Glitz & Glam

5 parasta yönaamiota

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Neutrogena

Viikot vierivät vauhdilla. Tuntuu välillä, että aina on 5 parasta -postauksen aika.

Neutrogena

Tällä kertaa teemana on yönaamiot. Ovatko tuttuja teille kaikille? Käytättekö yönaamioita? Minä vähän valaisen yönaamioiden ideaa ja tarkoitusta, jos ei olekaan niin tuttuja entuudestaan. Yönaamioilla on erilaisia tarkoituksia – samalla tavalla, kuin muillakin ihonhoitotuotteilla. Yönaamio ei eroa yövoiteesta tai sitten eroaa paljonkin. Riippuu paljolti siitä minkälaista yönaamiota käyttää. Toiset yönaamiot eivät ole päivittäiseen, vai kuuluisiko sanoa jokaöiseen käyttöön. Joitakin yönaamioita voi halutessaan käyttää jokainen yö. Kaikki tämän postauksen yönaamiot eivät kulje nimellä yönaamio, mutta niitä voidaan käyttää yönaamioina. Tiesittehän, että monet kosteuttavat kasvonaamiot toimivat yönaamioina?

Kaikkia yönaamioita yhdistää se, että ne levitetään puhtaille kasvoille iltaisin ja huuhdellaan seuraavana aamuna. Naamio vaikuttaa yön aikana nukkuessasi. Minä rakastan yönaamioita. Joistakin on tullut yövoiteen korvike ja jotkut yönaamiot toimivat täsmähoitotuotteina kuivuutta ja tylsän väristä ihoa vastaan.

Jätin tällä kertaa koostumuskuvat ottamatta, sillä pari näistä minun yönaamioistani on loppunut, eikä niistä enää saanut kuvia aikaiseksi. Olen säästänyt tyhjiä pakkauksia tätä postausta varten.

yonaamio4

Sampar So Much to Dew Midnight Mask

Ensimmäinen testaamani yönaamio. Tämä vei sydämeni välittömästi ja on säilyttänyt paikkansa suosikeissani kaikkien muiden testauksien jälkeenkin.

Tuote on pakattu tuubiin, jonka päässä on sivellin. Tuotetta puristetaan siveltimen ollessa ON-asenneossa ja levitetään ohueksi kerrokseksi kasvoille. Tasoittamisen voi viimeistellä sormin. On tärkeää muistaa kääntää sivellin OFF-asentoon ja huudella se. Näin sivellin pysyy hygieenisenä ja tuote toimintakykyisenä.

Naamion koostumus on hyvin ohut, lähes geelimäinen, joka levittyy kasvoille vaivattomasti. Alussa, varsinkin ensimmäisillä kerroilla tuntuu pientä kipristelyä kasvoilla. Tämä kuitenkin on omalla kohdallani mennyt ohi, eikä siihen ole liittynyt minkäänlaisia ihoreaktioita. Muistelisin, että monella muullakin olisi ollut vastaavanlaisia kokemuksia tämän yönaamion kanssa. Samparin yönaamio vaikuttaa hyvinkin nopeasti ja kosteuttaa kuivaa ihoa. Jos iho on ollut samea ja nuutuneen näköinen, Sampar kirkastaa sitä hyvinkin nopeasti. Tätä naamiota en käyttäisi joka yö, sillä se kuitenkin tuntuu olevan hapoilla tehokkaasti kuoriva, joten suosittelen joko kuuria tai säännöllistä 1-3 kertaa viikossa käyttöä. Olen kirjoittanut tästä tuotteesta aikaisemmin. Vanhan postaukseni löydät täältä.

Sampar on valitettavasti vaikeammin saatavilla. Merkkiä ei saa Suomesta, mutta yhdessä vaiheessa tuotteita oli ainakin Viking Linen laivoilla, mutta nyt en löydä merkistä mitään laivayhtiön verkkosivuilta. Mutta jos tämä tuote tai merkki alkoi kiinnostamaan, niin tuotteita pystyy tilamaan Samparin omasta verkkokaupasta.

Hinta: 41,00 € / 50 ml
Saatavuus: Samparin verkkokauppa

yonaamio2

Supermood Beauty Sleep Absolute Bliss Serum

Tämä on oikeastaan yöseerumi, mutta koostumus ei ole niin ohut etteikö sitä voisi käyttää yksinäänkin. Ylellinen kotimainen luonnonkosmetiikkamerkki Supermood on Anne Kukkohovin käsialaa. Supermoodilla on paljon ihania kosmetiikkatuotteita.

Beauty Sleep -tuotelinjan Absolute Bliss -seerumi on erittäin kosteuttava ja ihoa uudistava. Siinä on käytetty merifenkolin kantasolu-uutetta. Huurrelasiseen pumppupulloon pakattu yöseerumi on koostumukseltaan ohutta, mutta täyteläistä. Seerumi levittyy kasvoille vaivattomasti ja jättää hieman hieman nahkean tunteen, mutta ei rasvaista. Nahkeus katoaa muutamassa minuutissa. Päälle voi halutessaan lisätä yövoiteen, mutta vähän ihotyypistä riippuen, se ei ole välttämätöntä.

Tuote soveltuu päivittäiseen käyttöön. Ihosta tulee kosteutetumpi, sen myötä kiinteämpi ja tasaisempi. Seerumi myös tuntuu kirkastavan kasvojen sävyä pidemmällä käytöllä.

Hinta: 74,95-89,00 € / 30 ml
Saatavuus: Hyvinvoinnin Tavaratalo*, Jolie* ja Sokos

yonaamio3

EkoPharma Vadelma-Keramidi Naamio

Postauksen toinen kotimainen kosmetiikkamerkki, joka sekin on luonnonkosmetiikan puolelta. Vadelma-Keramidinaamio ei ole nimetty yönaamioksi, mutta olen kokenut tämän tuotteen niin hyväksi yönaamioksi, että se on mennyt ohi muutamien yönaamioksi kutsuttujen tuotteiden. Tämä on aivan pakko nostaa näiden parhaimpien yönaamioiden joukkoon.

Tämä tuote on nyt uudistettu, joten se on erilaisessa pakkauksessa ja ilmeisesti koostumuskin on vähän paranneltu, mutta en usko tuotteen muuttuneen huonompaan suuntaan. Myynnissä on edelleen tätä esittelemääni vanhempaa versiota, mutta myös uudistunutta.

Vaikka tuote ei kanna nimeä yönaamio, niin sitä voidaan silti ihan valmistajan suosituksestakin käyttää öisin. Itse olen kokenut saavani tuotteesta enemmän hyötyä yönaamiona, kuin 15-20 minuutin vaikutusajalla, jonka jälkeen ylimääräinen pyyhitään pois. Olen tykännyt levittää kunnon kerroksen kasvoille ja antaa naamion hoitaa tehtävänsä nukkuessani. Aamulla kasvot ovat saaneet runsaasti kosteutta ja se näyttää heleämmältä. Meikkivoiteet levittyvät kauniimmin ja pysyvät paremmin joustavan kauniina kasvoilla.

Naamiossa on käytetty keramideja, joita löytyy meidän iholtammekin. Kuivalla ja ikääntyvällä iholla keramidien määrä heikkenee. Keramidien lisäksi tuotteessa on käytetty vadelmauutetta, jossa on runsaasti iholle hyväksi olevia antioksidantteja.

Hinta: 24,50 € / 50 ml
Saatavuus: monet kauneushoitolat, luonnonkosmetiikkaa jälleenmyyvät liikkeet ja verkkokaupat

yonaamio1

Pixi by Petra Nourishing Sleep Mask

Esittelinkin vasta hiljattain Pixin ihania tuotteita, joista yksi oli tämä Nourishing Sleep Mask. Postaukseni löydät täältä.

Pixin yönaamiossa on ihastuttavan kevyt koostumus, joka ei rasvoita ihoa, mutta tuo sille runsain mitoin kosteutta. Olen aivan ihastunut tähänkin yönaamioon. Itse olen suosinut tätä lähes joka yö ja siitä syystä tuubi onkin päässyt tyhjentymään nopeassa tahdissa. Rakastan Nourishing Sleep Maskin tehokasta kosteuttavuutta, joka sopii nuoremmallekin iholle. Tätä en välttämättä suosittelisi jo varttuneempaan ikään ehtineille, vaan enemminkin +20 vuodesta sinne alta 40 ikävuoteen asti.

Kevyet kukkais- ja hedelmäöljyt hoitavat ihoa ja tehokas hyaluronihappo lisää ihon kosteustasapainoa. Optimaalinen sekaihoa ja normaalia ihoa hoidettaessa.

Hinta: 20,95 € / 30 ml
Saatavuus: Lookfantastic*

yonaamio

Origins Drink Up Intense Overnight Mask

Sitten merkki, joka on vasta tulossa Suomeen. Origins on tulossa Stockmannille ja ilmeisesti lanseeraus kuluttajillekin on samana päivänä, kun tilaisuus bloggaajille. Eli ensi viikolla 26.10. Stockmannilta pitäisi löytyä. Origins ei ollut minulle ennestään tuttu.

Drink Up Intense Overnight Mask on todella kuivalle iholle optimaalinen yönaamio. Siinä on hyvin täyteläinen ja hieman jopa rasvainen koostumus. Kun muut postaukseni yönaamiot ovat ehkä naamiomielessä keveitä, niin tämä poikkeaa täyteläisemmällä koostumuksellaan. Tuote tuoksuu ehkä vähän voimakkaalle, mutta miellyttävälle. Tuoksussa tuntuu makeutta ja kevyttä sitruksisuutta.

Naamiossa on käytetty avokadoa ja aprikoosiöljyä, jotka kosteuttavat ja tuovat runsaasti erilaisia vitamiineja ihon tarpeisiin. Lisäksi naamiossa on käytetty japanilaista meriheinää, joka ehkäisee ihon kuivumista ja sitä kautta sen ennalta vanhenemista.

Hinta: 23,00 € / 75 ml (pakkaus ja pakkauskoko muuttunut kuvasta)
Saatavuus: Kicks*

yonaamio5

Tällaisia suosikkeja minä olen löytänyt yönaamioista. Monta muutakin kivaa olen kokeillut, mutta näistä viidesta olen jotenkin eniten saanut apua ja sellaista täsmähoitoa, jota tarvitsen, kun iho näyttää väsyneeltä, kuivalta, kosteusköyhältä ja väri on tympeä.

Käytättekö yönaamioita?

Rentouttavaa sunnuntaita ja kaunistavia unia kaikille!

Postauksessa esiintyvät tuotteet saatuja. *merkitty on mainoslinkki, jonka kautta tehdyistä ostoksista saan pienen komission.

Lue myös

X