glitz & glam

5 parasta shampoota rasvoittuville hiuksille

Teksti: Minna / Glitz & Glam
rasvoittuvathiukset1
Postaus sisältää mainoslinkkejä
KMS saatu tuote
 

Kuinkas monella on rasvoittuvat hiukset? Tänään listaan shampoita, jotka pitävät hiukset vähän pidempään puhtaina.

Hiuksiin liittyy paljon myyttejä ja sellaista ihan höpöhöpöäkin. Höpöhöpöä liikkuu kuluttajien keskuudessa, keskustelupalstoilla, blogeissakin ja kyllä ihan valmistajien mainoslauseissa ja myyntipuheissa. Sitten on sellaista vanhentunutta tietoa ja tietoa, jossa elämme nyt, ennen kun joku kumoaa sen ja kertoo uuden totuuden.

rasvoittuvathiukset1

Hiusten rasvoittuminen johtuu hiuspohjan, eli päänahan erittämästä talista. Sen tehtävä on suojata ja ”voidella” ihoa. Tali leviää hiuksiin ja saa ne näyttämään esteettisesti epämiellyttäviltä. Tästä syystä moni taistelee hiusten rasvoittumista vastaan. Tuo talin eritys on yksilöllistä. On myytti, jossa sanotaan, että jokapäiväisellä hiusten pesemisellä hius tottuu puhtauteen ja siksi alkaa rasvoittua nopeammin. Vähentämällä pesutahtia hius tottuu taas harvempaan pesutahtiin. Ihan ensiksi; hius ei totu mihinkään. Se ei voi tehdä sitä, koska sillä ei ole verenkierto. Se on kuollutta ainesta. Sen sijaan hiuspohja on eri asia. Siellä on verenkierto ja elävät solut.

Lue myös: 5 parasta sulfaatitonta shampoota — hellävaraisempaan hiusten pesuun

Harventamalla hiusten pesua, ei välttämättä saada hiuksia pysymään puhtaampina pidempään, mutta moni kokee saaneensa tuosta apua. Näissä tapauksissa todennäköisesti liian tiuha pesutahti poistaa hiuspohjaa suojaavan talin ja näin keho yrittää tuottaa suojaavaa rasvaa entistä tehokkaammin. Kun hiuspohjasta ei liian tehokkaasti poisteta suojaavaa rasvaa, kehon ei tarvitse tuottaa yhtä tehokkaasti suojaa itselleen. Mutta kaikilla tuokaan ei toimi. Toisilla on vain runsaampi talin tuotanto, eikä sitä pysty mitenkään muuttamaan omin keinoin. Se on, mikä on.

Shampoovalikoima on laaja ja niitä löytyy erilaisiin tarpeisiin. Toisille jotkut shampoot aiheuttavat jo parissa tunnissa hyvin likaisen näköiset. Voisin nyrkkisääntönä sanoa, että rasvoittuville hiuksille sopii volyymishampoot, syväpuhdistavat ja rasvoittuville hiuksille suunnatut shampoot. Rakennepaikkaavat, kosteuttavat, kuivan hiuspohjan shampoot eivät ole rasvoittuville hiuksille otollisin vaihtoehto. Niissä usein on öljyjä, silikoneja ja kaikkea muuta sellaista, joka saa hiukset nopeammin näyttämään rasvaisilta.

Lue myös: 5 parasta syväpuhdistavaa shampoota 

Minulla on hieman rasvoittuvat hiukset, mutta itse saan pidennettyä pesuväliä kuivashampoolla ja ihan silläkin, kun föönaan hiukset. Hius hieman kohoaa tyvestä, joten tali ei ilmeisesti pääse tarttumaan samalla tavalla hiuksiin. Mieheni omaa hyvin rasvoittuvat hiukset. Hän onkin oikeastaan se, joka meillä osaa heti kertoa, että mikä on hyvä rasvoittuville hiuksille ja mikä ei. Kun vielä rasvoittuvuuden lisäksi on hyvin hieno ja hentoinen hius ja perinnöllistä hiustenlähtöä, niin rasvoittuminen näkyy hetkessä.

Lush Jumping Juniper -palashampoo

Ostin tämän miehelleni, koska hän tosiaan kärsii rasvoittuvista hiuksista. Ei mennyt kuin pari päivää, kun sain palautetta. Jumping Juniper kuulemma toimii ja huomasinhan minäkin sen.

Lush kertoo shampoosta seuraavaa:

”Öljyiset hiukset tulevat raikkaiksi ja hedelmäisen tuoksuisiksi ihanalla sitruuna-, limetti- ja katajashampoopalalla.
Laventeli- ja katajashampoo öljyisten hiusten ja hiuspohjan hallintaan. Tällä palalla voit helposti pidentää hiustenpesuväliäsi.”

Silloin kun hiukseni eivät olleet kokeneet näin montaa vaalennus(raidoitus)käsittelyä, minä testasin tätä. Olin sitä mieltä, että ehkä minulle turhan pesevä. Pitkät ja helposti takkuuntuvat hiukseni olivat nitisevän natisevat. Siksi en uskalla tällä hetkellä edes kokeilla. Nyt suosin kaikkia hopeashampota ja rakennepaikkaavia shampota. Tämä kuitenkin on mieheni mielestä paras shampoo, mitä on käyttänyt.

Hinta: 13,50 € / kpl
Jälleenmyyjä: Lush.fi

Lush Seanik -palashampoo

Seanik on aavistuksen lempeämpi shampoo, kuin Jumping Juniper. Tätä suosin paljon itsekin silloin, kun hiukseni tarvitsivat tekstuuria ja karheutta. Mieheni pitää tästäkin, mutta hänestä Seanik -shampoopalassa olevat merilevän muruset ovat ärsyttäviä. No okei, kyllä ne ovat inhottavia siinä mielessä, että minulla ainakin tarttuvat hiuksiin.

Seanik -shampoosta Lush kertoo seuraavaa:

”Merellinen shampoo piraateille ja merenneidoille! Merisuolaa, merilevää ja miellyttävää tuoksua pehmeille, kiiltäville hiuksille. Lisää tuuheutta.
Täydellinen shampoo aurinkolomille ja kesäpäiville. Myös ankeaan vuodenaikaan tukan ja mielen piristykseksi! Merisuolaa, merilevää ja raikasta tuoksua pehmeille, muhkeille ja kiiltäville hiuksille.”

Tämä on hyvä shampoo käytettäväksi, jos suunnittelee surffikampausta. Hiuksissa tulee olla karheutta ja tekstuuria, jota tämä shampoo hieman antaa. Itse käytin aina hoitoainetta pituuksissa, mutta huomasin tyven olevan selkeästi pidempään puhtaampi ja se oli helpompi pitää kohotettuna.

Hinta: 13,50 € / kpl
Jälleenmyyjä: Lush.fi

Olen näistä Lushin shampoopaloista postannut aikaisemmin. Postaukseni löydät täältä.

sitruuna

KMS Head Remedy Deep Cleanse Shampoo

Kyseessä on syväpuhdistava shampoo, mutta sen verran hellävarainen, että voidaan käyttää päivittäin. Tämä on loistava syväpuhdistava kaikille takkutukille ja niille, joiden hiukset ovat hieman kärsineet kemiallisista käsittelyistä. Tuoksultaan shampoo on mieto, aavistuksen maskuliininen. Koostumus on geelimäinen ja täysin kirkas ja väritön. Shampoo vaahtoaa mukavasti ja pesee hiukset kunnolla puhtaiksi, mutta ei aiheuta sitä nitisevän natisevaa tunnetta hiuksiin.

Olen esitellyt tämän syväpuhdistavan shampoon täältä löytyvässä postauksessa.

Huom. KMS uudistui, joten pakkaus ja tuotteen nimi ovat muuttuneet näistä kuvista.

Hinta: 18,45-23,90 € / 300 ml
Saatavuus: kampaamot ja verkkokaupat, kuten *Bangerhead, *Cocopanda, *Lookfantastic, *Hajuvesi.fi, *Lyko

10801192-1367400660-922616

Goldwell Ultra Volume Boost Shampoo

Tämä shampoo myös puhdistaa muotoilutuotejäämiä, eli on samalla kevyesti syväpuhdistava. Kuitenkaan tämä ei jätä yhtä soivan nirisevää ja natisevaa tunnetta. On ehkä hoitavampi, kuin KMS Californian hellävaraisesti syväpuhdistava. Raikas tuoksu ja raikkaan tunteen antava shampoo, jonka geelimäinen koostumus levittyy ja vaahtoaa mukavasti.

Huom. Myös Goldwell uudistui hiljattain, joten pakkaus ja nimi koki uudistuksen.

Hinta: 8,90-15,00 € / 250 ml
Jälleenmyyjät: Lookfantastic*, Bangerhead*, *Hajuvesi.fi, *Lyko, *Cocopanda sekä edustuksen omaavat parturi-kampaamot, Sokos- ja Stockmann-tavaratalot

Shale_0020_oil_0020_shampoo_0020_Oily_0020_and_0020_sensitive

Sim System 4 Shale Oil Shampoo 4

Tätä shampoota en ole itse kokeillut, mutta ostin tätä tädilleni eräs joulu lahjaksi. Koska hän sai tästä apua todella rasvoittuvaan ja epäpuhtauksia täynnä olevaan hiuspohjaan. Siksi en voinut olla nostamatta tätä shampoota tähän postaukseen. Shampoo tasapainottaa hiuspohjaa ja ehkäisee liiallista talin kehittymistä. Rauhoittaa kutinaa, kirvelyä ja saattaa auttaa jopa seborreasta kärsivää hiuspohjaa.

Shampoo on tarkoitettu rasvaisen hilseen hoitoon, mutta soveltuu myös todella rasvaiselle hiuspohjalle, vaikka itse hilsettä ei olisikaan. Lievästi rasvoittuvalle hiuspohjalle ehkä liian voimakkaasti puhdistava päivittäisessä käytössä. Voidaan käyttää päivittäin tai tarpeen mukaan. Vaahdotetaan hiuspohjaan ja hiuksiin, annetaan vaikuttaa 2-5 minuuttia ja huuhdellaan pois.

Hinta: 12,90-15,90 € / 215 ml & 19,90-27,80 € / 500 ml
Jälleeenmyyjät: *LykoHiusverkko*, *Bangerhead, *Eleven

rasvoittuvathiukset

Siinä parhaat shampoot rasvoittuville hiuksille. Lisäksi kuivashampoolla voidaan ehkäistä rasvoittumista. Itse käytän kuivashampoota puhtaisiin hiuksiin. Kuivashampoohan ei poista ongelmaa, joka on siis rasvoittuvassa hiuspohjassa, mutta estää hiuksia rasvoittumasta. Kuivashampoo on siinä varmasti tehokkain tuote. Sellainen vinkki minulla olisi, että älä levitä hoitoaineita tyveen asti, vaan pelkästään pituuksiin. Lisäksi vinkkinä antaisin, että huolehdi, että sinulla on aina puhdas hiusharja, tyynyliina, hattu ja vältä koskemasta hiuksiisi ja päänahkaasi kaiken aikaa. Kaikki tuollainen vain levittää sitä talia hiuksissa ja saa ne nopeammin rasvoittumaan.

Jos nyt puhutaan ajasta, kun minulla ei vielä ollut näin käsitellyt hiukset, niin tykkäsin aina käyttää jotain volyymishampoota tai jotain pesevämpää shampoota. Pituuksille levitin silottavia hoitoaineita ja niitäkin lähinnä vain latvalle ja takaraivolla vähän korkeammalle, koska luonnonkihara sitä vaatii. Tämä auttoi tyveä kohoamaan, joten hiukset eivät olleet päänmyötäiset ja samalla ne eivät rasvoittuneet niin nopeasti.

Mitä keinoja teillä on hiusten rasvoittumista vastaan?

Lue myös nämä postaukset:

Parhaat syväpuhdistavat shampoot

Parhaat värjättyjen hiusten shampoot

5 parasta hopeashampoota

5 parasta sulfaatitonta shampoota        

        
X