Glitz & Glam

5 parasta juttua I love me 2015 -messuilta

Teksti: Minna / Glitz & Glam

I love me -messut olivat viikko sitten. Päätin tehdä tähän 5 parasta -postaussarjaani messuaiheisen teeman. Mitkä olivat I love me 2015 -messujen 5 parasta juttua? Mitäs jos tehtäisiin niin, että listaan nämä asiat messuilijan näkökulmasta? En bloggaajan näkökulmasta, koska ne eroavat toisistaan. Bloggaajat hakevat uusia jutun aiheita, tapaavat kollegoja ja lukijoitaan, pienemmille ja tuoreemmille bloggaajille on tärkeää päästä kontaktoitumaan yritysten kanssa jne. Lähestyn aihetta messuilijan näkökulmasta, että miksi messuille kannattaa mennä? I love me -messut ovat kauneuden ja hyvinvoinnin messut. Koska tämä blogi on kauneusblogi, niin katsellaan messuja kauneudenhoidon ja kosmetiikan näkökulmasta.

messu

Uusiin ja kiinnostaviin tuotteisiin tutustuminen

I love me -messut ovat täynnä uutta paatuineillekin kosmetiikan harrastajille. Uusia brändejä, uusia keksintöjä, uutta sinulle. I love me -messuilla ei mitenkään voi olla kaikki nähtyä. Varmasti riippuu vuodesta, että kuinka paljon on uusia merkkejä lähtenyt messuille esille tai mitä uutta kosmetiikan saralla on onnistuttu kehittämään. Aina joku valmistaja esittelee jonkun uutuutensa, joka on juuri tullut tai pian tulossa markkinoille. Messuilla saattaa päästä ottamaan pienen varaslähdön.

messu5

Monesti myös messuilla on mahdollisuus päästä hypistelemään tuotteita, joita on miettinyt ostavansa. Joitakin brändejä saa verkkokaupasta, mutta kivijalkaliikkeitä onkin sitten vain pk-seudulla tai joissakin muissa suuremmissa kaupungeissa. Meitä kehä III:n ulkopuolella asuvia varmasti ilahduttaa, kun messuilla pääsee tunnustelemaan ja tuoksuttelemaan niin monien brändien tuotteita yhdellä kertaa.

ilm16

On myös vasta Suomeen rantautuneitakin. Nämä ovat varmasti vaihtelevia vuosittain, sillä toisina vuosina maahan tulee uusia merkkejä maailmalta enemmän, kuin tosina. Tässä yksi esimerkki siitä mikä voima bloginäkyvyyksillä on. Olisiko Essencen pisteellä ollut kova kuhina, jos bloggaajat eivät olisi esitelleet jo vuosia merkin tuotteita blogeissaan? Uskallan vahvasti epäillä.

ilm30

Messutarjoukset

Messuilla on usein hyviä messutarjouksia, joita kannattaa hyödyntää.


messu2

Joskus tarjous on hinnassa, joskus kivoissa kylkiäisissä. Minä esimerkiksi olen huono vastustamaan kylkiäisiä. Muutaman euron säästö ei vielä saa minua liikkeelle, vaan jos kylkiäiset ovat hyvät, niin sorrun lähes poikkeuksetta.

ilm1

Edustajat, konsulentit ja asiantuntijat

Messuilla pääsee juttelemaan alan ammattilaisten ja asiantuntijoiden kanssa. Heiltä pääsee kysymään mieltä askarruttavia kysymyksiä omiin ongelmiin. Heiltä saa myös paljon informaatiota tuotteista ja palveluista.

ilm12

Kaikki tuo tarjolla oleva tieto ja taito kannattaa hyödyntää.

messu3

Ammattilaisten käsittelyt

Messuilla on aina mahdollisuus päästä maksuttomastikin ammattilaisten käsittelyihin. Tänä vuonna kampauksia oli paljon tarjolla ja ne ovatkin aina hyvin suosittuja. Mikäs sen mukavampaa, kuin rentoutua hetki ammattilaisen hemmoteltavaksi ja itse voi kaivaa vaikka sen kännykän esiin ja tsekkailla rauhassa seuraavaa etappia jonne suunnata.

ilm37

Kampausten lisäksi messuilta aina löytyy meikkipalveluitakin. Itse olinkin tänä vuonna meikkailemassa messuilijoita LivBoxin pisteellä. Pääsin käyttämään Lumenen tulevia uutuuksia. Toisinaan messuilla pääsee konkreettisesti kokeilemaan tuotteita, jotka ovat vasta tulossa markkinoille.

ilm24

Viime vuonna meikkauksia tehtiin selkeästi useammalla pisteellä, kuin tänä vuonna. Oli meitä meikkaaviakin siellä muutama, kuten esimerkiksi Pekka Viitamäki IsaDoran pisteellä. Piipahdin itsekin Pekan penkissä. Oli kunnia päästä tämän ”vanhan konkarin” käsittelyyn.

ilm9

Kiinnostavat esittelypisteet

I love me -messuilla pääsevät myös aistit nauttimaan. Joillakin esittelypisteillä voi törmätä johonkin yltiö söpöön, uskomattoman kauniiseen ja houkuttelevan näköiseen.

messu4

Siis kaikkea ihanaa voi bongailla messuilla. Beauty Shop Malena oli mielestäni kauneimmalla ja houkuttelevimmalla esittelypisteellä messuilla.

ilm15

Kaikista show’maisin tänä vuonna oli Biozell. Ainut asia jota vähän jäin tänä vuonna näytteilleasettajilta kaipaamaan – enemmän näyttävyyttä! Viime vuotiseen verrattuna ei spektaakkeleita nähty. Biozellilla oli eniten sitä spektaakkelimaisuutta esillä olossaan tämän vuotisilla messuilla. Viime vuonna ne olivat ehdottomasti Remington & Mariela Sarkima, että Oriflame.

ilm35

Minun fiiliksen mukaan pisimmät jonot keräsivät Avon ja LivBox.

ilm34

Ilmaiset maskarat houkuttelivat Avonille jonottamaan ja LivBoxilla näyttävät lettikampaukset ja ehkä ne minun meikitkin saattoivat toisia houkutella. Ihailtavaa kärsivällisyyttä naiset! Hattua nostan kaikille jonottajille.

Minulle itselleni suurimmat jutut I love me 2015 -messuilla olivat:

Saada olla messujen virallinen messubloggaaja.

ilm21

Työskennellä LivBoxin pisteellä meikkaajana.

ilm48

Nähdä tuttuja bloggaajakollegoja ja tavata teitä lukijoita! <3 Mahtavaa!

Lukijalta saamani lahja, joka sai minut ihmismassojen keskellä vedet silmiin. Sain onneksi liikutukseni nielaistua, etten ihan parkumaan alkanut. :’D Kiitos edelleen Anna. Et varmaan osannut edes ajatella miten syvälle sydämeen tuo eleesi osui. Olen otettu.

Kaikkiin messuihin ja yleisötapahtumiin kuuluu metrilaku! Tämä ostos sai perheeni ilostumaan. Yllätys, yllätys!

Sellaisia parhauksia I love me 2015 -messuilta. Innolla jo odotan I love me 2016 -messuja. Mikä tulee olemaan vuoden spektaakkelimaisin näytteilleasettaja, kenellä on pisimmät jonot ja kuka tekee esteettisimmän esittelypisteen? Se nähdään sitten vuoden päästä.

Mikä sinusta oli parasta messuissa?

Kuvat: Sofia Virtanen ja oma Instagram

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

X