Glitz & Glam

Arkiaamujeni pikameikkauksia

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Lupasin teille postauksen, jossa näytän arkiaamujeni kiireellä suhaistuja meikkauksia. Aikaa minulla on mennyt kasvojen pesuineen, voiteiden levittämisineen, meikkaamisineen ja hiusten joten kuten laittamisineen noin puoli tuntia. Joinakin aamuina aikaa on vain 20 minuuttia, joten niinä aamuina aikaa on mennyt se parikymmentä minsaa.

En ihan jokaista meikkiäni ehtinyt kuvata tai en viitsinyt kuvata, kun meikki koostui pelkästä meikkipohjasta, kulmien ehostuksesta ja ripsiväristä. 😉 Yksi meikki jäi kuvaamatta, koska en ehtinyt millään kuvata sitä, mutta sen meikin idea tulee lähipäivinä toisessa postauksessa. Siinä on panostettu meikkipohjatuotteisiin, jotta kasvot olisivat valoisat ja hehkuvat. 😉

Hyvin monelle arkiaamuisin uni maistuu niin pitkään kuin mahdollista. Minä kuulun niihin, jotka torkuttaa kelloaan aamulla vähintään puolituntia ennen kun nousee ylös. Tarvitsen kupin kahvia ja hetken silmittelyä, ennen kun voin aloittaa itseni työkuntoon laittamisen. Omassa työssä minun tulee olla edustavan näköinen, eli en voi lähteä täysin ilman meikkiä, sillä kuinka uskottava meikkaaja olisin, jos näyttäisin aivan väsyneeltä, iho olisi epätasaisen värinen, kiiltävä jne.? En kovinkaan uskottavalta. Lisäksi koen virkistymisen, kun saan kasvoni hieman hehkeämmiksi ja olen näin toimintakykyisempi sosiaalisissa tilanteissa, sillä olen varmempi ja luontevampi, kuin täysin ilman meikkiä. Täysin naturellina olen hieman välttelevä ja toivon, ettei kukaan vain näkisi minua. En ole ikinä pitänyt itsestäni täysin naturellina ja siksi olen oikeastaan aina meikannut ja siksi olenkin niin kiinnostunut meikkaamisesta, koska sillä on suuria psykologisiakin merkityksiä itseensä ja muihin ihmisiin.
Arkiaamujen pikameikkauksiini kuuluu tuotteet ja välineet joita on nopea käyttää. Eli en todellakaan ehti työstää kovin tummia sävyjä luomiväreissä, enkä rajaile huulia jne. Kaikki pitää olla nopeaa käyttää, mutta niiden tulisi myös kestää koko päivän töissä siistinä, sillä useinkaan ei ole aikaa oman meikin korjailemiseen työpäivän aikana.

Nyt laitan kuvia minun arkiaamujen meikkauksista ja myös hieman kosmetiikkatuotteista, joita olen suosinut.

Meikki on kevyt ja kokonaisuus huolitellun näköinen. Meikissä on panostettu eniten silmämeikkiin, eli painopiste on silmissä, mikä onkin hyvin tyypillinen tapa minulla, että hyvin, hyvin monella muullakin. Monet meistä kokee, että ne silmät on ne joita haluamme tuoda esiin ja panostaa niihin.
Tässä meikissä olen käyttänyt lämpimiä, vaaleita ja voimakkaasti hohtavia sävyjä.

Silmissä on vaalea liikkuvaluomi, tummempi ulkonurkka ja highlightia sisänurkissa. Kevyt rajaus ja maskaraa.

Tämä meikki on kylmempi, kuin edellinen. Olen yhdistanut matta- ja helmiäisluomivärejä. Taas panostus silmissä.

 Liikkuvalla luomella vaaleaa helmiäistä ja ulkonurkassa & luomivaossa vaaleaa harmaata. Olen samalla harmaalla tehnyt rajauksen silmiini. Vaikka rajaus on vaalea, niin se silti muokkaa silmää hieman ja tuo silmän muotoa kauniimpana esiin.

Tässä meikissä on silmä- ja huulimeikki tasapainossa. Molemmat ovat likimain yhtä hallitsevia. Sävymaailma on neutraali.

Silmämeikissä olen käyttänyt vain yhtä luomiväriä liikkuvalla luomella ja hieman sisänurkkaan katsetta kirkastamaan, vaaleaa ja hohtavaa luomiväriä. Rajaus on tehty tummanruskealla luomivärillä, joka on helppo ja nopea tapa tehdä rajaus silmiin.

Viimeisessä työmeikissä olen panostanut rajauksiin ja huuliin. Tälläinen on ollut hyvin tyypillinen pikameikki minulla. Rakastan näkyviä rajauksia!
Punaiset huulet huulikiillolla, joka on kevyempi, kuin huulipuna.

 Käytössä on ollut vaaleaa helmiäistä liikkuvalla luomella ja vaaleanruskeaa luomivaossa varjostuksena. Rajaus mustalla kajalilla.

Tässä on kasa kosmetiikkaa! Kokosin kuvaan tuotteita, joita olen käyttänyt näissä neljässä meikissäni. Olen käyttänyt myös Diorin viisikoita, mutta en näissä neljässä meikissä.

MSCHICin Baked Mineral Foundation on aivan mahtavan nopeaa käyttää. Senkun sutii kabukilla kasvoille ja kerrostaa niille kohdille, minne haluaa enemmän peittävyyttä. Lumenen valokynällä saa valoa silmien alle. Puuterina olen käyttänyt nyt Laveran irtopuuteria. Urban Decayn silmämeikinpohjustaja ei jätä minua ikinä pulaan. 😉
Naked paletti on loistava arkimeikkauksessa. Lisäksi olen käyttänyt Grimasin mattaluomivärejä. Harmaalla ja tummanruskealla tein myös rajauksia ihan kuivanakin.
Rajauksista tulee kestävät ja ne on nopeat tehdä hyvällä kajal-kynällä tai ns. Twist up pen -kynällä.
Sensai 38 maskara ei leviä tai suttaannu päivän aikana. Voin luottaa siihen 100 %. 🙂
Huulikiillot on nopeita ja käteviä. Helppoja lisäillä päivän aikana. Kesto on huono.

Minun ehdottomat suosikit siveltimissä kun arkiaamuina meikkaan. Kabuki meikkipohjan levittelyyn. Nopeaa, luonnollista ja tasaista jälkeä nopeasti. 🙂
Kulmien ehostuksessa minulla on nyt hieman pehmeämpi luonnonkarvasivellin, sillä saan heti pehmeää ja luonnollista jälkeä, eikä minun tarvitse pehmennellä ja häivytellä kulmieni väriä.
Paljon puhumani synteettinen viistopäinen sivellin, eli synteettisestä karvasta tehty sivellin. 😉 Tällä siveltimellä saan kynärajauksistani tasaiset ja pehmeät. Minun ei tarvitse piirtää rajauksia kynällä aivan sisänurkkaan asti, sillä voin siveltimellä levittää rajauksen väriä myös sisänurkkaan… ja myös ulkonurkkaan, jos teen esim. siipimäistä rajausta. Loistava työväline kynärajailuissa. 🙂

Laitetaan loppuun vanhoja meikkikuvia, jotka voisivat olla arkiaamujen pikameikkauksia.

Pelkkä ripsiväri silmissä, mutta huulimeikissä on meikin juju.
Koko meikki on luonnollinen ja sävyt vaaleita ja luonnollisia. 

Meikki kylmissä sävyissä. Ulkonurkassa vain hyvin pieni varjostus, elin intensiivisyys on lisätty katseeseen.

Sama meikki lämpöisillä sävyillä. Lämpöiset sävyt ovat huomaamattomampia, kuin kylmät. Kylmillä sävyillä näyttää herkästi meikatummalta kuin lämpöisillä sävyillä.

Minkälainen on sinun arkiaamun meikkisi? Onko meikkiä enemmän vai vähemmän kuin minulla? Kuinka paljon itse kulutat aikaa itsesi työ- tai koulukuntoon laittamisessa?

X