5 parasta...

5 parasta meikkivinkkiä aikuiselle naiselle

1.5.2016 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Oikein hyvää vapunpäivää kaikille! Toivottavasti kaikkien vappu meni mukavasti. Tälle sunnuntaille ajattelin keskittyä aikuisempiin naisiin. Vinkeistä voi olla hyötyä nuoremmillekin, sillä numeroiden sijaan enemmän ratkaisee tarve.

aikuisennaisenmeikki

Ihonhoito ja riittävä kosteutus ovat aikuisen ihon peruspilari. Kun kosteutus on kunnossa, niin meikki onnistuu paremmin. Eipä siksi ole ihme, että reilu kolmikymppisiä alkaa meikkien sijaan kiinnostamaan enenevissä määrin ihonhoito.

Meikin pohjustaminen

Kasvojen ihoa voidaan tasoittaa hieman kosmetiikan avulla. Meikinpohjustajat ovat siihen oiva keino. Pohjustajia on erilaisia, mutta kaikki eivät ole niin toimivia aikuisemmalle iholle. Jos iho on selkeästi ikääntynyt, eli iholla on uurteita, ryppyjä ja se on selkeästi kuivempi, tällöin mattaavat pohjustajat kannattaa jättää väliin. Sen sijaan kosteuttavat pohjustajat ovat parempia.

Olen kirjoittanut 5 parasta primeria kuivalle talvi-iholle -postauksen. Noista vaihtoehdoista Sensai Smoothing Water Make Up Base on kosteuttavin, mutta jos pohjustajalta halutaan enemmin ihohuokosia ja uurteita häivyttäviä ominaisuuksia, niin Lancômen Visionnaire on parempi valinta. Clarins Instant Light Radiance Boosting Complexion Base on ehdoton jos halutaan hehkua pohjustajalta, sillä ikääntyvä iho muuttuu sameammaksi, joten hehkua tuovat pohjustajat antavat nuorekkaampaa kirkkautta iholle.

aikuisennaisenmeikki3

Silmämeikinpohjustajat

Jos nuorempana olet pärjännyt ilman silmämeikinpohjustajaa, niin aikuisempana se saattaa nousta olennaisemmaksi. Maanvetovoima tekee tehtävänsä ja ryhdikkäämmätkin silmäluomet alkavat valua alaspäin iän myötä. Silmämeikinpohjustaja ei kohota silmäluomia, mutta se saa luomivärit pysymään paikoillaan, eikä täten luomivärit karkaa päivän aikana jokaiseen silmäluomen uurteeseen ja korosta noita iän tuomia merkkejä.

Nykyään on saatavilla hyvin erilaisia silmämeikinpohjustajia. Niiden perustehtävä on pitää luomivärit paikoillaan, mutta myös antaa niille hyvä tartuntapinta, joten pigmentit näkyvät paremmin.

Omat suositukseni aikuisemman naisen silmämeikinpohjustajaksi ovat Urban Decayn Eye Shadow Primer Potion Anti-Aging ja Sensai Eyelid Base. Molemmat ovat erinomaisia todella kuiville silmäluomille, sekä aikuisemmille silmille. Koostumus on kosteuttava, eikä siksi korosta ihon uurteita ja epätasaisuutta. Kosteus pitää ihon hieman sileämpänä.

aikuisennaisenmeikki1

Luomivärin koostumus

Iät ajat on sanottu, että aikuisille vain mattaluomiväriä. Ajat ovat muuttuneet ja teknologia kehittynyt. Nykyään ei voida sanoa yhtä raadollisesti, että hohtavat luomivärit olisivat täysin poissuljettuja aikuisilta. Toisinaan erittäin kuiva mattaluomiväri on huonompi vaihtoehto, kuin kunnon helmiäisluomiväri. Kuiva koostumus on oikeastaan se huonoin vaihtoehto. Liian paksu on myös ns. huonompi valinta. Sen sijaan puolivoidemaiset ovat hyvä, kun koostumus ei ole liian paksu – se korostaa ihon uurteita ja ryppyjä. Satiiniset koostumukset luomiväreissä toimivat myös hyvin.

aikuisennaisenmeikki2

Clarins Matte Eye Colour -luomivärit ovat yksi ehdotukseni. Niissä on ihanan satiininen ja pehmeä koostumus, joka tasoittuu luomelle kauniisti. Vaikka luomivärit ovat nimellisesti mattaisia, niin niissä saattaa olla kevyttä hohdetta (sävystä riippuen). Kaikissa sävyissä on hentoinen valonheijastavuus, joka saa luomen näyttämään aavistuksen tasaisemmalta, kun valo osuu niiden pintaan.

Ei ole sääntö, mutta parhaiten aikuisemmalle luomelle tasoittuvat luomivärit löytyvät selektiivisten merkkien joukosta. Mutta kuten sanoin, ei kuitenkaan sääntö. Hyviä löytyy edullisemmistakin ja sieltä sele-puolelta löytyy huonosti tasoittuvia luomivärejä.

aikuisennaisenmeikki4

Huulten rajaus

Paljon puhutaan huulten rajaamisesta, kun kyse on aikuisemmasta naisesta. Huulet menettävät täyteläisyyttään ja raja muuttuu epäselkeämmäksi ikääntyessä. Myös huulten reuna muuttuu epätasaiseksi, eli huulten reunalle syntyy pystyviivaisia ryppyjä. Rajaaminen voi olla hieman haastavaa, koska pinta on epätasaista ja huulten rajauksen tulee olla todella skarppi ja tasainen, jotta sillä saadaan luotua haluttu efekti.

Minulla on yksi vinkki, jos huulten rajaaminen tuntuu liian haastavalta hyvälläkin rajauskynällä. Valitse väritön huultenrajauskynä. Niissä koostumus on yleensä erilainen. Rajauskynä ”täyttää” hieman uurteita ja antaa pohjustusta huulimeikille. Värittömän rajauskynän päälle saattaa olla helpompaa tehdä siisti rajaus värillisellä kynällä, koska väritön kynä tasoittaa pintaa.

Puuterointi & meikin kiinnitys

Puuterointi viimeistelee meikin ja kiinnittää sen. Kuinka monelle aikuiselle tai meikkarinalulle on käynyt niin, että viime metreillä pilasit täydellisen meikin liialla puuteroinnilla? Aikuisemmalla iholla ei toimi liian kuivat tuotteet, sillä ne korostavat ihon uurteita ja ryppyjä. Hieman kostea, jopa vähän kiiltävä iho on aina tasaisemman näköinen ja samalla nuorekkaampi. Minulta kysytään jonkun verran ihon puuteroinnista. Tarvitseeko aikuinen puuteria? Vastaukseni on, että ei välttämättä, mutta siihen tietysti vaikuttaa jokaisen oma iho ja käytetyt tuotteet. Jos iho on hieman rasvoittuva, niin onhan meikki ihan hyvä kiinnittää jotenkin. Joillekin se aikuisen naisen meikkivoide saattaa jäädä sen verran rasvaisen näköiseksi, että se olisi hyvä kevyesti matata puuterilla.

Sen sijaan, että vipalla taputeltaisiin puuteri pöllyten, kannattaa kokeilla esimerkiksi sivellintä. Ei kannata valita talkkipuuteria, sillä se kuivattaa. Sopii paremmin nuorelle rasvoittuvalle iholle, koska talkki imee rasvaa itseensä. Meikkipuuterit ja mineraalipuuterit ovat usein parempi valinta. Siveltimeen kannattaa ottaa hyvin kevyesti puuteria ja ylimääräiset kannattaa kopauttaa irti siveltimestä. Sivellintä voi myös taputella toiseen kämmeneen. Toinen vinkkini on puuteripaperi. Puuteroinnin voi tehdä myös puuteripaperilla, jos halutaan mahdollisimman vähän puuteria, mutta kuitenkin meikkivoiteen kiiltoa halutaan poistaa.

Meikki voidaan kiinnittää myös suihkeilla. Niitä voidaan käyttää kevyen puuteroinnin lisäksi, mutta miksipä ei kannattaisi kokeilla jättämällä puuterin pois ja suihkauttamalla kiinnityssuihketta. Aikuisemmille suosittelen mattasuihkeiden sijaan kosteuttavia suihkeita. Clarinsin Fix’ Make-Up -suihke on palannut valikoimaan! Pullo on muuttanut muotoaan ja suihke on saanut uuden tuoksun, mutta mitä noin muuten olen ymmärtänyt, niin tuote ei ole suuremmin muuten muuttunut. Edelleen Fix’ Make-Up -suihke kosteuttaa ihoa, antaa suojaa ja tekee iholle näkymättömän hunnun, joka parantaa meikin pysyvyyttä.

Tässä olivat tämän kerran 5 parasta. Toivottavasti löysitte hyödyllisiä vinkkejä meikkailuihin. Vaikka postaus olikin suunnattu aikuisemmille lukijoille, niin onhan tässä vinkkejä nuoremmille tulevaisuuden varalle.

Oikein kivaa vapunpäivää ja leppoisaa sunnuntaita!

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa