Glitz & Glam

Vuoden 2021 parhaimmat — Vuoden parhaat kosmetiikkalöydöt

Vuosi on jälleen vierähtänyt. Perinteiden mukaan on aika listata vuoden parhaimmat kosmetiikkalöydöt. Vuoden aikana olen taas löytänyt kosmetiikkamaailman helmiä, joista vinkkaan muillekin.

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Vuosi on jälleen vierähtänyt. Perinteiden mukaan on aika listata vuoden parhaimmat kosmetiikkalöydöt. Vuoden aikana olen taas löytänyt kosmetiikkamaailman helmiä, joista vinkkaan muillekin.
Postaus sisältää *mainoslinkkejä
Sisältää saatuja tuotteita

Tämä on 9. uudenvuodenaatto, kun julkaisen Vuoden parhaimmat -listauksen. Vuosi 2021 ei ollut niin kosmetiikkakeskeinen kuin menneet vuoteni ovat olleet. Sen takia Vuoden parhaimmat -listaus on aavistuksen suppeampi kuin edellisvuosien maratonlistauksissa.

Mutta olen minä kosmetiikka testannut, vaikka olenkin postaustahtia rauhoittanut ja antanut itseni levätä. Siitä syystä tänä vuonna Vuoden parhaimmat -listauksessa on paljon sellaisiakin tuotteita, joista en ole aikaisemmin vuoden aikana postauksia julkaissut.

Vuoden parhaimmat ovat kosmetiikkatuotteita, joihin olen sen kyseenomaisen vuoden aikana tutustunut. Anna-lehden Vuoden parhaat -artikkelissa olin raadissa mukana valitsemassa tänä vuonna lanseerattuja Vuoden parhaita. Tässä minun omassa listauksessani kriteerinä on tosiaan tuotteen löytyminen tänä vuonna.

Tästä alkaa loppuvuoden huipennus, Vuoden parhaimmat!

KASVOJEN IHONHOITO

 

Paras meikinpuhdistaja
Emma Hardie Moringa Cleansing Balm

Tämä Emma Hardien puhdistusbalmi on useita kertoja palkittu, ja se nauttii kulttimaineestaan. Eikä ihme, sillä Moringa Cleansing Balm on todella hyvä puhdistamaan vedenkestävänkin meikin. Pakkauksen mukana tuleva liina lisää puhdistustehoa, jolloin kaikki meikinrippeet lähtevät niin silmistä kuin ihohuokosista. Balmin koostumus sulaa öljyksi iholla, jolloin meikki, tali ja ilmansaasteet irtoavat iholta hellävaraisesti.

VINKKI: Kannattaa kokeilla ihanalta tuoksuvaa puhdistusbalmia myös yön yli kasvohoitona. Tämä on valmistajan vinkki, jota myös yksi teistä lukijoistakin kehui minulle kommenteissa. Ihosta tulee erittäin ravittu, säteilevä ja puhdas, kun aamulla öljyn huuhtelee lämpimällä vedellä kasvoilta.

Tuotteen voi tilata esimerkiksi *Lookfantasticilta.

Lue lisää: Emma Hardie Moringa Cleansing Balm — Ylellinen kulttituote meikinpoistoon

Paras kasvojen puhdistaja
Paula’s Choice Perfectly Balanced Foaming Cleanser

Paula’s Choicen puhdistustuotteet ovat aina niin ihanan lempeitä, mutta tehokkaita. Olen jälleen löytänyt uuden suosikin merkin valikoimasta.

Erityisesti aikuiselle, normaalille, rasvoittuvalle ja sekaiholle suunnattu puhdistustuote vaahtoaa kevyesti. Koostumus on hieman maitomainen voidegeeli. Iho puhdistuu ilman voimakasta emäksisyyttä, sillä tuotteen pH on 6,2—7, eli hieman hapan / neutraali. Aikuiselle iholle erinomainen tuotteen sisältämän hyaluronihapon ja keramidien vuoksi, jotka kosteuttavat ja pehmentävät ihoa.

Tämä puhdistaja ei kirvele silmiä, joten sillä saa puhdistettua silmämeikinkin. Valmistaja lupaa jopa vedenkestävän silmämeikin puhdistumista, mutta itse suosittelen ensin öljyistä puhdistajaa, ja vasta sen jälkeen tätä Paula’s Choicen vaahtoavaa puhdistajaa. Saa nopeammin vedenkestävän maskaran irti silmäripsistään.

Tämän ja muita Paula’s Choicen tuotteita saa tilattua *Skincityltä.

Paras hoitoneste
Bioeffect EGF Essence

Bioeffect on tullut kuuluisaksi ja menestynyt EGF solukasvutekijöistä (Epidermal Growth Factor), joita tuotteissa hyödynnetään korkeina pitoisuuksina.

Jos kaipaat todella hoitavaa ja runsaasti tehoaineita sisältävää sekä täyteläistä vesikosteutta ihollesi, kokeile tätä Bioeffectin hoitonestettä. Tuote antaa runsaasti vesikosteutta, joka oikeasti tuntuu ja näkyy kosteutena iholla välittömästi. Lisäksi Bioeffectin hoitoneste sisältää ohrapohjaista EGF-solukasvutekijää, joka vahvistaa ja napakoittaa ihoa.

Ehdottomasti yksi parhaimpia hoitonesteitä, mitä olen käyttänyt. Ihanan täyteläinen koostumus, joka jättää kunnolla kosteutetun tunteen iholle. Harmi vain, että Bioeffect on myös aika hintava, mutta mielestäni sen arvoista, jos todella haluaa aikuista ja kosteusköyhää ihoa helliä. Nuoremmalle iholle tuote sopii seerumin asemasta käytettäväksi.

Bioeffectin hoitonestettä myyvät esimerkiksi *Eleven, *Kicks, *Lyko, ja *Nordicfeel sekä Sokos ja Stockmann.

Lue lisää: Onko Bioeffect hyvä? Onko se hintansa väärti?

Paras kiinteyttävä kasvonaamio/yönaamio
Avant Harmonious Rose Quartz Revitalising & Firming Mask

Tämä upealta tuoksuva kasvonaamio oli viime vuoden Lookfantasticin joulukalenterissa. Moni on kysellyt minulta, mitä mieltä olen tämän vuoden Lookfantasticin joulukalenterista. Katsotaan, saanko loppiaiseksi kirjoitettua edes lyhyttä koostetta tämän vuoden joulukalentereistani. Analysoin siinä vähän enemmän tämän vuoden kalenterin sisältöä, mutta nyt vain lyhyesti totean, että Lookfantastic 2021 joulukalenteri ei yltänyt edellisien vuosien tasolle. Mutta nyt siis tähän vuoden 2020 joulukalenterista saatuun kasvonaamioon.

Avant Harmonious Rose Quartz Revitalising & Firming Mask kosteuttaa ja heleyttää ihoa. Se parantaa ihon tekstuuria ja napakoittaa sitä. Lisäksi kasvonaamio puhdistaa ihohuokosia. Tuotetta voidaan käyttää kasvonaamion tapaan, eli annetaan vaikuttaa ja sen jälkeen ylimääräinen naamio pyyhitään liinalla tai paperilla pois. Itse olen käyttänyt yönaamiona 1—2 kertaa viikossa.

Kasvonaamio on väriltään vaaleanpunaista ja tuoksuu karkkimaiselle sekä hieman ruusuille. Täyteläinen koostumus hellii kuivaa ja harmahtavaa ihoa. Tämä sopii erityisesti aikuiselle iholle, joka tarvitsee ravitsevampaa ihonhoitoa. Erittäin ylellinen kasvonaamio, joka on pakattu purkkiin, toisin kuin kuvassani oleva tuubi. Kalentereissa on ilmeisesti ollut ”Lookfantastic edition” tai joku muu vastaava, joka on tuubiin pakattu.

Tuotteen voi tilata *Lookfantasticilta.

Paras tehoseerumi
Elizabeth Arden Advanced Ceramide Capsules

Keramidit ovat erittäin tärkeitä ainesosia ihonhoidossa erityisesti kuivalle ja ikääntyvälle iholle. Keramidit nimittäin muodostavat ihon suojamuurin, joka estää ihon kuivumista sekä suojaa muiltakin ulkoisilta rasitteilta ja vaurioilta. Tiesitkö, että ihon koostumuksesta yli 50 % muodostuu keramideista?

Elizabeth Ardenin keramidikapselit vahvistavat tuota ihon luonnollista suojamuuria, joka auttaa ihoa säilyttämään kosteutensa sekä nuorekkuutensa. Seerumi puristetaan ulos kapselista ja levitetään kasvoille ennen kasvovoidetta. Aluksi öljyiseltä tuntuva koostumus tuntuu liukkaalta iholla, mutta imeytyy noin minuutissa ihoon, jolloin pinnalle ei jää rasvaista tunnetta.

Kapselit ovat biohajoavia, mutta sen lisäksi plussaa seerumin säilöntäaineettomuudesta ja hajusteettomuudesta. Tiiviisti yksittäispakatut seerumikapselit mahdollistavat ainesosien ja aktiiviaineiden säilyvyyden mahdollisimman tehokkaina.

Elizabeth Ardenin keramidikapseleitä myyvät *Eleven, *Cocopanda, *Kicks, *Nordicfeel, *Lyko ja *Bangerhead.

Lue myös: Keramidit ovat tärkeitä ikääntyvän ja kuivan ihon hoidossa

Paras kosteusseerumi
Filorga Hydra-Hyal Serum

Jos taas kaipaat seerumiltasi syväkosteuttavia ja ihoa täyteläistäviä ominaisuuksia, niin ehdottomasti lämmin suositus tästä uudesta suosikistani.

Filorgan hyaluronihapposeerumi on enemmän kuin monet muut vesikosteutta antavat kosteusseerumit. Tämä seerumi on koostumukseltaan täyteläistä ja se syväkosteuttaa ihoa sekä antaa ”plumping-efektin” rypyille ja uurteille. Eli uurteet ja rypyt tasoittuvat kosteuden ansiosta.

Tämä tiiviste sisältää neljää eri hyaluronihappoa, jotka vaikuttavat niin ihon pinnalla kuin sen pintakerroksissa. Tavallisesti vesikosteuttavat seerumit hulahtavat jopa vähän liiankin helposti ihoon, ja valitettavasti kosteus myös haihtuu nopeasti ihosta. Filorgan Hydra-Hyal seerumi on erilainen. Sen koostumus on täyteläisempi. Seerumi imeytyy ihoon, mutta ihon pinnasta jää ihanan nahkea, suorastaan hyvällä tavalla tahmainen. Kosteus pysyy ihossa selkeästi paremmin kuin muilla kosteusseerumeilla.

Olen havainnut, että alkusyksyllä seerumi jätti nahkeamman tuntuman iholle, mutta nyt talven tultua nahkeus on hieman vähäisempi. Eli mitä kosteusköyhempi ja kuivempi iho, sitä vähemmän nahkeutta jää. Ah, minä niin rakastan tätä kosteusseerumia! Ostan Filorgan Hydra-Hyalia uudelleen.

Filorgan mahtavaa kosteusseerumia myyvät *Skincity, *Eleven, *Kicks, *Cocopanda, *Lyko, *Nordicfeel.

Paras kasvoöljy
BTB13 Omega-3 Berry Oil

Suomalaiselta BTB13:lta löytyy erittäin hyvä kasvoöljy. Itse pidän eniten kasvoöljyistä, jotka imeytyvät ihoon, mutta eivät tunnu kuivaöljyltä. Tiedättehän kun jotkut ihoöljyt tuntuvat liian rasvaisilta, eivätkä imeydy millään, ja toiset taas tuntuvat inhottavan kuivalta öljyltä. Kotimainen BTB13 on tehnyt Omega-3-rasvahappoa sisältävän kasvoöljyn, joka imeytyy kauniisti ihoon ja tuntuu miellyttävälle.

BTB13-nimi brändille tulee yhdisteestä, jota sen tuotteissa käytetään. Se muodostuu l-karnitiini (BT) aminohaposta ja vitamiininkaltaisesta oroottihaposta (B13). Yhdiste aktivoi ihosolujen uusiutumista ja parantaa ihon koostumusta tehden siitä vahvemman. Omega-3 Berry Oil sisältää tuota yhdistettä sekä viittä arktisen marjan siemenöljyä. Nuo arktiset marjat ovat mustaherukka, vadelma, mustikka, tyrni ja karpalo.

Kasvoöljyn koostumus on vesimäisen ohut, mutta siitä huolimatta siinä on ”potkua” suojaamaan ja vahvistamaan ihoa äärioloissa. Kuiva huoneilma ja kylmä viima ulkona ei tee niin paljon vahinkoa iholle. Lukitsee kosteustuotteet, kuten hoitonesteet ja seerumit iholle, mutta sen lisäksi saa ohuelti käytettynä meikkipohjan näyttämään heleämmältä koko päivän. Vaikka usein neuvotaankin, ettei meikkivoiteen alle saisi käyttää öljyisiä tuotteita, niin suosittelen kokeilemaan, sopisiko sinun iholle käyttämäsi meikkivoiteen alle. Minulle sopii näin talviaikana. Estée Lauderin Double Wear Stay-in-Place -meikkivoide näyttää kauniimmalta ja heleämmältä.

BTB13 Omega-3 Berry Oil -kasvoöljyä myyvät Hillankauppa, Ihokeskus ja tietyt kauneushoitolat.

Lue lisää: Ihanan keveä kasvoöljy vaikka meikin alle käytettäväksi

Paras silmänympärysvoide
Filorga NCEF-Reverse Eyes

Filorgan silmänympärysvoiteet jatkavat parhaimpien listalla. Olen monet kerrat kehunut Filorgan silmänympärysvoiteita, nyt kehuttujen joukkoon liittyy uusin suosikkini. NCEF-Reverse Eyes on vaativammalle silmänympärysiholle suunnattu voide. Koska minun silmänympärysihoni vain muuttuu vuosi vuodelta vaativammaksi, olen selkeästi tuotteen kohderyhmää.

NCEF-Reverse Eyes on monipuolisesti hoitava silmänympärysvoide. Sen kerrotaan vähentävän tummia silmänalusia ja silmäpusseja. Se kiinteyttää ihoa ja luo hehkua silmänympärysiholle. Voiteen aktiiviaineita ovat hyaluronihappo, C-vitamiini, aescin ja kofeiini.

Voiteessa on pehmeä koostumus, joka sulavasti tasoittuu silmänympärysiholle. Geelivoidemainen koostumus tuntuu ihanan virkistävältä ja kosteuttavalta. Koostumus tasoittaa uurteita sekä juonteita, ja saa silmänympärysihosta heti heleämmän ja virkeämmän näköisen. Koska olen ongelmainen atooppisen silmänympärysihoni kanssa, näin talvella kaipaisin ehkä vähän enemmän rasvaisuutta tähän voiteeseen, mutta tämäkin on riittänyt.

Jos kaipaat virkistävää, kosteuttavaa ja tasoittavaa silmänympärysvoidetta, niin kannattaa kokeilla! Suosittelen tätä noin 35 ikävuodesta ylöspäin.

Hinnaltaan tämä on Filorgan arvokkaimpien silmänympärysvoiteiden joukkoon kuuluva. Filorgaa kuitenkin myydään aika monessa verkkokaupassa, joten hyvin usein se on jossain niistä alennuksessa. Kannattaa siis tehdä mahdollinen hankinta sieltä, missä se on sillä hetkellä edullisemmin. Itsekin ostin alkusyksyn alennuskampanjasta.

Filorgan tasoittavaa silmänympärysvoidetta myyvät *Skincity, *Kicks, *Cocopanda, *Eleven, *Nordicfeel, *Lyko, *Bangerhead, *Lookfantastic.

Paras huulien hoitotuote
Too Faced Lip Injection Power Plumping Luxury Lip Balm

Haluatko muutakin kuin vain huulirasvaa? Löysin syksyllä Too Facedin uutuuden, Lip Injection -tuotesarjaan kuuluvan huulivoiteen/-hoiteen. Ihan perinteiseksi huulivoiteeksi en tätä sanoisi, vaan kyseessä on enemmänkin huulihoide.

Too Faced Lip Injection Lip Balm täyteläistää ja kosteuttaa huulia. Hieman karkkimaiselta tuoksuva, nestemäinen huulihoide antaa pitkäkestoista kosteutusta huulille. Too Facedin Lip Injection -tuotesarjan huulia täyteläistävä teknologia toden totta saa huulet näyttämään sekä tuntumaan täyteläisemmiltä. Tämä huulihoide antaa kuitenkin hieman maltillisemman täyteläisyyden huulille kuin Lip Injection -huulikiillot. Myös kihelmöinti on maltillisempi kuin huulikiilloissa.

Huulihoide sisältää karitevoita, avokadoöljyä ja oliiviöljyä. Koostumus tuntuu huulilla pehmeältä ja miellyttävältä.

Too Facedin huulia täyteläistävää ja kosteuttavaa huulituotetta myy *Lookfantastic.

Lue myös: Oikeasti huulia suurentava huulikiilto — Too Faced Lip Injection Lip Gloss

Paras aurinkosuoja helteiselle kesälle
SkinCeuticals Oil Shield UV Defense Sunscreen

Viime kesä oli hikinen! Aurinko paistoi ja lämpöä riitti. Tuntui kuin koko keho olisi sulanut. Käytin aika vähän meikkiä viime kesänä, mutta ne kerrat kun käytin, tarvitsin hyvän aurinkosuojavoiteen meikkivoiteen alle. Ostin jo keväällä SkinCeuticalsin rasvoittuvalle iholle suunnatun aurinkosuojavoiteen. Hankinta osoittautui loistavaksi! Meikkipohja ei suttaantunut aurinkosuojavoiteen takia edes heinäkuun pahimpana hellepäivänä Helsingissä. Jestas, kun silloin oli kuuma. Edes merituuli ei vilvoittanut sinä päivänä.

SkinCeuticals Oil Shield UV Defense -aurinkosuojavoide on suunnattu rasvoittuvalle ja sekaiholle. Se on erinomainen epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle, sillä huomasin itsekin kuinka vähän kärsin finneistä viime kesänä. Voiteen aurinkosuojakerroin on korkea, 50. Se suojaa niin UVA- kuin UVB-säteiltä.

Mattaisena pysyvää aurinkosuojavoidetta myyvät *Lookfantastic, *Skincity, *Bangerhead, *Lyko.

Käytin viileämpinä ajankohtina (joita ei siis montaa päivää ollut) SkinCeuticalsin kosteuttavaa aurinkosuojaa ja kuumina hellepäivinä mattaisempaa, rasvoittuvalle iholle suunnattua aurinkosuojavoidetta.

Lue myös SkinCeuticalsin kosteuttavasta aurinkosuojasta: Kosteuttava ja hikoilua kestävä UV-suoja kasvoille

VARTALON IHONHOITO

Paras vartalokuorinta
Sol de Janeiro Brazilian Bod Buff

En ollut vielä ennen tämän Sol de Janeiron vartalokuorinnan testaamista kokeillut merkin kulttimaineista Bum Bum Creamia eli tuttavallisemmin ”pyllyvoidetta”. Brazilian Bod Buff oli niin hurmaava vartalokuorinta, joten myöhemmin ostin sitten myös sen Bum Bum Creamin. Siitä kerron vasta tämän kuorinnan esittelyn jälkeen.

Epäpuhtauksia ihosta imevä vartalokuorinta on samalla detox-vaikutteinen vartalonaamio. Voiteen kuorivina ainesosina toimivat vulkaaninen hohkakivi, brasilialainen kvartsikide ja riisinjyvät. Savipohjaisessa kuorintavoiteessa on käytetty kaoliinia, joka puhdistaa epäpuhtaudet ihohuokosista.

Kookosöljy ja cupuacu-kasvin voi tekevät kuorinnasta miellyttävän käyttää ja jättävät iholle samettisen pehmeyden. Iho tuntuu kuorinnan jälkeen ihanan sileältä ja pehmeältä. Vartalolle jää huumaava tuoksu, joka koostuu seuraavista nuoteista.

Alkutuoksu: pistaasi ja manteli
Sydäntuoksu: heliotrooppi ja jasmiinin terälehdet
Pohjatuoksu: vanilja, suolainen karamelli ja santelipuu

Suosin enimmikseen kuorintahanskoja vartalon ihon kuorinnassa, mutta tässä oli jotain vähän enemmän. Harmi, kun Brazilian Bod Buffia ei enää meinaa löytyä mistään. Se on loppu niistä harvoistakin paikoista, joissa sitä myytiin.

Lue lisää: Sol de Janeiro Brazilian Bod Buff -vartalokuorinta hurmasi minut!

Paras vartalovoide
Sol Janeiro Brazilian Bum Bum Cream

Tämä on se kulttimaineinen Bum Bum Cream, jonka ostin tuon vartalokuorinnan innoittamana. En yleensä satsaa vartalovoiteisiin niin paljon kuin tähän, mutta kieltämättä se oli ehkä sen arvoista.

Minulla oli vielä puoli purkkia voidetta jäljellä, kun tuossa yhdessä vaiheessa en mitenkään jaksanut vartalon ihosta huolehtia. Nyt kun talvi kiristää ihossa ja housujen lahkeista pölisi valkeana kuivaa ihoa, niin kaivoin laatikostani aurinkoiselta tuoksuvan Bum Bum Creamin.

Oih, se on just niin ihana kuin muistin sen olevan! Paksu ja täyteläinen koostumus, jonka iho suorastaan hörppää itseensä hetkessä. Iho tuntuu välittömästi napakammalta ja sileämmältä. Kosteus säilyy pitkään ihossa, ja huumaava tuoksu tarttuu vaatteisiin, jotka voi pukea välittömästi voiteen levityksen jälkeen.

Sol de Janeiro Brazilian Bum Bum Creamia myyvät *Kicks, *Eleven, *Bangerhead, ja *Nordicfeel.

Tuoksuherkille suosittelen Bum Bum Creamin sijaan *Brazilian Nude Creamia, koska se on hajusteeton.

Lue lisää: Kokemuksia ihoa kiinteyttävästä Brazilian Bum Bum Cream -vartalovoiteesta

Paras rusketuksen ylläpitoon
St. Tropez Gradual Tan in Shower

Olen nyt neljä kesää käyttänyt itseruskettavia. Suosin luonnollisen lopputuloksen antavia itseruskettavia, joissa sävy kehittyy 4—8 tunnissa. Arvostan itseruskettavan vaivattomuutta, joten käytän helposti levitettäviä voiteita ja vaahtoja, joita ei huuhdella pois.

Ostin testiini mielenkiintoisen tuotteen, suihkusaippuan tapaan käytettävän itseruskettavan. Tämä tosiaan toimii, mutta parhaimmillaan se toimii rusketuksen ylläpidossa. Toki tuotteella saa päivetystä yksistäänkin, mutta silloin suosittelen muutamaa käyttökertaa päivittäin.

Suihkugeelimäinen itseruskettava levitetään kostealle iholle, annetaan vaikuttaa noin kolme minuuttia, jonka jälkeen se huuhdellaan vedellä pois. Niin helppoa!

St. Tropez Gradual Tan in Shower -itseruskettavaa myyvät *Eleven, *Nordicfeel, *Bangerhead, *Lyko.

Lue lisää: Itseruskettava suihkugeeli — maailman helpoin tapa ruskettua!

HIUSTUOTTEET

Paras shampoo
Happy Crazy Mine Sweet Moisturizing Shampoo

Alkuvuodesta kokeilin aivan tuntemattoman brändin hiustuotteita. Ostin ne ihan vain testatakseni tätä itselleni aivan uutta ja edullista merkkiä. Pidimme tyttäreni kanssa niistä niin paljon, että olemme yhdessä kuluttaneet monen monta pulloa tämän vuoden aikana. Itse käytin tätä kosteuttavaa tuotelinjaa, tyttäreni sitten taas volyymia antavaa, koska se piti vielä paremmin hiusten rasvoittumista kurissa.

Vaikka nostan tähän vuoden parhaimpiin vain kosteuttavan shampoon, on saman tuotelinjan hoitoaine suuri suosikkini myöskin. Molemmat kosteuttavat tehokkaasti kuivia hiuksia sekä auttavat selvittämään takkuuntuvat hiukset. Shampoo auttaa hiuksia pysymään vähän pidempään puhtaina, joka oli minut täysin yllättävä ominaisuus.

Moisturizing -sarjan shampoo ja hoitoaine tuoksuvat karkkimaiselle. Tuoksu ei kuitenkaan ole älyttömän voimakas, joka löyhäisi pitkään hiuksissa. Mukavasti vaahtoava, hiukset pesevä ja selvittävä shampoo, joka ei ole kallis ostaessa shampoon ja hoitoaineen yhdessä. Yksinään ostettuna shampoo on kalliimpi! Tämä hinnoittelu on hyvin hämmentävä, mutta niin se on ollut jo vuoden verran.

Happy Crazy Mine Sweet Moisturizing shampoo ja hoitoaine -setin voit tilata *Lykolta. Juuri nyt on tarjous, jossa saa kolme settiä kahden hinnalla. *Täältä löydät muutkin Happy Crazy Mine -hiustuotteet.

Lue lisää: Uusia shampoita ja hoitoaineita kokeilussa — nämä yllättivät positiivisesti!

Paras hoitoaine
KMS Moist Repair Conditioner

Kun syksyllä otin Nuwave-kiharakäsittelyn hiuksilleni, ostin käyttööni KMS Moist Repair -hoitoaineen. Tämä kosteuttava hoitoaine soveltuu todella hyvin myös kiharalle hiukselle — oli se sitten kemiallisesti tai luonnostaan kihara. Kerron ensi vuoden puolella tuosta Nuwave-käsittelystä ja kokemuksistani siitä.

Kuvassa minulla näkyy matkakokoinen pullo Moist Repair -hoitoainetta, mutta suihkussa minulla on iso pumppupullollinen tätä. Yhden normaalikokoisen olen jo ennättänyt kuluttamaan loppuun. Pidin niin paljon siitä, että ostin sitten ison pullon.

Moist Repair parantaa ja palauttaa hiuksen kosteustasapainon. Hoitoaine parantaa hiuksen elastisuutta ja käsiteltävyyttä. Hiukset tosiaan saavat kosteutta ja alkavat tuntua helpommilta käsitellä, vaikka minunkin hiuksia on käsitelty aika runsaastikin. Hius pysyy pehmeänä ja kiharakin jaksaa nousta esiin, jos niin haluan. Moist Repair ei latista tai tee raskaaksi hiuskuontaloa.

KMS Moist Repair -hoitoainetta myyvät *Bangerhead, *Cocopanda, *Lookfantastic, *Lyko, *Eleven, *Nordicfeel.

Paras hiuksiin jätettävä hoitoaine
Kérastase Discipline Fluidissime Leave-in

Tämä suihkepullossa oleva hiushoito on samaan aikaan hiusten selvittämistä helpottava hoitoaine sekä lämpökäsittelyltä suojaava suihke.

Keratiinia sisältävä hoitosuihke antaa pitkäkestoisen suojan pörröisyyttä vastaan. Suihke silottaa ja pehmentää hiuksia, jolloin lämpöraudoilla hiusten muotoilu helpottuu. Sopii erityisen hyvin pörröisille ja vaurioituneille hiuksille.

Suihketta voidaan käyttää pyyhekuiville ja kuiville hiuksille ennen föönausta tai lämpömuotoilua. Se toimii myös ihan vain hiuksiin jätettävänä hoitoaineena hiusten kuivuessa vapaasti.

Discipline Fluidissime -suihke on helppo levittää hiuksiin suihkepullon avulla. Muutama suihkaus riittää pitkillekin hiuksille, jonka jälkeen hoitoaine levittyy tasaisesti hiuksia harjaamalla.

Tätä tuli käytettyä enemmän silloin ennen Nuwave-kiharakäsittelyä, mutta olen nyt viime aikoina yrittänyt kuluttaa viimeisiä pullon pohjalta. Suihke on mukavan riittoisa, sillä sitä ei tarvitse paljon kerralla.

Kérastasen hiuksiin jätettävän monitoimisuihkeen voit tilata esimerkiksi *Eleveniltä, *Lykolta, *Bangerheadilta, *Cocopandalta, *Hajuvesi.filtä, *Kicksiltä.

Paras kiharavaahto
KMS Curl Up Wave Foam

Maailman paras kiharavaahto, jolle ei taida löytyä vertaistaan. Sen tietää moni muukin, sillä syksyllä KMS Curl Up Wave Foam oli loppu kaikkialta. Kampaajani ei saanut sitä maahantuojaltakaan, ja verkkokaupoissa hyllyt ammottivat tyhjyyttään.

Teen pienen tunnustuksen. Minä ihan vähän huijaan nyt tämän tuotteen kohdalla. Vuoden parhaat -postauksissa esittelen aina sen kyseenomaisen vuoden aikana (tai vuodenvaihteessa) ensimmäistä kertaa testaamiani tuotteita. Nyt joudun myöntämään, että vuonna 2012 kokeilin kerran tai kaksi KMS:n Wave Foamia opiskellessani parturi-kampaajaksi. Käytin tuotetta tyveen, mutta eihän se siellä kohottanut, sillä tämä on kiharavaahto.

Annoin mieheni isosiskolle ne pari pulloa, jotka minulla oli. Hän kiitteli kovasti testattuaan niitä. Myöhemmin sitten olen kampaajaltani kuullut lukuisat kerrat tämän erinomaisuudesta. Nyt se on todettu itsekin! Sitkuttelin alkuun muilla kiharavaahdoilla, kun KMS:n vaahtoa ei saanut mistään. Lopulta verkkokauppojen varastot täydentyivät, ja pääsin tilaamaan sitä itselleni.

Kyllä kuulkaa, kiharoiden sielunelämä valkeni minulle ensimmäisellä kokeilulla. Eihän mikään muu vaahto pysty samaan kuin tämä!

Wave Foam on löysää, vähän geelimäistä vaahtoa, joka puristellaan kosteisiin hiuksiin. Paras lopputulos tulee, kun hiukset kuivaa föönillä diffuusoria käyttämällä. Kun hiukset on kuivuneet ja jäähtyneet, kiharoita puristellaan uudestaan, jotta kovahko kuori pehmenee kiharoiden ympäriltä.

Kihara pysyy! Se ei pörröönny tai suoristu. Kihara pysyy selkeänä ja kimmoisana. Ainoastaan niskasta minun hiukseni takkuuntuvat, mutta se tapahtuu minulle aina hiusten ollessa kiharoina tai kiharrettuina, joskus suorinakin.

KMS Curl Up Wave Foamin voit tilata *Bangerheadilta, *Cocopandalta, *Lykolta, *Eleveniltä.

MEIKIT

Paras meikkivoide
Lumene Stay Weightless Foundation

Keväällä etsin itselleni helppoa meikkivoidetta, joka olisi kevyt, mutta riittävän peittävä sekä nopea ja vaivaton levittää kasvoille. Halusin myös korkeampaa suojakerrointa ja tietenkin kestävyyttä, jotta meikki ei sula kesän lämmössä. Lumenen Stay Weightless -meikkivoide vaikutti kiinnostavalta, joten ostin sen.

Onhan Lumenen meikkivoiteet ennenkin olleet omaan makuuni, mutta Stay Weightless oli kaikkea sitä, mitä meikkivoiteelta toivoinkin. Se vastasi kaikkiin toivomiini kriteereihin.

Meikkivoide on kasvoilla läpikuultava, mutta se antaa yllättävän hyvän peittävyyden. Meikkivoiteen voi levittää sormin, meikkisienellä tai -siveltimellä. Sormin levittämällä saa peittävimmän lopputuloksen. Vaikka meikkivoide kuivahtaakin puolimattaiseksi, se ei kuivata ihoa ollenkaan! Todella kaunis, satiininen ja luonnollinen lopputulos.

Meikkipohjan kestävyyskin on todella hyvä! Viime kesä oli ihan todella kuuma ja hikinen. Meikkipohja kesti hyvänä, vaikkei se nyt ihan Estée Lauderin Double Wearille pärjää, mutta hyvä silti. Viime kesänä olikin ihan äärimmäisiä olosuhteita, joten sellaisena tavallisena kesäpäivänä meikkipohjan keston kanssa ei ollut minkäänlaista ongelmaa.

Lumenen meikkivoiteen aurinkosuojakerroin on 30. Meikkivoiteen UVA- ja UVB-suoja on mineraalisuoja, joka siis tarkoittaa fysikaalista suojaa.

Lumene löytyy marketeista, tavarataloista sekä useista päivittäistavarakaupoista. Lisäksi meikkivoiteen voi tilata *Lykolta, *Nordicfeeliltä, *Kicksistä, *Cocopandalta, *Elevenilta, *Bangerheadilta.

Lue lisää: Meikkivoidelöytö Lumenelta — hyvä meikkivoide kesäksi!

Paras maskara
Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara Waterproof

En ole aikaisemmin ollut perinteisten vedenkestävien maskaroiden ystävä. Rakastuin jo viime talvena Maybellinen Sky High -maskaraan. Sain myöhemmin waterproof-version ilmaisnäytteenä. Kokeilin maskaraa maskaranpohjustajan kanssa. Uusi maailma avautui minulle. Pohjustajan kanssa saan vedenkestävällä maskaralla tuuheutta, ryhtiä ja pituutta ripsiini.

Testailin innoissani muitakin vedenkestäviä maskaroita. Monia hyviä on löytynyt, mutta kyllä minä tämän Sky High -maskaran nostan tämän vuoden parhaimmaksi. Ostin sitä lisääkin, kun kerran sattui outo tapahtuma, sitä oli verkkokaupassa!

Kesällä oli niin tavallinen kuin vedenkestävä Sky High -maskara loppu niin marketeissa kuin verkkokaupoissa. Taitaa olla taas vähän tyhjää hyllyissä.

Tällä hetkellä Maybelline Lash Sensational Sky High Waterproof -maskaraa löytyy *Lookfantasticilta ja *Coolshopista.

Lue lisää: Uusia kokemuksia vedenkestävän maskaran käytöstä!

Paras aurinkopuuteri
Too Faced Soleil Bronzer Milk Chocolate Matte

Vihdoin ja viimein ostin Too Facedin Milk Chocolate -aurinkopuuterin. Olen tätä jo monta vuotta suunnitellut ostavani, nyt sitten sen hankin.

Tämän aurinkopuuterin parhaita puolia ovat sen vaalea sävy, hienojakoinen koostumus sekä luonnollisuus kasvoilla. Helppo ja vaivaton käyttää, kun sävy on niin hyvin omaan ihonsävyyn sulautuva.

Suklaiselta tuoksuvan aurinkopuuterin voi tilata *Lookfantasticilta.

Paras poskipuna
Kevyn Aucoin the Neo-Blush

Olen jo vuosia tylsästi junnaillut Benefitin Rockateur-poskipunani kanssa. Kaksi niitä on jo tullut kulutettua. Tänä vuonna olen kuitenkin innostunut tästä Kevyn Aucoin monivärisestä poskipunasta. Paletissa sävyt liukuvat saumattomasti toisiinsa, joten siveltimen vedoilla voi itse määritellä haluamansa miksauksen poskilleen.

Minulla on sävy Rose Cliff, jossa sävyt liukuvat ruusukultaisesta tummempaan roosaan. Poskipuna on todella pigmenttinen ja koostumus sulautuu iholle tasaisen kauniisti.

Kevyn Aucoin the Neo-Blush -poskipunia myy *Lookfantastic, mutta tätä minun sävyäni löytyy valmistajan omasta verkkokaupasta.

Sain tämän Kevyn Aucoin poskipunan vuoden 2020 Lookfantastic Beauty Chestistä. Vuoden 2021 Beauty Chestistä löytyy Kevyn Aucoin maskara. Ilokseni voin kertoa, että arvon tuollaisen vuoden 2021 Lookfantastic Beauty Chestin yhdelle onnekkaalle. Arvontaan voi osallistua 6.1.2022 asti.

Käy osallistumassa arvontaan: Jouluarvonta — Voita yli 450 euron arvosta kosmetiikkaa!

Paras korostustuote
MakeTheMake PGA Shimmering Highlighter

Jos haluat ihoa hoitavan, monikäyttöisen sekä nestemäisen korostustuotteen, niin tämä on ehdottomasti paras!

Nestemäinen highlighter sisältää todella runsaasti valoa heijastavaa helmiäistä. Nestemäinen hehku levittyy kauniisti iholle näyttäen luonnolliselta. Tällä tuotteella voi korostaa poskipäitä erittäin kiiltäviksi, jos niin haluaa. Annostelulla voi määritellä, kuinka voimakkaan efektin meikkiinsä haluaa. Pienellä määrällä saa hienostuneen luonnollisen hehkun.

MakeTheMaken highlighteria voi käyttää 1—2 tippaa meikkivoiteeseen sekoitettuna. Suosittelen kokeilemaan, jos haluaa kauniin heleän ja valoa heijastavan meikkipohjan. Sopii erinomaisesti näin talviaikana ihonhoidollisenakin tuotteena meikkivoiteen joukossa. Korostustipat sisältävät polyglutamiinihappoa (PGA) ja hyaluronihappoa. Ne kosteuttavat ja sitovat kosteutta ihoon.

MakeTheMake PGA Shimmering Highlighteria löytyy kolme sävyvaihtoehtoa: Crystal Glow, Golden Glory ja Copper Bliss. Itse olen käyttänyt vain tuota vaaleanpunaisempaa Crystal Glowta.

Näitä ihoa hoitavia korostustippoja myy *Skincity.

Paras huulipuna
L’Oréal Paris Brilliant Signature Liquid Lip Ink

Nämä nestemäiset huulipunat ovat nappisuoritus! Kauniin kiiltäviä ja hyvin huulilla kestäviä. Koostumus on hieman läpikuultava, jonka ansiosta ei ole niin työlästä ylläpitää huulimeikkiä siistinä koko päivän tai illan. ’

Mukavan helppo, mutta myös kaunis ja käytännöllinen huulipuna. Kivasti yhdistyy huulikiillon vaivattomuus, huulipunan syvä värikylläisyys ja nestemäisen huulipunan kestävyys.

L’Oréal Paris Brilliant Signature Liquid Lip Ink -huulipunia myydään marketeissa ja tavarataloissa, mutta niitä voi myös tilata verkkokaupoista, kuten *Kicksistä ja *Hajuvesi.filtä.

Lue lisää: Kestävä huulipuna, joka hurmasi minut!

KÄDET JA KYNNET

Paras käsivoide
Soap & Glory Original Pink Hand Food Hydrating Hand Cream

Uusia kynsilakkoja en testannut koko vuotena, joten kädet ja kynnet -kategoria jää vähän vaillinaiseksi. Mutta jos sinua kiinnostaa parhaista parhaimmat kynsituotteet kautta aikain, niin listasin tänä vuonna 5 parasta kynsille.

Käsivoiteita olen kuitenkin testaillut ja käyttänyt. Vuoden paras oli helppo valita, sillä Soap & Gloryn käsivoide on huippuhyvä! Ihanan nopeasti imeytyvä, tehokkaasti kosteuttava ja jonkun verran suojaakin antava. Hinnaltaankin käsivoide on mukavan huokea.

Tuoksu on mitä mahtavin! Original Pink -tuoksulla on ihan omat nuottinsa.

Top notes: Fresh leafy, Green, Bergamot & Mandarin
Heart notes: Floral (rose, muguet, jasmine, violet), Fruity (peach, strawberry), Osonic
Base notes: Musk, Oakmoss, Patchouli, Amber & Woody

Soap & Gloryn käsivoidetta ja muita vartalotuotteita voi tilata *Lykolta.

Lue lisää: Hyväntuoksuinen käsivoide kuiville käsille

VUODEN HAUSKIN

Eyeko Galactic Lid Gloss

Vuoden parhaimmat -listauksen loppuun aina lisään yhden tuotteen, joka saa Vuoden hauskin -tittelin. Tänä vuonna hauskin tuote on meikkituote.

Kiiltävät silmäluomet ovat olleet kuuminta muotia. Jo Marilyn Monroe kiillotti silmäluomensa sipaisemalla kiiltoa niille. Jokainen tietää, miten heikosti voiteet ja vaseliinit silmäluomilla kestävät tai miten se heikentää luomivärin kestoa.

Eyeko on toteuttanut Lip Glossin eli suomeksi luomikiillon, joka pysyy! Kiilto on kaunis ja tuotetta on todella simppeli käyttää. Valitettavasti en toteuttanut tästä blogipostausta, mutta Instagramini Story-arkistosta löytyy videomateriaalia, jossa käytän ja esittelen Lid Glossia. Lisäksi näet videoilta, kuinka hyvin tuote kestää silmäluomilla.

Eyekon Lid Gloss -luomikiiltoja voi tilata *Lookfantasticilta. Sävyvaihtoehtoja löytyy muutama eri vaihtoehto.

Katso video: Tuotetestauksessa Eyeko Galactic Lid Gloss — hitti vai huti?

Kiitokset sinulle menneestä vuodesta, ja ihanaa vuotta 2022! 💋💖

Vuosi sitten luulin, että vuosi 2021 tulisi olemaan edeltäjäänsä parempi. Toisin kuitenkin kävi. Tämä vuosi oli raskas. Kiitos teille ihanille lukijoille ja Glitz & Glamin seuraajille kaikesta tuesta. Olette auttaneet minua merkittävästi tässä minun prosessissani. 💖

Olen nyt rutistanut vuoden viimeisen blogipostauksen, joten olen valmis vastaanottamaan vuoden 2022. Tämän illan suunnitelmissa onkin dippailla kasviksia, syödä irtokarkkeja ja katsella sohvalla leffoja lasten sekä kissan kanssa. Mies ottaa uuden vuoden vastaan työpaikallansa. Joten meillä on erittäin koronaturvallinen uusivuosi tiedossa.

Minna ja Erkka-kissa kiittää ja kuittaa tältä vuodelta, sekä toivottaa kaikille oikein mahtavaa uuttavuotta!

Lue myös aikaisempien vuosien Vuoden parhaimmat:

X