Glitz & Glam

5 parasta Highlight & Contour -duopalettia

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Joka sunnuntaisen 5 parasta -postauksen aika.

5parasta11

Tällä kertaa listaan varjostus-korostus -duoja, joista yksi on trio. Tulevaisuudessa teen vielä 5 parasta -postauksen contour -paleteista, eli paleteista, joissa on useampi korostus- ja varjostusväri. Suuremmat paletit eivät välttämättä ole järkeviä kaikille, sillä aika harva tulee käyttämään paletista kaikkia sävyjä. Duopaletti on siinä mielessä järkevämpi, jos tarvitsee itselleen vain yhden sävyn varjostuksiin ja yhden korostuksiin.

Kasvojen korostus ja varjostus on tällä hetkellä enemmän muodissa, kuin varmaan koskaan aikaisemmin historiassa. Tuotteita kasvojen muotoiluun on tarjolla monenlaisia. Tällä kertaa tosiaan pienemmän mittakaavan kasvojen muotoiluun tarkoitettuja tuotteita.

5parasta3

IsaDora Face Sculptor, 03 Nude

Aloitetaan ensimmäisenä postauksen ainoasta triosta. IsaDoralla on kolme erilaista Face Sculptor -palettia. Tässä 03 Nudessa on mukana erikseen varjostus ja aurinkopuuteri, kun muissa on varjostus, poskipuna ja korostus.

Koostumus on aika kiinteäksi puristettua puuteria, eli tuote ei pöllyä voimakkaasti. Tuntuma on aika puuterimaisen kuiva.

5parasta2

Ei mitenkään äärettömän tummat ja pigmenttiset sävyt, eli helppoja käyttää. Vaaleaihoinen harvemmin tarvitsee normaalissa käytössä äärimmäisen pigmenttistä varjostusväriä. Tätäkin tarvitsee häivytellä ja taitaa hieman kasvojen muotoilun periaatteita. Kätevää paletissa on lämmin aurinkopuuteri ja erillinen varjostus. Voi mielensä mukaan käyttää molempia tai vaan toista. Kiireisenä aamuna aurinkopuuterilla saa nopeasti hieman ”väriä naamaan” ja kevyttä varjoa. Jos aikaa ja viitseliäisyyttä on enemmän, niin varjostuspuuterilla saa vähän syvemmät varjot poskille ja vahvemmat muotoilut kasvoille. Postauksen alussa näkyvässä kuvassa olen muuten käyttänyt tätä palettia, eli kyllä tällä on mahdollista tehdä ihan kuvaustasoisetkin varjot.

Ainut miinus jonka annan on korostuspuuterin tummuus. Paletissa se näyttää tummemmalta, kuin oikeasti kuitenkaan on. Sävy on kuitenkin sen verran tumma, että todella vaaleaihoisille se ei toimi.

Hinta: noin 18-27 euroa (jälleenmyyjästä riippuen)
Myyntipaikat: marketit, tavaratalot, kosmetiikkaliikkeet ja monet verkkokaupat

Aloittelijan paletti

5parasta1

NYX Wonder Stick, Universal

Tämän näppärän tuotteen olenkin esitellyt tutoriaalissa, tuote-esittelyssä ja nostin sen myös 5 parhaimman NYXin tuotteen porukkaan. Ennen, kun alan kertomaan tuotteesta, niin kerron mokan, jonka olen tehnyt jo viime vuonna… olen maininnut, että tämän Wonder Stickin korostusväri on helmiäismäinen, eli ei täysin matta. Eräs lukija kommentoi, että hänen ei ole. Aloin asiaa selvittämään. Minulle valkeni, että olen tehnyt mokan jo sävyä valitessani. Pähkäilin sävyjen Light/ Medium ja Universalin väliltä, että kumpi? Päädyin Light Mediumiin, mutta olin vahingossa laittanut Pretty.fin tuotetestaustiedusteluun Universalin linkin, vaikka minun piti laittaa Light/Medium. Tämä selvisi minulle nyt vasta, että olin epähuomiossani laittanut väärän sävyn toiveeseen, enkä ollut sitten kirjoittanut sitä tuotteen sävyä sähköpostiin. Koska elin koko ajan luulossa, että olen pyytänyt Light/Mediumin, niin olen siitä postauksissakin puhunut. Missään vaiheessa katseeni ei ollut osunut pienellä kirjoitettuun sävyn nimeen hylsyssä. Kunnes nyt, kun aloin ihmettelemään, että miksi muilla korostusväri ei ole helmiäismäinen. Pahoitteluni! Minun moka. Jännä etten kertaakaan sattunut katsomaan pakkausta tai hylsyä ja havahtunut, että olen saanut eri sävyn, kuin luulin pyytäneeni. Nythän sitten sain Lorkun NYX-lanseerauksesta sen Light/Mediuminkin ja voin todeta, että juu, se on matta. Universalissa on sitten helmiäismäinen korostusväri. Vielä kerran pahoitteluni surkeiden sattumusten summasta.

5parasta

Voidemaisessa puikossa on varjostus- ja korostusväri. Sävyt tasoittuvat iholle luonnollisesti ja vaivattomasti. Beautyblender on paras väline häivyttelyyn.

Tutoriaalipostaukseni tuotteesta löydät täältä.

Hinta: 13,50-15,90 €
Myyntipaikat: tietyt Sokokset ja Emotionit, sekä verkkokaupat, joten Pretty.fi

Voidemaisten tuotteiden ystävälle

5parasta5

L’Oréal Paris Glam Bronze powder Duo, 101 Harmonie Blondes

Lorkulta löytyy aika kiva aurinkopuuterin ja kullanhohtoisen korostusvärin duopaletti. Rasiassa on myös peili ja sivellin, jotka löytyvät puuterien kerrosta nostamalla.

5parasta4

Koostumus on todella silkkinen ja täyteläinen. Vaikka kyseessä onkin puuterinen tuote, niin puuteri ei tunnu kuivakalta, vaan pehmeältä ja samettiselta. Pigmenttisyys ei ole hurja. Siksi tuote on todella helppokäyttöinen. Aurinkopuuteri on vaalea tässä sävyssä, joka minulla on. Korostuspuuterissa on hentoinen kullanhohde.

Hinta:15,50-16,50 €
Myyntipaikat: marketit, tavaratalot ja kosmetiikkaliikkeet

Kesäiseen lookiin

5parasta7

NYX Highlight & Contour Powder

NYXillä on sen suuremman paletin lisäksi duopaletti, jossa on tumma varjostusväri ja valkoinen korostuspuuteri. Pehmeä ja laadukas koostumus, jossa hurja pigmenttisyys. Siksi näkisin tämän paletin optimaalisempana jo edistyneelle meikkaajalle. Valkoisella korostuspuuterilla saa taatusti se valkoisinkin meikkaaja kasvojensa alueita korostettua.

5parasta6

Varjostuspuuteri on hyvin kaakaomainen sävyltään. Varjostuspuuteri on täysin mattainen. Korostuspuuteri on aivan valkoinen ja siinä on hentoisesti hohtavuutta, jota tuskin edes huomaa, jos ei oikein tutki tarkasti. Tällä paletilla saa todella voimakkaita varjostuksia ja korostuksia aikaiseksi.

Hinta: 16,90 €
Myyntipaikat: Tällä hetkellä en löydä tuotetta mistään verkkokaupasta, mutta Pretty.fillä on ollut ko. palettia myynnissä.

Jo edistyneemmälle meikkaajalle tai ammattilaiselle

5parasta9

Make Up For Ever Sculpting Kit

MUFE:n Sculpting Kit on lähes legenda. Minulla on tämä vanha pakkaus, sillä tämä paletti on vanha. Uudemmassa versiossa on kompaktimpi pakkaus. Sävystä minulla ei ole tarkkaa tietoa. Tämä taitaa vastata uudistetun version 1 Light Pink tai 2 Neutral Light sävyjä.

5parasta8

Puuterit ovat täysin mattaisia ja todella pigmenttisiä. En nyt millään muista, että olenko käyttänyt ko. palettia missään meikkipostauksessani? Tämä paletti on majaillut pääasiassa työpakissani ja on ollut työkäytössäni. Toimii jopa kuvausmeikeissä. Varjostuspuuteri on neutraali/viileä ja korostuspuuteri sama juttu.

Hinta: 42,75 €
Myyntipaikat: Make Up For Everin verkkokauppa ja myymälä osoitteessa: Helsinginkatu 16, Helsinki.

Paletti hifistelijöille, laatutietoisille ja ammattilaisille, sekä mattaisten tuotteiden ystävälle

5parasta10

Siinä olivat 5 parasta kasvojen varjostukseen ja korostukseen tarkoitettua duopalettia, joista yksi on trio. Palaan joskus vielä aiheeseen suurempien palettien kanssa.

Ihan mahtavaa sunnuntaita jokaiselle!

Postauksen tuotteet saatuja. Make Up For Ever on saatu tuttavalta, muut jälleenmyyjiltä tai maahantuojalta.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

X