5 parasta...

5 parasta shampoota rasvoittuville hiuksille

17.5.2015 Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Kuinkas monella on rasvoittuvat hiukset? Tänään listaan shampoita, jotka pitävät hiukset vähän pidempään puhtaina.

Hiuksiin liittyy paljon myyttejä ja sellaista ihan höpöhöpöäkin. Höpöhöpöä liikkuu kuluttajien keskuudessa, keskustelupalstoilla, blogeissakin ja kyllä ihan valmistajien mainoslauseissa ja myyntipuheissa. Sitten on sellaista vanhentunutta tietoa ja tietoa, jossa elämme nyt, ennen kun joku kumoaa sen ja kertoo uuden totuuden.

rasvoittuvathiukset1

Hiusten rasvoittuminen johtuu hiuspohjan, eli päänahan erittämästä talista. Sen tehtävä on suojata ja ”voidella” ihoa. Tali leviää hiuksiin ja saa ne näyttämään esteettisesti epämiellyttäviltä. Tästä syystä moni taistelee hiusten rasvoittumista vastaan. Tuo talin eritys on yksilöllistä. On myytti, jossa sanotaan, että jokapäiväisellä hiusten pesemisellä hius tottuu puhtauteen ja siksi alkaa rasvoittua nopeammin. Vähentämällä pesutahtia hius tottuu taas harvempaan pesutahtiin. Ihan ensiksi; hius ei totu mihinkään. Se ei voi tehdä sitä, koska sillä ei ole verenkierto. Se on kuollutta ainesta. Sen sijaan hiuspohja on eri asia. Siellä on verenkierto ja elävät solut.

Harventamalla hiusten pesua, ei välttämättä saada hiuksia pysymään puhtaampina pidempään, mutta moni kokee saaneensa tuosta apua. Näissä tapauksissa todennäköisesti liian tiuha pesutahti poistaa hiuspohjaa suojaavan talin ja näin keho yrittää tuottaa suojaavaa rasvaa entistä tehokkaammin. Kun hiuspohjasta ei liian tehokkaasti poisteta suojaavaa rasvaa, kehon ei tarvitse tuottaa yhtä tehokkaasti suojaa itselleen. Mutta kaikilla tuokaan ei toimi. Toisilla on vain runsaampi talin tuotanto, eikä sitä pysty mitenkään muuttamaan omin keinoin. Se on, mikä on.

Shampoovalikoima on laaja ja niitä löytyy erilaisiin tarpeisiin. Toisille jotkut shampoot aiheuttavat jo parissa tunnissa hyvin likaisen näköiset. Voisin nyrkkisääntönä sanoa, että rasvoittuville hiuksille sopii volyymishampoot, syväpuhdistavat ja rasvoittuville hiuksille suunnatut shampoot. Rakennepaikkaavat, kosteuttavat, kuivan hiuspohjan shampoot eivät ole rasvoittuville hiuksille otollisin vaihtoehto. Niissä usein on öljyjä, silikoneja ja kaikkea muuta sellaista, joka saa hiukset nopeammin näyttämään rasvaisilta.

Minulla on hieman rasvoittuvat hiukset, mutta itse saan pidennettyä pesuväliä kuivashampoolla ja ihan silläkin, kun föönaan hiukset. Hius hieman kohoaa tyvestä, joten tali ei ilmeisesti pääse tarttumaan samalla tavalla hiuksiin. Mieheni omaa hyvin rasvoittuvat hiukset. Hän onkin oikeastaan se, joka meillä osaa heti kertoa, että mikä on hyvä rasvoittuville hiuksille ja mikä ei. Kun vielä rasvoittuvuuden lisäksi on hyvin hieno ja hentoinen hius ja perinnöllistä hiustenlähtöä, niin rasvoittuminen näkyy hetkessä.

Lush Jumping Juniper -palashampoo

Ostin tämän miehelleni, koska hän tosiaan kärsii rasvoittuvista hiuksista. Ei mennyt kuin pari päivää, kun sain palautetta. Jumping Juniper kuulemma toimii ja huomasinhan minäkin sen.

Lush kertoo shampoosta seuraavaa:

”Öljyiset hiukset tulevat raikkaiksi ja hedelmäisen tuoksuisiksi ihanalla sitruuna-, limetti- ja katajashampoopalalla.
Laventeli- ja katajashampoo öljyisten hiusten ja hiuspohjan hallintaan. Tällä palalla voit helposti pidentää hiustenpesuväliäsi.”

Silloin kun hiukseni eivät olleet kokeneet näin montaa vaalennus(raidoitus)käsittelyä, minä testasin tätä. Olin sitä mieltä, että ehkä minulle turhan pesevä. Pitkät ja helposti takkuuntuvat hiukseni olivat nitisevän natisevat. Siksi en uskalla tällä hetkellä edes kokeilla. Nyt suosin kaikkia hopeashampota ja rakennepaikkaavia shampota. Tämä kuitenkin on mieheni mielestä paras shampoo, mitä on käyttänyt.

Hinta: 13,50 € / kpl
Jälleenmyyjä: Lush.fi

Lush Seanik -palashampoo

Seanik on aavistuksen lempeämpi shampoo, kuin Jumping Juniper. Tätä suosin paljon itsekin silloin, kun hiukseni tarvitsivat tekstuuria ja karheutta. Mieheni pitää tästäkin, mutta hänestä Seanik -shampoopalassa olevat merilevän muruset ovat ärsyttäviä. No okei, kyllä ne ovat inhottavia siinä mielessä, että minulla ainakin tarttuvat hiuksiin.

Seanik -shampoosta Lush kertoo seuraavaa:

”Merellinen shampoo piraateille ja merenneidoille! Merisuolaa, merilevää ja miellyttävää tuoksua pehmeille, kiiltäville hiuksille. Lisää tuuheutta.
Täydellinen shampoo aurinkolomille ja kesäpäiville. Myös ankeaan vuodenaikaan tukan ja mielen piristykseksi! Merisuolaa, merilevää ja raikasta tuoksua pehmeille, muhkeille ja kiiltäville hiuksille.”

Tämä on hyvä shampoo käytettäväksi, jos suunnittelee surffikampausta. Hiuksissa tulee olla karheutta ja tekstuuria, jota tämä shampoo hieman antaa. Itse käytin aina hoitoainetta pituuksissa, mutta huomasin tyven olevan selkeästi pidempään puhtaampi ja se oli helpompi pitää kohotettuna.

Hinta: 13,50 € / kpl
Jälleenmyyjä: Lush.fi

Olen näistä Lushin shampoopaloista postannut aikaisemmin. Postaukseni löydät täältä.

sitruuna

KMS California Hair Stay Clarity Shampoo

Kyseessä on syväpuhdistava shampoo, mutta sen verran hellävarainen, että voidaan käyttää päivittäin. Tämä on loistava syväpuhdistava kaikille takkutukille ja niille, joiden hiukset ovat hieman kärsineet kemiallisista käsittelyistä. Tuoksultaan shampoo on mieto, aavistuksen maskuliininen. Koostumus on geelimäinen ja täysin kirkas ja väritön. Shampoo vaahtoaa mukavasti ja pesee hiukset kunnolla puhtaiksi, mutta ei aiheuta sitä nitisevän natisevaa tunnetta hiuksiin.

Olen esitellyt tämän syväpuhdistavan shampoon täältä löytyvässä postauksessa. KMS uudistui, joten pakkaus on vähän muuttunut näistä kuvista.

Hinta: 27-30 € / 300 ml
Jälleenmyyjät: Lookfantastic* sekä edustuksen omaavat parturi-kampaamot

10801192-1367400660-922616

Goldwell Ultra Volume Boost Shampoo

Tämä shampoo myös puhdistaa muotoilutuotejäämiä, eli on samalla kevyesti syväpuhdistava. Kuitenkaan tämä ei jätä yhtä soivan nirisevää ja natisevaa tunnetta. On ehkä hoitavampi, kuin KMS Californian hellävaraisesti syväpuhdistava. Raikas tuoksu ja raikkaan tunteen antava shampoo, jonka geelimäinen koostumus levittyy ja vaahtoaa mukavasti.

Goldwell uudistui hiljattain, joten pakkaus ja nimi koki uudistuksen.

Hinta: 8,90-15,00 € / 250 ml
Jälleenmyyjät: Lookfantastic*, Bangerhead* sekä edustuksen omaavat parturi-kampaamot, Sokos- ja Stockmann-tavaratalot

Shale_0020_oil_0020_shampoo_0020_Oily_0020_and_0020_sensitive

Sim System 4 Shale Oil Shampoo 4

Tätä shampoota en ole itse kokeillut, mutta ostin tätä tädilleni eräs joulu lahjaksi. Koska hän sai tästä apua todella rasvoittuvaan ja epäpuhtauksia täynnä olevaan hiuspohjaan. Siksi en voinut olla nostamatta tätä shampoota tähän postaukseen. Shampoo tasapainottaa hiuspohjaa ja ehkäisee liiallista talin kehittymistä. Rauhoittaa kutinaa, kirvelyä ja saattaa auttaa jopa seborreasta kärsivää hiuspohjaa.

Shampoo on tarkoitettu rasvaisen hilseen hoitoon, mutta soveltuu myös todella rasvaiselle hiuspohjalle, vaikka itse hilsettä ei olisikaan. Lievästi rasvoittuvalle hiuspohjalle ehkä liian voimakkaasti puhdistava päivittäisessä käytössä. Voidaan käyttää päivittäin tai tarpeen mukaan. Vaahdotetaan hiuspohjaan ja hiuksiin, annetaan vaikuttaa 2-5 minuuttia ja huuhdellaan pois.

Hinta: 12,90-15,90 € / 215 ml & 19,90-27,80 € / 500 ml
Jälleeenmyyjät: Hiusverkko*, Eleven* sekä edustuksen omaavat parturi-kampaamot, Sokos- ja Stockmann-tavaratalot

rasvoittuvathiukset

Siinä parhaat shampoot rasvoittuville hiuksille. Lisäksi kuivashampoolla voidaan ehkäistä rasvoittumista. Itse käytän kuivashampoota puhtaisiin hiuksiin. Kuivashampoohan ei poista ongelmaa, joka on siis rasvoittuvassa hiuspohjassa, mutta estää hiuksia rasvoittumasta. Kuivashampoo on siinä varmasti tehokkain tuote. Sellainen vinkki minulla olisi, että älä levitä hoitoaineita tyveen asti, vaan pelkästään pituuksiin. Lisäksi vinkkinä antaisin, että huolehdi, että sinulla on aina puhdas hiusharja, tyynyliina, hattu ja vältä koskemasta hiuksiisi ja päänahkaasi kaiken aikaa. Kaikki tuollainen vain levittää sitä talia hiuksissa ja saa ne nopeammin rasvoittumaan.

Jos nyt puhutaan ajasta, kun minulla ei vielä ollut näin käsitellyt hiukset, niin tykkäsin aina käyttää jotain volyymishampoota tai jotain pesevämpää shampoota. Pituuksille levitin silottavia hoitoaineita ja niitäkin lähinnä vain latvalle ja takaraivolla vähän korkeammalle, koska luonnonkihara sitä vaatii. Tämä auttoi tyveä kohoamaan, joten hiukset eivät olleet päänmyötäiset ja samalla ne eivät rasvoittuneet niin nopeasti.

Mitä keinoja teillä on hiusten rasvoittumista vastaan?

KMS California Hair Stay Clarity Shampoo saatu tuote.

Kommentit (31)

Hei Minna, vaikkei minulla varsinaisesti ole ongelmana liian nopeasti rasvoittuvat hiukset/hiuspohja, niin saan pesuvälille yhden päivän lisäaikaa kuivashampoolla. Kerrassaan kätevä tuote !

Jep, kuivashampoo on ihan ehdoton ykkönen! Ja myös tuuheudentuojana. Käytän sen vuoksi aina puhtaillekin hiuksille. 🙂 Yksi maailman parhaimpia keksintöjä. Kukahan keksi, että tärkkelys hiuksissa olisi hyvä tuote? 😀

kiitos vinkeistä!! näitä on kaivattu! 😀 pitää kokeilla!

Kiva kuulla! Kiitos itsellesi. 🙂

Itse pidän Paul Mitchellin Tea Tree ja Awapuhi -shampoista. Tea Tree varsinkin on sellainen kunnolla pesevä, ja pidän sellaisesta piparminttumaisesta raikkaudesta minkä se jättää. Omat hiukset on tosi paksut, yksittäinenkin hius hyvin paksua, mutta lasimaista, eli raskaus ja liukkaus saa aikaan sen, että hius on jatkuvasti päänahassa kiinni ja rasvoittuu todella nopeasti, jos en käytä hiustuotteita niin, että saan sen hiuksen irti siitä päänahasta. Eli tekstuuria tuovia tuotteita, niin sillä saan hiuksen kohoamaan, hiuspohja kun on mulla hyvin rasvainen. Joka päivä on hiukset mulla pestävä, olen kokeillut harventaa, mutta ei se auta. Ja kun ei se tiuha pesu kuivata, niin mikäpä tässä. Kauhea työ toki saada kuivaksi, mutta märillä hiuksilla nukkumaan, niin muotoilu on aamun ongelma:D

Oi, kuulostaapas hyvältä. 🙂

Kuulostaa tutulta tuo homma. Hiusten joka päiväinen peseminen ei tosiaan ole haitaksikaan välttämättä. Todella kuivat ja hennot hiukset kokevat siitä rasitusta, erityisesti jos hiukset menevät takkuun pahasti ja niitä joutuu väkivaltaisesti selvittämään. Siihen päälle jos joutuu aina föönaamaan, niin pitkät hiukset ovat koetuksella. Mitenkään muuten joka päiväinen pesu ei taida olla haitaksi. Toiset joutuvat pesemään päivittäin, jotta hiuspohja pysyy kunnossa.

Minullekin moni suositteli tuota System 4 -shampoota kun hiuspohjassani oli joku kausi meneillään ja se oli kevyesti rasvainen, kutiseva ja oli rasvaista hilsettä ja aika-ajoin siellä täällä ”finnejä”. Minä koin tuon tuotteen hankalaksi käyttää kun se ei juurikaan vaahtoa, enkä myöskään n. viikon käytön aikana huomannut minkäänlaista helpotusta joten vaihdoin takaisin paremmantuoksuisiin ja paremmin vaahtoaviin tuotteisiin 😀 En vieläkään tiedä mistä nuo hiuspohjan ongelmat silloin tuli, mutta onneksi ovat nyt jo historiaa, koska kutina oli joskus ihan kamala, muttei päässä näkynyt ihottumaa tms. eikä onneksi täitäkään.

Joo, nuo System 4:n shampoot eivät vaahtoa kovin tehokkaasti. Minullakin ollut paria muuta shampoota, mutta ei tuota, jonka tähän postaukseen nostin.

Viikko oli vähän lyhyt aika, kun System 4:n tuotteet ovat usein sellaisia, että parannusta huomaa pitkällä aikavälillä vasta. Jos sinulle tulee uudelleen ongelmia hiuspohjaan, niin kokeile sitkeesti pidemmän aikaa. 🙂

Minulla on ollut järjettömästi kutiava hiuspohja joskus. Minua auttoi Systen 4:n Oil Cure Hair Mask. 🙂 Sitäkin kannattaa käyttää pitkänä kuurina, jos tilanne on päässyt pahaksi.

Yyyyh! Tuo sana täi saa minut aina puistattelemaan. *koputtaa puuta* Minulla ei ole ollut, mutta koska tässä lapsiperheessä on kerran ollut yksi pieni täi toisen lapsen päässä, niin koko perhe joutu shampoo+kampa -kuurille. Kyllä oli miehelläni hommaan kammatessa tätä minun päätäni osio osiolta. 😀

Ei ole ollu minullakaan ikinä *kopkop*, mutta tuon kutinakauden aikana satuin lukemaan jonkun täiartikkelin Iltasanomista ja hysteerisenä ryntäsin tietenkin ostamaan täishampoota sekä itselleni, että miehelleni (enkä ollut siis nähnyt yhtään täitä missään vaiheessa) ja pakotin mieheni kampaamaan päätäni täikammalla pesun jälkeen varmaan tunnin ajan ja vaikka mitään täitä ei näkynyt missään, olin kauan aikaa varma että niitä silti on. Ei onneksi ollut ja kutinakin tosiaan meni ohi ajan myötä 😀

Hitsit siinä kampailussa on hommaa! Meidän neiti tosiaan oli saanut päiväkodista, mutta ONNEKSI huomasin sen yhden ainoan täin heti. Se oli ehtinyt munia pari päivää, joten niiden irrottelu kammalla oli työlästä. Tosin munia oli vain parikymmentä, joten me selvisimme hyvin pienellä show’lla tuosta. 🙂

Minun mies joutui (vaikka yhtään täitä minulla ei ollutkaan) kampailemaan kahteen kertaan ja yhden sentin osioissa. 😀 Olin niin hysteerikko niistä. 😀

No niinpä! Nyt selvisimme niin vähällä, eikä karanteeniinkaan tarvinnut laittaa, kuin neidin päähineet ja sängystä pehmolelut.

Ompa ollu hyvä tuuri! Sehän se kamalaa olisi kun ne aikansa lisääntyisi ja leviäisi jokaiselle perheenjäsenelle ja huonekaluihin ja joka paikkaan. Yääks! Onneksi pääsitte kuitenkin vielä helpolla 🙂

Lushin Squeaky Green pitää kanssa rasvaisuutta pois pidempään. Huomasin tämän omissa hiuksissani. Samoin L’anzan volyymishampoo.

Luin sun postauksen. 🙂 Pitää joskus ostaa miehelle sitäkin kokeiluun. Hän tuntuu tykkäävän palashampoista. 🙂

Aiotko tehdä postauksen myös kuivalle päänahalle sopivista tuotteista? Nimim. tukka ponnarille niin ei push-uppeja tarvitse…..

Joo teen. 🙂 Näitä tosiaan tulee aina näin kohdennettuina, koska ei joku shampoo kaikille sovi tai jokin primeri jne. Eli kohdennan aina ne 5 parasta. Sama sitten meikkien sävyissäkin jne.

Apua, kun alkoi naurattamaan tuo nimimerkkisi. 😀

Olipa mielenkiintoisen kuuloisia oikeastaan kaikki shampoot. Tuota System 4:n shampoota olen pullon käyttänytkin. Toimi ihan hyvin, mutta pullo meni mun hiusmäärällä hetkessä, joten tulis todella kalliiksi olla jatkuvasti ostamassa sitä.

Mulla on ehkä jotain lievää seborreaa tai muuten jotain häikkää hiuspohjassa kun se on voimakkaasti rasvoittuva, mutta kuitenkin hilseilee ja kutisee. Nyt oon käyttänyt ihan Dermosilin hellävaraista shampoota ja hiuspohja oli jo paljon parempi, mutta nyt taas vaihteeksi on mennyt huonompaan suuntaan. Epäilen, että voi olla ihan uuden pyykinpesuaineen vaikitusta, koska se on todella voimakkaasti hajustettua ja mulla iho tuntuu menevän koko ajan herkempään ja kuivempaan suuntaan kaikkialla muualla paitsi naamassa 😀

Koska nuo System 4:n shampoot eivät vaahtoa voimakkaasti, niitä tulee käytettyä turhan paljon, kun tuntuu, ettei se leviä riittävän hyvin hiuksiin. Toki olen itsekin sitä mieltä, että juuri sen vuoksi niitä on pakko käyttää enemmän ja siksi kulutuksen vuoksi hinta tavallaan nousee.

Hyvä tietää tuosta, että Dermosililtä löytyy shampoo, joka on tuonut apua. Sitä ei koskaan tiedä missä joku kysyy neuvoa vaikkapa ehdotusta seborrea-päänahalle sopivasta shampoosta.

Eikö muuten olekin jännä, että iho ei todellakaan ole samanlainen ympäri kehoa? Minulla on ollut melko runsaasti rasvoittuva iho, mutta sy-iho oli kuiva. Nyt kasvoilla iho ei ole enää yhtä rasvoittuva, mutta sy-iho on kyllä edelleen sellainen, että vaatii paljon kosteutta ja rasvoja pysyäkseen kunnossa.

Jumping Juniper onkin ollut ostoslistalla aiemmin, mutta nyt synnytyksen jälkeen päänahka onkin yht´äkkiä kuiva…. eli kuivalle päänahalle vastaava postaus tilattuna! ;D

Tuo raskaus ja synnytyksen jälkeinen aika on aika jännää. Sitä ilmaantuu ihan uusia juttuja itsestään. Minullakin oli raskausaikana ja synnytyksen jälkeen ihan käsittämättömän kuiva päänahka ja silloin ilmeni jopa rasvaista hilsettä. :O Vinkiksi sulle heti, että System 4:n Oil Cure Hair Mask. 😉
https://anna.fi/glitz8glam/2013/12/hiuspohja-kuntoon/

oooo… kiitos vinkistä. Kurkkaankin heti. 🙂

Pakko kysyy mitä huulipunaa toi on tossa ekassa kuvassa!!? Aivan ihana sävy

Tää oli tosi kiva postaus! 🙂

Kiitos, kiva kuulla! 🙂

Hei! Löysin blogiisi vahingossa hakiessani shampoita rasvoittuvalle päänahalle. Tänään kävin tilaamassa ensimmäiset Lushin tuotteet blogikirjoituksesi innostamana 🙂 Innolla odotan, että toimivatko ne minun lirulle ja rasvoittuvalle tukalleni.

Heippa!

Toivottavasti auttavat. 🙂 Hiuspohjan omaa luonnollista rasvoittumista ei valitettavasti voi poistaa shampoolla, mutta ainakin mieheni edelleen pitää tuota violettia Lushin shampoopalaa parhaimpana. Se on tosi, tosi pesevä, joten hiuksiin syntyy tuuheutta ja ilmavuutta. 🙂

Kauankos tuommoinen palashamppoo kestää noin? Jos vaikka kävisi joka päivä suihkussa.

Kysyin vieressä istuvalta mieheltäni kestoa, koska hän käytti/käyttää palashampoita. Kuulemma päivittäisessä käytössä (joskus 2 krt päivässä) kestää noin 4 kk. Hänellä shampoo oli aika hövelissä käytössä, eli pala oli suihkutangossa kiinni olevassa telineessä/kupissa, jossa se altistuu vedelle. Minun spekulaatiolla pala olisi riittänyt pidempääkin, jos sen olisi säilyttänyt kuivemmassa paikassa.

Mutta miehelläni on lyhyet ja ohuet hiukset, joten paksummat ja tuuheammat hiukset tietysti kuluttavat palashampoota enemmän. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *