glitz & glam

5 parasta finnien nitistäjää – täsmähoitotuoteet finnien hoitoon

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Kevät ja kevään ensi kukat. Myös iho voi aloittaa vuodenajan vaihtumisen myöstä omat kukintonsa, eli finnejä ilmestyy tavallista useammin. Jaan hyviä tuotevinkkejä, joilla nitistää finnit oikeaoppisesti puristelun sijaan.
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Vaikka lähentelen jo neljääkymmentä, tulee minulle finnejä edelleen. Usein se on kausittaista. Olen huomannut, että kuukautiskiertoni on yksi merkittävin vaikuttaja. Toinen on vuodenajan vaihtelut. Kyllä sen taas huomaa, että kevät on tullut. Vuodesta toiseen vapun tienoilla ihoni muuttuu tavallista rasvoittuvammaksi, tekstuurisuus lisääntyy ja finnejä tulee, vaikka kuukautiskierron mukaan ei pitäisi tulla.

Itselleni ajankohtaisen aiheen vuoksi ajattelin jakaa nitistysvinkkejä finneille.

Finnejä kuivattavat täsmähoitotuotteet

Oletko kokeillut finnejä kuivattavia täsmähoitotuotteita? Nämä ovat erittäin tehokkaita niiden finnien hoitoon, joihin on tullut valkoinen pää. Mutta kannattaa kokeilla myös syvällä ihossakin oleville finneille, sillä toisinaan olen kokenut näiden kuivattavien tuotteiden tuovat apua ja taltuttanut muhivan finnin nopeammin kuin ilman mitään hoitoa.

Perusidea näissä finnejä kuivattavissa tuotteissa on kaksifaasinen koostumus. Pulloa ei saa ravistaa, sillä muuten pohjalla oleva jauhe ja pinnalla oleva neste sekoittuvat. Tarkoituksena on dipata esimerkiksi vanupuikolla pullon pohjalle, jotta puikkoon jää niin jauhetta kuin nestettä.

Vanupuikolla viedään täsmähoito suoraan finnin päälle. Neste haihtuu ja osaksi imeytyy ihoon, jolloin finnin päälle jää vaalea jauhe.

Näitä finnejä kuivattavia täsmähoitoja olen kokeillut Lieracilta kahtakin versiota sekä Mario Badescun Drying Lotionia. Kuvissa näkyvää Lierac Sebologie Blemish Correction -täsmähoitoa myydään apteekeissa.

Mario Badecu Drying Lotionia myyvät *Kicks, *Eleven, *Bangerhead ja *Nordicfeel.

Basiron AC 5 % Gel sopii myös aknen hoitoon

Vanha kunnon Basiron. Apteekeissa myytävä Basiron on lääkevoide, jolla hoidetaan akneakin. Bentsoyyliperoksidia sisältävä geeli estää bakteerien kasvua ja kuorii ihoa. Koska Basiron on niin vahvaa ainetta, sitä ei saa käyttää kuin paikallisesti tarvittavalle alueelle.

Olen kuullut muutamia tarinoita, kun Basironia on levitetty koko kasvoille. Iho on mennyt siitä rakkuloille ja punoittanut voimakkaasti ärsytyksen vuoksi. Basironia tulee käyttää vain tarvittavalle alueelle, ja silloinkin varovaisuutta noudattaen.

Minulle itselleni Basiron ei ole koskaan aiheuttanut ihoreaktioita, mutta sellaisia voi tosiaan tulla. Tuotteen vahvuudesta kertoo myös tekstiilien värin muuttuminen. Jos Basironia joutuu huolimattomasti puhdistetuista käsistä käsipyyhkeeseen tai iholta yön aikana lakananoille, seuraavan pyykkipäivän jälkeen huomaa värien lähteneen tekstiileistä, joihin Basironia on joutunut. Geelin bentsoyyliperoksidilla on sama vaikutus kuin vetyperoksidilla, eli väriä vaalentava/poistava. Tuo vaalentuminen johtuu voimakkaasta hapettumisesta.

Pihkavoide finnien ja haavojen hoitoon

Jos Basiron on liian voimakas ihollesi tai haluat jotain luonnonmukaisempaa ratkaisua, niin oletko koskaan kokeillut pihkavoidetta? Pihkavoide on ainut lääketieteen tunnustama luonnontuote.

Lue lisää: Pihkavoide – lääketieteen tunnustamaa tehoa

Vaikka luonnonmukaisuus kuulostaa tietenkin turvalliselta kaikille, valitettavasti pihkavoiteissakin piilee pieni riski. Pihkavoiteet eivät sovi hartsiallergisille.

Pihkavoiteilla hoidetaan erilaisia ihoärsytyksiä, hyönteistenpuremia, ihottumaa, finnejä ja jopa diabeetikkojen pahoja jalkahaavoja. Kuusenpihka on havaittu kaikista tehokkaimmaksi pihkaksi.

Jos kiinnostuit lukemaan lääketieteellisempää julkaisua aiheesta, niin tässä linkki artikkeliin.

Kuusenpihkavoiteita on erilaisia ja niitä myyvät apteekit ja luontaistuotekaupat sekä *Hyvinvoinnin.fi.

Finnitarrat lievittämään jomotusta

Joskus aikoinaan ihmettelin, että miksi tehdään hoitotarroja huuliherpekseen, mutta ei finneille. Myöhemmin sitten niitäkin alkoi ilmaantua markkinoille.

Finnitarra on aika näppärä ja kätevä ihon pinnalla olevien finniten hoitoon.

Tarra liimataan puhtaalle iholle, finnin päälle, jolloin finnistäkin tulee huomaamattomampi. Voit tarvittaessa levittää meikkiä finnitarran päälle, ja sillä tavoin häivyttää sen näkyvyyttä lisää.

Finni parantuu nopeammin ja valkoinen pää katoaa. Finnitarrat suojaavat finniä ulkoisilta epäpuhtauksilta esimerkiksi käsien kautta kulkeutuvilta bakteereilta. Ne yleensä sisältävät salisyylihappoa, joka nopeuttaa finnin parantumista.

Olen yleensä käyttänyt finnilaastareita iltaisin, mutta tosiaan välillä hätätapauksissa myös päivällä meikin alla.

Tässä pari esimerkkiä läpinäkyvistä finnitarroista:

*Holika Holika AC Mild Red Spot Patch

*Kocostar Face Spot Mirror Patch (kuvissani näkyvät nämä!)

BHA-happo syväpuhdistaa ihoa

BHA-hapon nimeen vannon aina vaan. Se auttaa niin musta- kuin valkopäihin, mutta myös finneihin. BHA-happo irrottaa talia ja epäpuhtauksia ihohuokosista, sekä sitä kautta ennaltaehkäisee finnien syntyä. Ennaltaehkäisyn lisäksi BHA-happo nopeuttaa finnien parantumista.

Nestemäiset BHA-happotuotteet ovat kokemukseni mukaan olleet tehokkaimpia. Kosmetiikassa olen törmännyt kahdenlaiseen BHA-happoon, salisyylihappo ja betaiinisalisylaatti. Olen havainnut, että salisyylihappo saattaa korkeina pitoisuuksina kuivattaa ihoa. Kuluttajakosmetiikassa korkein sallittu pitoisuus iholle jätettävissä tuotteissa on vain 2 %. Betaiinisalisylaatti on vähemmän kuivattava, ja sen pitoisuus saa olla korkeampi.

Tehokkaimmat BHA-hapot:

*Cosrx BHA Blackhead Power Liquid (betaiinisalisylaattia sisältävä)

*Paula’s Choice Skin Perfecting 2 % BHA Liquid (salisyylihappoa sisältävä)

* Revuele Revox Just Salicylic Acid 2 % (salisyylihappoa sisältävä)

VINKKI!

Yhdessä BHA-hapon kanssa finnien ennaltaehkäisyyn

Loppuun vielä bonuksena vinkki tuotteesta, joka on erinomainen rasvoittuvan ja sekaihon hoidossa finnien ennaltaehkäisyssä, mutta myös niiden hoidossa.

Niasiiniamidi on B3-vitamiini. Se sopii oikeastaan kaikille ihotyypeille, sillä se vaikuttaa useilla positiivisilla tavoilla ihoon. Finnien ennaltaehkäisyn lisäksi se vaalentaa tummentumia, supistaa ihohuokosia, auttaa ihoa pysymään puhtaana ja häivyttää uurteita.

Tämä edullinen The Ordinaryn niasiiniamidia sisältävä hoitoneste sisältää myös sinkkiä. Siksi se myös tasapainottaa rasvoittuvan ihon talineritystä. The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% -hoitotiiviste on siis erityisesti epäpuhtaan ihon hoitoon, mutta niasiiniamidia hyödynnetään monien muidenkin ihotuotteiden tehoaineena.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% -hoitotiiviste soveltuu erittäin hyvin BHA-hapon kanssa yhdessä käytettäväksi. Mutta niasiiniamidia ei kannata käyttää yhtä aikaa iholla C-vitamiinin kanssa, sillä nämä kumoavat toistensa vaikutukset. Tämä siis vinkkinä, jotta saat kaiken hyödyn vitamiinituotteista.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% -hoitotiivistettä myyvät esimerkiksi *Lookfantastic, *Eleven, *Kicks, *Cocopanda, *Lyko, *Bangerhead.

Tänne postauksen loppuun teen yhden tunnustuksen synneistäni. Vaikka käytän erilaisia finnejä hoitavia tuotteita, minä myös puristelen niitä! Niin ei saisi tehdä, mutta välillä en vain pysty hillitsemään itseäni. 🙈

Miten on teillä muilla? Pystyttekö pitämään näppinne irti finneistä?

 

Lue myös:

Pyyhi mustapäät iholtasi – mahtava löytö mustapäiden hoitoon!

Rasvoittuva iho, mikä avuksi? Vinkit kesäihon hoitoon

Muutama tuotevinkki miliumien eli luufinnien poistoon

X