Glitz & Glam

5 parasta ihonhoitovinkkiä talvelle

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Otetaanpa pitkästä aikaan 5 parasta -postauksen aihe yleisellä tasolla. Ei keskitytä niinkään merkkien tuotteisiin, vaan tuoteryhmiin ja ihonhoitoon yleisellä tasolla.

youthglo4

Talvella moni meistä kärsii kuivasta ihosta. Minä kuulun niihin, joilla kesäisin on rasvoittuvampi ja epäpuhtauksiin taipuvainen iho. On jotenkin ihanaa kun nyt taas epäpuhtauksien määrä vähentyy, mutta samalla ongelmaksi muodostuu ihon kuivuus, jos sitä ei huomioi erityisesti. Ikä on yksi tekijä, joka muuttaa ihoa. Minullakin oli vielä blogin ensimmäisten vuosien aikana kesät ja talvet rasvoittuva iho. Talvella tosin ilmeni pintakuivuutta, mutta iho edelleen rasvoittui. Kolmenkymmenen jälkeen alkoivat muutokset ja huomasin olevani talvisin melkoinen rusina, jos en kosteuta ihoa tehokkaammin ja huomioi monia muita asioita.

Tarvitseeko talvisin vaihtaa kalliimpiin tuotteisiin, jotta iho pysyy kunnossa? No ei välttämättä. Tässä postauksessa pureudutaan enemmän keinoihin. Tuotevalinnat voivat tehdä jokainen itse omien kriteeriensä mukaan. Tuoteryhmistä löytyy edullisemmista aina todella arvokkaisiin. Meillä jokaisella on omia määritelmiä ja arvovalintoja, joiden perusteella löydämme suosikkimme.

On hyvin tyypillistä, että kesällä suositaan kevyempiä voiteita ja talveksi hankitaan täyteläisempi voide. Moni on saattanut huomata, että se täyteläisempi voide ei sittenkään auta. Kun mikään ei ole mustavalkoista ja kaikki vaikuttaa kaikkeen, niin tulee miettiä oman ihon tarpeitakin kokonaisuutena. Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon, jotta saavuttaa sen, mitä hakee ja haluaa. Yksi tuote, asia tai vaihe ei vielä yleensä vie ”onneen”, vaan jokainen osa-alue tulee huomioida. Kokosin tähän postaukseen tärkeitä osa-alueita, joiden huomioiminen auttaa ihoa selviämään paremmin talven kuivattavalta vaikutukselta.

ihonpuhdistus4

Puhdistus

Harvemmin on tapauksia jossa iho vaatisi talvisinkin päivittäisessä käytössä liian vahvoja puhdistusaineita. Kannattaa näin talvella kiinnittää huomiota kasvojen puhdistusaineiden kuivattavuuteen. Todella epäpuhdas iho voi edelleen vaatia tehokkaampia puhdistusgeelejä. Kuiva, normaali ja sekaiho harvemmin tarvitsee sellaisia. Ne vain kuivattavat turhaan ihoa. Kun vaihtaa voimakkaat puhdistajat vähän miedompiin ja ihoa kosteuttaviin puhdistajiin, säästää paljon kosteutustuotteissa.

panostataipihista1

En voi olla jälleen mainitsematta puhdistusöljyn mahtavuutta. Paljon meikkaaville hyvin tärkeä tuote, jolla puhdistuu niin iho, kuin silmämeikki. On paljon hellävaraisempaa liottaa meikkituotteiden vahat ja öljyt öljyllä, kuin voimakkailla tensiideillä, jotka kuivattavat ihoa. Rasvoittuvuuteen ja epäpuhtauksiin taipuvainen iho kannattaakin viimeistellä miedolla tensiidejä tai muita vastaavia sisältävällä puhdistustuotteella, eli tehdä kaksivaiheinen ihon puhdistus.

Neutrogena3

Suosittelen valitsemaan tehokasta puhdistusta varten kaksi tuotetta: puhdistusöljy ja mieto pinta-aktiivisia aineita sisältävä puhdistusgeeli, -voide, -maito tai -vaahto. Meikittömät kasvot voi puhdistaa vaikka kosteuttavalla kasvovedellä tai misellivedellä. Vältä voimakkaasti alkoholipitoisia kasvovesiä. Ne kuivattavat ihoa.

nyr12

VINKKI! Ehkä vähän yleistävä vinkki, mutta hyvin yleinen. Luonnonkosmetiikan puolelta löytyy usein vähiten ihoa kuivattavat puhdistustuotteet. Luonnonkosmetiikan (sertifioidut ja sertifioinnin kriteerit täyttävät) puolella ei käytetä voimakkaasti puhdistavia ainesosia. Mutta ihan samalla tavalla ns. tavallisenkin kosmetiikan puolelta löytyy tuotteita, joissa on mietoja puhdistajia. (Kuvassa miesten luonnonkosmetiikkatuote. Käytän kuvaa pullon kyljessä olevan tekstin vuoksi.)

youthglo5

Kosteus

Kosteusvoide on monille tuttu käsite. Minulle ei riitä pelkkä voiteen käyttö. Ihan parhaimmaksi todettu ihon kosteutus tapahtuu kosteuttavilla seerumeilla tai muilla vastaavilla ihon kosteustasapainoa parantavilla nesteillä, kuten esimerkiksi kasvoille käytettävät hoitovedet. Ihan ykköseksi raaka-aineissa nostaisin hyaluronihapon. Sillä on todella loistava kyky sitoa kosteutta. Yksi gramma hyaluronihappoa sitoo itseensä jopa seitsemän litraa vettä. Olen itsekin huomannut hyaluronihapon vaikutukset ja siksi ko. ainesosaa ”fanitan”.

Seerumeissa ja ihonkosteustasapainoa lisäävissä tuotteissa on muitakin kosteutta itseensä sitovia ja lisääviä ainesosia kuin hyaluronihappo. Glyseriini on myös hyvin yleinen. Kosteuttavat seerumit, hoitonesteet ja muut ”kosteusbuusterit” ovat voiteita tehokkaampia kosteuden lisääjiä iholle. Ne tuovat kosteuden, voide suojaa ja auttaa kosteutta säilymään ihossa.

tehokosteuttajat

VINKKI! Seerumit ja kosteutta lisäävät tuotteet ovat aika arvokkaita. Kuitenkin tarjolla on edullisempiakin vaihtoehtoja. Kaikki eivät halua tai eivät voi satsata taloudellisista syistä yhteen seerumiin yli 50 euroa. Edullisemmista ja todella hyvin toimivista haluan vinkata LV:n kasvoseerumista ja Lumenen hyaluronitiivisteestä. Linkit vievät postauksiin, joissa kerron tuotteista tarkemmin. Molemmat ovat kokeneet pakkausuudistuksen, sekä hinnoissakin on voinut tapahtua pientä nousua. Lumene Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence ei sinällään ole seerumi, vaan kosteuden buustaaja. Sillä voidaan korvata seerumikin, mutta kaikista paras tulos syntyy levittämällä hyaluronitiivisteen kasvoille, sitten seerumi ja lopuksi voide. Molempia näitä olen käyttänyt myös silmänympärysiholla. Molemmat tuotteet ovat myös kotimaisia.

Neutrogena2

Suoja

Harvassa ovat seerumit ja kosteutta lisäävät tuotteet jotka yksinään riittäisivät – ainakaan näin talvella. Tässä kohtaa kasvovoiteet astuvat kuvaan. Jos iho on kuiva tai halutaan estää sen kuivumista, tulee valita rasvoja ja öljyjä sisältäviä kasvovoiteita. Kun puhutaan hienostuneemmilla termeillä, käytetään sanaa täyteläisempi voide. Raffimmin asia ilmaistaan rasvaisempana voiteena. Täyteläisempi voide ei yksinään lisää huikeasti kosteutta ihoon. Yhdistämällä kosteuttavan seerumin käytön ja täyteläisemmän voiteen, saa iholle paremman kosteus- ja rasvatasapainon.

Se mikä on kenellekin sopiva ”rasvaisuus” voiteessa, on yksilöllistä. Meidän jokaisen iholla on sitä suojaavaa talia. Kun puhdistuksen kohdalla puhuin liian voimakkaiden puhdistusaineiden kuivattavasta vaikutuksesta, siinä pestään liiaksi ihon oma luontainen suoja. Kasvovoiteet ovat ne, joka kaikki mutkat suoristetusti ilmaistuna ovat talin tapaan ihoa suojaavia. Voiteissa on toki muitakin ihonhoidollisia ominaisuuksia ja niissäkin on kosteuttavia ainesosia, sekä tärkeitä antioksidantteja laitetaan kasvovoiteisiin. Myös hyvät rasvahapot ovat monen iholle tärkeitä ihon kunnossa pitämisen vuoksi.

ekopharma5

Kasvoöljyt ovat kanssa mitä mainioin tuote talvella. Jos öljy tuntuu päiväkäytössä liian öljyiseltä, eikä meikki meinaa kestää sen vuoksi, niin öljy kannattaa ottaa yökäyttöön. Kasvoöljyjä on erilaisia. Kuvassa näkyvä EkoPharman karpalonsiemenöljy on rasvoittuvalle ja epäpuhtaalle iholle. Todella kevyt ja ihoa puhdistava. Öljyt ovat siitä myös hyviä, että ne pehmentävät ihoa, jolloin kuollut ihosolukko kuoriutuu helpommin ja iho pysyy puhtaampana myös syvemmällä ihossa, ei pelkästään pintapuolisesti. Kasvoöljy kannattaa valita oman ihotyypin mukaan. Kasvoöljyt ovat yleensä vähän arvokkaampia, mutta hyvin riittoisia.

Neutrogena5

VINKKI! Levitä ihonhoitotuotteet ihollesi välittömästi suihkun tai kasvojen pesun jälkeen. Näin saat hyödynnetyttyä ihossa jo olevan veden tuoman kosteutuksen, eikä se ehdi sieltä haihtumaan. Voiteet suojaavat seerumien ja veden tuoman kosteuden haihtumista.

youthglo1

Lisähoito

Kasvonaamiot ovat yksi hyvä lisähoito. Kosteuttavia kasvonaamioita voidaan käyttää vaikka iltaisin tai ottaa käyttöön kosteuttavan yönaamion. Listasin ihan vasta hiljattain ihania yönaamioita. Yönaamiota ja kosteuttavaa kasvonaamiota voidaan käyttää esimerkiksi kuurina pari viikkoa, jos iho on jo päässyt kuivahtamaan pahemmin. Vaihtoehtoisesti yönaamiota ja kosteuttavia kasvonaamioita voidaan käyttää 1-3 kertaa viikossa ihon kunnon säilyttämiseen.

yonaamio5

VINKKI! Monet kosteuttavat naamiot toimivat yönaamioina. Jos tuotteen käyttöohjeissa ei neuvota huuhtelemaan naamiota kasvoilta, vaan ylimääräinen tuote pyyhitään pois, sitä voi mitä todennäköisimmin käyttää yönaamiona.

youthglo7

Kuorinta

Kasvojen kuorintaa ei tulisi unohtaa talvellakaan. Kuollut ihosolukko kerääntyy kuivan ihon pintaan herkemmin, kuin rasvoittuvan. Kuivalla iholla epäpuhtaudet eivät pääse itsekseen puhdistumaan yhtä helposti, kuin normaalilla iholla. Lisäksi ihonhoitotuotteiden hyöty on suurempi kun pinnalla ei ole turhaa kuollutta ihosolukkoa, jonka läpi kosteuttavien ainesosien on hankalampi päästä. Iho on meitä suojaava elin. Sitä ei läpäistä ihan helposti, vaikka niin toisinaan harhaanjohtavasti puhutaan – niin positiivisessa kuin negatiivisessa kontekstissa. Säännöllisesti kuorittu iho on kirkkaampi, tasaisempi ja kauniimpi.

sitruuna2

Kuivaa ihoa ei kannata lähteä kuorimaan kaikista vahvimmilla keinoilla. Talvella iho ärsyyntyy paljon herkemmin kuin kesällä. Säännölliseen kuorintaan voidaan käyttää keveämpiä vaihtoehtoja. Kuivaa ihoa ei ehkä kannata lähteä talvella kuorimaan tuotteilla, joissa on pohjana vahvoja puhdistusaineita ja kuorivina ainesosina rouheat rakeet, jotka raapivat suorastaan kasvojen ihoa, eikä kuivattavia savinaamioitakaan kannata suosia. Mekaaninen kuorinta on toisinaan paikallaan, mutta säännöllisessä kuorinnassa kuivaa ihoa kannattaa kuoria esimerkiksi iholle jätettävin tuottein. Hedelmähapot, eli AHA-hapot ovat hyviä kuivalle iholle. AHA-hapot kuorivat ihon pinnan uloimpia kerroksia. Tuotteen pitoisuuksista riippuu kuorinnan tehokkuus, nopeus ja niin edelleen. AHA-happoja on erilaisia ja tietenkin tässäkin asiassa kemialla on suuri roolinsa asiassa. Siksi ei pelkkä AHA-hapon pitoisuuden tuijotus kerro kaikkea, mutta toki ne voivat antaa vähän suuntaa. Sitruunahappo on yksi AHA-hapoista, mutta sen suuret pitoisuudet eivät ole hyväksi iholle.

Kuorintaan voidaan käyttää myös 1-3 kertaa viikossa käytettäviä happokuorintoja. Muutaman hyväksi havaitun mainitakseni: Supermood Youth Glo Luxury Peel ja Mossa Age Exelence Miracle Peel. Nämä ovat nopeita käyttää. Vaikka hapot tuntuvat kipristelevältä iholla, ne kuorivat nopeassa ajassa tehokkaasti ja eivät kuivata ihoa.

eroonfinneista

Jos iho on äärimmäisen kuiva ja sen lisäksi herkkä pienellekin rasitukselle, niin kokeile ehdottomasti V 10 Plus Water Based Peeling Facial Mask -kuorintaa. Ei rakeita, ei voimakkaita happoja ja tuntuu iholla kosteuttavalta. Tässä linkki tarkempaan esittelyyn ja analyysiini tuotteesta, joka on muuten ihana! Tuote on myynnissä apteekeissa ja myös V 10 Plus -verkkokaupassa.

foreo10

VINKKI! Levitä kosteuttava kasvonaamio Foreon avulla (linkki vie postaukseen Foreosta). Saat samalla tehokkaan kosteutuksen, sekä hellävaraisen kuorinnan ihollesi. Tämä toimii! Foreon ihanat kasvoharjat ovat rantautuneet Stockmannien valikoimaan, mutta niitä saa myös eleven.fi -verkkokaupasta*.

*Mainoslinkki, jonka kautta tehdyistä ostoksista saan pienen komission.

multimasking9

Kaikessa lyhykäisyydessään tiivistettynä iho puhdistetaan miedoilla puhdistusaineilla, kosteutta lisää seerumi tmv., täyteläisempi kasvovoide tai -öljy suojaa ihoa ja estää kosteuden haihtumista, kosteuttava kasvonaamio tai yönaamio lisähoitona, sekä kuorinta mahdollisimman vähän kuivattavalla menetelmällä.

reviderm12

Hyvä kosteus- ja rasvatasapaino iholla auttaa meikkipohjaakin näyttämään paremmalta, sekä myös kestämään paremmin pidempään.

Minkälaiset ihonhoitotavat teillä on? Ovatko kaikki viisi vinkkiä teilläkin käytössä?

Mukavaa viikon viimeistä päivää!

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

X