Glitz & Glam

5 parasta vinkkiä palauttaa kosteus iholle

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Tänään vinkkipostaus lyhyine tuote-esittelyineen.

tiiseri4

Tiedättekö sen, kun iho on kosteusköyhä? Levität kasvoillesi lempparimeikkivoiteesi ja näky järkyttää sinut. Aivan, kuin olisit äkkiä vanhentunut 10 vuotta, eikä se meikkivoiteesi enää teekään kasvoistasi ihanan heleät ja nuorekkaat. Tasan kaksi viikkoa sitten minulla oli tilanne, jossa huomasin ihoni taas päässeen kosteusköyhäksi. Jotain piti keksiä yhdessä päivässä, sillä seuraavana päivänä minulla oli Bella Play:n kuvaukset, enkä todellakaan halunnut näyttää videolla siltä, miltä näytin sillä hetkellä. Sitä välillä tapahtuu, kun laiskottelee vapaapäivinä ihonhoidossa, eikä juo riittävästi vettä.

Kosteusköyhyys iholla on seuraus kehon liian vähäisestä nestepitoisuudesta. Siihen ei auta vaikka kuinka levittäisi rasvaista ja täyteläistä voidetta, ei auta kasvoöljyt, eikä kookosöljyt. Iholta ei puutu rasvaa, vaan kosteutta, eli vettä. Kosteus on se, joka saa ihon näyttämään ja tuntumaan kimmoisammalta. Vesi, eli kosteus on se, joka oikoo ryppyjä ja uurteita. Kosteusköyhässä ihossa rypyt ja uurteet korostuvat erityisesti meikkivoiteen levityksen jälkeen.

Nyt kerron vinkkejä kosteusköyhän ja ylipäänsä kosteutta kaipaavan ihon hoitoon. Nämä ovat myös niitä keinoja, joilla sain alta vuorokaudessa ihoni takaisin siihen kuntoon, että kosteustasapaino palautui ja meikkivoiteeni sai ihostani sen verran nätin, että kuvauksissa bloggaajakollega kehui ihoani ja tiedusteli minun ihonhoitotapoja ja -tuotteita.

Vesi

Vesi, tuo elämän eliksiiri ja kaiken elämänmuodon elinehto. Vesi vanhin voitehista sanoo sanontakin. Pelkästään ulkoisesti ei voida ihon kosteustasapainoa palauttaa. Vettä pitää olla riittävästi sisäisestikin. Jos oikeasti haluaa pitää nestetasapainostaan huolta, niin 2-3 litraa vettä olisi juotava päivittäin. Minulla tuppaa jäämään reilusti alle suositusten. Mutta silloin kun tsemppaan, niin kyllä sen huomaan ihostanikin. (Ihan vain nopea huomautus, että suola auttaa veden kertymisessä kehoon. Jos ei ole suoloja, vesi tulee nopeasti läpi.)

Vesi sisäisesti on tärkein, mutta suihkussa käyminen lisää ihon vesipitoisuutta. Eli pika-apu on myös suihkussa käyminen ja välittömästi sen jälkeen ihonhoitotuotteet kasvoille estämään kosteuden haihtumista. Erittäin kosteusköyhä iho tavallaan imee itseensä veden suihkussa. Valitettavasti se haihtuu sieltä nopeasti, jos huoneilma on kuiva, eikä kosteutta sidota millään tavalla ihoon.

kosteutus

Kevyt kuorinta

Jos tosiaan on tilanne, että ihosta pitää nopeasti saada hehkuva ja heleä, niin kevyt kuorinta on hyvä tehdä. Poistetaan sitä kuollutta ihosolukkoa ja paljastetaan kirkkaampi iho. Ihonhoitotuotteet ja kosteus pääsee juuri sinne, minne halutaan. Ei sitten jää se kuollut ihosolukko kosteuttajista turvonneena ihonpinnalle.

Yksi hyvä mielestäni on ollut Dermalogican Daily Microfoliant. Myös Supermoodin Youth Glo Luxury Peel on hyvä kuorinta. Tätä hedelmähapoilla tehokkaasti kuorivaa tuotetta kannattaa kuitenkin käyttää silloin, kun tietää ettei ole tärkeää menoa. Minulla hapot aiheuttavat parin tunnin lehahduksen iholle. Yksi kaikista hellävaraisin on V 10 Plus Water Based Peeling Facial Mask. Kannattaa lukaista postaukseni noista kolmesta kuorinnasta.

ekopharmavadelma-keramidinaamio

Kosteuttava naamio

Kosteuttava naamio yöksi kasvoille. Kosteuttavat naamiot harvoin ovat niitä kuivuvia maskeja, jotka irrotetaan kasvoilta tai tarvitsee puhdistaa vedellä. Hyvin usein kosteuttavat kasvonaamiot pyyhitään pois vaikutusajan jälkeen, mutta mikään ei mielestäni estä käyttämästä sellaista kasvonaamiota yönaamiota. Se että valmistajat nimeävät tuotteen kosteuttavaksi naamioksi ja ohjeistavat pyyhkimään sen pois 15-20 minuutin päästä, ei oikeastaan eroa kosteuttavasta yönaamiosta. Valmistajat vain nimeävät tuotteita eri tavoilla. Mutta huomautan, että ei ihan kaikki kosteuttavat naamiot sovellu yönaamioksi.

Yksi erittäin mahtava tapaus on tämä suomalaisen EkoPharman Vadelma -tuotelinjan Vadelma-Keramidi kasvonaamio. Naamio on pakattu pumppupulloon, josta sitä saa kyllä pumppailla aika runsaasti, että iholle saa kunnon kerroksen tuotetta. Naamion voi pyyhkiä pois esim. 20 minuutin päästä tai sen voi jättää yöksi vaikuttamaan, kuten minä teen usein. Koostumus ei vaikuta järin tehokkaalta, mutta muistakaa, että kosteus ei ole sama, kuin rasva. Kasvonaamio imeytyy ihoon todella hyvin, erityisesti silloin, kun iho on kosteusköyhä. Olen huomannut, että naamio on loistava täsmähoitokin, sillä aamulla iho on todella mukavasti kosteutettu ja heleämpi. Suosittelen kuorintaa ennen käyttöä, sillä tavoin saa parhaimman lopputuloksen. Tämä EkoPharman Vadelmanaamio on sen verran kevyttä, että se soveltuu myös rasvoittuvan ihon kosteustasapainoa parantamaan. Siinä ei ole rasvainen tai öljyinen koostumus, koska tuote on nimenomaan kosteuttava. Rasvoittuvan ihon omaavan kannattaa itse kokeilla, että syntyykö paras hyöty 20 minuutin naamiona vai koko yön kosteuttavana yönaamiona.

Vaikka kyseessä on luonnonkosmetiikan tuote, niin tämä on oikeasti tehokas. Valitettavasti olen vähän skeptinen luonnonkosmetiikan suhteen, sillä jotkut asiat vain toimivat paremmin synteettisillä ainesosilla, joita ei taas voida käyttää korkeaprosenttisissa luonnonkosmetiikkatuotteissa. Laitan vielä INCI-luettelon tutustumista varten.

Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Rubus Idaeus (Raspberry/Vadelma) Fruit Extract, Glycerin, Betaine, Cucumis Sativus (Cucumber/Kurkku) Fruit Extract, Caprylic/ Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Glyceryl Caprylate, Sea Silk Powder, Ceramides 3, 6, 1, Xanthan Gum, Avena Sativa (Oat/Kaura) Extract, Ribes Nigrum (Blackcurrant/ Mustaherukka) Seed Oil, D-Alpha Tocopherol (Natural Vitamin E / Luonnollinen E-vitamiini), Allantoin, Phenethyl Alcohol (From Rose / Ruususta), Citrus Sinensis (Orange/Appelsiini) Essential Oil, Aroma (Natural Raspberry/Luonnollinen Vadelma), Sodium Phytate

Natural origin / Luonnollista alkuperää 98,12%
Organic / Luomuaste 60,48%

Hinnaltaan kasvonaamio on siinä 24,50 € / 50 ml. EkoPharman jälleenmyyjät löydät täältä. Lisäksi mm. Ihokeskus.fi -verkkokaupasta löytyy Ekopharman tuotteita. Huomasinpa nyt vasta, että kasvonaamiosta sanotaankin, että käy yövoiteena. Eli oikein neuvoin teitä, vaikka en ollut lukenut tai kuullut aikaisemmin.

lumenehyaluronitiiviste

Kosteutta sitovat ihonhoitotuotteet

Kun saadaan sitä kosteutta ihoon, niin se pitää myös saada pysymään siellä, jotta kosteus ei pelkästään haihdu. Erityisesti suihkun jälkeen kannattaa kiirehtiä kosteutta sitovan tuotteen levityksessa. Lumenen Hyaluronitiiviste on mitä mahtavin ihan päivittäiseen ihonhoitoon, mutta toimii myös täsmätuotteenakin. Hyaluronihappo on yksi tehokkaimpia kosteutta sitovia ainesosia ja onkin aika tyypillinen ainesosa anti-aging -tuotteissa. Lumenen hyaluronitiivistettä käytetään kuten seerumia, eli ihovoiteen alla.

Tämä Lumenen uutuus on valloittanut näköjään muitakin, sillä en ole voinut välttyä Hyaluronitiivisteen hypetykseltä. Olen yhtä mieltä heidän kanssaan. Koska tuote on ehtinyt jo näkyä vähän joka blogissa ja vielä tulee näkymäänkin monissa, niin en tästä enää halunnut omaa postausta tehdä. Mutta ujutan tämän loistotuotteen tähän postaukseeni, koska tällä vesimäisen ohuella hyaluronitiivisteellä olen saanut hyviä tuloksia ja se on loistava tuote myös tällaisessa pikaisesti tehtävässä tehokosteutuksessa. Lumenen Hyaluronitiiviste ei sisällä öljyjä, eikä siinä ole silikoneja. Sillä ei siis ole sellaista kosmeettista silottavuutta, vaan ihon sileytys perustuu sen kosteustasapainon palauttamiseen. Hyvin kosteutettu iho on aina kimmoisampi ja nuorekkaampi.

Tietysti mikä vain kosteuttava seerumi voiteen alla on tärkeä, kun tehdään pikaista kosteustasapainon palautusta, mutta koin tämän Lumenen Bright Now Hyaluronitiivisteen yhdeksi tehokkaimmista. Hinnaltaan tuote on noin 20 euroa ja sitä myydään ainakin tavarataloissa ja marketeissa. Suosittelen kaikille iästä ja sukupuolesta riippumatta, jos iho tarvitsee tehokasta kosteutusta. Meikkituotteetkin levittyvät paremmin, kun se on kuorittu ja kosteutettu tehokkaasti.

kosteutus1

Kosteuttava meikkipohja

Kun iholla on ollut kosteuspulaa ja se on vasta elpymässä heikosta kosteuspitoisuudesta, niin ei kannata levittää mattaavinta meikkivoidetta kasvoille. Kannattaa suosia kosteuttavia meikkivoiteita. Toki myös kosteuttava pohjustaja on hyvä lisä meikkivoiteen alla. Esimerkiksi Sensain Smooting Water Make-Up Base on loistava kosteuttavaksi pohjustajaksi, jos meikkivoiteesi ei ole riittävän kosteuttava. Löydät hieman lisää tietoa tuotteesta 5 parasta primeria kuivalle talvi-iholle -postauksestani.

Kovien pakkasien aikaan olin aika pulassa meikkipohjien kanssa. Ne jotka toimivat noin muuten talvella, eivät olleetkaan niin imartelevia niiden kovien pakkasien aikaan. Tarvitsin äärimmäisen kosteana pysyviä meikkipohjatuotteita. Pidin paljon Lumenen Seerumimeikkivoiteesta ja Lumenen Nude Perfection Glow -meikkivoiteesta. Myös Lancômen Miracle Cushion on loistava. Siitä kuitenkin joudun sanomaan, että pahimpina hetkinä, kun iho oli kosteusköyhä, niin ei kosteusteho ollut ihan niin riittävä, kuin Lumenen Seerumimeikkivoiteessa. Noilla pakkasilla iho vaati myös hieman öljyisyyttäkin. Valitettavasti tämän seerumimeikkivoiteen valmistus on lopetettu ja tilalle on tullut Nude Perfection Glow.

Eli vielä kerron paniikkikosteutukseni, jotta ihoni oli jälleen tasaisempi ja nuorekkaampi, kun menin Bella Play:n kampanjan kuvauksiin. Join edellisenä iltana neljä tuopillista vettä muutaman tunnin sisään. Eli se tekee kaksi litraa. Illalla kävin suihkussa ja kuorin ihon Dermalogican Daily Microfoliant -kuorinnalla. Välittömästi suihkun jälkeen levitin iholleni Lumenen Hyaluronitiivisteen ja EkoPharman Vadelma-Keramidi -naamion. Annoin naamion vaikuttaa yön yli. Aamulla join kaksi tuopillista vettä heti aamusta, eli vielä yhden litran. Aamulla puhdistin kasvoni vain vedellä suihkussa ja levitin heti suihkun jälkeen Lumenen Hyaluronitiivistettä ja sen päälle kosteuttavan kasvovoiteen. Päätin kokeilla riskillä ja valita meikkivoiteeksi suosikkimeikkivoiteeni, eli Lumenen Longwear Blur ja levitin sen Beautyblenderillä. Mahtavaa! Iho ei enää näyttänyt kuivalta, eikä vanhemmalta. Oli heleä ja niin tasainen, kuin minulla 33-vuotiaana voi olla pelkän kosteutuksen avulla.

bellablogilaiset

Kuvauksissa oli pakko puuteroida paljon, jotta iho ei näyttäisi voimakkaasti kiiltelevältä. Vaikka ihoni ei ollut rasvainen, niin videokuvassa suuri valon määrä tekee vääristäviä efektejä. Mietin silloin, että miltähän kasvoni olisivatkaan näyttäneet, jos en olisi tehnyt edellisenä iltana, yönä ja aamuna tehokosteutusta? Hgnnn… Puuteri kun tunnetusti ei runsaalla käytöllä ainakaan saa ihoa näyttämään nuoremmalta.

Olisiko teillä hyviä vinkkejä lisättäväksi, joilla iholle saadaan nopeasti palautettua kosteustasapaino? Mikään näistä vinkeistäni ei yksinään ole tehokas ja nopea, mutta kaikki yhdessä antoivat hurjan nopean muutoksen ihon kosteustasapainossa.

Rentoa sunnuntaita!

P.s. Huomasitteko, että postauksessani oli kolme kotimaista brändiä, joista kaksi luonnonkosmetiikkaa?

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

X