Glitz & Glam

Alumiiniton deodorantti

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Alumiinittomat deodorantit ovat yllättävän harvinaisia, mutta niitä kuitenkin on. Tänään esittelen yhden sellaisen.

Testasin Louis Widmerin deodorantin. Olen itse antiperspiranttien käyttäjä. Siksi olikin kiintoisaa kokeilla vuosien tauon jälkeen deodoranttia. Antipersirantit estävät hikoilua ja niissä on käytetty alumiinisuoloja, jotka liukenevat hikeen ja näin muodostavat hikirauhasten pinnalle suojakalvon. Deodorantti ei estä hikoilua, mutta peittää bakteerien synnyttämää tuoksua (=hajua), kun samalla siinä on antibakteerisia ainesosia.

Louis Widmerin alumiiniton roll-on deodorantti on myös alkoholiton. Sen sanotaan soveltuvan herkkäihoisillekin, sekä ärtyneelle iholle. Deodorantissa on käytetty hopeaa, joka on antimikrobinen ja desinfioiva ainesosa.

Tuoksultaan Louis Widmerin deodorantti on yllättävän mieto. Näitähän saa hajusteettomana, mutta omani on hajustettu versio. Tuoksuu deodorantille, en osaa tuoksua sen ihmeemmin analysoida. Tuoksu ei tunnu jäävän leijailemaan, eikä tartu voimakkaasti vaatteisiin.

Koostumus on melko kostea ja jotenkin kainalot jäävät pidemmäksi aikaa kosteiksi. Deodorantti ei kuitenkaan sotke mustia vaatteita, mikä on mahtava asia tällaiselle mustiin pukeutuvalle.

Huomasin yllättävän pian, että mikä ero on deodorantilla ja antiperspirantilla. Jos minua hikoiluttaa, niin kainaloni ovat märät, kun niissä on alumiiniton deodorantti. Hienhajua en kuitenkaan alussa huomannut kertaakaan. Kunnes sitten minulla oli stressihiki. Se kyllä löyhkäsi omaan nenääni häiritsevästi. Siitä lähtien olen huomannut, että aina kun minulla on hiki, niin kainaloiden kosteus saa minut stressaamaan hajuongelmia ja siitä syystä sitten paita alkaa tuoksahtamaan. Jossain määrin tuotteen toimimattomuuteen on syynä oma päänikin, sillä se kainaloiden kosteus, jota alumiiniton deodorantti ei ehkäise, saa minut hermoilemaan myös hajuhaitoista.

Minusta ei tule alumiinittomien deodoranttien käyttäjää, mutta oli kiva kokeilla tällaista vaihtoehtoa.

Hinnaltaan tämä Louis Widmerin alumiiniton deodorantti on 13-14 euroa / 50 ml. Louis Widmerin tuotteita jälleenmyyvät apteekit.

Kumpaa te käytätte? Deodoranttia vai antiperspiranttia? Miksi?

Loppuun vielä 21. luukun sisältö. Vähiin käy ennen, kun loppuu. Viimeisiä päiviä viedään kalenterin osalta.

21. luukuun sujautin vielä kolmannen puhdistustuotteen Lancômelta. Kyseessä olisi Bi-Facil -silmämeikinpuhdistaja, joka poistaa myös vedenkestävän silmämeikin. Hyvin perinteinen kaksivaiheputsari, joka ravistetaan hyvin ennen käyttöä. Meikki puhdistuu tehokkaasti, eikä tämä tunnu ärsyttävän silmiäni.

Valitsin tuotteen, koska tämä täydensi kalenterin sisältöä ja kahta muuta Lancômen puhdistustuotetta, jotka olin valinnut kalenteriin. Täytyyhän meikit saada myös pois kasvoilta.

Enää olisi 3 luukkua jäljellä!

Louis Widmerin deodorantti saatu goodie bagista.

Lue myös

X