5 parasta...

5 parasta meikkivinkkiä aikuiselle naiselle

1.5.2016 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Oikein hyvää vapunpäivää kaikille! Toivottavasti kaikkien vappu meni mukavasti. Tälle sunnuntaille ajattelin keskittyä aikuisempiin naisiin. Vinkeistä voi olla hyötyä nuoremmillekin, sillä numeroiden sijaan enemmän ratkaisee tarve.

aikuisennaisenmeikki

Ihonhoito ja riittävä kosteutus ovat aikuisen ihon peruspilari. Kun kosteutus on kunnossa, niin meikki onnistuu paremmin. Eipä siksi ole ihme, että reilu kolmikymppisiä alkaa meikkien sijaan kiinnostamaan enenevissä määrin ihonhoito.

Meikin pohjustaminen

Kasvojen ihoa voidaan tasoittaa hieman kosmetiikan avulla. Meikinpohjustajat ovat siihen oiva keino. Pohjustajia on erilaisia, mutta kaikki eivät ole niin toimivia aikuisemmalle iholle. Jos iho on selkeästi ikääntynyt, eli iholla on uurteita, ryppyjä ja se on selkeästi kuivempi, tällöin mattaavat pohjustajat kannattaa jättää väliin. Sen sijaan kosteuttavat pohjustajat ovat parempia.

Olen kirjoittanut 5 parasta primeria kuivalle talvi-iholle -postauksen. Noista vaihtoehdoista Sensai Smoothing Water Make Up Base on kosteuttavin, mutta jos pohjustajalta halutaan enemmin ihohuokosia ja uurteita häivyttäviä ominaisuuksia, niin Lancômen Visionnaire on parempi valinta. Clarins Instant Light Radiance Boosting Complexion Base on ehdoton jos halutaan hehkua pohjustajalta, sillä ikääntyvä iho muuttuu sameammaksi, joten hehkua tuovat pohjustajat antavat nuorekkaampaa kirkkautta iholle.

aikuisennaisenmeikki3

Silmämeikinpohjustajat

Jos nuorempana olet pärjännyt ilman silmämeikinpohjustajaa, niin aikuisempana se saattaa nousta olennaisemmaksi. Maanvetovoima tekee tehtävänsä ja ryhdikkäämmätkin silmäluomet alkavat valua alaspäin iän myötä. Silmämeikinpohjustaja ei kohota silmäluomia, mutta se saa luomivärit pysymään paikoillaan, eikä täten luomivärit karkaa päivän aikana jokaiseen silmäluomen uurteeseen ja korosta noita iän tuomia merkkejä.

Nykyään on saatavilla hyvin erilaisia silmämeikinpohjustajia. Niiden perustehtävä on pitää luomivärit paikoillaan, mutta myös antaa niille hyvä tartuntapinta, joten pigmentit näkyvät paremmin.

Omat suositukseni aikuisemman naisen silmämeikinpohjustajaksi ovat Urban Decayn Eye Shadow Primer Potion Anti-Aging ja Sensai Eyelid Base. Molemmat ovat erinomaisia todella kuiville silmäluomille, sekä aikuisemmille silmille. Koostumus on kosteuttava, eikä siksi korosta ihon uurteita ja epätasaisuutta. Kosteus pitää ihon hieman sileämpänä.

aikuisennaisenmeikki1

Luomivärin koostumus

Iät ajat on sanottu, että aikuisille vain mattaluomiväriä. Ajat ovat muuttuneet ja teknologia kehittynyt. Nykyään ei voida sanoa yhtä raadollisesti, että hohtavat luomivärit olisivat täysin poissuljettuja aikuisilta. Toisinaan erittäin kuiva mattaluomiväri on huonompi vaihtoehto, kuin kunnon helmiäisluomiväri. Kuiva koostumus on oikeastaan se huonoin vaihtoehto. Liian paksu on myös ns. huonompi valinta. Sen sijaan puolivoidemaiset ovat hyvä, kun koostumus ei ole liian paksu – se korostaa ihon uurteita ja ryppyjä. Satiiniset koostumukset luomiväreissä toimivat myös hyvin.

aikuisennaisenmeikki2

Clarins Matte Eye Colour -luomivärit ovat yksi ehdotukseni. Niissä on ihanan satiininen ja pehmeä koostumus, joka tasoittuu luomelle kauniisti. Vaikka luomivärit ovat nimellisesti mattaisia, niin niissä saattaa olla kevyttä hohdetta (sävystä riippuen). Kaikissa sävyissä on hentoinen valonheijastavuus, joka saa luomen näyttämään aavistuksen tasaisemmalta, kun valo osuu niiden pintaan.

Ei ole sääntö, mutta parhaiten aikuisemmalle luomelle tasoittuvat luomivärit löytyvät selektiivisten merkkien joukosta. Mutta kuten sanoin, ei kuitenkaan sääntö. Hyviä löytyy edullisemmistakin ja sieltä sele-puolelta löytyy huonosti tasoittuvia luomivärejä.

aikuisennaisenmeikki4

Huulten rajaus

Paljon puhutaan huulten rajaamisesta, kun kyse on aikuisemmasta naisesta. Huulet menettävät täyteläisyyttään ja raja muuttuu epäselkeämmäksi ikääntyessä. Myös huulten reuna muuttuu epätasaiseksi, eli huulten reunalle syntyy pystyviivaisia ryppyjä. Rajaaminen voi olla hieman haastavaa, koska pinta on epätasaista ja huulten rajauksen tulee olla todella skarppi ja tasainen, jotta sillä saadaan luotua haluttu efekti.

Minulla on yksi vinkki, jos huulten rajaaminen tuntuu liian haastavalta hyvälläkin rajauskynällä. Valitse väritön huultenrajauskynä. Niissä koostumus on yleensä erilainen. Rajauskynä ”täyttää” hieman uurteita ja antaa pohjustusta huulimeikille. Värittömän rajauskynän päälle saattaa olla helpompaa tehdä siisti rajaus värillisellä kynällä, koska väritön kynä tasoittaa pintaa.

Puuterointi & meikin kiinnitys

Puuterointi viimeistelee meikin ja kiinnittää sen. Kuinka monelle aikuiselle tai meikkarinalulle on käynyt niin, että viime metreillä pilasit täydellisen meikin liialla puuteroinnilla? Aikuisemmalla iholla ei toimi liian kuivat tuotteet, sillä ne korostavat ihon uurteita ja ryppyjä. Hieman kostea, jopa vähän kiiltävä iho on aina tasaisemman näköinen ja samalla nuorekkaampi. Minulta kysytään jonkun verran ihon puuteroinnista. Tarvitseeko aikuinen puuteria? Vastaukseni on, että ei välttämättä, mutta siihen tietysti vaikuttaa jokaisen oma iho ja käytetyt tuotteet. Jos iho on hieman rasvoittuva, niin onhan meikki ihan hyvä kiinnittää jotenkin. Joillekin se aikuisen naisen meikkivoide saattaa jäädä sen verran rasvaisen näköiseksi, että se olisi hyvä kevyesti matata puuterilla.

Sen sijaan, että vipalla taputeltaisiin puuteri pöllyten, kannattaa kokeilla esimerkiksi sivellintä. Ei kannata valita talkkipuuteria, sillä se kuivattaa. Sopii paremmin nuorelle rasvoittuvalle iholle, koska talkki imee rasvaa itseensä. Meikkipuuterit ja mineraalipuuterit ovat usein parempi valinta. Siveltimeen kannattaa ottaa hyvin kevyesti puuteria ja ylimääräiset kannattaa kopauttaa irti siveltimestä. Sivellintä voi myös taputella toiseen kämmeneen. Toinen vinkkini on puuteripaperi. Puuteroinnin voi tehdä myös puuteripaperilla, jos halutaan mahdollisimman vähän puuteria, mutta kuitenkin meikkivoiteen kiiltoa halutaan poistaa.

Meikki voidaan kiinnittää myös suihkeilla. Niitä voidaan käyttää kevyen puuteroinnin lisäksi, mutta miksipä ei kannattaisi kokeilla jättämällä puuterin pois ja suihkauttamalla kiinnityssuihketta. Aikuisemmille suosittelen mattasuihkeiden sijaan kosteuttavia suihkeita. Clarinsin Fix’ Make-Up -suihke on palannut valikoimaan! Pullo on muuttanut muotoaan ja suihke on saanut uuden tuoksun, mutta mitä noin muuten olen ymmärtänyt, niin tuote ei ole suuremmin muuten muuttunut. Edelleen Fix’ Make-Up -suihke kosteuttaa ihoa, antaa suojaa ja tekee iholle näkymättömän hunnun, joka parantaa meikin pysyvyyttä.

Tässä olivat tämän kerran 5 parasta. Toivottavasti löysitte hyödyllisiä vinkkejä meikkailuihin. Vaikka postaus olikin suunnattu aikuisemmille lukijoille, niin onhan tässä vinkkejä nuoremmille tulevaisuuden varalle.

Oikein kivaa vapunpäivää ja leppoisaa sunnuntaita!

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Mitä sinun lauantaihin kuuluu? Onko meno yhtä rentoa kuin meidän Erkalla? Minun päiväohjelmaan kuuluu huomisen #5parasta -postauksen viimeistely, mutta muuten sama meno kuin Erkalla. 
Kokeilin Glamlinin palvelua, jossa kauneuskonsultti valikoi tuotteet juuri minun mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Koin palvelun helpoksi, jonka vuoksi haluan suositella sitä, jos kosmetiikkashoppailu tuottaa vaikeuksia ja pettymyksiä. ➡️ Lue blogista lisää ja/tai katso Storiesit Glamlinista. Tein elämäni ensimmäiset höpöttelyni Storiesiin. Molemmat löydät biostani. 
#kaupallinenyhteistyö @glamlinsuomi #kosmetiikkaanetistä #kauneuskonsultti #glamlin #erkka #sleepingcat #cat #tulips #glamlinbox #uusipostausblogissa #saturday

glitz8glam

Kommentit (18)

😀 Täytyy kyllä sanoa, että sinun äitisi oli hyvin helppo tunnistaa sinun äidiksi. Tekin olette toistenne näköisiä. 🙂

Erinomaisen hyvä ja hyödyllinen postaus taas kerran, kiitos!

Kiitos, kiva kuulla! 🙂

Kiitos tuosta värittömästä huultenrajauskynä-vinkistä! Sellainen pitää ehdottomasti hankkia. Onko sinulla suositella jotain hyvää, helposti saatavaa merkkiä, mielellään alle 15€? Katsoin, että IsaDoralla olisi Perfect Lipliner Transparent Lip Fix, onko siitä kokemuksia?

Se on vastaava, kuin tuo minun Artdecon. Sillä erolla, että IsaDoran kynää pitää teroittaa. Uskon, että tuo IsaDoran kynä toimii aivan samalla tavalla. Siinä on sellainen silikoninen, primerimainen koostumus. Siihenhän se perustuu, silikonien tasoittavuuteen ja tartuntapintaan. Samalla se kuitenkin pystyy skarppaamaan hieman rypistyneitä huulten reunoja. 🙂

Aurinkoista vapunpäivää?.Tätä juttua olen odottanut ja nyt se tuli?. Kiitos hyvin ajankohtaisista vinkeistä. Olin juuri joku päivä ostamassa silmämeikinpohjustusainetta ja myyjä kin kertoi että aikuiselle naiselle hiukan helmiäistä sisältävät luomivärit ovat parempi vaihtoehto kuin täysin märät. Kukas nyt aina jaksaa olla ihan matta?. Pikkuisen säihkettä saa arjessakin olla. Mulla tuli just eilen mieleen toivoa aikuisen motskarimimmin meikkiä eli sellaista kivaa kestävää ja kevyttä reissumeikkiä…tässä kyllä tulikin paljon perusjuttuja. ?

Kiitos samoin sinulle Ansku! 🙂

Joo, liian mattainen saattaa olla todella kuiva ja korostaa vaan kaikkia elämän tuomia uurteita ja poimuja.

Tjaa, laitanpa toiveesi mietintään. Täytyy ottaa oma äiti avuksi, kun hän on motskarimimmejä, niin saa kertoa minulle ne ongelmakohdat, joita meikkiin syntyy. 🙂

siis matat?

Ymmärsin. ;D

Kiitos kivasta postauksesta aikuiselta naiselta 🙂

Kiitos itsellesi! Kiva kuulla. 🙂

Kiitos jälleen hyvästä postatuksesta. On tosi hyödyllinen näin aikuiselle naiselle.

Minulla on ainoastaan mattaisia luomivärejä ja olen vähän ajatellut josko hankkisin jotain satiinin hohdetta vähän luomille. Onko sinulla Minna ehdottaa jotain muuta, ehkä hinnaltaan edullisempaa Clarinsin.

Kiitos, kiva kuulla, että postauksesta on hyötyä. 🙂

Hmm… Pääsetkö ostamaan Inglotia mistään? Siltä löytyy edullisia luomivärinappeja. Toki hinnat ovat pompsahtaneet aika paljon siitä, kun itse olen viimeksi ostanut, mutta kohtuullisia ovat edelleen laatuun nähden.
http://www.inglotfinland.com/Eyes-Freedom_System_Eye_Shadow_Square_Refill.html

Oletko kokeillut Lumenen niitä neljän luomivärin paletteja? Niissä on kanssa aika kiva koostumus. Paletista löytyy mattasävyjäkin, mutta myös hohtavia.

MACillä on sitten kanssa loistavia helmiäissävyjä.

Nämä nyt ensimmäisenä tulivat mieleeni. Vinkkaan vielä sinulle, että kalliista merkeistä ei kannata ostaa Chanelia. Se ei oikein toimi. Diorilla on heittelevää laatua. Onnistuessaan koostumuksen kanssa, ne ovat täydellisiä aikuisemmille luomille. Epäonnistuessaan eivät meinaa toimia edes nuoremilla silmäluomilla.

Kiitos taas hyvistä vinkeistä! Tuosta luomivärien koostumuksesta – olin itse yllättynyt, kun huomasin, että kaikki mattaluomivärit eivät olekaan niin imartelevia iäkkäämmille luomille… Todellakin, lopputulos voi olla että näkyviin tulee kurttuja, joita ei tiennyt olevan olemassakaan. Vaikka kai se on loogista, samoinhan käy helposti kasvomeikissä ja sen jo tietää unissaankin, on jo niin monta kertaa kantapään kautta ’opittu’. Mulle tällaisia mattaluomivärejä on valitettavasti Isadoran mattanelikko, oliskohan Muddy nudes tmv.

Sitten sellainen tuli mieleen noista puutereista, että tarvitsisin lisäoppia… Kun mainitsit, että mieluummin ei talkkipuuteria kuivattavuutensa takia aikuiselle iholle ja muistan että olet maininnut siitä jossain aiemmassakin postauksessa. Ja että parempi on vaikka meikkipuuteri tai mineraalipuuteri.

Mulle mineraalipuuterit ei ole niin tuttuja, olen joskus kokeillut pienestä testeristä mutta vähän olen vierastanut niitä, kun koko kasvoille meikkipuuterin tapaan käytettynä on lopputulos ollut vanhentava. En sano että kaikkien kanssa olisi niin, mutta niillä mitä olen kokeillut. Idun mukaan lukien. Niin en ole tullut kokeilleeksi sitten meikin kiinnitykseen, kun olen hylännyt ne pohjameikkinä. Eli näitä voisin kokeilla kevyesti meikin kiinnitykseen? Ja ilmeisesti niissä ei ole sitten talkkia? Tämä voi olla tyhmä kysymys, mutta en tosiaan ole perehtynyt mineraalimeikkeihin.

Sitten taas meikkipuuterit, useimmiten niissäkin on talkkia..? Mutta ovat silti parempi vaihtoehto kuin varsinainen talkkipuuteri? Janoan tietoa 😉 Olen pitänyt mielessä, että etsisin hyvän puuterin, jossa ei ole talkkia, mutta se näköjään on vielä vaiheessa. Näyttää siltä että talkkia vaan aina on kun kääntää esiin jonkin puuterin inci-listan. Paitsi eilen löysin Goshin prime n set -puuterin, ja siinä ei ollut. Kuitenkin se luemma on mattaava puuteri, niin en uskaltanut ostaa kokeilematta kasvoille. Höh. Myyjä kyllä väitti että se on silti kosteuttava, mutta en mä vaan ymmärtänyt, että miten mattaava tuote voi olla samalla kosteuttava? http://www.gosh.ie/product/prime-n-set-powder/ Sen incia ei valitettavasti tuolla näy olevan. Oli kyllä tosi hienojakoinen, väriltään valkea puuteri.

Eli – sulle olis tässä 5 parasta postauksen aihe! 5 parasta puuteria aikuiselle iholle tai 5 parasta talkitonta puuteria tai 5 parasta puuteria silmien alle peitevoiteen kiinnittämiseen tms. Tää olis mulle todella kiinnostava aihe 🙂 Nimittäin yhtä paljon kuin kasvomeikin kiinnittämiseen, olen kiinnostunut löytämään sen parhaan puuterin silmien alle – ah, kun löytyisi vielä sellainenkin, joka oikeasti häivyttää jotain 🙂 Vai pitäisikö vaan pärjätä ilman. Kuivaihoisena kai sekin onnistuu. On vielä kyllä muutenkin koko silmänalusien meikkaus hakusessa, vaikka olen lukenut aiempia postauksiasikin.. Eli ei ole ihan yksinkertainen juttu. Ne oikeat tuotteet vielä puuttuu, vaikka periaatteessa jo tiedän suurinpiirtein miten sen pitäisi onnistua.

Juuri näin! Oikein kuiva ja mattainen puuteri tekee saman kasvoille, joten tekee se luomivärikin silmäluomille. 🙂

Jane Iredale taitaa olla se kaikista paras vaihtoehto aikuisemmalle iholle. 🙂 Kokeileppas sitä IDUN Mineralsia meikin kiinnitykseen. Eli vain kevyt sipaisu meikkipohjan päälle. Ihan puhtaissa mineraalimeikeissä ei ole talkkia. Joissakin kyllä on, ja ne eivät ole niitä ns. puhtaita mineraalimeikkejä. Toisille se talkki mineraalipohjassa on vain loistojuttu ja toisille taas ei. Vähän riippuu käyttäjästään. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan. 🙂

Kyllä, monissa meikkipuutereissa on talkkia. Mutta ei kaikissa ja joissakin niin vähän, että se ei haittaa. Meikkipuuteri on usein vähän meikkivoidemaiseksi muuntautuva. Mutta tässäkin tuoteryhmässä on monenlaisia toteutuksia, koska on erilaisia tarpeita ja mieltymyksiä kuluttajien joukossa. Jotkut meikkipuuterit ovat lähes voidemaisia, kun taas jotkut eivät juurikaan eroa tavallisesta kivipuuterista. Kuitenkin yleensä aina kaikki meikkipuuterit ovat vähemmän kuivattavia, kuin kivipuuterit ja monet irtopuuterit.

Puuterit ovat aina mattaavia, ellei kyseessä ole hohdepuuteri, mutta usein niissäkin on talkkia, vaikka eivät ole mattapuutereita. Olisikohan Paesella ollut riisipuuteri, eli se ei sisällä talkkia. Minulla itse asiassa taitaa olla varastoissani tuo ko. puuteri. Taidan laittaa sen testiini ja raportoida siitä jossain vaiheessa.

Mutta oletkos kuullut tästä puuterista?
http://eleven.fi/by-terry-hyaluronic-hydra-powder-37251.html

Tätä Ostolakon Virve kehui blogissaan ja moni lukija sen kautta minullekin tuosta vinkkasi erääseen arvontapostaukseen.

Minäpä nappaan haasteen vastaan. Kiitos toiveesta. Voisin meinaan ottaa asiakseni ottaa molemmat ääripäät puutereissa – kuiva ja ikääntyvä iho, sekä rasvoittuva. Molemmista omat 5 parasta.

Vilkaisin postausta aamulla, ennen nukkumaanmenoa ja muuta en silmät ristissä jaksanut katsoa tarkemmin (ilman laseja en edes nähnyt lukea), mutta heti ajattelin, että ompa äitisi kaunis! Tai ainakin oletan, että hän on äitisi, sillä hän näyttää todella paljon sinulta ja eritoten tyttäreltäsi. Ei tule nopeasti mieleen, että olisi näin selkeää kolmen sukupolven ylittävää yhdennäköisyyttä tullut vastaan.

20v:lle nämä vinkit eivät ole vielä ajankohtaisia, mutta pitänee pistää muistiin tämä postaus, kun kuitenkin äitini, tätini tai poikaystäväni äiti kyselee vinkkejä.

Joo, on äitini. 🙂 Vai on meidän tyttö mummonsa näköinen. 🙂 Itsehän ei tällaisia näe. Näen vain kuinka poikani on isäni ja veljeni näköinen ja lapseni toistensa näköisiä.

Joo, eivät välttämättä ole nuorempien vinkkejä, ellei just tyyliin vaivaa erityisen kuiva iho jne. No nyt sinulla onkin vinkkejä heille ja pääset nuorena loistamaan aikuisten naisten kauneusvinkeissä. 😉

Tei perheen naiset on kyllä TISMALLEEN samannäköisiä 😀 <3

😀 Täytyy kyllä sanoa, että sinun äitisi oli hyvin helppo tunnistaa sinun äidiksi. Tekin olette toistenne näköisiä. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *