Glitz & Glam

5 parasta rakennepaikkaavaa tehohoitoa

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Oikein mukavaa sunnuntaita kaikille! On sunnuntai, joten on myös 5 parasta -postauksen aika.

moroccanoil5

Tälle sunnuntaille meinasin listailla hiustuotteita. Meinasin listata parhaimmat rakennepaikkaavat tehohoidot. Rakennepaikkaavat hiustuotteet ovat suunnattu niille hiuksille, jotka ovat todella vaurioituneet. Tuotteiden idea on luoda hiuksen pinnalle vahva suojakerros, sekä ”täyttää” hiuksiin syntyneitä koloja. Näin niin kuin ymmärrettävästi ilmaistuna. Rakennepaikkaavat yleensä sisältävät ainesosia joista hius itsessäänkin rakentuu. Jätän tuotteiden kuvauksista kaikki erilaiset proteiinit mainitsematta, sillä niitä on oikeastaan aina rakennepaikkaavissa/korjaavissa tuotteissa. Keskityn enemmän kuvailemaan tuotteita ja niillä saatuja tuloksia. Höttöinen ja heiveröinen hius saa rakennepaikkaavista jämäkkyyttä ja jopa aavistuksen paksumpaa tuntua. Rakennepaikkaavat eivät ole hiuksia silottavia. Olen huomannut tässä hiusteni rankan vaalennusprosessin jälkeen, että moni ennen karheaksi jättänyt rakennepaikkaava onkin nykyään sileyttäväkin. Silloin kun hiukseni eivät olisi tarvinneet rakennepaikkaavia, ne jäivät hieman karkeammiksi, kuin sileyttävillä ja kosteuttavilla tuotteilla. Nykyään kun hiukseni ovat oikeasti vaurioituneet, rakennepaikkaavat jopa selvittävät ja antavat sileyttäkin. Hius tuntuu aavistuksen paksummalta ja hiukset ovat selkeästi jämäkämmät.

Vaikka rakennepaikkaavat ovatkin todella vaurioituneille hiuksille suunnattuja, niitä suosivat myös toiset joilla ei ole vaurioituneet hiukset. Rakennepaikkaavat tosiaan jämäköittävät hiusta, joten moni todella hentohiuksinen on kokenut saavansa apua niistä herkästi leijaileville hiuksille.

En ole pitänyt kaikista rakennepaikkaavista, sillä osa niistä tuntuu liian raskailta. Hiuksista tulee liian kovat ja pahimmillaan muovimaiset. Tässä listauksessani ovat ne parhaimmat rakennepaikkaavat, jotka eivät koveta hiusta liikaa, vaan tekevät hennon ja vaurioituneen hiuksen vahvemman ja vastustuskykyisemmän tuntuiseksi, mutta antavat myös sileyttäkin.

rakennepaikkaavat4

Goldwell Rich Repair 60sec Treatment

Goldwellin kaikki 60sec Treatment -hoidot ovat suosikkejani. Kaikille hiuslaaduille ja tarpeille löytyy omansa. Huikean hyviä. Tämä Rich Repair poikkeaa merkin muista tehohoidoista sillä, että koostumus on ohuempi. Rich Repair on vähän kevyempi paikkaaja, eikä jätä hiusta voimakkaan jämäkäksi. Mielestäni Rich Repair on enemmän vaurioituneita hiuksia pehmentävä. Tuotehan on myös kuiville hiuksille, joten siitä syystä oman kokemukseni mukaan Rich Repair 60sec Treatment myös kosteuttaa, eikä sen vuoksi tarvitse aivan välttämättä kosteuttavaa hoitoa lisäksi. Pelkkä 60sec riittää.

Rich Repair -sarjan tuotteiden tuoksu ei vetoa minuun. Ehkä sain opiskeluaikoina liika-annoksen tätä tuoksua, sillä tätä tuli käytettyä paljon. Vieläkin tuotteen tuoksu vie minut kampaajaopiskelun aikoihin. Kuvailen tuoksua parfyymiseksi.

Lisää kertomaani Rich Repair -sarjasta ja tästä mainiosta tehohoidosta löydät täältä. 

Hinta: noin 18-22 euroa / 200 ml
Saatavuus: Bangerhead*, Nordicfeel*, Sokos- ja Stockmann-tavaratalot, jälleenmyyvät parturi-kampaamot

Moroccanoil Restorative Hair Mask

Moroccanoilin rakennepaikkaava tehohoito onkin koostumuksen perusteella toisesta ääripäästä, kuin edellinen. Moroccanoilille on hyvin tyypillistä, että tuotteet ovat todella vähän vettä sisältäviä ja siksi todella paksuja ja täyteläisiä. Siksi hius saa olla aika kostea kun niille levittää Moroccanoilin tuotteita, kun muiden merkkien kanssa saa puristella ylimääräisiä vesiä hiuksistaan ettei vesi laimenna tuotteita liikaa. Se on iso plussa Moroccanoilissa. Siksi tuotteetkin ovat tavallista riittoisampia.

Tämä onkin vanha kuva tuotteesta, sillä minulla ei ole enää hetkeen ollut tätä hiusnaamiota. Moroccanoilin korjaava hiusnaamio ei ole supersilottaja ja siksipä sen käytön jälkeen suositellaan käytettävän kosteuttavaa hoitoa, joka tuo hiuksiin sileyttä ja helpompaa selvittävyyttä. Restorative sisältää runsaasti öljyjä ja rasvoja, eli hiuksille hyviä rasvahappoja on runsaasti.

Vanhan postaukseni tuotteesta löydät täältä. Tuolloin hiukseni olivat todella hyväkuntoiset, mutta olen sitten myöhemmin käyttänyt naamiota harmaissa hiuksissani, eli ajalla kun hiukseni ovat jo olleet vaurioituneet.

Hinta: noin 45 € / 250 ml
Saatavuus: Bangerhead*, Stockmann-tavaratalo, jälleenmyyvät parturi-kampaamot ja maahantuojan oma verkkokauppa.

rakennepaikkaavat2

Joico K-PAK Deep-Penetrating Reconstructor

Huikea Joicon K-PAK rakennepaikkaava hoito on mm. Cosmopolitanin Beauty Awards -voittaja. Kun hiustuotteiden tuntijoiden kanssa puhutaan rakennepaikkaavista, niin K-PAK nousee esiin lähes aina ensimmäisten joukossa.

Tällä hoitoaineella on hyvin mielenkiintoinen koostumus. Tuubista puristaessa massa näyttää pilalle menneeltä ryynimäisen koostumuksensa vuoksi. Sitä ei kannata pelästyä, se on tuotteen ominaisuus, eikä hoitoaine ole mennyt pilalle. K-PAK levittyy kivasti hiuksiin, mutta se ei silota hiusta kuten silottavat tuotteet tekevät. Siitä syystä suosittelen käyttämään tämän rakennepaikkaavan lisäksi jotain silottavaa ja/tai kosteuttavaa hoitoa. Lopputulos on huikea. Jos hius on ennen ollut todella haperoinen ja hentoinen, K-PAK ja sen jälkeen käytetty jokin toinen hoitoaine yhdessä saavat hiuksista todella luonnollisella tavalla jämäkämmät ja sileät. K-PAK yksinään ei tuo sitä miellyttävää sileyttä.

Lisää Joicon K-PAK -sarjasta ja tästä tehohoidosta löydät vanhasta postauksestani täältä.

Hinta: 30 euron molemmin puolin / 150 ml
Saatavuus: Eleven*, Lookfantastic*, Bangerhead* sekä Joicoa jälleenmyyvät parturi-kampaamot ja Stockmann

rakennepaikkaavat3

Kevin Murphy Re.Store Repairing Cleansing Treatment

Sitten uusi rakkauteni rakennepaikkaavien saralla. Kevin Murphyn tehohoitava rakennepaikkaava on myös pesevä. Sen vuoksi tuote hieman vaahtoaa hiuksissa, mutta ei yhtä paljon, kuin shampoo. Itse käytän lähinnä vain hoitoon, en pesuun.

Re.Store on kätevästi pumppupulloon pakattu. Tuote on aika notkeaa ja helposti hiuksiin levittyvää. Alussa tuntuu, että tuote ei tee mitään muuta kuin vaahtoaa kevyesti. Pois huuhdellessa sitten huomaakin, kuinka tuote selvittää hiusta. Hius on käytön jälkeen jämäkämpi, mutta silti sileä ja pehmeä. Re.Store ei välttämättä vaadi lisähoitoaineita. Siksi olenkin käyttänyt vain hiuksiin jätettävää kosteuttavaa hoitosuihketta, mutta sitäkin vain kevyesti.

Kirjoitin vasta hiljattain Kevin Murphyn rakennepaikkaavista tuotteista. Täältä löydät lisää kertomaani tuotteista.

Hinta: noin 33 € / 200 ml
Saatavuus: Kevin Murphya edustavat parturi-kampaamot ja hiusalan ammattilaisten tuotteita jälleenmyyvät verkkokaupat.

rakennepaikkaavat1

KC Professional Color Mask

Tiesittekö, että KC Professionalin Color Maskit ovat myös rakennepaikkaavia? Kyllä vain. Freesatun värin lisäksi saat hiuksiisi rakennepaikkaavan ominaisuudet. Tässäkin tapauksessa joudun sanomaan, että hyväkuntoisilla hiuksilla en pitänyt Color Maskin tekemästä lopputuloksesta. Koin hiusten olevan karheammat. Nyt kun hius on herkästi katkeileva ja latvoista todella kuiva, niin Color Mask jättääkin sileämmän pinnan hiuksille.

Color Mask kannattaa valita hiustensa sävyn perusteella. Yllätys-yllätys, että minulla on tällä hetkellä käytössä Pearl, Platinium ja Graphite. Nämä ovat niitä viileiden vaaleiden sävyjä. Miksailen näillä sopivia sävyjä tai joskus korjailen punapohjaisella Pearlilla vihertäväksi heittänyttä harmaata. Näillä voidaan säilyttää väriä pidempään lisäämällä suoraväripigmenttiä hiuksiin, mutta taitan myös lievää lämpöisyyttä kylmemmäksi. Sävyvalikoima on nykyään laaja.

Color Mask tosiaan sävyttää hiuksia, mutta samalla sillä on rakennepaikkaavan ominaisuudet, eli hiuksiin kiinnittyviä proteiineja ja hiusta suojaavia ainesosia. Hius tuntuu aina Color Maskin käytön jälkeen paksummalta, koska hiusten pinnalla on suoraväriä ja kaikenlaisia hiusta suojaavia ainesosia. Hyväkuntoisissa hiuksissani tuntui, että Color Mask ei selvitä hiuksia ollenkaan, mutta nyt vaurioituneissa hiuksissa sillä on hyvin selvittäviä ominaisuuksia.

Hinta: noin 17-18 € / 250 ml
Saatavuus: Bangerhead*, hyvin monet parturi-kampaamot, Sokokset, Stockmannit

rakennepaikkaavat

Tällainen kavalkaadi on minun suosikkiporukkani rakennepaikkaavissa tehohoidoissa (Moroccanoil puuttuu kuvasta). Kuten tuolla mainitsin, niin rakennepaikkaavien tehohoitojen jälkeen suositellaan kosteuttavaa hoitoainetta. Niillä saadaan sitten hiukseen sileyttä ja kosteutta. Kuitenkaan jotkut rakennepaikkaavat tehohoidot eivät välttämättä vaadi lisäksi kosteuttavaa ja sileyttävää lisäksi. Kannattaa kokeilla mikä toimii itsellään parhaiten. Rakennepaikkaavia tehohoitoja ei suositella päivittäiseen käyttöön. Puhutaan keratiinien liiallisesta kerrostumisesta ja hiuksen liiallisesta kovettumisesta. Itse käytän nykyään 1-3 kertaa viikossa. Rakennepaikkaavien tehohoitojen ominaisuudet eivät peseydy yhdessä tai kahdessa pesussa pois, kuten tavallisten hoitoaineiden ominaisuudet tekevät. Siksi näitä ei tarvita jokaisessa pesussa.

grannyhair2

Rakennepaikkaavat ja korjaavat tehohoidot eivät korjaa hiuksissa tapahtuneita vaurioita, sillä niillä saatu ”korjaavuus” on usein muutaman pesun kestävää, jonka jälkeen hiusta tulee ”korjailla” uudelleen rakennepaikkaavalla. Hius pysyy vahvemman tuntuisena ja näköisenä, sekä se käyttäytyy, kuin vahvempi hius, kun käyttää säännöllisesti rakennepaikkaavia. Aamuisin vaalennettu, takaraivolta luonnonkiharainen hius ei ole niin pörröinen. Hius pitää paremmin sileytensä. Ainoastaan sen olen huomannut, että rakennepaikkaavien vuoksi saattaa nukkuessa hiuksiin syntyä mutkia, mutta pörröisyys on harvinaisempaa.

Käytättekö rakennepaikkaavia tehohoitoja? Jos käytätte, niin mikä/mitkä ovat suosikkejanne?

Osa postauksen tuotteista saatuja, osa ostettuja.

Lue myös

X