glitz & glam

5 parasta kasvosuihketta – ihoa kosteuttavat kasvosuihkeet

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Kasvosuihkeet ovat erittäin monikäyttöisiä tuotteita. Ne toimivat ihoa kosteuttavana ja valmistelevana seuraaville ihonhoitotuotteille. Kasvosuihkeella virkistää ja kosteuttaa ihoaan pitkin päivää. Lisäksi niillä poistaa liiallista puuterisuutta, jos vahingossa puuteroi ihonsa liian mattaiseksi.
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Made in 7 Heaven saatu

Kasvosuihkeita on monenlaisia. Toiset kasvosuihkeet ovat tarkoitettu meikin kiinnittämiseen, toiset taas ovat kasvovettä/hoitovettä suihkepulloon pakattuna. Tänään listaan parhaimmat suihkutettavat kasvovedet/hoitovedet, jotka kosteuttavat ihoa sekä valmistelevat sitä seuraaville ihonhoitotuotteille.

Mutta näitä voi todellakin käyttää myös meikin päälle sekä näillä voi kostuttaa meikkisienen, jolloin meikkipohjastaan saa entistä kosteuttavamman.

Lue myös: Pieni meikkivinkki: kasteenraikas meikkipohja helposti

Elizabeth Arden Eight Hour Miracle Hydrating Mist

Tämä ihana kasvosuihke on kuulunut suosikkeihini jo vuodesta 2017 lähtien. Monta pulloa olen jo ehtinyt suihkutella, ja tälläkin hetkellä minulla on yksi pullo jemmassa.

Eight Hour Miracle Hydrating Mist -kasvosuihkeessa on äärimmäisen hienojakoinen suihke. Kasvot eivät kastu märiksi, vaan iho saa ihanan virkistävän kosteussuihkun. Tällä hienojakoisella sumulla on merkitystä silloin, kun suihketta käyttää meikin päälle kosteuttaakseen kuivahtanutta meikkipohjaa.

Suihkutettava kasvovesi kosteuttaa tehokkaasti ja virkistää ihoa. Mutta näiden ominaisuuksien lisäksi kasvosuihke rauhoittaa ärtynyttä ihoa. Olen saanut apua myös aurinkoihottumaan, jota kuumottaa ja kutittaa.

Hinta: 15,26-30,00 € / 100 ml
Saatavuus: *Hajuvesi.fi, *Bangerhead, *Cocopanda, *Eleven, *Lyko, *Kicks

Lue lisää: Elizabeth Arden Eight Hour Miracle Hydrating Mist -kosteussuihke

Made in 7 Heaven Recovery Balance Mist

Tämä on uusin tuttavuuteni. Made in 7 Heaven on kotimaista, sertifioimatonta luonnonkosmetiikkaa. Rakastuin tähän tasapainottavaan kasvosuihkeeseen. Kaunis huurrelasinen pullo on jo loppuun suihkuteltu.

Made in 7 Heaven on kotimaista premium-kosmetiikkaa, joten yksityiskohtiinkin on kiinnitetty huomiota. Suihke on melko hienojakoinen, joskin aika laajalle alueelle suihkuttava. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä pullo ei roiski valtavia pisaroita.

Kasvosuihkeessa on miellyttävä kukkaistuoksu, joka tekee sen käytöstä ylellistä. Tasapainottava kasvosuihke kosteuttaa ihoa ja valmistelee sen seuraaville ihonhoitotuotteille.

Hinta: 24,90 € / 100 ml
Saatavuus: merkin jälleenmyyjät

Lue lisää: Kotimaista kosmetiikkaa 7. taivaasta – Made in 7 Heaven ihonhoitotuotteet

Pixi Glow Mist

Jos haluaa ihollensa hehkua, niin Pixin Glow Mist on paras! Glow Mist on kuulunut suosikkeihini jo vuodesta 2016 lähtien. Siihen aikaan minulla oli pienemmät lapset ja mies teki sellaista vuorojärjestelmää työssään, että hän oli puolet kierrosta lähes kokonaan pois arjen avusta. Olin aivan järkyttävän väsynyt. Puskin eteenpäin kaikessa mahdollisessa, mutta nukuin liian vähän. Muistan, kuinka tämä kasvosuihke ilahdutti minua antaessaan upean hehkun iholleni.

Väsynyt iho on samea ja pintakuiva. Kosteuttava kasvovesi ja hehkua antavat öljyt tekivät taikojaan sekä huijasit minusta virkeämmän näköisen.

Onneksi nuo ajat ovat takanapäin. Väsynyt olen edelleen ja pusken monessa asiassa eteenpäin, mutta tilanteeni ei kuitenkaan ole samalla tolalla enää. Moni asia on paremmin.

Pixi Glow Mist on ehdottomasti kuivan ja stressaantuneen ihon pelastus. Tässä pullossa suihkemekanismi on vähän suurempia pisaroita suihkuttava, mutta onneksi ei mikään kamala roiskija.

Hinta: 15,80-23,80 € / 80 ml
Saatavuus: *Eleven, *Kicks, *Lookfantastic, *Bangerhead

Lue lisää: Pixi Glow Mist – hehkua kasvosuihkeella

Omorovicza Queen of Hungary Mist

Omoroviczan kasvosuihkeessa on varmasti yksi maailman hienojakoisin sumu. Vaikka suitsutan Elizabeth Ardenin kasvosuihketta erittäin hienojakoiseksi, niin Omoroviczassa on vieläkin hienompi kosteussumu.

Omoroviczan Queen of Hungary -kasvosuihkeet ovat merkin tunnetuimpia ja suosituimpia tuotteita. Kulttimaisesta kasvosuihkeesta on monia limited edition -versioita, joista yksi esimerkki kuvassani. Minulla on ollut alkuperäistä että näitä limited editioneita ainakin kolmea erilaista, ellei jopa neljää. Käytännössä limited editioneissa saattaa tuoksu vähän vaihdella ja pakkaukset ovat näyttävämpiä kuin alkuperäisessä.

Omoroviczan kasvosuihkeet ovat melko tuoksuvia, mutta tuoksu on kuitenkin erittäin hienostunut ja laadukas. Tuoksu ei jää ahdistavasti leijailemaan kasvoille koko päiväksi, vaan haihtuu vähän ajan päästä.

Superkosteuttava ja kasvoja kastelematon suihke on kyllä kokeilemisen arvoinen, jos on valmis panostamaan kasvosuihkeeseensa.

Hinta: 65,45-69,00 € / 100 ml
Saatavuus: *Lookfantastic, *Bangerhead, Bangerheadilla saatavilla myös kuvassani oleva *limited edition -suihke.

Kuva: Avène

Avène Thermal Spring Water

Tätä kasvosuihketta en ole muistaakseni koskaan esitellyt, mutta muistelisin viitanneeni tähän joskus jossain postauksessa. Avènen suihkutettavaa kasvovettä kutsutaan terveyslähdevedeksi.

Thermal Spring Water on mineraalipitoista lähdevettä, joka on bakteriologisesti puhdasta. Tätä ei oikein voi sanoa kosmetiikaksi, sillä tuote sisältää vain lähdevettä ja ponneainetta eli typpeä.

Olen näitä suihkutellut kasvoilleni virkistääkseni ihoa, mutta erityisen hyvä tämä on rikkoutuneen ja ärtyneen ihon hoitoon – niin omani kuin lasteni. Kun suihkeessa ei ole mitään ylimääräistä, olen turvallisin mielin uskaltanut suihkutella lasten kasvoille heidän ollessaan pieniä. Todella hyvä atooppisen ihon hoidossa! Päälle tietysti aina kosteusvoide, niin iho alkaa muutamassa päivässä voida paremmin.

Thermal Spring Water ja Avènen silmänympärysvoide olivat pelastus poikani silmänympärysiholle lehahtaneen atooppisen ihottuman hoidossa vuosi sitten.

Avènen Thermal Spring Water sopii myös hauteeksi ärtyneelle iholle, kuten siitepölyallergiasta tai atooppisesta ihottumasta ärtyneelle silmänympärysiholle. Harso tai vanu kostutetaan terveyslähdevedellä ja asetellaan hoidettavalle alueelle 20-30 minuutiksi. Toimii!

Tämä on paras suihke hoitamaan ja rauhoittamaan ärtynyttä ja kuumottavaa ihoa.

Hinta: 5-7 € / 50 ml, 8-12 € / 150 ml, 11-15 € / 300 ml
Saatavuus: apteekit ja verkkokaupat, kuten *Apteekkituotteet.fi (koodilla KESÄALE21 5 % alennusta, koodi voimassa 31.8.2021 asti).

Lue myös Avénen silmänympärysvoiteesta: Superkosteuttava silmänympärysvoide herkälle iholle – sopii myös atoopikoille!

Pidätkö sinä ihoa hoitavista kasvosuihkeista, vai suositko enemmin meikkiä kiinnittäviä kasvosuihkeita?

 

Lue myös:

Kehunsa ansainnut kasvosuihke + 4 käyttötapaani MACin suihkeelle

Kasvosuihkeet oman elementtisi mukaan: ilma, maa, tuli ja vesi

Panosta tai pihistä: meikin päälle käytettävät aurinkosuojasuihkeet

X