lainaamassa käsivoidettani tästä työpöydältäni. Tuoksu on makea ja hieman yrttinen sekä kukkaismainen.

Lue lisää tästä käsivoiteesta!

Paras kynsilakka
Manucurist Paris Green Nail Laquer

Koin positiivisen yllätyksen testatessani kynsilakkaa, joka on 80 % luontaista alkuperää.

Manucurist Green on erittäin laadukas kynsilakka. Se ei eroa laadukkuudessaan ja käyttäjäystävällisyydessään tavallisista huippumerkeistä. Peittävyys on erittäin hyvä sekä kynsilakan levittyvyys ja tasoittuminen. Kynsilakka kuivuu ja kovettuu yllättävän nopeasti.

Lue lisää tästä tuotteesta!

Paras kynsinauhavoide
Essence Nail & Cuticle Cream

Essencen kookosöljyä sisältävä kynsinauhavoide kosteuttaa ja pehmentää kuivia sekä halkeilevia kynsinauhoja. Voide on nopeasti imeytyvä ja ohut. Ensin kuvittelin voiteen tehottomaksi, kun koostumus on niin ohut, mutta tosiaan erehdyin. Tällä halvalla kynsinauhavoiteella saa välittömän vaikutuksen! Kynsinauhojen iho pehmenee ja ihosta tulee selkeästi kosteutettu. Tuoksu tässä kynsinauhavoiteessa on suorastaan ihana!

Tämä kynsinauhavoide on myynnissä ainakin *Lykolla.

Lue lisää tästä tuotteesta!

TUOKSUT


Paras hajuvesi
Zadig & Voltaire Girls Can Do Anything

Tämä vuosi on ollut hyvin valju hajuvesien suhteen. Nyt loppuvuodesta aloin suihkauttaa hajuvettä kotioloissakin ollessani, ja huomasin, kuinka se sai mielialassani positiivisia vaikutuksia.

Tänä vuonna tutustuin yhteen uuteen tuoksuun, tähän tyttömäiseen tuoksuun, jossa riittää potkua aikuisemmallekin iholle. Sain tuoksun jo silloin, kun se lanseerattiin vuonna 2018, mutta vasta tänä vuonna korkkasin pullon – toki aikana, kun vielä tuli liikuttua runsaasti työn puolesta paikasta paikkaan.

Girls Can Do Anything on mielenkiintoinen tuoksu, joka sekoittaa pakkaa ja totuttuja normeja. Se on tuoksultaan räyhähenkisempi tyttötuoksu. Girls Can Do Anything on voimallisempi ja maskuliinisempi, mutta siinä on silti ne tututkin elementit tyttömäisestä tuoksusta.

Tässä tuoksussa kiteytyy tärkeä sanoma: tytöt/naiset voivat tehdä mitä vain! Onko maailma vielä valmis siihen? Ei valitettavasti, mutta toivotaan, että vuosi 2021 haastaa lisää mieliämme kyseenalaistamaan opittuja ajattelumalleja ja avaamaan omia käsityksiämme sekä parantamaan naisten asemaa niin Suomessa työmarkkinoilla kuin maailmalla yleisesti.

Zadig & Voltairen Girls Can Do Anything EdP -tuoksua myydään mm. *Cocopandalla, *Nordicfeelilla, *Elevenillä, *Kicksissä, *Hajuvesi.fillä ja *Bangerheadilla.

Lue lisää tästä tuotteesta!

VUODEN HAUSKIN


Bilou suihku- ja vartalovaahdot

Nostan aina Vuoden parhaimmat -postauksen loppuun yhden tuotteen, joka on ollut vuoden hauskin kosmetiikkatuote. Tänä vuonna Vuoden hauskimman -tittelin saa Biloun suihku- ja vartalovaahdot.

Ihanan herkkuja tuoksuja, valloittavan pehmeitä koostumuksia. Rakastuin makean sokerisiin tuoksuihin.

Suihkuvaahdot ovat kermaisen pehmeitä ja tuntuvat hyvältä iholla. Ne huuhtoutuvat helposti ja jättävät suloisen tuoksun iholle. Vartalovaahdot kosteuttavat ihoa ja myöskin jättävät makean tuoksun iholle.

Lue lisää näistä tuotteista!

Kiitos teille kaikille Glitz & Glamin lukijoille vuodesta 2020! Raskas vuosi, mutta uusi alkaa aivan pian. Pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne.

Lue myös aikaisempien vuosien Vuoden parhaimmat -listauksia:

X