5 parasta...

5 parasta puhdistusöljyä

28.8.2016 Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Olen tämän tästä julistanut puhdistusöljyjen mahtavuutta ja suositellut kaikkia edes kokeilemaan. Moni teistä onkin ottanut neuvostani vaariin ja löytänyt niiden mahtavuuden ihon puhtaanapidossa.

ihonpuhdistus4

Öljy sanana saa meidät rasvanassukat kavahtamaan. Liian paljon markkinoidaan rasvoittuvan ihon tuotteita lauseella ”öljytön koostumus”. Luonnollisesti kaikki tuollainen saa ihonhoitoon vähemmän perehtyneet välttämään kaikkea missä mainitaan sana öljy. Eihän kukaan lisää rasvaa kasvoillensa halua, kerta se on jo muutenkin rasvoittuva. Mutta kun asiaa lähdetään syvällisemmin pohtimaan, niin tulisi muistaa, että rasva liottaa tehokkaasti rasvaa. Meikit ovat vesi- tai rasvaliukoisia. Hyvin usein rasvaliukoisia.

Neutrogena4

Uskallan väittää, että hyvin monella suomalaisnaisella jää meikkivoiteet kasvoihin puhdistuksen jälkeen. Niin minullakin jäi ennen kun uskaltauduin puhdistusöljyjen pariin. Se että iho näyttää puhtaalta meikkivoiteesta, ei kerro koko totuutta. Usein voimakkaalla kasvovedellä pyyhkäisy paljastaa totuuden. Jotta kuiva- ja herkkäihoiset eivät joutuisi käyttämään meikin puhdistukseen liian vahvoja pinta-aktiivisia ainesosia sisältäviä puhdistustuotteita, kannattaa ottaa avuksi puhdistusöljyt.

Öljyjä on kahdenlaisia. Toiset liukenevat veden kanssa kosketuksiin joutuessaan. Toiset taas vaativat viimeistelyn rasvaa poistavalla, eli pinta-aktiivisia aineisosia sisältävällä puhdistusaineella, jotta öljy irtoaa kasvojen iholta. Toiset suosivat erilaisia elintarvikeöljyjä. Ne ovat ihan fine. Jokainen vain tietää, että öljyt eivät pelkällä vedellä huuhtoudu, joten puhdistus tulee viimeistellä rasvaa poistavalla puhdistusaineella.

Neutrogena5

Omat suosikkini ovat veteen liukenevat puhdistusöljyt. Jokainenhan varmasti osaa päätellä, että silloin kyseessä ei ole pelkästään öljyjä sisältä puhdistaja, vaan mukana on oltava jotain, joka saa rasvat liukenemaan. Olen kuitenkin ottanut tähän viiden parhaan puhdistusöljyn postaukseen erilaisia puhdistusöljyjä, jotta saan tästä monipuolisen kattavan ja jokaista hyödyttävän. Esittelen nyt ne itse tuotteet ja postauksen loppun kerron vielä käyttöohjeet puhdistusöljyille. Olen käyttänyt vanhoja kuvia öljyistäni, koska tällä hetkellä minulla ei ole näistä kuin kahta puhdistusöljyä. En siksi saa kuvattua viiden porukkaa yhdessä.

elisabetharden3

Elizabeth Arden Ceramide Replenishing Cleansing Oil

Elizabeth Ardenin sain testiini viime syksynä. Ihastuin kovasti ko. puhdistusöljyyn. Tästä on noussut yksi suosikeistani. Tällä hetkellä on meneillään jo toinen pullo, jonka ostin tässä kesällä. Tuotehan on tullut myyntiin Suomessa tänä vuonna. Eli aika uudesta tuotteesta on kyse.

Puhdistusöljyn koostumus on hyvin täyteläinen. Tämä öljy ei vaadi suurta annostelua sen vuoksi, ja siksipä se kompensoi tuotteen hintaa. Elizabeth Ardenin puhdistusöljy ei loppupeleissä tule niin kalliiksi. Öljy on vesiliukoinen. Se ei jätä kasvoille rasvaista tai kuivattavaa tunnetta. Ihanan puhdas ja pehmeä iho, jonka voi halutessaan viimeistellä toisen vaiheen puhdistuksella, kuten puhdistusgeelillä tai -voiteella oman ihotyyppinsä ja sen tarpeiden mukaan.

Elizabeth Arden Ceramide Replenishing Cleansing Oil sisältää omega-rasvahappoja, jotka ovat hyväksi iholle. Puhdistusöljyssä on käytetty mm. aprikoosiöljyä, safloriöljyä ja oliiviöljyä.

Suosittelen lämpimästi kaikille, mutta erityisesti sitä pientä ekstraa kaipaaville, sekä aikuisemmalle iholle. Tarkemman esittelyni öljystä löydät täältä.

Hinta: 26-30 € / 200 ml
Jälleenmyyjät: Stockmann, Kicks*, eleven.fi* ja Bangerhead*. Vinkiksi, että Bangerheadilla öljy näyttäisi olevan 26,10 euron hintaan.

loccitane

L’Occitane 5% Shea Cleansing Oil

L’Occitanen puhdistusöljy oli oikeastaan se ensimmäinen rakkauteni puhdistusöljyjä kohtaan. Tätä sheavoita sisältävää puhdistusöljyä on tullut ostettua muutaman kerran. Voisi oikeastaan sanoa, että L’Occitane on mielestäni kakkonen, eli toiseksi parhain.

Mukavan liukas kasvoilla, mutta ei mitenkään erityisen täyteläinen. Meikki puhdistuu tehokkaasti ja ihosta jää miellyttävän pehmeä ja puhdas. Tuote ei kuivata ihoa, vaan jättää sille joustavan tuntuman. Tämäkin puhdistusöljy on vesiliukoinen, eli muuttuu maitomaiseksi veden vaikutuksesta. Tuote ei jää rasvaisena tunteena iholle, joten toisen vaiheen puhdistus ei ole välttämätöntä.

Tarkempi tuotteen esittely löytyy täältä.

Hinta: n. 18,90-22,00 euroa / 200 ml
Jälleenmyyjät: L’Occitanen omat myymälät ja verkkokauppa ja Stockmann. L’Occitanen tuotteita jälleenmyyvät myös eleven.fi* ja Bangerhead*, mutta valikoimasta ei juuri tällä hetkellä löytynyt ko. öljyä.

panostataipihista2

L’Oréal Paris Sublime Glow Sensational Cleansing Oil

Jos et vielä ole tutustunut puhdistusöljyihin, niin suosittelen monille aloittamaan tästä. Lorkun puhdistusöljy löytyy marketeista ja hinnaltaan se on edullisin mitä tiedän.

Tämä öljy nousee tähän postaukseen sen helpon saatavuuden ja hintansa vuoksi. Toki Lorkkukin puhdistaa vedenkestävät maskaratkin, mutta olen huomioinut, että hieman pidempään joutuu öljyä hieromaan, sekä annostelemaan enemmän. Tämä puhdistusöljy ei ole kaikista riittoisin oman kokemukseni mukaan, mutta onhan se edullisin. Näitäkin on tullut ostettua, koska joskus öljy pääsee loppumaan, eikä siinä vaiheessa pysty odottelemaan, että posti toisi uuden. Olen sitten napannut marketista Lorkkua. Puhdistusöljyssä ei ole mitään vikaa, mutta sitä vain tarvitsee annostella enemmän, kuin muita suosikkejani, sekä hieromista joutuu tekemään hieman hartaammin, jos on todella vahvasta tai kestävästä meikistä kyse.

Tarkempi esittely täällä.

Hinta: 7-8 euroa / 150 ml
Jälleenmyyjät: tavaratalot ja suuremmat marketit ainakin.

cattier1

Cattier Paris Makeup Remover Oil

Postauksen ainut luonnonkosmetiikkaöljy. Cattier Parisista oli minulle muotoutunut mielikuva siitä, että merkki olisi todella kallis. Kyseessä on kuitenkin kohtuuhintainen ECOCERT -sertifioitu luonnonkosmetiikkamerkki.

Öljy on selkeästi rasvaisempaa, kuin tässä postauksessa aikaisemmin esiintyneet puhdistusöljyt. Tämän huomaa myös tuotteen huuhteluvaiheessa. Cattier Paris Makeup Remover Oil huuhtoutuu hieman veden mukana, mutta ei täydellisesti. Öljy muuntuu kyllä hieman maitomaiseksi ollessaan veden kanssa kosketuksissa. Ihon pintaan jää hieman rasvaisuutta, joten täydellinen puhdistus vaatii toisen vaiheen puhdistusta.

Tarkempi esittelyni täällä.

Hinta: 27-30 euroa / 100 ml
Jälleenmyyjät: vielä vähän hankala löytää Suomen markkinoilta, mutta Tallinnasta löytää hyvinkin edulliseen hintaan. En tiedä miksi Suomessa juuri tämä tuote on niin hintava? Suomesta löysin vain Ruohonjuuren, josta ko. öljy löytyy.

sensaicleansingoil

Sensai Silky Purifying Cleansing Oil

Varmaan kaikkien tuntema, vaikkakaan kaikki eivät ole kokeilleet. Tämä on sen luokan legenda, että Sensai oli pakko ottaa mukaan listaukselle, vaikka ei omiin suosikeihin lukeudukaan. Sensai Silky Purifying Cleansing Oli ei ole vesiliukoinen. Tästä syystä öljy vaatii toisen vaiheen puhdistuksen, eli puhdistustuotteen, joka liottaa rasvoja. Sensain ideologiaan kuuluukin aasialaiseen tyyliin monivaiheiset ja useaan kertaan tehdyt ihonhoitorutiinit. Ihokin puhdistetaan kahteen kertaan. En ole aivan varma, mutta ilmeisesti Sensai on se, joka on tuonut kaksivaiheisen ihonpuhdistusrutiinin meille länsimaihin.

Öljy on hyvin liukas ja iholla miellyttävä. Meikki lähtee liukenemaan välittömästi, mutta huuhtelu on hieman haastavaa, koska öljy jää likaisena rasvana iholle. Tämän vuoksi minä suosittelen käyttämään Sensain liinaa Sensain puhdistusöljyn kanssa. Sen avulla öljy ja lika irtoavat hyvin. Jos jaksaisin joka ilta käyttää puhdistusliinaa, niin Sensain öljy olisi varmaan suosikkini. Sen avulla kaksivaiheisesta puhdistuksesta tulee äärimmäisen puhdas iho.

Hinta: 52 euroa / 150 ml
Jälleenmyyjät: Sokos, Stockmann ja Emotion, sekä edellä mainittujen verkkokaupat.

Nyt sitten kerron vielä miten puhdistusöljyjä käytetään. Jos jollekin postausta lukevalle niiden käyttö ei vielä ole selvää.

kaksivaiheinenihonpuhdistus

Näissä minun vanhoissa kuvissani käytän Sensain puhdistusöljyä.

Annostele puhdistusöljyä kädellesi ja levitä kuiville kasvoillesi. Pyörittele kasvojasi sormin.

Pyörittele erityisen huolellisesti silmänympärysiho ja silmäripset. Vedenkestävä maskarakin liukenee öljystä. Myös kaikki 38-maskarat ovat helpompia puhdistaa öljyjen avulla. Ei tarvitse väkivaltaisesti nyhtää maskaraa ripsiltä, vaan öljyllä hierominen riittää.

Kun olet irrottanut meikin öljyn avulla, ota kostea Sensain liina, jos käytät Sensain tuotteita. Pyyhi kasvojasi liinan avulla.

Jos käytössäsi on vesiliukoinen puhdistusöljy, kostuta käsiäsi hieman vedellä ja pyörittele uudelleen kasvoja sormin.

Huuhtele kasvosi lopuksi vedellä.

ihonpuhdistus8

Jos käytit vesiliukoista puhdistusöljyä, joka ei jää rasvaisena ihon pinnalle, olet valmis käyttämään ihoa kosteuttavia tuotteita. Jos käytit ei niin vesiliukoista puhdistusöljyä, sinulla on rasvoittuva iho tai haluat muuten vain tehdä kaksivaiheisen puhdistuksen, niin puhdista kasvosi tavalliseen tapaan haluamallasi puhdistusgeelillä, -voiteella tai -vaahdolla.

Neutrogena

Puhdistusöljyt pitävät ihon puhtaampana. Ei meikkijäämiä ihohuokosissa ja muutenkin ihohuokosien puhtaana pitäminen on helpompaa.

Tässä olivat parhaimmat puhdistusöljyt, sekä ohjeet niiden käyttöön. Viisikko koostui hyvin erilaisista kategorioista, sillä mukana oli selektiivistä, semi-selektiivistä, luonnonkosmetiikkaa ja markettimerkkiä. Hintahaitarikin kulki 7-52 euron välillä. Sen lisäksi joukko koostui vedestä helposti liukenevista, sekä ei niin helposti vedellä liukenevista puhdistusöljyistä.

Joko nyt ne mattimyöhäisimmätkin ovat kokeilleet puhdistusöljyjen erinomaisuutta?

Oikein mukavaa ja rentouttavaa sunnuntaita!

Kommentit (17)

Ai kauhee! Mulle tuli jälkeenpäin tässä mieleen, et ihan puhuin höpöjä; siis se tuhti koostumus oli TBS:n öljyssä, Loccitanea en oo edes kokeillut! Hups 😀

Yksi oma suosikkini on Vichyn puhdistuöljy. Vähän kalliimpaa kun tuo Sublime glow, mutta niiiin paljon parempaa. Ennemmin pari euroa lisää kun ostaisi tuota litkua. Ja helppo saatavuus apteekista. Itse en edes käyttänyt loppuun tuota sublimea. Makuja on monia… Ardenia tekisi mieli kokeilla.

Oletko Dermosilin puhdistusöljyä kokeillut? 🙂

Kerran kun kokeilin niin sille tielle jäin. Ensimmäisenä mulla oli M.A.C puhdistusöljy, joka on oikein hyvä, sitten ostin L’occitanen (loistava!) ja L’orealin samoihin aikoihin. Nyt on jäljellä lorealia ja matkapullo mac:a ja mietin, minkä ostaisin seuraavaksi 🙂 loreal on ihan ok, mutta mielummin käytän jotain parempaa. Ehkä testaan tuon Elisabeth Ardenin seuraavaksi 🙂

Tää mattimyöhäinen ei oo vieläkään kokeillut, mutta nyt taitaa Lorkku lähteä testaukseen. ?

Nyt joutuu kyllä ehkä kokeilemaan kun tää postaus vakuutti sen verran hyvin!

🙂 Toi Loreal on mun suosikkini tähänastisista, kun on niin helppo huuhtoa. Loccitanesta en välittänyt oikein ollenkaan kun oli niin täyteläistä, Sensain koostumus oli miellyttävämpi (ohuempi), mutta vaati sen työstön. Loreal yhdistää ohuen koostumuksen ja on helposti huuhdottavissa ja hintaki on just eikä melkein kohdillaan 🙂 Kiitos vielä suosituksesta! Kakkosvaiheena tällä hetkellä Glamglowin Supercleanse, mutta taitaa olla vähän liian kuivattava, täytyy seuraavaksi kokeilla se Thirstymudista tehty putsari 🙂 Ja niin! Sensain liina mulla on apukaverina; sillä pyyhkii helposti öljyt ja mudat sekä helpottaa kasvojen reuna-aluiden ja kaulan pesua 🙂

Ai kauhee! Mulle tuli jälkeenpäin tässä mieleen, et ihan puhuin höpöjä; siis se tuhti koostumus oli TBS:n öljyssä, Loccitanea en oo edes kokeillut! Hups 😀

Elizabeth Arden ja Sensai pääsisivät munkin lempparilistalle. <3

Pitää laittaa Elizabeth Arden korvan taakse. Itse olen nyt ihastunut Caudalien puhdistusöljyyn.

Täytyy nyt kommentoida ekaa kertaa. Olen kyllä lukenut blogiasi kauemminkin mutta ei ole tullut kommentoitua aiemmin. Loccitanen puhdistusöljyn ostin suosituksestasi jonkin aikaa sitten, olisiko ollut alkuvuodesta. Täytyy sanoa että heittämällä parhaita asioita mitä on iholleni tapahtunut! Kiitos siis vinkistä! 🙂 Iho on aivan ihanan pehmeän tuntuinen pesun jälkeen, puhdas mutta ei tippaakaan kuiva. Puhdistuksesta on tullut paljon mielekkäämpää. Puhdistustehon tosiaan huomaa varsinkin kasvovedellä pyyhkimällä; ei jää meikin rippeitä enää vanulappuun. Nyt alkaa olemaan putelista viimeiset pisarat käytössä ja mietinnän alla uskaltaisiko vaihtaa toisen merkin tuotteeseen. Cimen luonnonkosmetiikka versio houkuttelisi, olen kuullut myös siitä hyvää. Olen muutenkin alkanut käyttää ihonhoidossa öljyjä ja tuntuu että epäpuhdas sekaiho on kyllä tykännyt. Öljy-sana tosiaan tuntuu kammoksuttavan monia, mutta olen nyt tajunnut että kuivattavat tuotteet tosiaan vaan lisäävät ihon rasvaisuutta ja epäpuhtauksia ja rasvoittuminen johtuukin ihon kuivuudesta. Niin kummalta kuin se kuulostaakin. Toinen aivan ykkönen ihon kunnolle on ollut luonnonkosmetiikan kasvovedet, esimerkiksi Dabban kukkaisvesiä olen käyttänyt vaikka kuinka monta pulloa. Puhdistusöljyn jälkeen kun suihkauttaa kasvoille niin unohtuu välillä voiteet, seerumit, öljyt ja muut kun on niin kosteutetun tuntuinen iho.

Oletko kokeillut kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä? Toimii puhdistusöljyjen tavoin ja on hinta-laatusuhteeltaan verraton. Poistaa itseltäni jopa vedenkestävän ripsarin.

Erittäin hyödyllinen postaus puhdistusaineista ! Itse käytän puhdistusvaahtoja ja nyt olen aivan varma ettei kaikki meikki sillä lähde vaikka käytän vielä kasvovettä. Nyt vaihdan kyllä vesiliukoiseen puhdistusöljyyn siitä huolimatta että iho on hyvässä kunnossa. Tätä en ole aiemmin tullut ajatelleeksi !

Ensimmäinen puhdistusöljyni oli Joikin ja tykkäsin. Sen loputtua ostin lorealin öljyn mutta en siitä kauheasti tykkää. Tuntuu, että se rasvoittaa ihoa tosi paljon. Iho kiiltää jatkuvasti. Välillä jätin pois ja tuntuisi, että silloin ei iho niin kovasti rasvoitu. Voiko pitää paikkansa vai olisiko kyse jostain muusta? Ihoni on sekaiho, pintakuivuutta poskilla, näppylöitä on siellä täällä ja varsinkin poskissa epätasainen sävy ja aknearpia.

Oi! Olenkin viime aikoina pähkäillyt jääkö ihooni aivan hirveästi meikkiä vielä puhdistuksen jälkeen vai kuvittelenko vain. Tuntuu nimittäin, että kasvovedellä viimeisteltynäkin vanulappuun jää aivan kammottavasti likaa. Voisin aloittaa edullisimmasta ja kokeilla tuota Lorealin vaihtoehtoa 🙂 Kiitos vinkistä!

Olen suuri puhdistusöljyjen ystävä, ja olen itsekin kirjoittanut niistä blogissani. Myös minulla Ardenin öljy nousi ykköseksi; se on niin ihanan täyteläinen koostumukseltaan, puhdistaa hyvin meikin ja jättää ihon pehmeäksi. Ja ihana tuoksukin. Olen kokeillut myös kookosöljyä, mutta sen jälkeinen öljyn puhdistaminen kasvoilta tuntui melko työläältä, ja on sen vuoksi jäänyt ainakin toistakseksi kokeiluasteelle. Käytän aina vedenkestävää ripsaria, ja sen poistan aina siihen tarkoitetulla poistoaineella; lähtee vähemmällä hankauksella. Hyvä postaus, kiitos!

Ostin Cattierin alkuvuodesta Helsingin Stockmannilta.
Kiitos postauksesta. Innostuin uudestaan käyttämään puhdistusöljyä.

Ostin joskus alkuvuodesta tuon L’occitanen öljyn, vinkin otin tietenkin täältä sekä googlettelun jälkeen löysin semmosia ylistyspuheita tuosta tuotteesta että huh 😀 Btw, meillä Jyväskylässä ainakin löytyy Sokokselta pieni määrä L’occitanen tuotteita, mukaanlukien tämä öljy! En ole hetkeen käynyt katsomassa, mutta silloin alkuvuodesta ainakin, ja oli muuten öljy aina lopussa kun kävin etsimässä, ennenkuin sain omani (viimeinen puteli hyllyssä silloinkin…).

Mutta niin, itse sitten öljyyn puhdistustuotteena: se on jäänyt käyttämättä! Se kyllä puhdistaa meikin hyvin, mutta on jotenkin inhottava hangata sitä öljyä kuivalle iholle, ellen annostele oikein reilulla kädellä. Ja varsinkin ripsiin on inhottava pyöritellä, ellen oikeesti tyyliin lotraa sitä 😀 Ja kun ne ripsarit ei edes lähde kunnolla, vaikka käytän vesiliukoista ripsaria. Öljy on nyt ollut kaapissa, mutta pitäisiköhän ottaa uudelleen käyttöön ja kokeilla… montako pumppausta yleensä käytät itse tätä kyseistä öljyä? 🙂 Onkohan se sitten jotenkin turhan paksua mun makuuni vai käytänkö liian varoen enkä laita tarpeeksi 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *