Glitz & Glam

5 parasta primeria rasvoittuvalle iholle

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Postasin neljä viikkoa sitten 5 parasta primeria ihohuokosien häivytykseen. Tänään listaan 5 parasta primeria rasvoittuvalle iholle. Kaikkia yhdistää se, että ne mattaavat ihon, ne antavat sille puterista tuntua ja auttavat meikkipohjaa kestämään parempana pidempään. Nyt alkoi virallisesti kesä ja erityisesti kesällä suuri osa kärsii rasvoittuvasta ihosta. Vaikka talvisin iho olisikin normaali tai jopa kuivuuteen taipuvainen, niin kesällä iho saattaakin olla öljyinen ja se kiiltelee hyvin herkästi. Siksi ajankohtaisuuden vuoksi parhaimpia primereita ihon kiiltelyä ja rasvoittumista vastaan.

primerirasvoittuvalleiholle1

Primerit eivät ole ongelmia poistavia tuotteita. Ne ovat vain meikkituotteita, joilla voidaan hakea toivottuja tuloksia väliaikaisesti. Ensisijaisesti aina suosittelen hakemaan apua tai edes pientä helpotusta ongelmaan ihonhoidosta ja siihen tarkoitetuista tuotteista. Rasvoittuvan ihon ja mattaiset primerit ovat kuivahkoja ja ne tuntuvat melko puuterisilta. Niiden toimivuuden ideana on imeä iholle kertyvä rasva itseensä ja näin estää ihoa kiiltelemässä. Myös meikkivoiteiden pysyvyys parantuu, kun ihon rasvat eivät pääse meikkipohjaa pilaamaan. Primeritkaan eivät ole täysin läpipäästämättömiä, mutta ne selkeästi hidastavat rasvan pääsyn ihon pintaan.

Tästä viiden parhaan listasta löytyy kaksi jo aikaisemmin esittelemääni primeria. Nämä samaiset primerit olen todennut jo hyviksi ihohuokosien hävittelyyn, mutta myös rasvoittuvalle iholle. Otan ensimmäiseksi nämä kaksi jo aikaisemmalla 5 parasta -listallani ollutta primeria.

5parastaprimeria11

Lumene Beauty Base Matifying & Pore Minimizing Primer

Lumenen mattaava ja ihohuokosia ”täyttävä” pohjustaja esiintyi jo aikaisemmassa primer -postauksessani. Tämä on oikein kelpo ja kivasti toimiva perusprimeri. Melko edullinen pohjustaja, joka soveltuu niin rasvoittuvalle iholle, kuin ihohuokosien häivyttelyyn

5parastaprimeria5

Pohjustaja on koostumukseltaan keskipaksua voidetta, joka levittyy helposti iholle, mutta vaatii hieman enemmän työstöä, kuin muutama muu tämän postauksen pohjustaja. Tuntuu hieman puuteriselta kuivahdettuaan.

Hinta: noin 12,90 € / 20 ml
Jälleenmyyjät: marketit, tavaratalot, hyvin varustellut päivittäistavarakaupat, kosmetiikkaliikkeet jne.

5parastaprimeria2

Benefit the POREfessional

Benefit myös oli jo aikaisemmassa primer-listauksessani. Tämäkin primeri toimii kivasti ihohuokosien häivyttäjänä, mutta myös kiiltoa vastaan.

5parastaprimeria3

Hyvin silikonisen tuntuinen aluksi, mutta kuivahtaa mattaisemmaksi. Pohjustajassa tuntuu kevyesti puuterimaisuutta ja sen kevyesti sävytetty koostumus tasoittaa hieman ihon sävyeroja.

Hinta: vaihtelee suuresti, mutta Tukholman Sephorassa 48,50 € / 44 ml (saatavilla myös pienemmässä koossa)
Jälleenmyyjät: ei saatavilla Suomesta, mutta Tukholman Sephora taitaa olla lähin.

primerirasvoittuvalleiholle2

Paula’s Choice Shine Stopper Instant Matte Finish

Paula’s Choicen mattavoide lupaa vähintään 6 tunniksi mattaista ihoa. Primerille luvataan myös ihohuokosien häivytystä. Minusta tämä primeri ei ole siinä tehtävässä kovin ihmeellinen, mutta ihon tämä pitää mattaisena ihan mukavasti.

primerirasvoittuvalleiholle3

Primeri ei tunnu täysin silikoniselta, vaikka se niitä sisältääkin. Pohjustaja on kuin kevyttä kosteusvoidetta koostumukseltaan ja tuntuukin siltä levityksen aloittaessa, kunnes primeri alkaa kuivahtamaan iholle. Iho jää mattaiseksi, puuteroidun tuntuiseksi ja samettiseksi. Kätevä tuote myös miehille esimerkiksi kesän sulhasille, jotka eivät missään nimessä halua mitään meikkiä tai puuteria hääkuvauksessa. Ehkä morsiamet saavat tämän tuotteen ”myytyä” miehilleen. Kannattaa meinaan huomioida, että valokuvissa näyttää hassulle, jos toisella kasvot kiiltävät voimakkaasti ja toisella taas on puuterisen mattainen iho.

Hinta: 27,90 € / 30 ml
Jälleenmyyjät: Paula’s Choicen verkkokauppa.

primerirasvoittuvalleiholle4

Pupa Milano Professionals BB Cream + Primer

Esittelin viime kesänä tämän Tallinnasta ostamani BB-voiteen tässä postauksessa. Tämä kulkee BB-voide nimellä, mutta ei ole millään tavalla samanlainen, kuin perinteiset BB-voiteet. Pupa Milanon BB-voide ihastutti sen kestävyyden ja ihon mattaisena pitämisen vuoksi. Kevyt peittokyky ja primerimainen koostumus.

primerirasvoittuvalleiholle5

Voide on ohuehkoa ja levittyy kasvoille helposti, mutta sävyominaisuutensa vuoksi se tulee levittää tasaisesti iholle. Tuntuma on kuin primerissa, mutta kuitenkin tämä on yhtä helposti levittyvä, kuin BB-voide. Iholle jää pehmeä tunne, iho on tasaisemman näköinen ja värinen. Pysyy hyvin ja toimii primerinakin loistavasti. En missään nimessä suosittele kuivalle iholle, sillä tämä tuote kuivattaa. Päivittäisessä käytössä voi rasvoittuvakin iho muuttua hieman kiristäväksi. Hyvä tuote hyvä erittäin rasvoittuvalle iholle

Hinta: 14,90-16,90 € / 50 ml
Jälleenmyyjät: Ei saatavilla Suomesta. Virosta saa, kuten Kaubamajasta.

primerirasvoittuvalleiholle6

Grimas Anti Shine

Tämä Grimasin (ammattilaismerkki) pienen pienessä tuubissa oleva Anti Shine voide estää tehokkaasti kiiltoa ja parantaa meikin pysyvyyttä.

primerirasvoittuvalleiholle7

Hieman geelimäinen voide levittyy aluksi helposti, kunnes muuttuu hieman tahmaisemmaksi. Siinä vaiheessa kannattaa lopettaa primerin hierominen kasvoille ja aloittaa kevyt taputtelu. Iho ei kuitenkaan jää tahmaksi, vaan hyvin mattaiseksi sileäksi. Toimii kivasti myös voidemaisten meikkivoiteiden alla.

Hinta: 8,95 € / 8 ml
Jälleenmyyjät: Grimasin jälleenmyyjät, kuten Punanaamio, Make It jne.

primerirasvoittuvalleiholle

Tässä olivat minun tuotevinkkaukseni primereista rasvoittuvalle iholle. Näistä on apua, mutta lisäksi tulee aina huomioida myös ne ihonhoitotuotteet ja käytettävä meikkivoide tmv. Parhaimpaan ja kestävimpään tulokseen pääsee, kun ihonhoitotuotteilla saa hillittyä suurinta rasvoittumista ja meikatessa ensin puuteroi hyvin, hyvin kevyesti talkkia sisältävällä irtopuuterilla kasvonsa. Tämän jälkeen mattaava primeri ja sen päälle meikkivoide ja lopuksi vielä puuterointi. Meikkipohjan kuntoa ylläpidetään puuteripapereilla ja ehkä muutaman kerran voidaan lisätä kivipuuteria, jos tarpeen.

Oliko kaikki mattaavat primerit tuttuja ennestään vai löytyikö uusiakin tuotteita?

Mukavaa toukokuun viimeistä päivää kaikille!

Lumene ja Paula’s Choice saatuja.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, Blogilistalla, sekä Youtubessa

Lue myös

X