5 parasta...

5 parasta alta 20 euron maskaraa

22.3.2015 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tämän sunnuntain 5 parasta -postaukseen ajattelin listata mielestäni parhaimmat alta 20 euron maskarat. Muutama tosi hyvä jäi listan ulkopuolelle, koska ovat hinnaltaan juuri ja juuri yli 20 euroa. Ehkä ne löytyvät joltakin toiselta 5 parasta maskaraa -listaukselta. Ainakin selektiiviset tulevat vielä jossain vaiheessa omaan listaukseen.

Mutta aloitetaan siitä, että mitä minä haluan maskaralta. Olen mitä ilmeisimmin mieltynyt maskaroihin, jotka tuuheuttavat. Sinällään hieman hassua, sillä ripseni ovat tuuheat, mutta lyhyet. Eikö silloin kuvittelisi, että haluaisin pidentäviä maskaroita. Olen vain huomannut, että pidentävät maskarat eivät tuo pituutta yhtään sen enempää, kuin tuuheuttavatkaan. Ehkä jopa paremmin ne tuuheuttavat pidentävät, sillä niitä kerrostamalla myös ripsien kärkiin kerrostuu massaa ja näin saan sen 0,5-1 mm lisää pituutta. Ripseni taipuvat pelkästään maskaran avulla, joten curl -maskarat (eli taivuttavat) eivät ole mieleeni. Ne usein taivuttavat jo yli, mutta poikkeuksiakin on. Esimerkkinä vasta postaamani Diorshow Iconic Overcurl. Tuuheuttavat saavat minun onnettomat ripseni näyttävämmiksi ja avautumaan viuhkamaisesti. Sen vuoksi suosikkini usein löytyvät tuuheuttavista, mutta kuten sanoin, poikkeuksiakin on. Ihan mustavalkoisesti tämä jaottelu ei minulla toimi.

Maskaran massa ja siihen yhdistetty harja vaikuttavat myös siihen, että pidänkö maskarasta. Kesvävyys on luonnollisestikin yksi seikka. Nykyään vesiliukoiset maskarat alkavat olla aika kivasti säänkestäviä, joten harvoin aivan surkeaan törmään sen suhteen. Nämä ovat kuitenkin yksilöllisiä juttuja. Omien ripsien kunto vaikuttaa myös, että niiden rasvaisuus, silmäluomien rasvaisuus jne. jne. jne. Olen huomannut itselläni, että jos ripsikarvat ovat kuivat ja heikossa kunnossa, maskara varisee herkästi. Täyteläisten silmänympärysvoiteiden käyttö minulla aikaansaa maskaroiden lievää tuhriintumista alaluomen ripsirajan alapuolelle. Joskus ripset saattavat ”merkata” oikeansilmän yläluomen. Nuo ominaisuudet annan maskaralle anteeksi, jos se on muuten hyvä ja saan sillä näyttävämmät ripset. Ottakaa siis tämä huomioon arvostelussani, sillä tuhriintumista ei välttämättä esiinny muilla.

Katsotaanpa ne minun 5 parasta alta 20 euron maskaraa.

isadorabigboldIsaDora Big Bold Super Volumizing Mascara 15,50-17,10 € / 14 ml

IsaDoran Big Bold on varmasti aika mielipiteitä jakava. Sain ensimmäiseni blogin kautta vuonna 2011, mutta en oikein syttynyt. Muistelisin, että lyttäsin maskaran harjan postauksessani tuolloin. Jatkoin kuitenkin käyttöä ja opittuani käsittelemään kömpelöä harjaa, totesin tämän yhdeksi parhaimmaksi ripsieni ”buustaajaksi”. En edes tiedä kuinka monta näitä olen sen jälkeen käyttänyt? Ehkä 3, 4 tai 5?

Harja on tosiaan suuri ja kömpelö, mutta kyllä näin lyhytripsinenkin lopulta oppi tätä käyttämään. Harjan toisella puolella on pidemmät harjakset ja toisella lyhyemmät. Olen tykännyt käyttää levittää yläripsille pidemmillä harjaksilla, toisinaan hieman siistinyt lyhyemmillä harjaksilla kerrostaessa ja alaripset lyhyillä harjaksilla. Harja on tiivis, sillä harjaksia on tiheästi. Tällä voi ihan vain kampailla suorin vedoin tyvestä ripsien kärkiin, mutta myös kevyesti sahaavaa liikettä. Mikä nyt tuntuu parhaimmalta omille ripsille.

Harja ei jää maskaramassasta märäksi, vaan annostelee sopivasti. Toisinaan maskaran ollessa uusi, saattaa harjaan jäädä vähän liikaa massaa, jonka minä sitten pyyhkäisen hylsyn reunaan.

Tältä Big Bold näyttää minulla. Ripset avautuvat eroteltuina viuhkamaisesti. Kivat ”pörröripset”! Ripset jäävät hieman kostean tuntuisiksi, eli massa ei kuivahda kovaksi ja jämäkäksi, vaan ripset jäävät pehmeiksi ja joustaviksi.

Big Boldissa on kuitenkin oma heikkoutensa. Se tuhriintuu minulla hieman. Ei varise, mutta alaluomen ripsirajaan ilmestyy suttua pitkän päivän aikana. Ainut heikkous tältä maskaralta.

yvesrochervolumeelixir

Yves Rocher Volume Elixir Mascara 15,90 € / 9 ml

Jos mietin aikaa taaksepäin, niin en olisi kuuna päivänä uskonut, että tulen vielä joskus kehumaan Yves Rocherin maskaraa koko kansan nähden. Kaikki suunnilleen minun ikäiset ja vanhemmat muistavat Yves Rocherin maskaroiden laadun 90-luvulla. Kauas on tultu noista ajoista, sillä tämä on jo toinen Yves Rocherin maskara, jonka kehun.

yvesrochervolumeelixir1

Kartiomainen harja, mutta muuten hyvin perinteisen näköinen ja oloinen. Annostelee sopivasti massaa, joka on hieman voidemaisen tuntuinen. Harja on sellainen, että sen harjaksien lävitse kulkee ongelmitta kaikenlaiset ripset. Olivat ne sitten lyhyet, pitkät, harvat, tuuheat ja kaikkea siltä väliltä. Levitystekniikalla ei ollut merkitystä. Usein suosin vain kampaavaa, joten sitä olen käyttänyt pääasiassa tämän maskaran kanssa.

Volume Elixir on saanut Swedish Beauty & Cosmetics Awards 2015 -ehdokkuuden. Ei hassumpi saavutus Yves Rocherilta.

Volume Elixir tekee hyvin siistit ripset, joihin saa kerrostamalla volyymia ja pituuttakin. Kesto on ihan hyvä. Joinakin päivinä (eli myöhäisiltoina) pientä tuhriintumista on saattanut esiintyä alaluomella, mutta varisemista ei kertaakaan.

oriflametheone

Oriflame The One 5-in-1 Wonder Lash Mascara 16,00 € / 8 ml

Tämä maskara onkin hyvin monelle tuttu. Näitä jaettiin I Love Me -messuilla kaikille arvontaan osallistuneille. Muistan käyttäneeni joskus 2006-2008 välisenä aikana jotain Oriflamen maskaraa, joka oli todella hyvä. Nimeä en muista, enkä tiedä valmistetaanko sitä enää. Muistan vain, että maskara oli purppuraisessa hylsyssä, kuten tälläkin hetkellä muutama heidän maskara.

Harja on melko harva ja se on kaksipuolinen. Toisella puolella harjakset ovat lyhyitä ja toisella puolen pidempiä. Harjan ideana on myös erotella ripsiä. Huomasin, että paras tapa oli ensin levittää lyhyillä harjaksilla massaa ripsiin siksak-menetelmällä. Tämän jälkeen tehdä kerrostuksen pidemmillä harjaksilla, eli kampailla ripsiä.

5-in-1 Wonder Lash ei ole niinkään volyymin rakentaja, mutta sillä saa hyvin jäsennellyt ripset. Ripsiin ei synny paakkuja, vaikka kuinka kerrostaisi. Maskara kestää erinomaisesti, vaikka onkin vesiliukoinen. En muista, että kertaakaan olisi tuhriintumisia esiintynyt.

31473Pienenä bonuksena tähän postaukseen liitän toisen Oriflamen maskaran. Jos minä en olisi saanut helmikuussa silmätulehdusta ja sattunut käyttämään tulehduksen vasta alkamisvaiheessa tätä Eye Wide Open -maskaraa, niin tämä olisi ollut 5-in-1 Wonder Lash -maskaran tilalla. En halunnut tätä nostaa kuitenkaan viralliselle TOP5-listalle, koska minulla ei ole teille kuvaa esiteltäväksi. Ehdin testailemaan maskaraa noin 10 kertaa, kunnes silmätulehduksen vuoksi jouduin hävittämään sen, enkä ollut ehtinyt kuvaamaan sitä ripsilläni. Harmi, sillä tämä The One Eyes Wide Open oli todella hyvä. Minulla oli testissä sävy Black Plum, joka on savuinen violetti. Ei näyttänyt ripsillä niinkään violetilta, mutta kirkkaassa valaistuksessa hieman näki violettista vivahdetta minun tummilla ripsillä käytettynä. Harja näyttää sellaiselta, että eihän tuo voisi toimia, mutta kyllä se vain toimi. Todella nopeasti sain viuhkamaiset ja hyvin jäsennellyt, että siistit ripset. Tykkäsin todella paljon. Harmitti heittää maskara roskiin, mutta en halunnut riskeerata, että saan silmätulehduksen uudelleen ”saastuneen” maskaran vuoksi.

Nythän tuo Eyes Wide Open on tarjouksessa, eli 9,90 €. Ajattelin vinkata, jos kiinnostuit kertomani perusteella maskarasta ja ko. sävystä. Oriflamen verkkokauppaan pääsee tästä linkistä.

Rimmel ScandalEyes Rockin’ Curves 11,90 € / 12 ml

Rimmel on yksi edullisimpia kosmetiikkamerkkejä. Rimmel on minusta hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Hieman teinimäinen brändi, mutta tuotteista löytyy uskomattoman hyvin kestäviä ja pigmenttisiä tuotteita. Tämäkin maskara on teille monelle tuttu, sillä joulukuun LivBoxeista kaikki saivat Rimmelin maskaran. Osa sai tämän Rockin’ Curvesin.

rimmel1

Rockin’ Curves -maskarassa on hauska kiemurainen harja. Käärme on ilmeisesti ollut muotoilun innoittajana, mutta minulle tulee karvamato mieleen. Muoto on kyllä hyvä, sillä harjaa kääntelemällä saa aina juuri hyvän kulman maskaran levitykseen hankalissakin paikoissa. Harja annostelee maltillisesti massaa ja siksi tätä saa kerrostaa runsaasti, jos on mieltynyt massiivisiin ripsiin. Kunnon siksak-liike nostattaa tehokkaammin ripsiä, joten käytän vuorotellen kampausta ja sahaavaa liikettä.

rimmel

Rockin’ Curvesilla saa hyvin siistit ripset, vaikka nimen perusteella odotin jotain hieman räyhempää efektiä. Ripset ovat tuuheat, mutta todella erotellut. Ripsiä on lähes mahdoton saada toisiinsa liimaantumaan, vaikka neljättä kerrosta maskaraa ripsille harjailisi.

isadoravolumelashstyler

IsaDora Volume Lash Styler Mascara 19,90 € / 9 ml

Tämä on IsaDoran maskarauutuus, jota on näköjään jo myynnissä, mutta viimeistään huhtikuussa yleisemmin. Kyseessä on tuuheuttava, pidentävä, taivuttava ja erotteleva maskara.

isadoravolumelashstyler1

Maskaraharja ei mielestäni näyttänyt lupaavalta. Lyhyitä, kumimaisia harjaksia. Harja annostelee aika runsaasti massaa ja joudunkin joskus hieman pyyhkäisemään ylimääräisiä pois hylsyn reunalla. Levitystekniikkana ihan vain suorat vedot tyvestä ripsen kärkiin oli paras. Sahaava liike liimaa tämän maskaran levityksessä ripset yhteen. Siksi kampaava tekniikka oli toimivin. Volyymia tulee kyllä helposti.

isadoravolumelashstyler5

Mutta ne ripset… kyllä! IsaDoralla on toinenkin volyymimaskara, jolla saan todelliset viuhkaripset. Syntyy pituuttakin hieman, mutta tuuheus on mahtava. Huomioin, että Volume Lash Styler ei tuhri ollenkaan tai ainakaan vielä se ei ole tuhrinut. Kesän kosteat helteet ovat aina oma juttunsa, jolloin vesiliukoinen maskara on koetuksella. Mutta näin normaaleissa olosuhteissa ei tuhriintumista tai leviämistä ole tapahtunut. Tässä on kyllä haastaja Big Boldille, vaikka aika samantyyppiset ripset näillä saa aikaiseksi.

Tässä olivat mielestäni 5 parasta alle 20 euron (vesiliukoista) maskaraa. Oliko joukossa omia suosikkeja vai löytyikö niistä mielenkiintoisia kokeiltavaksi?

Postauksen maskarat ovat saatuja, paitsi IsaDora Big Bold on itse ostettu. 

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Pitkästä aikaa kirjoitin blogiin maskarasta. Oon halunnut kokeilla, että onko Maybellinen ”snäppimaskarasta” mihinkään? 👻 Ei huono, mutta ei ihan helmikään. Hyvä markettimaskara kuitenkin. Peseytyy pois helposti, mutta ei valu silmien kyynelehtiessä. 👁💦 Oletko kokeillut? 
Lue lisää blogistani, jonka linkin löydät biostani. 👀

#annablogit #maskara #ripsiväri #maybelline #mascara #lash #snapscara @maybelline

glitz8glam

Kommentit

Itse pidän tuosta Volume Elixiristä himpun verran enemmän, koska sen harja on parempi. Sexy Pulpin harjan koko ei minua haittaa, sillä tykkäänhän IsaDoran Big Boldista. Muotoilu on vain parempi Volume Elixirissä. Vai sinä hyperventiloit. 😀 Ihana Emma!

Kommentit

Mä myönnän heti – en ole kokeillut noista mitään 😀

Etkö sinä kokeillut silloin Big Boldia? Minusta kaikki saivat sen silloin kauneusbloggaajien miittissä vuonna 2011. Etkö osallistunut arvontaan messuilla? Siitä sai tosiaan tuon OR:n maskaran. Hyvin oot vältellyt. 😀

Niin ja tuo YR:n maskara… eikös tuo ollut just siinä sinun järkkäämän miitin goodie bagissä?

Hassusti sattuikin, että omistan kolme tämän listan maskaroista. 😀 Itse tykästyin tosi paljon tuohon Oriflamen maskaraan, en tykkää paakuista ripsissä, joten tuo oli aivan loistava ostos. 🙂

Kolme viidestä (no periaatteessa kuudesta) on aika hyvin. 😀

Mun ikiaikainen suosikkini on Maybellinen Colossal ripsari vedenkestävänä. Aina, kun on hairahtunut kokeilemaan jotain muuta, pettymään on joutunut. Nuo sinun 5 näyttävät kyllä oikein hyviltä, että joskus jopa saattaisi olla syytä taas kokeilla jotain muutakin 😀

En millään muista niitä paria Maybellinen maskaroita, joissa on samanlainen hylsy, mutta eri värinen. Ne eivät sopineet minulle. Mutta tuota keltaista en ole kokeillut… muistaakseni.

Näitä en ole kokeillut mutta kaikkien aikojen suosikkiripsarini on Max Factorin Masterpiece Max (n. 18€)
YR:n Sexy Pulp on myös ihan käyttis:)

Sexy Pulp on kanssa loistava halvaksi maskaraksi! Mulle kävi nyt viba. Mä muistin, että sitä ei enää saa. Minulla oli se kultaisessa hylsyssä. Hitsi, sehän on nyt erilaisessa hylsyssä.

Moikka!
Mikäli sua kiinnostaa saada uusi Eyes wide open maacara mustan sävyisenä arvostelua varten, voin semmosen sulle laittaa tulemaan. Olen edustaja ja multa voi tilailla tuotteita (:

Haluun sen Black Plumin uudestaan. Se sävy oli niin kiva ja erilainen, vaikka ei nyt niin selkeästi erottunutkaan. 🙂 Juuri nyt maskaroita on riittämiin, mutta jossain vaiheessa. 🙂

Myönnän, etten ole kokeillut noista yhtäkään. YR:n voisin kokeillakin, sillä saman merkin Sexy Pulp on ainoita ei 38 mascaroita, joka pysyy mun silmissä reilut 8 tuntia suttaamatta karmeita pandasilmiä. 🙂 Tuossa sun YR:ssä on selvästi kivemman näköinen harja, sillä Sexy Pulpin jumboharjan olen kokenut hieman hankalaksi käyttää.

Joo, se Sexy Pulpin harja ei ollut ihan yhtä hyvä, kun tuon Volume Elixirin. Kartiomalli helpottaa silmän sisä- ja ulkonurkan ripsien työstössä. 🙂

Big Bold on kyllä mun suosikki edelleen, ainoa jolla saan ihan just mieleiseni ripset! <3 En tosin ole ostanut uutta sellaista pitkään aikaan, kun aina on jokin näytekoko tai testikappale auki jostain muusta. Erittäin hyvin Bigille on vetänyt vertoja MUFEn Smoky Black ja Idunin Silfr-ripsiväri. Tuovat tuuheutta ja erottelevat, jes.

Tuo Rimmelinkin on ihan ok hyvä, mutta mun makuun massa oli aluksi liian märkää eikä tuuheutta tule ihan niin tarpeeksi kuin haluaisin. Mutta harja toimii kyllä yllättävän hyvin, se on hyvä perusripsari kyllä.

Jep, Big Bold on <3 Mutta tuo uusi Volume Lash Styler on haastaja. En ole vielä muodostanut päätöstä siitä, että kumpi on parempi? 😀

Märkää tuo Rimmel? Minä vähän kaipasin siihen enemmän… vai hetkinen… tarkoitatko massan notkeutta? Sitä se on vähän alussa, mutta ei kuitenkaan liikaa, sillä märkä massa liimaa mun ripset yhteen. Siksi en tykkää kovinkaan monesta kumiharjamaskarasta, sillä niissä usein on tosi märkä massa. Ne toimii paremmin todella tuuheilla, karheilla ja napakoilla ripsillä, jotka ovat luonnostaan taipuisat.

Aaaaa ja vielä pitää mainita Oriflamen Volume Blast! Sekin oikein hyvä volyymintuoja, vaikkei ihan Big Boldin rinnalle ylläkään. Mut lähelle!

Olisikohan se mainitsemani maskara ollut tuo Volume Blast? En yhtään muista mikä se oli nimeltään, josta tykkäsin joitakin vuosia takaperin.

Minä olen huomannut helpoimmaksi korostaa olemassa olevia hyviä puolia kuin huonojen muuttamisen paremmiksi 😀 Minäkin tykkään tuuheuttavista, mulla tosin on sekä pituutta että tuuheutta ihan kiitettävästi omasta takaa, mutta ripseni ovat niin kovin hennot :/
Vesiliukoiset ei toimi mulla ollenkaan. Ne suoristavat alta aikayksikön ja tulos on muutenkin aina todella mitäänsanomaton.
Olen tuota Oriflamea ja YR:a kokeillut. Onpa mulla joku Rimmelin Scandal Eyes- ripsareistakin vedenkestävänä, mutta sekin suoristi.
Lempparini on tällä hetkellä Isadoran Build-Up mascara (vedenkestävänä tietty). Se jättää vaan aika kosteiksi ripset ja monen monta kertaa olen onnistunut turmelemaan vaivalla väsätyt luomivärit räväyttämällä silmät sepposen selälleen liian aikaisin. Muita hyviä, mutta hankalammalla saatavuudella, maskaroita olen löytänyt Eveline Cosmeticsilta ja Essenceltä.

Tuota Build-Upia en ole kokeillut. Kuulostaa kyllä hyvältä sekin. Essenceltä en ole kokeillut mitään, mutta ystäväni pitää kovasti sen maskaroista. Eivät ärsytä hänen herkkiä siltiä ja pysyvät kuulemma kohtuu hyvin, vaikka hänellä on raskaat ja rasvoittuvat silmäluomet.

…eika Essencen mascaroiden hintakaan päätä huimaa. Olisikohan tuo nyt käytössäni oleva Get Big Lashes Volume Boost Waterproof maksanut peräti 4 euroa 😀

No sitä se ystävänikin on sanonut. 😀

Mä en ole huomannut lähes mitään eroa kalliimmissa ja edullisemmissa ripsareissa. Itsekin pidän tuuheuttavista. Monesti ostan Goshin tai Maybellinen maskaroita, mutta nyt olen ostanut jo kaksi kertaa putkeen 3 euroa maksaneen Kone Helsinki -ripsivärin Tokmannilta. Toimii itse asiassa todella hyvin. Sen verran on pakko kommentoida vielä, että ripsivärinkin laittaminen on aikamoinen taitolaji. Mielestäni esimerkiksi sinä ja Mustaa kajalia-blogin Heidi osaatte ”järjestellä” ripsenne maskaralla juuri oikein, niin että varmaan loihtisitte hienot räpsyttimet lähes millä vaan! 😀

Hahahaaa! No kiitos! 😀 Kyllä mun ripset on pahannäköiset, jos jokin maskara ei niillä toimi. Tai ainakin surkeat, jos ei pahat. Liian märkä, notkea ja hitaasti kuivuva maskara on huonoin vaihtoehto. Toisena on liian jähmeä ja liian vahamainen. Pitää joskus esitellä maskara, joka ei toimi minulla. Mutta kyllä sillä maskaran levitystekniikallakin on väliä. Joidenkin maskaroiden kanssa joudun pitkään etsimään sitä parasta tapaa.

En ole edes nähnyt yhtään noista! 😀 Omat ripseni ovat harvat, mutta pitkähköt, joten niihin toimii parhaiten kumiharjat. Mikään tavallinen ripsiväri ei onnistu niitä taivuttamaan, vaan se vaatii joka kerta ripsentaivuttimen, sekä vedenkestävän, jotta pysyisi edes vähän kaarevana..

Ihan totta? :O Mutta ei sinällään yllätys. Käytät vedenkestäviä ja kumiharjalla. Nämä ovat vesiliukoisia, koska itse en pidä vedenkestävistä päivittäisessä käytössä.

Mä täällä hengittelen paperipussiin kun Yvesin Sexy Pulp ei ole tällä listalla :DD Se on mun ultimaattinen suosikki ja oon käyttänyt lukemattomia hylsyjä loppuun. Harja on toki hyvin iso mutta mulla on isot silmät joten se ei ole haitannut. Aivan mahtava tuote. Rimmelin ketkukaulakäärmeripsarin heitin roskiin, kun mulla meni aivan totaalisesti kuppi nurin tuon harjamallin kanssa. En vain tajunnut sitä 😀

Itse pidän tuosta Volume Elixiristä himpun verran enemmän, koska sen harja on parempi. Sexy Pulpin harjan koko ei minua haittaa, sillä tykkäänhän IsaDoran Big Boldista. Muotoilu on vain parempi Volume Elixirissä. Vai sinä hyperventiloit. 😀 Ihana Emma!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *