5 parasta...

5 parasta yönaamiota

23.10.2016 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Viikot vierivät vauhdilla. Tuntuu välillä, että aina on 5 parasta -postauksen aika.

Neutrogena

Tällä kertaa teemana on yönaamiot. Ovatko tuttuja teille kaikille? Käytättekö yönaamioita? Minä vähän valaisen yönaamioiden ideaa ja tarkoitusta, jos ei olekaan niin tuttuja entuudestaan. Yönaamioilla on erilaisia tarkoituksia – samalla tavalla, kuin muillakin ihonhoitotuotteilla. Yönaamio ei eroa yövoiteesta tai sitten eroaa paljonkin. Riippuu paljolti siitä minkälaista yönaamiota käyttää. Toiset yönaamiot eivät ole päivittäiseen, vai kuuluisiko sanoa jokaöiseen käyttöön. Joitakin yönaamioita voi halutessaan käyttää jokainen yö. Kaikki tämän postauksen yönaamiot eivät kulje nimellä yönaamio, mutta niitä voidaan käyttää yönaamioina. Tiesittehän, että monet kosteuttavat kasvonaamiot toimivat yönaamioina?

Kaikkia yönaamioita yhdistää se, että ne levitetään puhtaille kasvoille iltaisin ja huuhdellaan seuraavana aamuna. Naamio vaikuttaa yön aikana nukkuessasi. Minä rakastan yönaamioita. Joistakin on tullut yövoiteen korvike ja jotkut yönaamiot toimivat täsmähoitotuotteina kuivuutta ja tylsän väristä ihoa vastaan.

Jätin tällä kertaa koostumuskuvat ottamatta, sillä pari näistä minun yönaamioistani on loppunut, eikä niistä enää saanut kuvia aikaiseksi. Olen säästänyt tyhjiä pakkauksia tätä postausta varten.

yonaamio4

Sampar So Much to Dew Midnight Mask

Ensimmäinen testaamani yönaamio. Tämä vei sydämeni välittömästi ja on säilyttänyt paikkansa suosikeissani kaikkien muiden testauksien jälkeenkin.

Tuote on pakattu tuubiin, jonka päässä on sivellin. Tuotetta puristetaan siveltimen ollessa ON-asenneossa ja levitetään ohueksi kerrokseksi kasvoille. Tasoittamisen voi viimeistellä sormin. On tärkeää muistaa kääntää sivellin OFF-asentoon ja huudella se. Näin sivellin pysyy hygieenisenä ja tuote toimintakykyisenä.

Naamion koostumus on hyvin ohut, lähes geelimäinen, joka levittyy kasvoille vaivattomasti. Alussa, varsinkin ensimmäisillä kerroilla tuntuu pientä kipristelyä kasvoilla. Tämä kuitenkin on omalla kohdallani mennyt ohi, eikä siihen ole liittynyt minkäänlaisia ihoreaktioita. Muistelisin, että monella muullakin olisi ollut vastaavanlaisia kokemuksia tämän yönaamion kanssa. Samparin yönaamio vaikuttaa hyvinkin nopeasti ja kosteuttaa kuivaa ihoa. Jos iho on ollut samea ja nuutuneen näköinen, Sampar kirkastaa sitä hyvinkin nopeasti. Tätä naamiota en käyttäisi joka yö, sillä se kuitenkin tuntuu olevan hapoilla tehokkaasti kuoriva, joten suosittelen joko kuuria tai säännöllistä 1-3 kertaa viikossa käyttöä. Olen kirjoittanut tästä tuotteesta aikaisemmin. Vanhan postaukseni löydät täältä.

Sampar on valitettavasti vaikeammin saatavilla. Merkkiä ei saa Suomesta, mutta yhdessä vaiheessa tuotteita oli ainakin Viking Linen laivoilla, mutta nyt en löydä merkistä mitään laivayhtiön verkkosivuilta. Mutta jos tämä tuote tai merkki alkoi kiinnostamaan, niin tuotteita pystyy tilamaan Samparin omasta verkkokaupasta.

Hinta: 41,00 € / 50 ml
Saatavuus: Samparin verkkokauppa

yonaamio2

Supermood Beauty Sleep Absolute Bliss Serum

Tämä on oikeastaan yöseerumi, mutta koostumus ei ole niin ohut etteikö sitä voisi käyttää yksinäänkin. Ylellinen kotimainen luonnonkosmetiikkamerkki Supermood on Anne Kukkohovin käsialaa. Supermoodilla on paljon ihania kosmetiikkatuotteita.

Beauty Sleep -tuotelinjan Absolute Bliss -seerumi on erittäin kosteuttava ja ihoa uudistava. Siinä on käytetty merifenkolin kantasolu-uutetta. Huurrelasiseen pumppupulloon pakattu yöseerumi on koostumukseltaan ohutta, mutta täyteläistä. Seerumi levittyy kasvoille vaivattomasti ja jättää hieman hieman nahkean tunteen, mutta ei rasvaista. Nahkeus katoaa muutamassa minuutissa. Päälle voi halutessaan lisätä yövoiteen, mutta vähän ihotyypistä riippuen, se ei ole välttämätöntä.

Tuote soveltuu päivittäiseen käyttöön. Ihosta tulee kosteutetumpi, sen myötä kiinteämpi ja tasaisempi. Seerumi myös tuntuu kirkastavan kasvojen sävyä pidemmällä käytöllä.

Hinta: 89,00 € / 30 ml
Saatavuus: hyvin laaja saatavuus. Sokos ja sen verkkokauppa, monet luonnonkosmetiikkaa jälleenmyyvät liikkeet ja verkkokaupat, sekä apteekit.

yonaamio3

EkoPharma Vadelma-Keramidi Naamio

Postauksen toinen kotimainen kosmetiikkamerkki, joka sekin on luonnonkosmetiikan puolelta. Vadelma-Keramidinaamio ei ole nimetty yönaamioksi, mutta olen kokenut tämän tuotteen niin hyväksi yönaamioksi, että se on mennyt ohi muutamien yönaamioksi kutsuttujen tuotteiden. Tämä on aivan pakko nostaa näiden parhaimpien yönaamioiden joukkoon.

Tämä tuote on nyt uudistettu, joten se on erilaisessa pakkauksessa ja ilmeisesti koostumuskin on vähän paranneltu, mutta en usko tuotteen muuttuneen huonompaan suuntaan. Myynnissä on edelleen tätä esittelemääni vanhempaa versiota, mutta myös uudistunutta.

Vaikka tuote ei kanna nimeä yönaamio, niin sitä voidaan silti ihan valmistajan suosituksestakin käyttää öisin. Itse olen kokenut saavani tuotteesta enemmän hyötyä yönaamiona, kuin 15-20 minuutin vaikutusajalla, jonka jälkeen ylimääräinen pyyhitään pois. Olen tykännyt levittää kunnon kerroksen kasvoille ja antaa naamion hoitaa tehtävänsä nukkuessani. Aamulla kasvot ovat saaneet runsaasti kosteutta ja se näyttää heleämmältä. Meikkivoiteet levittyvät kauniimmin ja pysyvät paremmin joustavan kauniina kasvoilla.

Naamiossa on käytetty keramideja, joita löytyy meidän iholtammekin. Kuivalla ja ikääntyvällä iholla keramidien määrä heikkenee. Keramidien lisäksi tuotteessa on käytetty vadelmauutetta, jossa on runsaasti iholle hyväksi olevia antioksidantteja.

Hinta: 24,50 € / 50 ml
Saatavuus: monet kauneushoitolat, luonnonkosmetiikkaa jälleenmyyvät liikkeet ja verkkokaupat, kuten Kauneussalonki Anna, Kauneuden Karkkikauppa ja Ecobella.

yonaamio1

Pixi by Petra Nourishing Sleep Mask

Esittelinkin vasta hiljattain Pixin ihania tuotteita, joista yksi oli tämä Nourishing Sleep Mask. Postaukseni löydät täältä.

Pixin yönaamiossa on ihastuttavan kevyt koostumus, joka ei rasvoita ihoa, mutta tuo sille runsain mitoin kosteutta. Olen aivan ihastunut tähänkin yönaamioon. Itse olen suosinut tätä lähes joka yö ja siitä syystä tuubi onkin päässyt tyhjentymään nopeassa tahdissa. Rakastan Nourishing Sleep Maskin tehokasta kosteuttavuutta, joka sopii nuoremmallekin iholle. Tätä en välttämättä suosittelisi jo varttuneempaan ikään ehtineille, vaan enemminkin +20 vuodesta sinne alta 40 ikävuoteen asti.

Kevyet kukkais- ja hedelmäöljyt hoitavat ihoa ja tehokas hyaluronihappo lisää ihon kosteustasapainoa. Optimaalinen sekaihoa ja normaalia ihoa hoidettaessa.

Hinta: 27,70 € / 30 ml
Saatavuus: eleven.fi*

yonaamio

Origins Drink Up Intense Overnight Mask

Sitten merkki, joka on vasta tulossa Suomeen. Origins on tulossa Stockmannille ja ilmeisesti lanseeraus kuluttajillekin on samana päivänä, kun tilaisuus bloggaajille. Eli ensi viikolla 26.10. Stockmannilta pitäisi löytyä. Origins ei ollut minulle ennestään tuttu.

Drink Up Intense Overnight Mask on todella kuivalle iholle optimaalinen yönaamio. Siinä on hyvin täyteläinen ja hieman jopa rasvainen koostumus. Kun muut postaukseni yönaamiot ovat ehkä naamiomielessä keveitä, niin tämä poikkeaa täyteläisemmällä koostumuksellaan. Tuote tuoksuu ehkä vähän voimakkaalle, mutta miellyttävälle. Tuoksussa tuntuu makeutta ja kevyttä sitruksisuutta.

Naamiossa on käytetty avokadoa ja aprikoosiöljyä, jotka kosteuttavat ja tuovat runsaasti erilaisia vitamiineja ihon tarpeisiin. Lisäksi naamiossa on käytetty japanilaista meriheinää, joka ehkäisee ihon kuivumista ja sitä kautta sen ennalta vanhenemista.

Hinta: vielä en osaa tarkkaa sanoa, koska tuote vasta tulossa Suomeen. Veikkaan hinnan sijoittuvan jonnekin 30-40 euron tienoille. (100 ml:n tuubi)
Saatavuus: Stockmann-tavaratalot

yonaamio5

Tällaisia suosikkeja minä olen löytänyt yönaamioista. Monta muutakin kivaa olen kokeillut, mutta näistä viidesta olen jotenkin eniten saanut apua ja sellaista täsmähoitoa, jota tarvitsen, kun iho näyttää väsyneeltä, kuivalta, kosteusköyhältä ja väri on tympeä.

Käytättekö yönaamioita?

Rentouttavaa sunnuntaita ja kaunistavia unia kaikille!

Postauksessa esiintyvät tuotteet saatuja. *merkitty on mainoslinkki, jonka kautta tehdyistä ostoksista saan pienen komission.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Kommentit (16)

Minulla sama fiilis asiasta.

Joko olet korkannut Originsin?

Ei oo tullu koskaan kokeiltua

Suosittelen kokeilemaan, jos tuntuu ettei perusyövoide riitä. 🙂

Sampar on minunkin eka käyttämäni yönaamio, tuntuu, että Suomessa kaikki alkoi tuosta ja sitten alkoi tulla muitakin. Se on edelleen myös omia suosikkeja, loistava tuote. Originsin naamiota en ole ehtinyt vielä testaamaan, nostin sen juuri eilen illalla peilikaappiin sitä varten, mutta tiedän, että se on ulkolaisten tubettajien keskuudessa aika hypetetty tuote, tosin esim. Tati ei ymmärtänyt sen hyvyyttä.

Minulla sama fiilis asiasta.

Joko olet korkannut Originsin?

Sama vastaus kuin edellä, en ole kokeillut. Kuiva iho varmaan tarvitsisi. Tunnustan että yövoide ja seerumikin jäävät usein käyttämättä. Minulla huolimatonta ihonhoitoa, täytyy tunnustaa.

Hmm… Nyt kannattaa kaivaa ne jo olemassa olevat käyttöön. 🙂 Kun rutinoidut, niin et halua olla ilman. Iho on selkeästi pehmeämpi ja kirkkaampi, kun sitä hoitaa.

Huolimattomassa ihonhoidossa ei sinällään ole vaaraa, jos iho sen kestää, mutta itselleen oikeanlaisella ihonhoidolla huomaa eron. 🙂

Käytän n.pari kertaa viikossa yönaamiota. Oma herkkä couperosa iho tykkää ja säännöllisesti käytettynä on auttanu todella paljon ihon hyvänä pysymiseen varsinkin syksyllä kun iho alkaa pinta kuivumaa. Oma suosikki on ekopharman mustaherukka yönaamio

Itsekin just syksyllä, talvella ja vielä keväällä käytän. Kesällä iho onkin toisenlainen, joten ei tule käytettyä.

Pitää testata tuota mustaherukkanaamiotakin. 🙂 Siitä se kasvoöljy on aivan ihana.

Mä olen aina käyttänyt kosteuttavia naamioita niin, että jätän ne yöks iholle vaikuttamaan. Näistä olen kokeillut EkoPharman naamiota ja iso peukku sille multakin! 🙂 Saman sarjan Mustaherukka naamio (nykyisin Herukka) on myös hyvä! Kosmetologilta opittu kikka on sekoittaa näitä kahta; Mustaherukka rauhoittaa ja vähenää punoitusta ja Vadelma hoitaa tehokkaasti pintakuivuutta. Nyt mulla on iho ihan sekaisin (epäpuhdas, ärtynyt ja hilseilee) kun en ole tajunnut kosteuttaa ihoa tarpeeksi. Nyt yritän paikata tilannetta mm. näillä yönaamioilla.

Tuo sinunkin mainitsema Herukka pitää kokeilla. 🙂 Tykkäsin tuotelinjan kasvoöljystä ihan älyttömästi. 🙂

Minulla myös tuo Sampar ja Cliniquen vastaava satunnaisesti käytössä. Sampar nähtävästi poistui taannoin Vikingiltä, koska ei liikkunut kovinkaan hyvin. Jos en itse seuraisi blogeja, niin itselläkin olisi jäänyt ostamatta. Molemmat omalle iholle ihan ok tuotteita, mutta seuraavaksi testaan kyllä jotain muuta.

Vähän samaa olen itsekin uumoillut, kun ei löydy. Minä pidin Samparista, mutta harmi kun se ei koskaan tullut meille kauppoihin myyntiin.

Originsin tuotteita löytyy muuten jo ainakin Helsingin keskustan Stockalta, kävin paria kasvovoidepurkkia pyörittelemässä hullareiden aikaan 🙂

Aaa… Origins olikin jo myynnissä. 🙂

Mulla on juurikin tuota Originsia tällä hetkellä naamalla. Hauska sattuma. Taitaa olla jo toinen purkki menossa, ja seuraava odottamassa kaapissa. Ihan ehdoton talvi-ihon tuote. Mulla on enemmän rasvainen kuin kuiva iho, mutta ilmojen kylmetessä ei ole yhtään liikaa. Aamulla iho on selkeästi täyteläisemmän tuntuinen. Itse käytän muutamana iltana putkeen pakkaskelillä tai muutoin kun tuntuu siltä että tarvii kosteutusta ja vähän kiinteyttävää boostia.

Eikö olekin. Tosi kivan runsas koostumus. Kiva kuulla, että se toimii myös vähän rasvoittuvallekin iholle, eikä tunnu liian tuhdilta. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *