Glitz & Glam

Apuja hiusongelmiin

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Hius- ja hiuspohjan ongelmat ovat päänvaiva monella näin talvipakkasten kiristyessä.

phyto1

Talvella hiuksissa ja hiuspohjassa saattaa esiintyä kaikenlaista harmia ja vaivaa. Esittelen tänään hyvin Phyton tuotteita, jotka ovat erityisesti ongelmia ratkovia tuotteita.

phyto

Onko Phyto Paris tuttu ennestään? Tämä valikoiduissa apteekeissa ja verkkoapteekeissa myytävä hiustuotemerkki on tunnettu kasvipohjaisuudestaan. Phyto on valmistanut hiustuotteita jo vuodesta 1969 lähtien. Nimestäkin jo pystyy päättelemään, että kyseessä on ranskalainen valmistaja. Patris Alès oli ensimmäinen, joka keksi käyttää kasveja hiustuotteisiin. Tuotteiden pakkaukset huomioivat heikosti säilyvien luonnonantimien tehokkuuden ja säilyvyyden. Tästä syystä Phytolla on paljon lasi- ja alumiinipulloja. Samalla säilöntäaineiden määrää on pystytty vähentämään.

phyto11

Kutiava hiuspohja on tyypillinen vaiva näin talvella. Monesti kutina alkaa jo syksyllä, mutta pahenee viimeistään talvella pakkasten kiriessä hyvin kylmiin lukemiin. Jos hiuspohjassa ei ole mitään sieni-infektiota, voidaan ilman lääkärikäyntiäkin koittaa tyypillisimpiä vaivoja oikeilla hiuspohjan tuotteilla.

Minua vaivaa syksystä kevääseen kuiva hiuspohja joka kutiaa jos sitä ei hoida. Kuivashampoo, sekä kuivattavat hopeashampoot vain pahentavat tilannetta. Kuiva hiuspohja hilseilee, mutta tällöin kyseessä ei ole hilseongelma, vaan kuiva hiuspohja.

Nythän hiuksiani on pätkäisty 20 senttiä, mutta käytän kuvia, joissa minulla oli vielä ne pitkät hiukset. Näette miten se aivan surkeassa kunnossa oleva latva on saatu kuitenkin kauniimmaksi. En tarkoita, että hiustuotteet voisi parantaa hiukseen tapahtuneita vaurioita (kemialliset käsittelyt, mekaaninen rasitus jne), mutta hiustuotteilla voidaan parantaa hiuksen tuntumaa ja saada ne näyttämään paremmilta. Siitä hiuskosmetiikassa on kyse. Hiuspohjaa sitä vastoin voidaan oikeasti hoitaakin, koska päänahka on eläviä soluja, hius on kuollutta ainesta. Phytolla on erilaisiin tarpeisiin tarkoitettuja tuotteita, joita yhdistelemällä jokainen pystyy räätälöimään juuri omiin tarpeisiinsa sopivat tuotteet, jotka myös hoitavat ja ratkovat niitä hiusten ja hiuspohjan ongelmia.

phyto5

Ennen hiusten pesua

Phytolla on hoitotuotteita, joita käytetään ennen hiusten pesua. Nyt kerron tarkemmin tuotteita, joista toinen on hiuspohjan hoitoon, ja toinen latvojen ja pituuksien hoitoon.

phyto7

PHYTOPOLLÉINE Scalp Treatment

Hoitoneste hiuspohjalle. Käytetään ennen shampoopesua virkistämään ja tasapainottamaan hiuspohjan toimintaa. Siksi hyvä kuivalle ja herkälle hiuspohjalle, sekä muihin hiuspohjaongelmiin.

Tuotetta käytetään kerran viikossa ennen pesua. Hoitoneste levitetään hiuspohjaan ja hierotaan sormin. Annetaan vaikuttaa noin 20 minuuttia ja tämän jälkeen hiukset ja hiuspohja pestään omiin tarpeisiin sopivalla shampoolla.

Tuote on hyvin öljyinen, koska se sisältää oikeastaan vain öljyjä. Öljy kuitenkin puhdistuu hiuksista hyvin. Kuiva ja kiristävä hiuspohja saa jo vaikutusajalla helpotusta, mutta myös pesun jälkeenkin on parempi olla.

Hinta: noin 30 euroa / 25 ml

phyto6

HUILE D’ALÈS Intense Hydrating Oil

Kosteuttava öljyhoito kuiville hiuksille, käytetään ennen pesua. Tehostava hiusten hoitaja pituuksille. Samalla kun öljyjen rasvahapot parantavat hiuksien tuntumaa, öljy myös suojaa vaurioituneita ja kuivia latvoja ja pituuksia shampoolta. Äärimmäisen hyvä, jos hiuspohja vaatii todella pesevää shampoota esimerkiksi rasvoittumisen tai rasvaisen hilseen vuoksi. Tuollaiset shampoot kuivattavat entisestään latvoja ja pituuksia. Öljyllä voi hyvin suojata huonokuntoiset latvat ja hoitaa niitä.

Lasisen ampullin nokat rikotaan ja öljy kaadetaan pieneen suihkepulloon. Molemmat rikotaan siitä syystä, että tuote ei tule ulos, ellei toistakin rikota. Siksi kannattaa se viimeinen nokka murtaa ampullin ollessa ylösalaisin pullon suulla. Öljy suihkutetaan pituuksiin ja latvoihin ja annetaan vaikuttaa noin puoli tuntia. Hiukset pestään shampoolla tavalliseen tapaan vaikutusajan jälkeen. En suosittele nukkumaan yötä tuote hiuksissa, koska silloin sitä joutuu ihollekin pitkäksi aikaa. Huomasin vain, että tuote sisältää säilöntäainetta, joka ei ole sallittu iholle jäävien tuotteiden käytössä. Ei siis vaarallinen sillä tavalla, mutta sille herkistytään herkemmin. Siksi ko. säilöntäainetta ei käytetä iholle jätettävissä tuotteissa, mutta äärimmäisen tavallinen säilöntäaine hiustuotteissa, joita ei käytetä hiuspohjaan.

Hinta: reilu 20 euroa / 5 x 10 ml

phyto2

Ongelmaisen hiuspohjan puhdistus

Shampoo tulisi valita hiuspohjan tarpeiden mukaan. Jos hiuspohja on rasvoittuva, olisi sille valittava sen mukainen shampoo, tai jos se on kuiva, niin sitten kosteuttava shampoo. Esittelen nyt kaksi hiuspohjan ongelmiin pureutuvaa shampoota. Phyton shampoot on pakattu alumiinisiin pulloihin.

phyto3

PHYTOSQUAM Anti-Dandruff Moisturizing Shampoo

Kuivan ja herkän hiuspohjan kosteuttava, hilsettä vähentävä shampoo. Käytetään 2-3 kertaa viikossa 4 viikon ajan. Eli shampoo on kuuriluontoiseen käyttöön tarkoitettu.

Phytolla ollaan nerokkaita näiden hilseshampoiden kanssa ja nostan hattua siitä. Olen aina ihmetellyt, että kuinka voi olla jollain merkillä vain yksi hilseshampoo ja missään ei ilmene, että minkälaisen hilseen hoitoon se on tarkoitettu? Minkälaiselle hiuspohjalle se on? Phytolla on kolme erilaista hilseshampoota. Yleensä minulla on vain kuivasta hiuspohjasta johtuvaa kevyttä hilseilyä, mutta kerran on ollut myös se rasvainen hilse. Silloin hiuspohjassa oli ihan rapsuteltavissa karstamaista töhnää ja kutina oli melkoinen. Epäilen sen liittyneen hormonien muutoksiin, sillä muutama kuukausi takaperin olin lopettanut imettämisen.

phyto4

PHYTOAPAISANT Soothing Shampoo

Shampoo herkälle hiuspohjalle. Apu ärtyneelle ja kutiavalle hiuspohjalle. Joskus hiuspohja voi olla kutiava, kuumottava, kiristävä ja muutenkin hyvin epämiellyttävän tuntuinen. Shampoo sopii myös kuivalle hiuspohjalle, sekä kuuriluontoisen hilseshampoon (kuivan) rinnalle välipäiviksi. Tämä shampoo soveltuu ihan päivittäiseen käyttöön. Shampoo sisältää xylitolia. En tiedä varmuudella, että onko xylitolilla oikeasti ihoa rauhoittava vaikutus, mutta olen huomannut sitä sisältävien tuotteiden olevan rauhoittavia.

Molemmat shampoot ovat koostumukseltaan hyvin runsaita. Ne vaahtoavat ihan keskiverrosti. Shampoo levitetään hiuksiin ja hierotaan hiuspohjassa. Annetaan vaikuttaa pari minuuttia ennen huolellista huuhtelua.

Shampoiden hinnat: 15,40 euroa / 200 ml

phyto8

Suihkun jälkeen käytettävät

Kun hiukset on pesty shampoolla ja hoidettu niille sopivilla, pois huuhdeltavilla hoitoaineilla, tulee ”jälkikäsittelyn” tuotteet. Esittelen tässä nyt kaksi mielenkiintoista hiuksia hoitavaa tuotetta.

phyto9

SECRET DE NUIT Intense Hydration Regenerating Night Cream

Yövoide hiuksille. Kuulostaa erikoiselta, mutta eipä tässä idea eroa hiuksiin jätettävästä hoitoaineesta. Ero nyt vain on se, että vaikutus ei välttämättä ole välittömästi niin hyvä, jos hoitoainetta käyttää aamulla. Yön aikana tuotteen rasvahapot ja kosteuttavat ainesosat parantavat hiuksen tuntumaa, pehmentävät sitä ja kosteuttavat. Rasvahapot antavat suojaa. Usein tavallinen hiuksiin jätettävä hoitoaine tuo välittömästi sileyttä ja parempaa tuntumaa. Näissä usein on silikonit ainesosana, jotka tuon taian hiuksille tekee. Nyt kun tuote on silikoniton ja perustuu rasvahappoihin, niin pehmeys, sileys ja muu tulee vähän viiveellä ja useamman käytön jälkeen.

Hiusten yövoide levitetään kuiviin tai kosteisiin hiuksiin. Tuotetta ei huuhdella pois illalla, eikä aamulla. Aamulla hiukset ovat pehmeät ja miellyttävät. Annostelussa kannattaa olla varovainen. Koska tuotteessa ei ole silikoneja, tulee helposti annosteltua liikaa ja sitten onkin rasvahappojen vuoksi aamulla vähän raskas ”tukka”.

Tuote sopii kaikille hiustyypeille. Ihan kaikille en tätä näe tarpeelliseksi, mutta pehmeyttä kaipaaville ja silikonisia hoitoaineita vältteleville. Tuote ei tee yhtä liukasta tuntumaa, kuin silikonit, joten siksi varmaan monien mieleen. Me Naiset antoi SECRET DE NUIT Intense Hydration Regenerating Night Cream -hoidolle Vuoden 2016 parhaat -listauksessa kunniamaininnan.

Hinta: 36-39 euroa / 75 ml

phyto

PHYTOKÉRATINE Repairing Thermal Proctectant Spray

Tämän tuotteen jo nostinkin minun vuoden parhaat -listalleni. Kyseessä on muotoilusuihke kuiville ja vaurioituneille hiuksille. Te joilla on kuivat ja vaurioituneet hiukset, tiedättekin varsin hyvin miten lämpöraudalla kihartaminen haihduttaa vähäisetkin kosteudet hiuksista ja monet muotoilusuihkeet saattavat kovettaa tai karhentaa hiusta liikaa. Kiharasta ei synny kaunista, vaan se pörrööntyy päivän aikana ja seuraavana päivänä yön kiharoissa nukkumisen jälkeen on vain kahapää.

PHYTOKÉRATINE Repairing Thermal Proctectant Spray sileyttää hiusta välittömästi. Tuote tuntuu hiuksissa hoitosuihkeelta. Se ei kuitenkaan tee mitään superkiiltävää ja rasvaista jälkeä, vaan hyvin luonnollista kiiltoa ja liukkautta. Muotoilusuihke sisältää keratiinia, joka tuo hiukseen vahvempaa tuntumaa, sekä kosteutta sitovaa hyaluronihappoa. Vehnäproteiinilla on myös hiuksia vahvistavia ominaisuuksia, eli proteiinit saavat hiuksen tuntumaan vahvemmalta.

phyto12

Kiharat eivät ole kuivan koppuraiset, vaan hyvin miellyttävän kimmoisat ja selkeät. Rakastuin tähän tuotteeseen ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien. Tämä suihke on ollut käytössäni nyt lyhyempienkin hiusteni kanssa ja edelleen vaan rakastan!

Muotoilusuihketta voidaan käyttää föönauksen allekin, mutta itse koen tuotteen parhaimmaksi lämpöraudoilla käsiteltäessä. Suihkutetaan kosteille tai kuiviin hiuksiin ja muotoillaan lämmön avulla haluttuun tapaan. Suosittelen suihkutuksen jälkeen kevyttä harjaamista tai sitten tuotteen levitystä hiusosiossa sormin suihkutuksen jälkeen. Näin tuote levittyy tasaisesti hiukseen ja kiharasta tulee sileämpi ja kauniimpi.

Hinta: 23-25 euroa / 150 ml

phyto10

Phyton tuotteissa on aika neutraali tuoksumaailma. Öljytuotteet tuntuvat hieman mentoliselta tuoksuvilta ja ovat ehkä vähän voimakkaampia tuoksultaan.

Hintasoltaan Phyto Paris on ammattilaishiuskosmetiikan hinnoissa. Ei edes kalliimpien sellaisten.

Tuotevalikoima on hyvin laaja. Phytolla on selkeästi erikoistuttu vaativampiin hiuksiin ja hiuspohjiin, jotka on huomioitu hyvin tuotevalikoimassa.

Phyton tuotteita myydään apteekeissa ja muutamissa verkkoapteekeissa, kuten Yliopistonverkkoapteekki ja ApteekkiPlus.

phyto13

Vähän kaiholla tässä katselen näitä vanhoja kuvia pitkistä kutreistani. Kuten aina sanon, niin kosmetiikka on kosmetiikkaa. Ei sillä hiuksia takaisin rakennevauriottomaksi muuteta, mutta ilman minulle sopivia hiuskosmetiikkatuotteita olisivat hiukseni heikommassa kunnossa. Hiuspohjaa sitä vastoin voidaan ”parantaa” oikeilla tuotteilla. Olenkin nyt jo saanut kutinat loppumaan, mutta syksyllä se taas alkoi ja kun tuossa välissä taas käytin pelkästään hopeashampoota pesuun ja kuivashampoota tyveen, niin alkoi kuivuus vaivaamaan. Täytyy siis talvella muistaa sitä kosteuttavaa ylläpitoakin.

Mukavaa loppiaista kaikille ja kipakkaa pakkaspäivää! Hoitakaa hiuksianne ja hiuspohjaanne.

Tuotteet saatuja.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

X