Glitz & Glam

Aikuisen naisen meikki ja meikistä silmälasien kanssa & juhlakampaus

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Googlen kautta blogiini tulee paljon vierailijoita hakusanalla aikuisen naisen meikki. Siksi päätinkin kirjoittaa uudestaan aikuisen naisen meikkauksesta ja laittaa paljon kuvia. Aikuisen naisen meikkaushan koskee meitä jokaista, ellei ihan vielä, niin sitten tulevaisuudessa. 😉 Sillä jokainen meistä vanhenee. Vanheneminen alkaa murrosiän jälkeen ja yleensä näkyvimmät muutokset huomataan siinä 25-30 -vuotiaina. Itsessäni selkäet muutokset huomasin siinä 26-27 -vuotiaana, eli vasta hiljattain, koska nyt olen 28-vuotias. 😉

On vaikea sanoa milloin tulisi meikata aikuisen naisen meikkauksella, koska jokainen on yksilö ja vanheneminen, rypyt ja silmäluomien raskaampina roikkuminen tapahtuu jokaisella eri tahdissa. Mitä nyt itse olen tehnyt huomioita, niin siinä n. 38-42 -vuotiaana alkaisi olemaan aika muuttaa meikkausta hieman. Mutta toisilla aiempaa ja toisilla myöhempää. 😉

Ikää kertyessä yleensä aletaan panostaa enemmän pohjustustuotteisiin, että hyvään meikkivoiteeseen. Pohjustajat ovat erittäin tärkeitä, jotta meikki pysyy kauniina, siistinä ja heleänä, eikä karkaa ryppyihin ja vakoihin ja tällä tavoin korosta enemmän niitä. Meikkivoiteeksi valitaan kevyt ja kosteuttava, joka antaa kasvoille tervettä hehkua ja sävyä. Valokynällä voidaan häivyttää ryppyjä ja uurteita käyttämällä valokynää aivan uurteiden pohjalla. Myös tummien silmien alle voidaan käyttää valokynää, mutta hillitysti kuitenkin, jotta rypyt eivät nouse esiin tai silmän aluset eivät olisi luonnottoman vaaleat. Puuterointi tehdään kevyesti, jotta liika puuteri ei korosta ei toivottuja asioita, kuten ryppyjä ja epätasaisuuksia.
Kulmat tulisi olla kauniisti muotoillut ja ne voidaan värjätä. Jos kulmia värjätään meikkauksella, niin väreinä kannattaa suosia vaalean ruskeaa tai harmahtavaa ruskeaa. Kulmien lähdöt kannattaa meikata hyvin kevyesti, sillä liian tummat lähdöt tekevät tuiman näköisen ilmeen.
Luomivärit vaihdetaan helmiäismäisistä mattaluomiväreihin, sillä voimakkaasti hohtavat helmiäiset korostavat silmäryppyjä. Aikuisen naisen luomivärien tulisi olla mattavärejä ja laadukkaita, sillä kovin jauhoinen tai huonolaatuinen luomiväri ei tasoitu luomelle kauniisti ja tällöin epätasaisena korostaa luomien ryppyisyyttä. Itse en ajattele täysin musta-valkoisesti, että aikuisen naisen tulisi käyttää VAIN mattaluomivärejä, sillä jotkut laadukkaat satiiniset ja aavistuksen hohtavat luomivärit käyvät aikuiselle naiselle korostamatta mitään ei toivottua. 😉 Kunnolliset häivytykset ovat myös kaiken a ja o aikuisen naisen meikissä. Vaalea luomiväri kulmaluulla ja silmän sisänurkassa kirkastavat ilmettä ja antavat silmille virkeämmän vaikutelman.
Silmien rajauksen tulisi olla ohut ja siisti, sillä paksu rajaus tekee yleensä luomesta raskaamman näköisen, siksi rajauksessa kannattaa suosia kynän sijaan nestemäistä- tai geelirajausta. Rajauksella voidaan myös tehdä silmää kohottava vaikutelma tekemällä kevyesti kissamainen rajaus ulkokulmaan.
Ripsiväriä ei suositella käytettävän ala ripsille, koska se korostaa alaluomen ryppyjä. Minulla meikkauksessa olleet aikuiset naiset ovat olleet sen verran vähä ryppyisiä vielä, että olen käyttänyt kevyesti ripsiväriä alaripsillekin.
Poskipunaksi valitaan omalle ihon sävylle sopivia värejä, mutta harvemmin aikuiselle naiselle istuu ihan pinkki tai vaaleanpunainen poskipuna. Itse olen käyttänyt aikuiselle naiselle persikkaisia tai violettiseen taittavia poskipunia.
Jos käytetään huulipunaa, niin huulet kannattaa rajata kynällä siististi. Huulet kannattaa myös pohjustaa huulimeikin pohjustajalla, jotta puna ei karkaa huuliryppyihin. Huulikiillot ovat myös helppo ja kevyt tapa meikata huulet ja kiillot yleensä antavat hieman suurentavan vaikutelman, sillä aikuisella naisella huulet alkavat kaventua.

Malleina kuvissa on tätini ja äitini, jotka olivat menossa ystävänsä häihin, joten tulivat minulle meikattavaksi. Ensimmäiset silmämeikkikuvat ovat tädilleni tekemiä koemeikkauksia. HUOM.!!! Silmämeikit on koeversioissa vähän ”raakileita”, eli niitä ei ole häivytelty ihan kunnolla.

Toiseen silmään käytin NYXin mattaluomivärejä. Pohjustuksessa Urban Decay Primer Potion ja luomivärinä Nude, joka on matte/sheer, eli matta, mutta siinä on kuitenkin aivan aavistus hohdetta. Kulmaluulla ja silmän sisänurkassa High Light. Liikkuvalla luomella True Taupe. Ulkonurkassa ja luomivaossa Hawaiian Coffee.

Alaluomella käytin samoja luomivärejä. Ulkonurkassa Hawaiian Coffee, keskellä True Taupe ja sisänurkassa High Light.

Rajaus mustalla geelilinerilla ja kevyesti ripsiväriä vain ripsien kärkiin, koska tädilläni on ripsipidennykset.

Toiseen silmään kokeilin tädilleni vihreää silmämeikkiä. Pohjustuksessa samat, eli UDPP ja NYXin Nude luomiväri. Sisänurkassa ja kulmaluulla NYXin White. Liikkuvalla luomella MACin Silly-Goose, joka on koostumukseltaan satiinimainen. Ulkonurkassa ja luomivaossa Isadoran 13 Autumn Green, joka on hohtava.

Alaluomelle käytin taas samoja luomivärejä, eli ulkonurkassa Isadoran 13 Autumn Green, keskellä MACin Silly-Goose ja sisänurkassa NYXin White.

Musta geeliliner rajaus ja ripsiväriä.

Vihreässä silmämeikissä käyttämäni luomivärit.

Huomasin koemeikkiä tehdessä, että nostin silmämeikin varjostuksen hieman liian korkealle tätini silmissä, joten tästä huomiosta oli minulle hyötyä sitten juhlapäivän meikkiä tehdessä. 😉 Toinen näistä meikeistä oli ihan selkeästi ”istuvin” ja arvaattekin varmaan mikä silmämeikki tuli juhlapäivänä… 😉

Sitten juhlapäivän kuviin…

Tein tädilleni juhlakampauksen. Olen oikeasti aivan onneton kampauksien tekijä. 🙁 Mutta onneksi sain jotain tusattua. ;D Onneksi tätini oli tyytyväinen kampaukseensa. 🙂 Laitoin lisäkoristukseksi oman mustan ruusuni.

Taustalla näkyvä ”meikkauspaikka” oli minun väliaikainen meikkauspaikkani, sillä eilen kodinhoitohuoneen kaapit ja laatikot tulivat ja nyt niitä päästään laittamaan paikoilleen!!! JEEE!!! Kohta minulla on iso ja tilava meikkauspaikka pienen vessan sijaan. 😉

Sitten kuvia juhlameikistä kampauksen kanssa… vain juhlavaatteet puuttuu… 😉

Meikin pohjustajana käytin NYXin HD Primeria. Neutraloin poskien, nenän ja leuan punoitusta NYXin Concealer Jar Greenillä. Meikkivoiteena NYX Liquid Foundation Nude ja True Beige, joista sekoitin tätini ihonsävyyn sopivan meikkivoiteen. Silmien sisänurkissa ja silmien alla käytin valokynää häivyttämään tummia silmänalusia.

Korostuksena poskipäillä, nenällä, otsalla ja leuassa NYXin mosaiikki Highlight. Varjostukset poskilla NYXin Latte. Poskipunana NYXin mosaiikki poskipuna Peachy. Huulilla tätini omat huulimeikit, joista en nyt muuta muista kuin, että huulipuna ja huulikiilto olivat Mary Kayn.

Kulmat on muotoiltu Graftobianin harmaalla kynällä. Kulmat väritin NYX Eyebrow Cake Powder Blondella.
Silmämeikin pohjustuksena Urban Decay Primer Potion. Koko luomella NYXin Nude luomiväri. Kulmaluulla ja sisänurkassa NYXin White, jolla halusin saada enemmän valoisuutta kulmaluulle ja sisänurkkiin. Liikkuvalla luomella True Taupe ja ulkonurkissa Hawaiian Coffee. Alaluomella ulkonurkassa Hawaiian Coffee, keskellä True Taupe ja sisänurkassa White.

Mustalla geelilinerilla siistit ja kissamaisen kohottavat rajaukset ja ripsiväriä.

Käyttämäni pohjustustuotteet, meikkivoiteet, ripsiväri ja geeliliner.

Käyttämäni kulmaväri, poskipuna ja luomivärit. Huulimeikeistä ei ole kuvaa, koska ne olivat tätini omia.

Sitten äitini juhlameikki. Hänelle en edes tehnyt koeversioita, sillä olen niin monta kertaa meikannut äitini, että tiedän mikä hänelle sopii ja miten hänelle meikki laitetaan. ;D

Pohjustuksena NYX HD Primer. Meikkivoide on sekoitettu sopivan sävyiseksi NYX Liquid Foundation Nudella ja True Beigellä. Korostukset poskipäillä, nenällä, otsalla ja leuassa NYXin mosaiikki Highlightilla. Varjostukset poskilla NYX Latte. Poskipunana NYXin mosaiikki puna Champagne.
Huulilla rajaus NYXin huulikynällä Mauve ja huulikiiltona NYXin GirlsRound Lip Gloss Mauve.

Äitini hiukset ovat vielä laittamatta kuvissa, mutta hänellä oli upea kampaus, jonka eräs parturi-kampaaja teki hänelle. 😉

Kulmissa olen käyttänyt harmaata Graftobianin kynää ja NYXin Eyebrow Cake Powder Blondea.
Silmämeikki on pohjustettu Urban Decay Primer Potionilla. Luomivärinä pohjalla käytin SMH:n Creme D’Nude. Kulmaluulla ja sisäkulmassa NYXin White. Liikkuvalla luomella SMH Bamboo. Ulkonurkassa ja luomivaossa NYXin Deep Brown (Deep Purple), joka on rusehtava tumman violettinen. Alaluomella ulkonurkassa Deep Brown, keskellä Bamboo ja sisänurkassa White. Kuvissa meikki näyttää sinervältä violetilta, vaikka luonnossa oli lämpöisempi sävyltään.

Rajaus mustalla geelilinerilla ja ripsiväriä.

Samat tuotteet kuin tätinikin meikissä.

Kulmaväri, luomivärit, poskipuna ja huulimeikit.

Blogistani löytyy muitakin aikuisen naisen meikkejä:
Äitini bilemeikki
Päivämeikki aikuiselle naiselle
Äitini päivämeikki

Silmälasit ja meikki

Koska äidilläni on silmälasit, niin otin sen huomioon silmämeikissä. Silmälasit ”syövät” meikin vahvuutta ja näkyvyyttä, joten tein hänelle voimakkaamman ja tummemman silmämeikin, kuin hänen siskolleen. Äidilläni on miinuslasit, jotka myös pienentävät silmiä. Siksi silmien rajaukset on tehty antamaan suurentavaa vaikutelmaa. Käytin myös silmien sisänurkissa vaaleaa reilusti, jotta saadaan ”valoisuutta” silmälasien taakse.

Pluslasit taas suurentaisivat silmiä, jolloin käytettäisiin yhtä tummempaa luomiväriä liikkuvalla luomella, sillä pluslasit tuovat kaikki rypyt, epätasaisuudet yms. esiin ja suurentavat silmiä. Tällöin silmille voidaan tehdä yhdellä tummemmalla luomivärillä silmän kokoa tasapainottava meikkaus. Tummemmalla mattaluomivärillä silmäluomien ryppyisyys ei korostu pluslasien vuoksi. Silmien alle ei käytetä vahvasti neutraloijia, jotka yleensä korostavat ryppyjä. Kulmat nypitään siisteiksi, sillä lasit korostavat hapsottavia kulmakarvoja.

Alla kuva ilman silmälaseja ja silmälasien kanssa…

Huomaatte varmaan eron. 😉

Facebookissa sain kutsun tapahtumaan, joka on 6.6.
Meikittömänä töihin ympäristöystävällisen kosmetiikan puolesta!

Aikooko kukaan lukijoistani mennä maanantaina töihin ilman meikkiä? Mitä ajatuksia ko. tempaus herättää?  Kaiken aikaahan tässä ollaan muuttumassa luonnonmukaisempiin kosmetiikkatuotteisiin ja minusta vaikuttaisi siltä, että luomu on nyt IN! 😉
Lista joutsenmerkin saaneista tuotteista

Laitoin myös uuden kyselyn oikeaan yläkulmaan. 😉 Haluaisin tietää lukijoideni ikäjakaumaa. Käykääpä vastailemassa. 🙂

X