Glitz & Glam

5 parasta korostuspuuteria

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Kyllä nämä viikot aina tuntuvat suihkivan vauhdikkaasti, kun tuntuu, että tämän tästä mietin 5 parasta aiheita ja niiden postauksien tuotteita. Jälleen on viikko lopuillaan ja on aika katsoa parhaimpia tuotteita.

5parasta

Tälle sunnuntaille ajattelin listata parhaimpia korostuspuutereita. Näitä miettiessäni kasailin jo voidemaisia korostustuotteita, varjostus-/korostustuotteita jne. Niistä tulee sitten omat listauksensa, mutta nyt otetaan listaukseen puuteriset korostustuotteet.

Korostuspuuterilla luodaan ne hehkut poskipäille ja korostetaan kasvojen korkeimpia kohtia. Niillä voidaan myös tuoda hehkua koko kasvoille, jos sipaisee puuterisiveltimellä hyvin kevyesti läpi kasvojen. Korostuspuutereita löytyy mattaisina, valoa heijastavina, hohtavina ja jotkut saattavat olla todella kimalteisiakin.

highlightmac

MAC Mineralize Skinfinish Lightscapade

Tämä taitaa olla sellainen korostuspuuteri, joka löytyy jokaisen vähänkin enemmän meikkaamista harrastelevan meikkipusseista. MACin Lightscapade on lähes legenda jo tässä vaiheessa. Moni kauneusbloggaaja luottaa Lightscapaden hehkun voimaan. Koska kyseessä on ”baked” -tuote, niin jokainen puuteri on tavallaan yksilöllinen. Sävyjen kuviot vaihtelevat.

Iholla Lightscapade on luonnollinen sen beigen pohjasävyn vuoksi, jossa on hieman kultainen tai oikeastaan shampanjainen hohde. Lightscapade ei ole oikeastaan lämmin, vaan enemmänkin neutraali. Ihan vaaleallakaan iholla se ei ole tunkkainen ja liian tumma, mutta mitä tummemmalle iholle sitä käyttää, sen viileämmältä ja vaaleammalta sen hohtavuus näyttää.

Olen käyttänyt tätä korostuspuuteria ihan älyttömästi, mutta silti se ei tunnu kuluvan juuri ollenkaan. On siis todella pitkäkestoinen tapaus. Nyt viimeiseen vuoteen en ole enää niin suosinut ko. korostuspuuteria, vaikka se minun ehdottomia suosikkejani edelleenkin on.

Täältä löydät aikaisemman esittelyni MACin Lightscapadesta.

Hinta: 30,00 € / 10 g
Myyntipaikat: MACin myyntipisteet Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Helsinki-Vantaan lentokentällä

highlightguerlain

Guerlain Météorites Compact Light-Revealing Powder 2 Clair 

*Huokaisu* Ei varmaankaan yllätä, että postauksestani löytyy meteoriittipuuteri. Nostaisin molemmat omistamani meteoriittihelmetkin, jos minusta ei tuntuisi liian pöhköltä laittaa 5 parasta -postaukseen 3 Guerlainin meteoriittipuuteria. Joten nostin tähän postaukseen tämän kiinteän puuterin, koska se on kuitenkin ollut eniten käytössäni sen helppouden vuoksi. Helmet ovat ihania, mutta niistä ei saa aivan yhtä hehkuvia korostuksia aikaan. Helmissä puuteri on höttöisempää, kuin tässä pressatussa puuterissa.

Erivärisistä osioista koostuva puuteri sisältää liiloja, valkoisia, beigejä, vihreitä ja korallisia kohtia. Siveltimellä pyöräytetään kaikissa sävyissä ja sitten iholle. Ideana on, että tätä voisi käyttää myös koko kasvoille tasaamaan ihon sävyeroja. Voin sanoa, että tuo sävyerojen tasoittavuus on hyvin minimaalista, joten parhaimmillaan puuteri on kasvoille heleyttä tuomaan ja korostamaan kasvojen korkeimpia kohtia.

Riippuen meikkipohjan nahkeudesta ja käytettävästä siveltimestä, meteoriittipuuterilla saa todella kuulaana hehkuvat poskipäät tai hieman hillitympää korostusta. Riippuu siis tartuntapinnasta puuterin intensiivisyys. Minä rakastan tätä puuteria ja tämä syrjäyttikin MACin Lightscapaden. Hehku ihanan luonnollinen. Ei kimaltava, vaan runsaasti valoa heijastava. Mitään kimallusta tältä on turha odottaa, mutta sitä valon heijastavuutta… sitä todella riittää.

Meteoriittipuuterista löytyy tarkempaa analyysiä tästä postauksesta.

Hinta: yli 60,00 € / 10 g
Myyntipaikat: Sokos- ja Stockmann-tavaratalot

highlightnars

NARS Highlighting Blush Albatross

NARSin Albatross on suorastaan kulttituote. Tämä on jokaisen meikkihifistelijän must -tuote. Tai ainakin oli tuossa joitakin vuosia sitten. Itsekin tämän oman NARSin puuterin metsästin ja tilasin ison meren takaa jenkeistä. Nykyään NARSia löytyy lähempääkin, sillä Tukholmassa on Sephora, josta NARS ainakin vielä vuosi sitten löytyi.

Silloin vuonna 2011 tämä ei minua vakuuttanut. Olin lukenut lukuisista blogeista suitsutusta ja halusin tuolloin olla kuten esikuvani. Tilasin puuterin, josta maksoin silloin ison rahan sen aikaisiin kotihoidontukiini nähden. Tuote oli pettymys ja jäi vuosiksi pölyyntymään laatikkoihini. Palasin Albatrossiin muistaakseni vuonna 2013 ja silloin sen ihanuus vasta minulle aukeni. Olin käyttänyt vääränlaisia siveltimiä sen levitykseen. Tässä hyvä esimerkki siitä, että ne välineet ovat kanssa merkityksellisiä, että tietysti ne tottumukset ja omat taidot tuotteiden käyttöön. Albatross tarvitsi napakampaa sivellintä, mutta pienempää annostelua, jotta hehkusta sai kauniin.

Albatross jos mikä on todellinen glow! Minun ihollani voimakkaasti kultainen hehku, vaikka pohjaväriltään puuteri on vaniljainen. Överimmällä käytöllä Albatross on ihollani aika vihertävän kultainen. Rakastan tätä kulttimaineista korostuspuuteria kesällä, koska sen mahtava glow näyttää jumalaiselta päivettyneellä iholla. Talvella sävy on hieman tunkkainen minulla.

Albatrossista en ole omaa postausta ilmeisesti koskaan tehnyt, mutta monissa kesämeikkikuvissa se on näkynyt.

Hinta: vaihtelee eri maissa (Euroopassa n. 30-35 € / 4,8 g)
Myyntipaikat: ei saatavilla Suomesta, lähin Tukholmassa sijaitseva Sephora

highlightnyx

NYX Radiant Finishing Powder RFP01 Brighten / Illumine 

Halusin postaukseeni hieman huokeammankin korostuspuuterin, kuin mitä postauksen alkupää edustaa. NYX on laadukas ja kohtuuhintainen merkki. Tämä korostuspuuteri oli minulla vertailussa Guerlainin puuterin kanssa – panosta tai pihistä, jonka löydät täältä.

Puuterissa on kuusi erilaista sävyä, joten tarkoitus on parantaa ihon sävyä neutraloinnin kautta ja valkoinen sävy on niistä hohtava ja tuo sen hehkun ja kimalluksen kasvoille.

Tässä korostuspuuterissa on hyvää se, että hehkun määrää voi näppärästi itse säädellä – pyörität sivellintä vain valkoisen alueen päällä tai et ollenkaan. Sillä tavoin voit määritellä, että haluatko todella hehkuvat korostukset, vai mattaisemmat ja todella hillityt.

Hinta: 17,95 € / 12 g
Jälleenmyyjä: mm. Pretty.fi

highlightmakiash

Makiash Highlighter

Varmasti monelle teille aivan tuntematon merkki. Muistatteko, kun joulukuussa esittelin Ellos -postauksessani Makiashin tuotteita? Kyseessähän on ruotsalainen merkki, jonka takana on ammattilaismallit. Tuotteet ovat valmistettu vastaamaan ammattimallien vaativiin olosuhteisiin ja vaatimustasoon. Oli ennen tätä testaustani aivan tuntematon brändi. Onneksi valitsin tuotteista itselleni tämän Makishin korostuspuuterin, sillä siitä osoittautui ihan mielettömän ihana! Harmillisen vähän vielä Makiash näkyy blogeissa, mutta ehkä tämä korostuspuuteri löytää vielä muidenkin meikkipusseihin.

ellos14

Vaikka puuteri näyttää kultaiselta, niin se on vaaleallakin iholla aivan mielettömän kaunis! Pelkäsin sen olevan liian kultainen, mutta ehei. Makiashin puuteri on kauniin shampanjainen ja ehkä vaaleudessaan vaniljainen. Tätä voin käyttää talvellakin ja sopiikin erinomaisesti kullanhohtoisten silmämeikkien pariksi. Hyvä korostuspuuteri niin kesällä, kuin talvellakin. Koostumus laadukas ja hienojakoinen, joka tasoittuu iholle upeasti.

Hinta: 19,90 € / 5 g
Jälleenmyyjä: Ellos.fi*

*mainoslinkki, joka tarkoittaa sitä, että saan pienen komission linkin kautta tehdyistä ostoksista.

highlight5best

Tässä olivat ne parhaimmat korostuspuuterit. Kuten aikaisemmin sanoin, niin Guerlainin meteoriittihelmet kuuluvat kanssa mielestäni parhaimpiin, mutta en pelkästään niillä halunnut postausta täyttää.

Kuuluuko korostuspuuterit, eli highlightit teidän meikkirutiiniin? Minulle kuuluvat nykyään. Toki pikameikkauksessa riittää poskipuna, mutta jos vähänkin enemmän ehdin ja jaksan panostaa, niin kyllähän korostuspuuterilla saan luotua erityistä hehkua kasvoille ja luotua ulotteisuutta, eli korostamaan kasvojen korkeimpia kohtia.

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

NYX ja Makiash saatuja.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

X