Glitz & Glam

5 parasta luomivärisivellintä

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Hei, nyt olisi aika listailla myös niitä meikkausvälineitäkin. Eikö vain? Tänään listaan omat 5 parasta luomivärisivellintä. Nämä viisi sivellintä ovat ne, joilla teen kaikista eniten silmämeikkejä. Toki käytän muitakin, mutta nämä sopivat minulle kaikista parhaiten.

luomivärisiveltimet

Siveltimissä, jos missä on vaikea alkaa sanomaan, että mikä on hyvä ja mikä huono. Huono on sellainen, josta karvat irtoavat, eikä se kestä käytössä. Muuten ei voi sanoa, että jokin sivellin olisi huono. On vain tottumuskysymys, että mikä tuntuu parhaalta ja mikä vieraalta omaan käteen. Lisäksi on myös se, että jokin sivellin toimii jonkun tuotteen koostumuksen kanssa, mutta ei sitten toisenlaisen koostumuksen kanssa. Tietysti koen joskus, että jokin sivellin on huono, mutta se on ehkä väärä ajattelutapa. Minä en vain osaa käyttää sitä tai se ei vastaa tottumuksiani.

coastalscents

Coastal Scents Pointed Blender (eli kynäsivellin)

En ole aivan 100% varma tämän siveltimen karvoista, mutta tunnustelemalla sanoisin luonnonkarvoiksi, mutta en osaa sanoa minkä eläimen. Sivellin on pehmeä, mutta tiivis, joka tekee siitä vähän napakamman. Pyöreäksi muotoiltu kärsi mahdollistaa tarkemmankin työskentelyn.

Tätä sivellintä en löydä enää mistään. Muistelisin, että tilasin tämän kyllä ihan yksittäisenä, eli tämä ei ole mistään Coastal Scentsin sivellinsetistä. Minulla on niitä settejäkin, mutta tämän olen mielestäni ostanut yksittäisenä. Pretty.fi myy Suomessa Coastal Scentsin siveltimiä. Löysin heidän valikoimastaan yhden hyvin vastaavanlaisen siveltimen, eli tämän. Hintaa siveltimellä näyttäisi olevan 4,99 €, eli ei todellakaan kallis. Coastal Scentsin verkkokaupassa tämä sivellin näyttää myös vastaavanlaiselta. Hintaa näyttäisi olevan nyt 4,95 $, mutta normaalisti 6,95 $.

Tykkään levittää tällä siveltimellä silmän sisänurkkaan vaalean luomivärin, eli korostuksen. Pyöreä, hieman kärkeen kapeneva muoto antaa tarkkuutta, tiiviit karvat annostelevat luomiväriä halutessani vaikka runsaasti ja pieni napakkuus karvoissa tekee tarvittaessa pigmenttistäkin jälkeä.

Muoto on hyvä myös kulmaluun korostukseen. Vaalea ei vahingossa leviä liian suurelle alueella ja pystyn siveltimellä hieman pehmentelemään ja häivyttelemään jälkeä.

Siveltimellä voidaan myös tehdä graafisempi varjostus luomivakoon (olen joskus käyttänyt) ja sillä voi häivytellä hyvin tarkoissa paikoissa.

mac239

MAC 239 Eye Shades Brush

Todellinen monitoimisivellin ja niin hypetetty. En hypetä, mutta tämä on hyvä ja kuten sanoin – monitoimisivellin! Tällä voi tehdä kaiken muun, paitsi luomivärirajaukset. Sivellin on litteä, mutta kuitenkin hieman pulleahko. Sen kärki on hyvin pyöristetty ja paksuhko. Jos oikein muistan, niin sivellin olisi vuohenkarvasta valmistettua. (Siellä on kuitenkin kymmenittäin MAC-tietäjiä, joten korjatkaa, jos muistini petti)

Sivellin maksaa 26,50 € ja sitä myydään vain MACin myyntipisteillä, eli Helsingin, Turun ja Tampereen Stockmann-tavarataloista. Verkkokaupasta en valitettavasti löytänyt juuri tätä MACin sivellintä.

Tykkään käyttää 239 -sivellintä luomivärin levityksessä liikkuvalle luomelle. Luomiväri levittyy tasaisesti ja pehmeästi muutamalla vedolla.

239 toimii utuisissa silmämeikeissä erinomaisesti ja sillä voi tarvittaessa jopa häivytellä.

Ulkonurkan ja luomivaon pehmeissä varjostuksissa myös erinomainen työväline. Häivyteltävää ei pahemmin jää, sillä 239 tekee hyvin pehmeää jälkeä.

MACin 239 voidaan myös korostaa kulmaluuta, mutta itse en ole sitä siihen käyttänyt montaa kertaa. Jos saisin valita vain yhden siveltimen, niin se olisi tämä 239, koska sillä voi tehdä koko meikin tarvittaessa.

mac217

MAC 217 Blending Brush

Toinen legendaarinen luomivärisivellin. Tämä on kyllä huippu häivytyksiin. Ostin ensimmäiseni pari vuotta sitten. En tuolloin heti lämmennyt tälle siveltimelle. Koin 217 -siveltimen liian tehokkaasti luomiväriä liikuttavaksi, joten käytin aluksi sivellintä silmien alle käytettävien peiteaineiden häivyttelyyn. Lopulta päätin opetella sen käyttöä luomivärienkin häivyttelyssä. Kun opin käytön, en enää vaihtaisi muuhun. Nyt minulla on näitä MACin 217 -siveltiä kaksi ja sen lisäksi Sigmalta vastaavanlaisia kaksi (matkakokoisia).

217 on ovaalin muotoinen. Harjakset ovat hyvin pehmeitä ja taipuisia. Luonnonkarvasta valmistettu sivellin vaatii hellää huolenpitoa, jotta ei menetä muotoaan ja ala hapsottamaan. Desinfioin ja pesen sivellintäni, mutta yritän olla 217 -siveltimeni kanssa erityisen helläkätinen.

MAC 217 -sivellintä myydään vain MACin myyntipisteillä, eli Helsingin, Turun ja Tampereen Stockmann-tavarataloista, mutta löytyy tämä sivellin myös Stockmannin verkkokaupasta. Hintaa siveltimellä on 26,50 €.

217 on hyvä, kun levitetään nude-luomiväri tai puuteri luomivaon yläpuolelle myöhemmin häivyttelyä helpottamaan. Sivellin levittää ohuen kerroksen, eikä näin päälle tulevien luomivärien sävyt vääristy liiaksi.

217 on tietysti mahtava häivyttelyssä. Niin luomivaossa, kuin sen yläpuolellakin.

Sillä voi myös tehdä pehmeät varjostukset luomivaolle tai sen yläpuolelle. Pikameikkauksissa käytän 217 -sivellintä luomivaon varjostukseen. Hyvin monissa meikeissä levitän sen luomivaon yläpuolelle tulevan sävyn 217 -siveltimellä. Saan heti häivytellyn ja pehmeän lopputuloksen.

grimas10

Grimas Brushes Visagie 10

Soopelinjouhista valmistetut Brushes Visagie -siveltimet ovat litteitä ja pyöreäkärkisiä. Siveltimien numerot tulevat harjaosan leveydestä milleissä, eli tämä sivellin on 10 mm leveä.

V10 -sivellin maksaa 10,50 €. Grimasia jälleenmyy mm. Make It ja Punanaamio. Muut jälleenmyyjät löydät täältä.

Tätä V10 -sivellintä käytän kaikista eniten luomivärin levityksessä liikkuvalle luomelle. Sivellin ei ole mikään pehmeimmästä päästä. Harjakset ovat napakoita, joten saan tällä siveltimellä liikkuvalle luomelle todella intensiivisen ja peittävän sävyn. V10 -siveltimellä on helppoa kerrostaa luomiväriä, koska sillä saa luomivärin tiukasti ihoon/primeriin.

grimas8

Grimas Brushes Visagie 8

V8 on muuten aivan samanlainen, kuin yllä esittelemäni V10, erona vain se, että V8 on 8 mm leveä.

Tämä pienempi V-sarjan sivellin maksaa 8,60 €. Grimasia jälleenmyy mm. Make It ja Punanaamio. Muut jälleenmyyjät löydät täältä.

Vain pari milliä pienempi, mutta silti aivan erilaista työskentelytarkkuutta. Tällä siveltimellä saan ne todella tummat ja intensiiviset varjostukset ulkonurkkaan.

V8 on siitä myös hyvä, että sillä saan tehtyä tarkasti muotoiltuja varjostuksia ulkonurkkaan, että myös tehtyä pehmeän luomivärirajauksenkin yläluomelle.

Mutta se missä tämä sivellin on ihan ässä ja erittäin paljon käytössäni, on alaluomen rajaus. Siveltimen kulmalla/asennolla voin säädellä haluttua jälkeä. Jos sivellin on kädessäni hieman lappeellaan, saan utuisempaa ja pehmeämpää jälkeä. Jos taas pidän sivellin aivan kohtisuoraa, saan tarkempaa ja tummempaa rajausta.

mac286

Tämä on jo kuudes sivellin, eikä siksi kuulu ”virallisesti” listalleni, mutta halusin vielä vinkata voidemaisia luomivärejä käyttäville. MAC 286 Duo Fibre Blending Brush on loistava voidemaisien luomivärien häivyttelyyn, mutta myös silmien alle käytettävien peiteaineidenkin häivyttelyssä. Synteettisestä kuidusta ja vuohenkarvasta valmistettu sivellin häivyttää pehmeästi, eikä liikuta liikaa voidemaisia tuotteita.

Hintaa siveltimellä on 36,50 € ja sitä myydään vain Helsingin, Turun ja Tampereen Stockmannien MAC-myyntipisteellä ja Stockmannin verkkokaupassa.

luomivärisiveltimet1

Tässä olivat minun viisi parasta.. tai ehkä käytetyintä luomivärisivellintä. Jos teitä kiinnostaa nämä siveltimet näissä 5 parasta -postauksissa, niin voin näitä postailla jatkossa lisää.

Löytyykö teiltä samoja suosikkeja vai löytyykö itseltäsi ihan muut omat suosikit luomivärien työstämiseen? Minä suosin paljon MACiä ja haluan niitä lisää. Muitakin hyviä on, mutta minuun vetoaa MACin siveltimet. Yksi ainut ostamani MACin sivellin on ollut huti, muista on tullut lemppareitani. Minulla on lemppareissani eri merkkejä, mutta voisin sanoa, että tämän postauksen brändit ovat eniten edustettuina minun sivellinkokoelmissani – MAC, Grimas ja Coastal Scents.

Mukavaa ja laiskaa sunnuntaita!

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, Blogilistalla, sekä Youtubessa

Lue myös

X