Glitz & Glam

5 parasta kulmakynää

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Hellurei! Sunnuntainen 5 parasta -postaus olisi jälleen vuorossa.

pikameikkitutoriaali3

Tuossa eräs bloggaaja kyseli suositteluja kulmakynistä, joten siitä muistin, että en olekaan postannut parhaimpia kulmakyniä. Minulla menee vähän kausiluontoisesti kulmakynän käyttö. Välillä olen käyttänyt paljonkin ja toisinaan se unohtuu pitkäksi aikaan. Nyt on taas ollut kulmakynäkausi. Minähän käytän kulmakyniä, puuterisia kulmavärejä ja voidemaisia/geelimäisiä kulmavärejä. Anastasian Dipbrow Pomaden ostettuani olin pitkään sen pauloissa, mutta nyt olen taas ollut arkisin kulmakynän suosija. Nämä niin vaihtelevat, että minkä koen parhaimmaksi ja mukavimmaksi tavaksi ehostaa kulmani. Mutta tässä siis tulevat 5 parasta kulmakynää.

kulmakynat3

Shiseido Natural Eyebrow Pencil

Kynän muoto on klassisen lyijykynän tai puuvärikynän mallinen. Harjan sijaan kynän toisessa päässä on viistopääsiveltimen tyylinen harja, jolla pehmennellään jälkeä. Sivellin on muuten aika pehmeä. Paljon pehmeämpi, kuin yhdessäkään muussa käyttämässäni kulmakynässä. Kynä itsessään ei ole mikään kaikista pehmein, eikä vahamaisin. Kynä tekee kuitenkin pehmeää jälkeä, eikä sillä tarvitse raapia ihoa. Mutta sen sanon, että ei ole kaikista pehmein kynä.

pikameikkitutoriaali15

Olen juuri tätä kynää suosinut nyt, sillä sävy GY901 Natural Black on kaikessa harmaudessaan täydellinen minulle tällä hetkellä. Riittävän viileä sävy. Kynällä saa ihanan luonnolliset kulmat.

Suosittelen erityisesti harmaata sävyä haluaville. Kynä on perushyvä ja laadukas. Kynästä annan plussaa vielä siitä, että sitä ei tarvitse teroittaa tiuhaan tahtiin, sillä kynä on hyvä todella tylsänäkin.

Hinta: n. 22-26 € (jälleenmyyjästä riippuen)
Myyntipaikat: Sokokset, Stockmannit, Ellos ja eleven.fi

kulmakynat2

Lumene Blueberry Eyebrow Pencil

Lumenen kulmakynät ovat olleet pitkään mieleeni markettien hyllyiltä. Lumenen kynät eivät ole niitä kaikista pehmeimpiä, mutta eivät myöskään vahamaisia. Kuiva koostumus, jolla saa piirreltyä ja paikkailtua kulmiin niitä kulmakarvojakin. Kaikista pehmeimmillä tuo ei ole kaikista helpointa. Kuten edullisemmilla merkeillä on tapana, niin kulmaharja on sijoitettu korkkiin. Siitä vähän miinusta edullisemmille merkeille. Luultavasti hinta pystytään pitämään matalampana juuri tuosta syystä. On varmaan kalliimpaa tehdä kynän toiseen päähän se kulmaharja.

Lumenen kulmakynistä löytyy hyviä sävyjä. Vaikka koostumus onkin vähän kova ja kuiva, niin lopputuloksesta saa silti hyvän. Ei ainakaan synny suttukulmia, eikä väri levähdä rasvoittuvalla iholla päivän mittaan.

Suosittelen heille, jotka haluavat edullisen ja tarkempaa jälkeä tekevän kulmakynän.

Hinta: n. 6-8 € (jälleenmyyjästä riippuen)
Myyntipaikat: Tavaratalot, marketit, kosmetiikkaliikkeet ja hyvin varustellut päivittäistavarakaupat

kulmakynat5

Lancôme Le Crayon Sourcils

Lancômen kulmakynä on puuterinen. Keskipehmeä koostumus, joka on hieman puuterinen. Tällä kynällä saa puuterisen kulmavärin ja kulmakynän välimaastosta olevaa jälkeä. Kynä ei ole liian pehmeä, vaan minun makuuni juuri sopivasti. Tämä Lancômen kulmakynä on varmaan ikisuosikkini, mutta harmillisesti sävyistä ei löydy juuri tähän hetkeen sopivaa sävyä. Minulla on kaksin kappalein musta ja tämä ruskea, eli yhteensä neljä. Kulmaharja on perinteinen maskaraharjaa muistuttava. Harjalla saa hyvin pehmennettyä kynän jälkeä ja puuterimainen kynä leviää mattaisen pehmeänä kulmille.

Vuosi sitten tuli vielä käytettyä tätä sävyä 020 Châtain, joka oli paras mahdollinen sävy siihen asti, kunne hiusteni sävy alkoi olla todella viileä. Silloin Châtain alkoi näyttää liian lämpimältä. Musta sävy oli käytössä pari vuotta sitten, kun olin todella tummahiuksinen.

Suosittelen puuterisesta jäljestä pitäville. Kynä, joka ei näytä kiiltävältä tai vahamaiselta kulmilla. Pehmeä, mutta ei liian suttaavan pehmeä koostumus.

Hinta: reilun 30 euroa
Myyntipaikat: Sokokset, Stockmannit, Emotionit ja Kicksit

kulmakynat4

Sensai Eyebrow Pencil

Sensain kulmakynä on ns. auto-pen, eli kieritettävä kulmakynä. Kynään saa ostettua täyttöpakkauksen, joka on muuten ekologisempaa. Kynää ei siis tarvitse teroittaa, vaan ovaalin muotoista terää kieritetään ulos. Sensain kulmakynässä on myös hieman puuterimainen koostumus. Kulmaharja on maskaraharjaa muistuttava.

Sensain kulmakynällä saa skarpitkin kulmat, mutta se on parhaimmillaan pehmeisiin ja utuisempiin kulmiin.

Paljon plussaa täyttöominaisuudesta, sekä pehmeästä ja puuterisesta koostumuksesta.

Hinta: n. 29 €, täyttöpakkaus 15 €
Myyntipaikat: Sokokset, Stockmannit ja Emotionit

kulmakynat6

Chanel Sculpting Eyebrow Pencil

Chanelin kulmakynä on hyvinkin suosittu. Minun varmasti pehmeimpiä kulmakyniä. Voin sanoa suoraan tässä vaiheessa, että ei oma suosikkini, vaikka parhaimpien joukkoon nostankin. Koostumus ja todella pigmenttisesti levittyvä väri muistuttaa kajalia. En nyt mene vannomaan, mutta luulen tämän kynän olevan nimenomaan niiden suosikki, jotka ovat siirtyneet tavallisesta kajalista kulmakynään – niin paljon koostumukset muistuttavat toisiaan. Koostumus on tosiaan äärimmäisen pehmeä ja väriä tulee paljon. Kynä häivyttyy myös tehokkaasti maskaraharjamaisella kulmaharjalla. Pakkauksen mukana tulee teroitin, jonka nyt unohdin ottaa kuvaan mukaan.

Chanelin kulmakynä ei tosiaan ole minun lemppareitani, mutta äärimmäisen pehmeyden vuoksi halusin sen nostaa parhaimpien joukkoon. Kynällä on oma fanikuntansa.

Suosittelen heille, jotka haluavat erityisen pehmeän ja paljon väriä ”vapauttavan” kulmakynän. Chanelin kynällä on suurin riski piirrettyihin ja lakupötkömäisiin kulmiin, mutta ehdottomasti paras, jos tehdään graafisia muotoja kulmiin. Väriä vapautuu kynästä paljon ja tasaisesti.

Hinta: joudun arvioimaan hinnan, sillä laivalta ostamani maksoi 18 euroa, joten maissa hinta on varmaan siinä 28-32 euroa.
Myyntipaikat: Sokokset, Stockmannit ja Emotionit

kulmakynat

Nämä ovat siis parhaimmat kulmakynät, joita olen käyttänyt. En pidä vahamaisista kulmakynistä, sillä ne usein alkavat kiiltämään iholla päivän mittaan. Kaikki viisi ovat suhteellisen kuivia, osa lähes puuterisia. Jokaisessa on omat hyvät ominaisuutensa ja kaikki ovat keskenään aika erilaisia. Halusin tuoda 5 parhaan joukkoon monipuolisilla ominaisuuksilla olevia kulmakyniä.

kulmakynat1

Vasemmalta: Lumene, Lancôme, Chanel, Sensai, Shiseido

Ongelma on vain useimmilla siinä, että löytyykö siitä lempparista just sitä itselleen sopivinta sävyä? Jos hiusten väri on äärimmäisen viileä ja vaalea, niin on haastavaa löytää riittävän viileä sävy, olematta kuitenkaan liian tumma. Musta sävynä menisi, mutta tummuus on vaalealle liian kova. Ruskeahiuksiset löytävätkin varmasti kaikista parhaiten itselleen hyvän kulmasävyn. Minulla ainakin oli silloin helppoa, kun minulla oli ruskeat hiukset. On vaikea arvioida, että mikä kynistä olisi parhaiten pysyvin, mutta tämän swatch-kuvan jälkeen puhdistin kämmentäni misellivedellä. Lumenen kynää sain hinkata todella paljon, eli se on näistä viidestä kestävin. Chanel lähti ihan pienellä pyyhkäisyllä. Muut kolme olivat tasavertaisia kestävyydeltään misellivedellä kostutetulla vanulapulla pyyhkiessä.

Mikä on sinun kulmakynäsuosikkisi?

Sensain, Lumenen ja Shiseidon kulmakynät saatuja.

Lue myös

X