Glitz & Glam

5 parasta alta 20 euron maskaraa

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tämän sunnuntain 5 parasta -postaukseen ajattelin listata mielestäni parhaimmat alta 20 euron maskarat. Muutama tosi hyvä jäi listan ulkopuolelle, koska ovat hinnaltaan juuri ja juuri yli 20 euroa. Ehkä ne löytyvät joltakin toiselta 5 parasta maskaraa -listaukselta. Ainakin selektiiviset tulevat vielä jossain vaiheessa omaan listaukseen.

Mutta aloitetaan siitä, että mitä minä haluan maskaralta. Olen mitä ilmeisimmin mieltynyt maskaroihin, jotka tuuheuttavat. Sinällään hieman hassua, sillä ripseni ovat tuuheat, mutta lyhyet. Eikö silloin kuvittelisi, että haluaisin pidentäviä maskaroita. Olen vain huomannut, että pidentävät maskarat eivät tuo pituutta yhtään sen enempää, kuin tuuheuttavatkaan. Ehkä jopa paremmin ne tuuheuttavat pidentävät, sillä niitä kerrostamalla myös ripsien kärkiin kerrostuu massaa ja näin saan sen 0,5-1 mm lisää pituutta. Ripseni taipuvat pelkästään maskaran avulla, joten curl -maskarat (eli taivuttavat) eivät ole mieleeni. Ne usein taivuttavat jo yli, mutta poikkeuksiakin on. Esimerkkinä vasta postaamani Diorshow Iconic Overcurl. Tuuheuttavat saavat minun onnettomat ripseni näyttävämmiksi ja avautumaan viuhkamaisesti. Sen vuoksi suosikkini usein löytyvät tuuheuttavista, mutta kuten sanoin, poikkeuksiakin on. Ihan mustavalkoisesti tämä jaottelu ei minulla toimi.

Maskaran massa ja siihen yhdistetty harja vaikuttavat myös siihen, että pidänkö maskarasta. Kesvävyys on luonnollisestikin yksi seikka. Nykyään vesiliukoiset maskarat alkavat olla aika kivasti säänkestäviä, joten harvoin aivan surkeaan törmään sen suhteen. Nämä ovat kuitenkin yksilöllisiä juttuja. Omien ripsien kunto vaikuttaa myös, että niiden rasvaisuus, silmäluomien rasvaisuus jne. jne. jne. Olen huomannut itselläni, että jos ripsikarvat ovat kuivat ja heikossa kunnossa, maskara varisee herkästi. Täyteläisten silmänympärysvoiteiden käyttö minulla aikaansaa maskaroiden lievää tuhriintumista alaluomen ripsirajan alapuolelle. Joskus ripset saattavat ”merkata” oikeansilmän yläluomen. Nuo ominaisuudet annan maskaralle anteeksi, jos se on muuten hyvä ja saan sillä näyttävämmät ripset. Ottakaa siis tämä huomioon arvostelussani, sillä tuhriintumista ei välttämättä esiinny muilla.

Katsotaanpa ne minun 5 parasta alta 20 euron maskaraa.

isadorabigboldIsaDora Big Bold Super Volumizing Mascara 15,50-17,10 € / 14 ml

IsaDoran Big Bold on varmasti aika mielipiteitä jakava. Sain ensimmäiseni blogin kautta vuonna 2011, mutta en oikein syttynyt. Muistelisin, että lyttäsin maskaran harjan postauksessani tuolloin. Jatkoin kuitenkin käyttöä ja opittuani käsittelemään kömpelöä harjaa, totesin tämän yhdeksi parhaimmaksi ripsieni ”buustaajaksi”. En edes tiedä kuinka monta näitä olen sen jälkeen käyttänyt? Ehkä 3, 4 tai 5?

Harja on tosiaan suuri ja kömpelö, mutta kyllä näin lyhytripsinenkin lopulta oppi tätä käyttämään. Harjan toisella puolella on pidemmät harjakset ja toisella lyhyemmät. Olen tykännyt käyttää levittää yläripsille pidemmillä harjaksilla, toisinaan hieman siistinyt lyhyemmillä harjaksilla kerrostaessa ja alaripset lyhyillä harjaksilla. Harja on tiivis, sillä harjaksia on tiheästi. Tällä voi ihan vain kampailla suorin vedoin tyvestä ripsien kärkiin, mutta myös kevyesti sahaavaa liikettä. Mikä nyt tuntuu parhaimmalta omille ripsille.

Harja ei jää maskaramassasta märäksi, vaan annostelee sopivasti. Toisinaan maskaran ollessa uusi, saattaa harjaan jäädä vähän liikaa massaa, jonka minä sitten pyyhkäisen hylsyn reunaan.

Tältä Big Bold näyttää minulla. Ripset avautuvat eroteltuina viuhkamaisesti. Kivat ”pörröripset”! Ripset jäävät hieman kostean tuntuisiksi, eli massa ei kuivahda kovaksi ja jämäkäksi, vaan ripset jäävät pehmeiksi ja joustaviksi.

Big Boldissa on kuitenkin oma heikkoutensa. Se tuhriintuu minulla hieman. Ei varise, mutta alaluomen ripsirajaan ilmestyy suttua pitkän päivän aikana. Ainut heikkous tältä maskaralta.

yvesrochervolumeelixir

Yves Rocher Volume Elixir Mascara 15,90 € / 9 ml

Jos mietin aikaa taaksepäin, niin en olisi kuuna päivänä uskonut, että tulen vielä joskus kehumaan Yves Rocherin maskaraa koko kansan nähden. Kaikki suunnilleen minun ikäiset ja vanhemmat muistavat Yves Rocherin maskaroiden laadun 90-luvulla. Kauas on tultu noista ajoista, sillä tämä on jo toinen Yves Rocherin maskara, jonka kehun.

yvesrochervolumeelixir1

Kartiomainen harja, mutta muuten hyvin perinteisen näköinen ja oloinen. Annostelee sopivasti massaa, joka on hieman voidemaisen tuntuinen. Harja on sellainen, että sen harjaksien lävitse kulkee ongelmitta kaikenlaiset ripset. Olivat ne sitten lyhyet, pitkät, harvat, tuuheat ja kaikkea siltä väliltä. Levitystekniikalla ei ollut merkitystä. Usein suosin vain kampaavaa, joten sitä olen käyttänyt pääasiassa tämän maskaran kanssa.

Volume Elixir on saanut Swedish Beauty & Cosmetics Awards 2015 -ehdokkuuden. Ei hassumpi saavutus Yves Rocherilta.

Volume Elixir tekee hyvin siistit ripset, joihin saa kerrostamalla volyymia ja pituuttakin. Kesto on ihan hyvä. Joinakin päivinä (eli myöhäisiltoina) pientä tuhriintumista on saattanut esiintyä alaluomella, mutta varisemista ei kertaakaan.

oriflametheone

Oriflame The One 5-in-1 Wonder Lash Mascara 16,00 € / 8 ml

Tämä maskara onkin hyvin monelle tuttu. Näitä jaettiin I Love Me -messuilla kaikille arvontaan osallistuneille. Muistan käyttäneeni joskus 2006-2008 välisenä aikana jotain Oriflamen maskaraa, joka oli todella hyvä. Nimeä en muista, enkä tiedä valmistetaanko sitä enää. Muistan vain, että maskara oli purppuraisessa hylsyssä, kuten tälläkin hetkellä muutama heidän maskara.

Harja on melko harva ja se on kaksipuolinen. Toisella puolella harjakset ovat lyhyitä ja toisella puolen pidempiä. Harjan ideana on myös erotella ripsiä. Huomasin, että paras tapa oli ensin levittää lyhyillä harjaksilla massaa ripsiin siksak-menetelmällä. Tämän jälkeen tehdä kerrostuksen pidemmillä harjaksilla, eli kampailla ripsiä.

5-in-1 Wonder Lash ei ole niinkään volyymin rakentaja, mutta sillä saa hyvin jäsennellyt ripset. Ripsiin ei synny paakkuja, vaikka kuinka kerrostaisi. Maskara kestää erinomaisesti, vaikka onkin vesiliukoinen. En muista, että kertaakaan olisi tuhriintumisia esiintynyt.

31473Pienenä bonuksena tähän postaukseen liitän toisen Oriflamen maskaran. Jos minä en olisi saanut helmikuussa silmätulehdusta ja sattunut käyttämään tulehduksen vasta alkamisvaiheessa tätä Eye Wide Open -maskaraa, niin tämä olisi ollut 5-in-1 Wonder Lash -maskaran tilalla. En halunnut tätä nostaa kuitenkaan viralliselle TOP5-listalle, koska minulla ei ole teille kuvaa esiteltäväksi. Ehdin testailemaan maskaraa noin 10 kertaa, kunnes silmätulehduksen vuoksi jouduin hävittämään sen, enkä ollut ehtinyt kuvaamaan sitä ripsilläni. Harmi, sillä tämä The One Eyes Wide Open oli todella hyvä. Minulla oli testissä sävy Black Plum, joka on savuinen violetti. Ei näyttänyt ripsillä niinkään violetilta, mutta kirkkaassa valaistuksessa hieman näki violettista vivahdetta minun tummilla ripsillä käytettynä. Harja näyttää sellaiselta, että eihän tuo voisi toimia, mutta kyllä se vain toimi. Todella nopeasti sain viuhkamaiset ja hyvin jäsennellyt, että siistit ripset. Tykkäsin todella paljon. Harmitti heittää maskara roskiin, mutta en halunnut riskeerata, että saan silmätulehduksen uudelleen ”saastuneen” maskaran vuoksi.

Nythän tuo Eyes Wide Open on tarjouksessa, eli 9,90 €. Ajattelin vinkata, jos kiinnostuit kertomani perusteella maskarasta ja ko. sävystä. Oriflamen verkkokauppaan pääsee tästä linkistä.

Rimmel ScandalEyes Rockin’ Curves 11,90 € / 12 ml

Rimmel on yksi edullisimpia kosmetiikkamerkkejä. Rimmel on minusta hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Hieman teinimäinen brändi, mutta tuotteista löytyy uskomattoman hyvin kestäviä ja pigmenttisiä tuotteita. Tämäkin maskara on teille monelle tuttu, sillä joulukuun LivBoxeista kaikki saivat Rimmelin maskaran. Osa sai tämän Rockin’ Curvesin.

rimmel1

Rockin’ Curves -maskarassa on hauska kiemurainen harja. Käärme on ilmeisesti ollut muotoilun innoittajana, mutta minulle tulee karvamato mieleen. Muoto on kyllä hyvä, sillä harjaa kääntelemällä saa aina juuri hyvän kulman maskaran levitykseen hankalissakin paikoissa. Harja annostelee maltillisesti massaa ja siksi tätä saa kerrostaa runsaasti, jos on mieltynyt massiivisiin ripsiin. Kunnon siksak-liike nostattaa tehokkaammin ripsiä, joten käytän vuorotellen kampausta ja sahaavaa liikettä.

rimmel

Rockin’ Curvesilla saa hyvin siistit ripset, vaikka nimen perusteella odotin jotain hieman räyhempää efektiä. Ripset ovat tuuheat, mutta todella erotellut. Ripsiä on lähes mahdoton saada toisiinsa liimaantumaan, vaikka neljättä kerrosta maskaraa ripsille harjailisi.

isadoravolumelashstyler

IsaDora Volume Lash Styler Mascara 19,90 € / 9 ml

Tämä on IsaDoran maskarauutuus, jota on näköjään jo myynnissä, mutta viimeistään huhtikuussa yleisemmin. Kyseessä on tuuheuttava, pidentävä, taivuttava ja erotteleva maskara.

isadoravolumelashstyler1

Maskaraharja ei mielestäni näyttänyt lupaavalta. Lyhyitä, kumimaisia harjaksia. Harja annostelee aika runsaasti massaa ja joudunkin joskus hieman pyyhkäisemään ylimääräisiä pois hylsyn reunalla. Levitystekniikkana ihan vain suorat vedot tyvestä ripsen kärkiin oli paras. Sahaava liike liimaa tämän maskaran levityksessä ripset yhteen. Siksi kampaava tekniikka oli toimivin. Volyymia tulee kyllä helposti.

isadoravolumelashstyler5

Mutta ne ripset… kyllä! IsaDoralla on toinenkin volyymimaskara, jolla saan todelliset viuhkaripset. Syntyy pituuttakin hieman, mutta tuuheus on mahtava. Huomioin, että Volume Lash Styler ei tuhri ollenkaan tai ainakaan vielä se ei ole tuhrinut. Kesän kosteat helteet ovat aina oma juttunsa, jolloin vesiliukoinen maskara on koetuksella. Mutta näin normaaleissa olosuhteissa ei tuhriintumista tai leviämistä ole tapahtunut. Tässä on kyllä haastaja Big Boldille, vaikka aika samantyyppiset ripset näillä saa aikaiseksi.

Tässä olivat mielestäni 5 parasta alle 20 euron (vesiliukoista) maskaraa. Oliko joukossa omia suosikkeja vai löytyikö niistä mielenkiintoisia kokeiltavaksi?

Postauksen maskarat ovat saatuja, paitsi IsaDora Big Bold on itse ostettu. 

Lue myös

X